Zlepšujeme dátové procesy mesta - manažment údajov mesta Trebišov

25.06.2023

Mesto bolo úspešné vo výzve so žiadosťou na projekt s názvom Manažment údajov mesta Trebišov. Jeho cieľom bude zlepšiť vnútorné procesy súvisiace s manažmentom údajov, ktorými disponuje mesto Trebišov.  Doteraz sú dátové zdroje mesta evidované manuálne, bez aplikovania systematického manažmentu údajov pre účely ďalšieho použitia a sekundárneho spracovania.

Keďže samospráva už dlhšie, v rámci svojich možností, vyvíja úsilie o skvalitňovanie služieb občanom, podnikateľským a ďalším subjektom, takisto o nastavenie prepojenia agiend a iných dát, tento projekt je výbornou príležitosťou na to, aby mesto disponovalo kvalitnými, presnými, aktuálnymi a konzistentnými dátami, ale aj nástrojmi, ktoré umožnia tieto dáta vyhodnocovať, interpretovať a editovať.

Realizácia projektu sľubuje nielen skvalitnenie dátových zdrojov mesta, ale aj zrýchlenie byrokratických procesov, otvorenie samosprávy navonok a zefektívnenie výmeny informácií medzi oddeleniami mestského úradu. Výstupom projektu bude vytvorený nový 3D GIS mesta Trebišov a jeho prepojenie na integrovaný informačný systém mesta, systém ukladania priestorových dát úradu, ako aj zvýšenie počtu odborne spravovaných a dostupných údajov.

Projekt, na ktorý Ministerstvo dopravy SR (sprostredkovateľský orgán: Ministrestvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR) schválilo mestu 401.248 eur, sľubuje nielen skvalitnenie dátových zdrojov mesta, ale aj zrýchlenie byrokratických procesov, otvorenie samosprávy navonok a zefektívnenie výmeny informácií medzi oddeleniami mestského úradu.

Prílohy:

© 2024 MESTO TREBIŠOV