Filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm

13.01.2020

Kedy: 28. januára 2020
Kde: Mestské kino Slávia

Filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm odštartuje v utorok ráno 28. januára 2020 v Mestskom kine Slávia programom pre vopred prihlásené základné a stredné školy.

V rámci Junior festivalu sa deti pomocou filmového plátna a sprievodných aktivít naučia ako chrániť životnému prostredie. Festival pokračuje večerným programom pre širokú verejnosť. Filmový program od 16:00 do 21:30 prináša široké spektrum tém. Nenechajte si ujsť jedinečné zábery vlčej svorky v nehostinnej tundre, naučte sa predchádzať vzniku odpadov, vyriešte dilemu udržateľného stravovania, predstavte si život bez hmyzu alebo sa inšpirujte príbehom odhodlanej aktivistky, novodobej Johanky z Arku.

Program:  https://www.ekotopfilm.sk/trebisov 

Program je doplnený o diskusiu Kde bolo, tam bude! Turistikou k rozprávkovému Slovensku, kde sa návštevníci o 18:00 vďaka Zuzane Burdovej z Aevis n.o.. dozvedia, či môžu uvedomelí turisti pomôcť zachrániť slovenskú prírodu pred devastáciou.

Cieľom festivalu je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu a vytvoriť priestor k otvorenej diskusii o otázkach trvalo udržateľného rozvoja. Každoročne slovenskému divákovi prináša najnovšie dokumentárne filmy z celého sveta z oblasti ochrany životného prostredia a udržateľnosti.

Vstup na filmové premietania aj sprievodný program je už tradične zadarmo. 

© 2024 MESTO TREBIŠOV