Výstava obrazov umelkyne Lucie Fabovej

10.08.2023

Kedy: 25. augusta 2023
Kde: Koniareň - priestor pre súčasné umenie

V Koniarni vám počas DNÍ MESTA TREBIŠOV 2023 ponúkame aj experimentálny maliarsky kumšt v podobe výstavy obrazov autorky Lucie Fabovej s názvom „ Water code“ (Kód vody). Vystavujeme piatok 25. augusta o 19.00 v areáli kaštieľa. 

Maliarka predstavuje nové maľby na plátne a papieri z rôznych sérií. Autorka dlhodo rozvíja svoj maliarsky program tématicky zameraný na výskum človeka ako živej tekutej substancie, odkazuje na tvárnosť a formovateľnosť ľudského potenciálu, sebazdokonaľovanie, tvarovanie samého seba.

Fabová maľuje s ojedinelou vášňou a bravúrou. Pre tvorbu využíva rôzne materiály, farbu, 14-karátové zlato a živicové sklo, ktoré typicky deformuje, krčí a modeluje do dynamických „barokizujúcich“ kompozícií. Pracuje s technikou otláčania drapérií (monotypia) a vytvára na plátne organické tvary s dôrazom na detail. Hravé výstupy uvádza v abstaktnej polohe.

Názov výstavy odkazuje na „tajný“ kód vody, ktorý vychádza z vedeckého pokusu programovania vody a aplikovanie tohto princípu na človeka.

© 2024 MESTO TREBIŠOV