Kultúrne leto 2019: Renesančný koncert a prednáška „Od magistra Andronika po grófa G. Andrassyho“

04.07.2019

Kedy: 7. júla 2019
Kde: budova MsKS

Pozor zmena!

Dnešný program KULTÚRNEHO LETA so začiatkom o 20.30 h bude z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienkok preložený z ostrovčeka v mestskom parku do budovy MsKS.

Kultúrne leto 2019 mesto Trebišov začína prvú júlovú nedeľu 7.7. o 20.30 h koncertom renesančnej a barokovej hudby na dobovom nástroji v romantickej atmosfére na ostrovčeku v mestskom parku. Spolu s hudobným sprievodom si návštevníci podujatia budú môcť vypočuť prezentáciu archeológa, historika PhDr. Jána Chovanca, PhD. s názvom  Trebišov - od magistra Andronika po grófa Gyulu Andrassyho.

Od 13. storočia v Trebišove poznáme prvých zemepánov a šľachticov už aj podľa mena. V priebehu celého stredoveku tu v meste mali svoje rezidencie Drugethovci, Perényiovci, Csákyovci, Szápáryovci a nakoniec aj Andrássyovci. Členovia týchto rodov patrili k najpoprednejším osobnostiam uhorskej aristokracie a riadili osudy nielen celého Uhorska, ale veľký vplyv mali aj v európskej politike. O rôznych historických aspektoch Trebišova  a ďalších zaujímavostiach sa Trebišovčania dozvedia v spomínanej prezentácii.

© 2024 MESTO TREBIŠOV