Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

05.12.2014 09:12 - Dušan

Dobrý deň. Chcem sa opýtať na pohľadnice mesta Trebišov, ktoré maľovali deti a boli ocenené na dňoch mesta Trebišov. Budú vôbec?

04.12.2014 00:29 - Dušan Švanda ml.

Dobrý deň, chcem sa poďakovať odchádzajúcemu primátorovi p. Kolesárovi za jeho prácu v uplynulom volebnom období( podotýkam, že som totálne nestranným občanom Trebišova, hodnotím, čo vidím ), samozrejme aj tým ľuďom na MsÚ, ktorí pracovali poctivo a so záujmom o verejné blaho v TV. Dúfam, že jeho nástupca bude robiť pre naše mesto minimálne takú dobrú prácu a viac, ako p. Kolesár.

01.12.2014 08:59 - bahúl ivan

prosím znova mi odpovedzte ,kam mám dať ojazdené pneumatiky z osobného auta. nové som si kúpil cez internet a preto mi ich po prezutí nechceli zobrať v pneuservise,nakoľko som si nové nekúpil u nich. trochu čudné jednanie. zoberú mi ich v technických službách ? či ich opriem drzo o kontajner pri bytovke? tento problém majú isto aj iní motoristi. vdaka za odpoved.

27.11.2014 08:42 - motylik

Dobrý deň prajem. Chcela by som sa opýtať ohľadom nových pruhov na ceste na ul. Cintorínskej. Ak som správne pochopila majú taký istý systém zaradzovania vozidiel ako na Námestí mieru, pri odbočovaní na ul. M.R.Štefánika. Avšak ak sa zaradím do svojho pruhu odbočujúc z M.R. Štefánika na ul. Cintorínsku t.j. na pravej strane cesty, parkujú tam autá. Musím sa teda presunúť do protismeru. Prosím, ja to chápem zle, alebo autá parkujú zle na ul. Cintorínskej oproti bytovky? Lebo poobede, večer je už tma a hrozí kolízia. Ako sa mu mám vyhnúť? ďakujem

23.11.2014 21:48 - Ľudmila Macová

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či bude v sobotu verejné korčuľovanie, pretože sa chystáme viac ľudí aj z iných miest. A ďalšia otázka, koľko stojí prenájom zimného štadiónu (ľadová plocha na korčuľovanie).

23.11.2014 10:56 - Katarína

Dobrý deň , rada by som sa vás chcela opýtať či je podla vás spravodlive a čestné a nevyhnutne odoberáť romským osadnikom . bicykle, kočiky mestkou policiou ?Neje to trestné že im odoberaju ich majetok?Mestky policajti sa správaju dosť neprimeraným spôsobom,Ja osobne sa obávam že , nastane zbura romských obyvateľov voči mestkým policajtom.Dakujem za odpoved.

22.11.2014 17:24 - ZUZANA

Dobry deň, chcela by dom sa opytať kedy sa budu dať odkupit byty na ulici SNP na sidlisku juh. Dakujem za odpoveď.

21.11.2014 13:16 - Marian

Chcel by som sa opytat kompetentnych ci sa mieni urobit nieco z premavkou na ulici Komenskeho.Konkretne byvame v bytovom dome 2206 a v pracovne dni je velky problem dostat sa autom z parkoviska na cestu.Premavka je tu neunosna.Nehovoriac o tom ze vodic vychadzajuci z parkoviska cuva priamo do hlavnej cesty.Mnohy radsej vychadzaju z parkoviska cez chodnik pretoze iny bezpecny vyjazd na cestu nie je.V meste na ulici MR.Stefanika su na kratkom useku vybudovane az 3 spomalovace a na ulici Komenskeho kde je premavka ovela hustejsia tak namiesto nejakej obytnej zony je tu hlavny tah cez mesto.

19.11.2014 19:25 - Anna

Na Varichovskej ulici na ceste pred domom č. 14 leží už niekoľko dní mačka, ktorú zrazilo auto. Prosím, aby ste ju dali odstrániť. Ďakujem

18.11.2014 15:48 - bahúl ivan

Poradťe mi,kde mám odovzdať ojazdené pneumatiky z osobného auta? Nové som si objednal cez internet, dal som si ich prezuť v pneuservise,ale nakoľko som ich nekúpil u nich,nechceli mi ich zobrať k likvidácii....hádať som sa s nimi nemienil.pripadá mi nekorektné,len tak ich niekam oprieť o kontajner v meste. vdaka.

18.11.2014 09:19 - obyvatel mesta

Dobrý deň.
Prosím Vás môžte mi oznamiť,ako možem uveriť vášmu článku"Najčastejsie otázky" ktorý ste zavesili na stráku mesta Trebišov.Tento dokument neobsahuje žiadny podpis spracovateľa.Takému dokumentu si myslim že sa hovorí panflet.Takto zhadzujete autoritu mesta jeho vedenia a znižujete jeho úroveň.

Dakujem a ostávam s pozdravom.

18.11.2014 07:52 - Stanley

Dobrý deň !
Kde si môžem pozrieť kompletné výsledky komunálnych volieb za obvod Trebišov, vrátane náhradníkov a počtu hlasov pre neúspešných kandidátov.
Na stránkach ŠÚ ich nevidím.

Ďakujem

18.11.2014 01:37 - Kamil Pisarčík

Mám na Vás veľkú prosbu. Hľadám kontakt na jednu dámu z Trebišova, ktorá so mnou bola kedysi veľmi dávno cca 1986 v pionierskom tábore.

17.11.2014 13:04 - obyvatelia ul.Hurbanovej

Dobrý deň.Chcem sa opytať či v rámci opravy chodníkov sa uvažuje:
1,s opravou cesty a jednej strany chodníka.
2,s opravou cesty okolo kotoľne.Viem ze odpoviete za táto cesta nie je planovaná ako cesta ,ale takto to do nekonečna nemôže byť.Túto cestu užívaju chodci ale aj motorové vozidla a to nielen obyvatelia hurbanovej ulice ale aj sídliska sever.
Dˇakujem a ostávam s pozdravom.

15.11.2014 21:32 - Jana Goštánová

Dobrý deň,

som študentkou Prešovskej univerzity a píšem esej o rozvoji okresu Trebišov. Bola by som rada,ak je to možné, aby ste mi poskytli informácie o danej téme(plány do budúcnosti, rozpracované projekty).

Za informácie vopred ďakujem

S pozdravom
Jana Goštánová

12.11.2014 21:47 - Patrik

V pondelok som sa po návšteve mestského hospodárskeho strediska (bývalé CVČ-Príroda) dozvedel, že mesto predalo 3 ks koní. Zaujímali by ma dôvody predaja. To chcete zlikvidovať aj to posledné, čo tu v Trebišove je, čo môže doviesť deti ku vzťahu k prírode a zvieratám, k starostlivosti o ne a pod.? A čo ponúknete na kultúrne akcie mesta? Vozenie na koňoch už skončí? Alebo má občanom stačiť 5 koní, ktoré tam zostali.

12.11.2014 13:42 - Slavomír

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať pána primátora, že keď znovu bude zvolený... Čo plánuje robiť s tak vysokou nezamestnanosťou v našom meste. Som čiastočný invalidný dôchodca a práca sa pre mňa hľadá veľmi ťažko, resp. si nemôžem nájsť zamestnanie skoro vôbec. Mohol by ste pán primátor podporiť vytváranie chránených dielní?

09.11.2014 20:59 - Stefan

Chcem nahlásiť poruchu osvetlenia na ulici Kollarova. Prvé 3-4 lampy nesvietia, je to v križovatke tak hlavne kvôli bezpečnosti. Dakujem

08.11.2014 22:11 - stanislav NAGY

dobry den chcem sa spytat kompetentnych ohladom verejneho osvetlenia,preco mesto nema poruchovu sluzbu nakolko na kpt.nalepku sidlisko od piatka nefunguje verejne osvetlenie a na moje telefonaty mi TS odpovedali ze oprava je mozna najskor v pondelok lebo nemaju poruchovu sluzbu,zasa sme mimo mesto,super ze idu volby.DAKUJEM ZA ODPOVED

08.11.2014 20:25 - Dana Micišinová

Dobrý deň,rada by som sa spýtala či nie je možne aj v našom meste losovať o mestke byty, tak ako sa to robi v Košiciach,takto by sa predišlo korupcii a každy kto žiada mesto o byt by mal aspoň rovnaku šancu.

07.11.2014 21:40 - hf

Na titulnej strane dvojtýždenníka "Naše noviny" č. 19/2014 ma zaujal článok týkajúci sa nasvietenia kostola, v ktorom p.Princík uvádza práce, ktoré boli zrealizované na obnove rím.kat. kostola sa podľa neho blížia k záveru. Svojím vyjadrením zavádza občanov mesta, nakoľko ukončenie prác sa predpokladá najskôr za 4 až 5 rokov. Celková obnova doposiaľ bola financovaná zo zbierok veriacich a grantov MK SR. Mesto na túto obnovu neprispelo ani jedným eurom, čiže doposiaľ nemá žiaden podiel na jeho obnove. Pýtam sa , kde boli doposiaľ radní páni, keď si túto pamiatku tak cenia, že nenašli ani v jednom ročnom rozpočte počas volebného obdobia financie na jej obnovu, aby sa táto urýchlila. Čo chcete nasvecovať lešenie, ktoré tu bude ešte niekoľko rokov. Ako si máme veriaci vysvetliť tú poslednú vetu...Momentálne prebiehajú úpravy, ktoré uskutočňuje mesto, aby túto kultúrnu pamiatku viac zviditeľnilo...., načo boli teda použité naše zbierky?????

05.11.2014 12:24 - vlado rusnak

Chcem sa spitat ci mame v mestkej kase tolko penazy ze jeden pan si chodi na sluzobnom aute zn.mercedes po svoju zamestnankinu a samozrejme ju vozy aj domov.Dakujem

01.11.2014 23:02 - Trent Reznor

Zdravím, vedeli by ste mi vysvetliť, prečo už pár týždňov netečie teplá voda v istej bytovke na ulici Ćsl.Armády? Teda tečie, ale cca od 9 hodiny večera už tečie iba studená, práve v tom najdôležitejšom čase! Ospravedlňujem sa ak som len prehliadol nejaké upozornenie, ale už ma to začína štvať. Kto je dodávateľ tepla, a na koho sa mám obrátiť s hlásením prípadnej poruchy? Ďakujem

31.10.2014 13:12 - Renáta

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či mesto neplánuje osadiť koše na psie exkrementy na sídliskách, je ich málo. Na čo sa využívajú peniaze vyzbierané z dane za psa?Ďakujem za odpoveď.

25.10.2014 15:58 - rado

seda mazda 6 parkuje pred vchodom do mestskeho bytoveho podniku-tento vikend 25.10.2014,nici tam travnik,preco neparkuje na ceste,ako kazdy

24.10.2014 13:55 - Slavomír Majcher

Mám otázku na primátora mesta. Pán primátor, kedy sa budete zaoberať nezamestnanosťou a prečo tu nepritiahnete nejakých zahraničných investorov, aby nezamestnanosť v našom meste klesla? Som čiastočný invalidný dôchodca so 60%-ným postihom organizmu, ale žiaľ... nemám šancu si nájsť zamestnanie.
Čakám Vašu odpoveď.

24.10.2014 09:56 - Ing. Katarína Chimičová

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať prečo nie je aktualizované cestovné poriadky MHD Trebišov. Nakoľko Vy uvádzate cestovný poriadok z dňa 1.2.2013 a je aktuálnejšia verzia z dňa 1.10.2013. Riadila som sa týmto cestovným poriadkom a vďaka tomu som zmeškala spojenie do Košíc. Na stránke uvádzate, že je to "najnovšia verzia spojenia"

Ďakujem za skoré vyjadrenie.
S pozdravom.
Ing. Chimičová

23.10.2014 18:54 - Peter Volansky

dobry den. chcem sa podakovat za obyvatelov sidliska k vedeniu mesta a technickym sluzbam ze opravilo verejne osvetlenie na ul. Trznej pri bytovke 1575/7.

23.10.2014 18:04 - Magdaléna Mitrová

Vyjadrujem uznanie firme, ktorá asfaltovala chodník na Dobrovoľníckej ulici.Neprešiel mesiac a cez asfalt sa veselo pretláča tráva.Zaujíma ma kedy, bude opravený chodník na opačnej strane ulice?

23.10.2014 11:24 - Ing. J. Čonka

Prečo mesto neoslovilo Povodie Bodrogu a Hornádu, aby vyčistili koryto Trnávky aspoň v úseku pretekajúcom cez mesto, (pritom majú pobočku na Paričove neďaleko Trnávky). Dno je zarastené, nevyčistené a v prípade trvalejších dažďov sa len zvýši riziko pretečenia hrádze.

© 2024 MESTO TREBIŠOV