Milan Kaško: „Tvorba vzniká za súmraku“,

17.12.2019

Kedy: 18. decembra 2019
Kde: vestibul MsÚ

Pozývame vás stredu 18. 12. o 13.00 hod. na vernisáž výstavy „Tvorba vzniká za súmraku“, ktorej autorom je umelec zo Zemplína Milan Kaško.
Výstava bude inštalovaná vo vestibule mestského úradu a potrvá do 20.12.2019.

Milan Kaško sa zaujíma o umenie už od svojho útleho detstva, kresliť začal ešte ako žiak základnej školy. Svoje prvé „umelecké vedomosti“ získaval v galériách a na slovenských výstavách. Poznatky o kompozícii, farbách, technikách a ďalších aspektoch nadobudol štúdiom kníh o velikánoch umenia a ich tvorbe. Obrazové publikácie o dielach Michelangela, Rubensa, či Berniniho a mnohých sochárov mu pomohli pochopiť svet hry so svetlom a tieňom. To bolo pre neho najväčším podnetom prejsť od dvojrozmernej k trojrozmernej tvorbe.

Milan Kaško je autorom viacerých plastík z dreva, kovu a ytongu. Venuje sa i rezbe do dreva, kameňa i kovu, dokonca aj spracovaniu parožia. Profesionálne umenie ho oslovilo až v roku 2002. Odvtedy vystavoval v mnohých európskych štátoch, navštívil napr. Rakúsko, Švajčiarsko, Holandsko, Taliansko, Maďarsko, jeho diela sa však nachádzajú aj v krajine javorového listu či v Spojenom Kráľovstve

© 2024 MESTO TREBIŠOV