NOC DIVADIEL 2019

08.11.2019

Kedy: 15. - 16. novembra 2019
Kde: MsKS a Kníhkupectvo a kultúrno-komunitné centrum ŠUM
Na území mesta sa v dňoch 15. a 16. novembra 2019 uskutoční NOC DIVADIEL.
Noc divadiel je celoslovenské podujatie európskeho významu, počas ktorého má divák možnosť uvidieť predovšetkým lokálne divadlá z nového pohľadu. Občianske združenie š.um.. v spolupráci s mestom Trebišov a Divadelným ústavom v Bratislave organizuje jej druhý ročník aj v Trebišove. 
Na Slovensku sa tento rok Noc divadiel nesie v znamení osláv 30. výročia Nežnej revolúcie, preto je program prispôsobený témam a predstaveniam, ktoré pracujú s občianskou a ľudskou uvedomelosťou a tiež reflektujú stav súčasnej spoločnosti. 
 
PROGRAM:
V piatok 15. novembra o 11:00 košické Divadlo NA PERÓNE predstaví predovšetkým žiakom a študentom svoj pohľad na SLOVENSKÝ RAJ. Pre verejnosť je v hľadisku vyhradený limitovaný počet vstupeniek, nutná rezervácia. Po predstavení nasleduje diskusia.
 
Večer o 19:30 uvedie domáce Divadlo G predpremiéru novej hry KENGURA, absurdnej drámy japonského autora Betsuyaku Minorua, inšpirovanej dielami Samuela Becketa a odrážajúcej neľudskosť človeka. Vstup voľný, bez rezervácie.
 
V sobotu 16. novembra o 17:00 sa v kníhkupectve a kultúrno-komunitnom centre ŠUM predstaví mládežícke divadlo Šumienka s dvomi monodrámami OBLAK a NEŽNÁ na motívy kníh Oblak a veľryba a Nežný komiks, ktoré sú snahou priblížiť mladým ľuďom obdobie socializmu a náladu spoločnosti pred revolúciou. Vstup voľný, vzhľadom na limitovanú kapacitu odporúčame rezerváciu.  

© 2024 MESTO TREBIŠOV