Adventné čítanie v knižnici

02.12.2019

Kedy: 2. - 16. decembra 2019
Kde: Zemplínska knižnica v Trebišove

2. decembra,  5. decembra  a 16. decembra  2019   vždy  o  10:00 h budú prebiehať v Zemplínskej knižnici v Trebišove čítania detskej literatúry v rámci celoslovenského projektu Celé Slovensko číta deťom, ktorého cieľom je ponúknuť práve deťom zmysluplné trávenie voľného času pri knihách a  čítaní, v príjemnom prostredí knižnice s vianočnou atmosférou.

Hrdinami projektu Celé Slovensko číta deťom sú deti a rodina, jej atmosféra, rozširovanie a prehlbovanie komunikácie medzi rodičom a dieťaťom prostredníctvom knihy a spoločného čítania, s perspektívou harmonizovania vzťahov a zároveň obohacovania krásou slova, krásou príbehov a krásou vzájomne prežitého. Čítanie veľkých malým je o budovaní vzájomnej dôvery, o pocite istoty, ochrany, je o pravom zázemí, ktoré každý malý, ale aj veľký, človek veľmi potrebuje. Je to ten pocit, ktorý nám nemôže poskytnúť ani televízna ilúzia, ani kontakty cez sociálne siete, ani nadšenie z počítačových hier. Hlasné čítanie nám dá to, čo cez žiadne iné médium nedostaneme.

Adventné čítanie v našej knižnici obohatí svojou prítomnosť autorka kníh pre deti a mládež Kristína Mišovičová, ktorá prečíta úryvky zo svojej najnovšej knihy Malvínkine Vianoce.

Čítať deťom môže prísť hocikto. Preto budeme veľmi radi, ak naše pozvanie prijmete, vy rodičia, starí rodičia, súrodenci alebo aj ktokoľvek, kto rád číta, má rád ľudí a spoločnosť.

Tešíme sa na všetkých, malých aj veľkých, čitateľov aj poslucháčov!

© 2024 MESTO TREBIŠOV