Mesto má novú mobilnú aplikáciu SAFETY TREBIŠOV

30.04.2019

Cieľom mobilnej aplikácie SAFETY TREBIŠOV je zlepšiť a zjednodušiť komunikáciu medzi obyvateľmi a mestom, a najmä zvýšiť ich pocit bezpečia.

Prostredníctvom aplikácie SAFETY TREBIŠOV budú môcť užívatelia nahlásiť podnet, oznámiť ohrozenie so zadefinovaním presného miesta na mape mesta. K oznámeniu je možné priradiť popis alebo fotografiu. Aplikácia je nastavená tak, že sama určí, komu má smerovať podnet, či už príslušníkom štátnej polície alebo iným inštitúciám, akými sú napr. Technické služby mesta Trebišov. Všetci užívatelia prostredníctvom aplikácie okamžite vidia nahlásený podnet. Nie je však pre nich viditeľné, kto zadal podnet, aplikácia im zobrazí fotografiu a popis podnetu.

Občania môžu oznámenia pridávať v aplikácii do troch hlavných kategórií: doprava, infraštruktúra a polícia. V kategórii „Doprava“ sú podkategórie: poškodená dopravná značka, výtlk na komunikácii, nefunkčná svetelná signalizácia a iné. Kategória „Infraštruktúra“ má podkategórie napríklad nefunkčné verejné osvetlenie, poškodený majetok mesta, atď. V kategórii „Polícia“ môžu byť nahlásené podnety, akými sú dopravná nehoda, nesprávne parkovanie, ohrozenie života a zdravia, túlavé domáce zvieratá, vandalizmus a iné.

V aplikácii sa nachádza aj zoznam dôležitých telefónnych čísel, na ktoré je možné v prípade potreby operatívne zavolať.

Ďalšou funkciou, ktorú SAFETY TREBIŠOV ponúka, je možnosť teritoriálnej ochrany druhého užívateľa. Môže to fungovať napríklad v situácii, kedy rodičia nastavia bezpečnostnú zónu pohybu ich dieťaťa. Akonáhle ju dieťa prekročí, rodič bude na to upozornený. Podmienkou je mať v oboch zariadeniach (mobiloch) nainštalovanú aplikáciu a prístup na internet.

Aplikácia je pre mobilné telefóny s operačným systémom Android alebo iOS voľne stiahnuteľná cez Google Play, resp. AppStore.

Spustenie a prihlásenie

Po stiahnutí a inštalácii je nutná registrácia užívateľa. Po otvorení aplikácie a kliknutí na: „Nemáte účet? Zaregistrujte sa“ sa zobrazí formulár, do ktorého je potrebné zadať meno, priezvisko, e-mailovú adresu, telefónny kontakt a heslo, s ktorým sa užívateľ bude prihlasovať do aplikácie. Po vyplnení a potvrdení údajov, bude doručená na zadanú e-mailovú adresu správa s odkazom, na ktorý treba kliknúť. Až po tejto verifikácii sa môže užívateľ, so zadanými údajmi, prihlásiť do aplikácie.

Pozor: e-mail môže prísť aj do nevyžiadanej pošty (spamu). Je dôležité, aby boli správne vyplnené údaje.

Informácie o aplikácii nájdete aj na stránkach www.trebisov.sk a www.safetytrebisov.sk

Aplikácia bola vytvorená Národným centrom práva duševného vlastníctva, n.o. v spolupráci s mestom Trebišov.

© 2024 MESTO TREBIŠOV