Kde bolo tam bolo alebo ako sa maľuje s láskou

28.08.2020

Kedy: 2. - 30. septembra 2020
Kde: Zemplínska knižnica v Trebišove

Zemplínska knižnica v Trebišove Vás pozýva na výstavu ilustrácií a  tapisérií výtvarníčky Ľubice Suchalovej Harichovej, od 2. do 30. septembra 2020, v čase otváracích hodín.

Výstava predstavuje ukážky ilustrácií výtvarníčky Ľubice  Suchalovej Harichovej vytvorené kombinovanou technikou, ako je akvarel, olejový pastel, farebné pentelky, útržky papiera, či netkaný textil. Súčasťou výstavy sú aj 3 panely formátu A1, na ktorých sú názorne vyobrazené postupy vzniku ilustrácií jedinečným a zrozumiteľným spôsobom

Ľuba Suchalová Harichová maľuje od detstva. Venuje sa voľnej tvorbe, detskej ilustrácii a textilným obrazom a objektom. Od roku 2012 vedie ateliér Klubu textilných výtvarníkov Arttex. Žije a tvorí v Bratislave.

Arttex je unikátna technika, ktorá sa stala slovenským patentom. Spája tradičné spracovanie ovčieho rúna a novej modernej technológie. Základným materiálom je čistá vlna, spracovaná v nekonečnej farebnosti. Autor realizuje svoje dielo podľa vlastného návrhu, ukladaním farebných chumáčikov vlny na podkladovú látku. Vlnu a recyklovaný textilný materiál ďalej strihá, vrství, žehlí a prišíva, čím dodáva dielu neobyčajnú pečať originality.

Výstava sa uskutočňuje v rámci Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2020 a zároveň je sprievodnou aktivitou v rámci projektu „Happening v knižnici“, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu.

  

© 2024 MESTO TREBIŠOV