miniaTour - Katarína Koščová a Daniel Špiner

03.02.2023

Kedy: 25. februára 2023
Kde: ŠUM - kníhkupectvo a kultúrno-komunitné centrum v Trebišove

Po druhýkrát vystúpia v ŠUM-e muzikanti Katka Koščová a Daniel Špiner. Tešiť sa môžete na krásny komorný koncert v ich podaní.

VSTUPENKY:

https://tootoot.fm/sk/events/63d81056965fb81294b92d8e
prvých 10 lístkov 12 €
predpredaj 13 €
na mieste 15 €

Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
Priestory poskytuje mesto Trebišov.
Organizátor OZ š. um.

Tvorba speváčky Kataríny Koščovej inklinuje k hudobným štýlom ako je šansón, jazz, folk. Svoje texty píše v slovenčine, vychádza tiež zo slovenskej ľudovej tradície. S klaviristom Danielom Špinerom tvoria zohratú autorskú a interpretačnú dvojicu a po piatich rokoch prichádzajú s novým autorským albumom Hranica dažďa. Nezameniteľný spev charizmatickej speváčky v spojení s typickým klavírnym sprievodom na CD, obohatený o sláčikové kvarteto, akordeón, gitaru a klarinet sľubuje skutočne lahodný hudobný zážitok.

Niekdajšia superstaristka má za sebou úspešné koncerty s Geišbergovcami. Ako hosť pravidelne koncertovala s českou folkovou legendou Neřež. Zaspievala si aj s Danom Bártom, jazzovým AMC triom, swingovým Prešovským Dixielandom a mnohými ďalšími kapelami a interpretmi.

V roku 2012 zhudobnila niekoľko textov Michala Horáčka, dva z nich – Štědrý večer a Přes most bez punčoch – sa stali súčasťou Horáčkovho projektu Český kalendář. Pieseň Štědrý večer naspievala Katarína ako duet s Vojtěchom Dykom.

© 2024 MESTO TREBIŠOV