Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

06.10.2013 13:33 - Peter Varjassy

Čipovanie psov . Neviem k čomu je to dobré, lebo môj pes má už 10 rokov, z dvora nevychádza,.... atď. Len sa chcem spýtať, aj dole v tábore sa psi čipovali ? Alebo kto to kontroluje ? Hmm ?

04.10.2013 17:43 - Marcela Bindasová

Chcela by som sa opytat,kedy sa urobi poriadok s volne pustenymi psami po Ul. Hradisskej je stale denno denne vonku pes p.Zbojovskeho,p.Tancoša,od Sandorovcov na ulici Jarkovej je volne pusteny vlciak az je to uz neunosne kolko psov beha po tychto uliciach. Dakujem za odpoved

03.10.2013 21:32 - Viera Hojdanová

Na autobusovej zastávke /potraviny Adriana/ chýba tabuľa skla, je možné túto zastávku zaskliť?

03.10.2013 17:45 - miroslav princik

Chcem sa spytat ci treba nejaku specialnu poziadavku na uverejnenie inzeratu?uz dvakrat za posledne 3tyzdne som podal inzerat aj s fotkou ohladom tepovania kobercov a stale tento inzerat nieje uverejneny a nedostal som odpoved ani na moju otazku ze kedy tam bude.verim ze do tretice vsetko dobre a inzerat bude uverejneny.dakujem.miroslav princik

02.10.2013 22:17 - Miro Soták

Dobrý deň, ako je možné, že pri prázdňovaní odpadkových košov na psie výkaly pracovník Technických služieb vybral PVC vrece s vyhodenými výkalmi a jednoducho ho odniesol vyhodiť do kontajneru na bežný odpad pri bloku 2220 v Trebišove. Toto je podľa Vás v poriadku?

02.10.2013 21:10 - Johan Sorger

Dobrý deň.Už sa dlhšiu dobu zaoberám myšlienkou ,či má niekto na staeosti,ale fakt na starosti využitie Zimného štadiona teda ľadovej plochy.
Táto plocha okrem využitia mládežníckymi
tréningmi a niekoľkými skupinami nevyužitá.Toto sa síce nedá ľahko zistiť,pretože na stránke Mesta Trebišov
je len využitie plochy hokejovou mládežou,lenže plocha,ktorú stráži stále min.dvojica zamestnancov a stojí to mestskú pokladňu značné financie je väčšinou prázdna.
Pýtam sa teda,či naozaj nemáme v meste managera,ktorý vie urobiť svoju prácu NAOZAJ,a nie len tak naoko,a dokáže predať to,čo my,mesto Trebišov na predaj máme.Kto konkrétne je zodpovedný za prázdny Zimný štadión?

01.10.2013 08:31 - Mgr Gergely Alexander

Svoj nedoplatok za vývoz odpadu som uhradil , prečo som ešte stále na zozname neplatičov ?

24.09.2013 19:05 - Anton Mihaľo

Týmto žiadame vedenie mesta Trebišov, aby zlikvidovalo divokú skládku drveného asfaltu ktorý nám rozsypalo na prijazdovú cestu. V marci sme boli na stretnutie s p. primátorom a ten nám sľuboval aspoň chodník.A toto, to čo je? Len sme vyšli na posmech aj s p. primátorom. Kto tade prechádza, len nechápavo krúti hlavou a sa posmieva. Veď po tomto už neprejdete nielen pešo, ale ani na bicykli. Na severe je cesta vydlaždená a autá parkujú na zatrávňovacích paneloch. Tých 21 ľudí čo tu bývame má u vás menšiu hodnotu ako Vaše autá? Ak to nedáte do poriadku, že to pokryjete pevným asfaltom /to je už Váš problém ako/ tak zavoláme niektorú televíziu, aby prišli natočiť ten unikát a určite aj životné prostredie, či ten olovnatý asfalt patrí medzi ľudí!

23.09.2013 14:59 - L ubica f

Mna by velmi zaujimalo kde je dnes mestska policia. Od nedele vecera t.j.22.9a dnes 23.9 stoji na chodniku na ulici SNP 3886/108 auto. Ako sa ludia s kocikmi maju doztat von a mestska policia je kde a s tym nic nerobi

19.09.2013 21:47 - nikolai

Если можно, я напишу по русски.Я живу в Днепропетровске, это на Украине, в Вашем городе живут дальние родственники моего папы, у нас была с ними переписка но потерялась, фамилия их Поргинчаковы Юрий и Валя, дети Юрий, Рената, Наташа если у вас есть их адрес не могли-бы Вы мне сообщить, заранее спасибо.

19.09.2013 19:18 - Peregrin Martin

Dobrý deň, ja vlastne nemam otazku ale pochvalu a neviem kam to spravne zaradiť, lebo na stranke chýba zaradenie pochvál alebo aj kritiky, kam by ľudia mohli napisať svoju spokojnosť alebo nespokojnosť s niečim čo sa v meste deje. Takže moja pochvala patrí výkonu mestskej polície dňa 18.9.2013 poobednajšej službe boli to dvaja policajti a jedna policajtka, ktorých keď som volal na výjazd ku romskym spoluobčanom, ktorí sa zasa raz na sídlisku sever zhromazdili a nakladali si na vozíky všetko možné od okien až po skrine, tak boli na mieste do piatich minút a to aj ked mali aj dalši vyjazd, a ochotne bez najmenšich problemov zavolali traktor, ktorý zbiera od romov všetok ten bordel aj s kočíkmi a urobili s nimi poriadok, teda aspon s touto skupinou romov. Takto by mali postupovat vsetci a mozno by sme s nasimi romskymi spoluobcanmi konecne urobili poriadok aj po našich sídliskách. Takto by naozaj mala vyzerat nasadenosť mestskej polície ako vyzerala smena v stredu 18.9.2013. Týmto nenarážam na ostatných policajtov, že robia niečo zle, chcem len vyzdvihnúť túto konkrétnu službu, ktorá zapracovala tak ako má. S pozdravom obyvateľ sídliska sever.

19.09.2013 10:53 - lucia.m

Preco sa na uliciach berehovska a komenakeho nerobia ani cesty ani chodniky!??? Nepytam sa to uz poprvykrat a je uz drzost mesta ze nie je ochotne odpovedat!!

17.09.2013 14:21 - K.Feketova

Mohli by ste sa pozriet na zapinanie poulicneho osvetlenia na ulici Kutnohorskej? Vcera sa zaplo az nieco pred pol osmou vecer a to je uz davno vonku tma. Dakujem.

16.09.2013 22:14 - Marta Simanová

Dobrý deň!
Moja otázka sa týka komunálneho odpadu, konkrétne naplnenia kontajnerov na sídlisku JUH. Čudujeme sa,že sú stále plné? Dokonca ešte v ten deň, kedy ich vyprázdnia pracovníci Technických služieb? Bodaj by nie,keď nám tu odpad dovážajú z rodinných domov mesta Trebišov, ba dokonca aj z dedín!Pred týždňom - dvoma, vozili len v noci po 22. hodine. Prišli aj o jednej v noci! Dnes majú tú drzosť, že prídu večer okolo 19. - 20. hodiny. Auto zastaví pri kontajneri, (neraz aj s vozíkom) otvoria sa dvere a odpad (pár vriec, vedrá s rôznym odpadom a pod.) sa nahádže v tom lepšom prípade do kontajnera, keď nie zaň. No a naši "spoluobčania - kontajneristi" robia do rána "inventúru"! A aby lepšie videli, svietia si mobilom!
Preto sa pýtam:
Do kedy budeme trpieť takýchto "dovozcov" odpadu? Oni nemajú vo svojich dvoroch nádoby na odpad? Alebo nech odpad odvezú na zberný dvor TS.Mie na sídliská!
Kde majú ľudia zo sídliska sypať odpad, keď "ich" kontajnery naplnia iní?
Prečo sa nerozmiestnia po sídliskách v meste už hotové klietky na kontajnery?
Zabránime tým aj prístup našich "spoluobčanov" k odpadu, ktorí nedbajú na poriadok a odpad rozhadzujú po sídlisku, nemocničnom parku atď.

16.09.2013 08:16 - MUDr.Eva Durová

Dobrý deň,
dneska som navštívila Mestský úrad o 7,30 s opätovnou žiadosťou o výmenu kanálového poklopu pred našim domom a pred domom MUDr. Sedláka. V danej dobe nemohla som podať svoju požiadavku, pretože kompetentný zamestnanec ešte nebol v práci. Už sme žiadali výmenu poklopu na kanáloch z betónového na kovový, opravu diery pred MUDr. Sedlákom a opravu cesty. Zatiaľ sa nič nedeje, ale máme informácie, že cesty aj bočné sa opravujú. Jedná sa o ulicu Západná. Nakoľko bol už poklop na niekoľkých miestach vymenený, žiadam aby sa zjednala náprava, pretože môže dôjsť k poškodeniu motorových vozidiel. Sme platcami daní tak Vás žiadame o okamžitú nápravu. Hlásila som túto skutočnosť už aj mestským policajtom pri ich obchôdzke. Verím v okamžitú nápravu, pretože pri poškodení auta pre túto pretrvávajúce poškodenie vymáhať od Vás finančnú náhradu.

12.09.2013 12:49 - g.v.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, prečo je osvetlenie na ul. Komenského za bytovkou 2137 nefunkčné. Bývam tu 6 rokov a zatiaľ tam nikdy nesvieti.
A ešte jedna otázka - plánujete rozšíriť kúpalisko? Pribudnú bazény, alebo nejaká atrakcia (tobogán, fontánka...) ? Ďakujem pekne.

12.09.2013 11:37 - Jana M

Dobry den,v ktorom mesiaci budu rozmiestnenie veľkokapacitne kontajnery

12.09.2013 09:12 - Tomáš Varga

Dobrý deň!
Chcel by som sa opýtať na fungovanie MsKS. Dnes som si chcel zakúpiť lístky na koncert Spievankovo. A na dverách bol vyvesený oznam, že lístky až od desiatej aj napriek tomu, že na internetovej stránke majú napísané od 7:30. Pokúšal som sa tam aj dovolať ale nikto mi nebral telefón. Ako si môžem zakúpiť lístky, keď sa tam nikto nenachádza. A to sa mi stalo aj minule. Tiež som si chcel zakúpiť lístky a asi 10 minút som zvonil. A to mi otvorila až pani, ktorá šla náhodou vonku. A v kanceláriách sedeli ženy a nikto sa neunúval. Nebolo by lepšie zariadiť aj predpredaj vstupeniek mohol fungovať aj spôsobom cez internet? Veľmi by to uľahčilo dobíjanie sa za lístkami. Lebo dostať sa k lístkom v MsKS je takmer nemožne aj pre lenivosť tamojších zamestnancov. Ďakujem za odpoveď. S pozdravom Tomáš

11.09.2013 22:33 - Rado

Chcem sa opytat ci sa bude opravovat (vytlky)aj Svatoplukova ulica , lebo za 40rokov sa nanej nic nerobilo. SLOVENSKA ulica sa urobila a tie bocne nic??? vdaka za odpoved

11.09.2013 13:00 - Peter

Navrhoval by som kompetentným osobám, ktorí majú na starosti jarné a jesenné upratovanie v meste Trebišov (v rámci veľkokapacitných kontajnerov), aby sa už konečne prijali účinné opatrenia na zamedzenie nekontrolovaného zmiešavania všetkých možných druhov odpadu do a okolo kontajnerov. Je to zaražajúce, že chceme a podporujeme separovaný zber a zrazu v kontajneri je aj bio-odpad, aj fľaše, krabice, posteľ, skriňa, staré rádio i plechovky od farby a miestami aj tehly a zdochnutá sliepka... Ďalšou kapitolou je vyberanie odpadu prevážne rómskymi občanmi z kontajnerov a jeho rozhadzovanie po okolí. Častokrát to vyzerá ako keby Trebišov v tom čase zasiahol tajfún. Ďakujem, že sa zamyslíte a zvlášť, že aj prijmete účinné opatrenia.

10.09.2013 16:56 - lucia matejova

Pisem uz druhy krat kedy sa bude robit cesta za garazmi asi ulica trzna!? V ulicke vedla milk agra. Je tam katastrofalna cesta

09.09.2013 13:26 - Jan Balog

Dobry den
naozaj chcem prejaviť poďakovanie a uprimny obdiv mestskej policii za ich promptnosť a pomoc a konečne začala polícia fungovať tak ako ma a to nie je len môj nazor ale názor širokej verejnosti, konečne ich vidno v celom meste aj v odlahlich častiach mesta a nie len sa prechádzat po centre, ved mesto je aj v okrajových častiach.A doteraz ich bolo vidieť hlavne chodiť po centre a vyzeralo to akoby boli na prechádzke a nie v praci konečne sa tam niekto zobudil, len tak ďalej.
A chcem poprosiť ak je to možne ci by sa nedalo monitorovať aj v nocnych hodinách hlavne tie ihriska na sidliskach a aj parkoviska lebo chodia partie a ničia majetok.

09.09.2013 13:26 - Jan B.

Dobry den
naozaj chcem prejaviť poďakovanie a uprimny obdiv mestskej policii za ich promptnosť a pomoc a konečne začala polícia fungovať tak ako ma a to nie je len môj nazor ale názor širokej verejnosti, konečne ich vidno v celom meste aj v odlahlich častiach mesta a nie len sa prechádzat po centre, ved mesto je aj v okrajových častiach.A doteraz ich bolo vidieť hlavne chodiť po centre a vyzeralo to akoby boli na prechádzke a nie v praci konečne sa tam niekto zobudil, len tak ďalej.
A chcem poprosiť ak je to možne ci by sa nedalo monitorovať aj v nocnych hodinách hlavne tie ihriska na sidliskach a aj parkoviska lebo chodia partie a ničia majetok.

09.09.2013 11:04 - bula

dobrý deň chcem sa len opitáť kto ma na starosti semafory v meste .. pretože od kauflandu smerom na stanicu veľmi krátko svieti zelena či mesto neplánuje ich nastaviť tak ako máju byt aby všetky strany svietili tak dlho ako máju a ne jedna strana 5 minúty a druha len dve auta prejdu dakedy tri a už je červena

06.09.2013 13:58 - Štefánia Kochanová

Dobrý den,
Chcem sa opýtat kedy začnete riešiť psíčkarov a venčenie ich psov na detských ihriskách?Bývam na Hodvábnej,za bytovkou mame jedno otrasné zanedbané ihrisko a ešte nestačí denné tam prejde od 20 do 30 psov pričom na lampách su malilinke letáky že so psom je tam vstup zakázaný!!!pritom tak 3 z nich maju sačky a odprataju čo maju.prečo ich nekontrolujete?nepokutujete?dokedy mám odtraňovat exkrementy so synových topánok?počkáte kým sa nejaké dieťa niečim nenakazí?je to odporné.Viete čo ja si to cez den natočím kolko ich tu je a pošlem to do telky s názvom Čistota detských ihrísk lebo je to už neúnosné.fuuuuuj

05.09.2013 20:57 - INGRIDA LUKACOVA

dobry vecer chcem sa spytat preco na ulici komenskeho2211/25 niesu ziadne detske ihriska ani pieskoviska aj tam su deti kde mame chodit s detmi vsade su iba na nasej ulici nieje nic ani len preliezka kde sa maju deti hrat dakujem

03.09.2013 08:06 - Helena Štaudnerová

Dobrý deň
chcem sa informovať, kedy bude opravená ulica Ľ. Podjavorinskej 2119/1 pri výmeniku Astra. Žiadosť o opravu cesty sme posielali: 13.10. 2008 - žiadna odpoveď, 11.02 2010 - žiadna odpoveď, 1.6.2010 odpoveď 29.6.2010 - mesto nemá výhradené prostriedky na opravy miestnych komunikácií a chodníkov, dňa 2.11. 2012 ďalšia žiadosť o opravu cesty odpoveď 13.11.1012 žiadosť bola podsúpená Technickým službám Trebišov a zatiaľ nič. Táto cesta je v dezolátnom stave, veľké doslova diery, trčiaci poklop vodovodnej šachy, vyčnievajúci roksor ( ktorý sme museli veľkým kladivom zatĺkať do cesty ak sme nechceli mať prepichnuté kolesa na autách). Za odpoveď ďakujem.

02.09.2013 11:08 - Anna Kočišová

Mám otázku na poskytovateľa televízie prostredníctvom bytového podniku. To že sa medzi kanálmi nachádzajú maďarské programy chápem, ale prečo talianské a nemecké keď už je viac slovenských televízii a tie tam prečo nie su? Nemaohli by ste na miesto tých talianských poskytovať Wau či Foor televíziu?

02.09.2013 09:14 - lucia.m

Dobry den chcela by som sa opytat ci mesto zabudlo na cestu Na ulici trznej okolo garazou za garami!!! Je to katastofalna cesta!!! Tak kedy sa uz konecne opravy? Ci na komenskeho,berehovska sidliskach netreba ani chodniky ani cesty!?

01.09.2013 22:07 - Andrea Čeľovská

Dobrý večer.
Rada by som sa opýtala kompetentných, kto má na starosti opravu preliačin na ulici Pribinova. Máme pred domom takúto preliačinu a veľmi nám v daždivom období znepríjemňuje život, nakoľko voda z tejto preliačiny nám pri prejazde motorových vozidiel vyšplechuje až za bránu domu a minulý rok dcéra obdržala spŕšku mláčkovej vody pri odchode z domu do školy v skorých ranných hodinách. Trvá to už pekných pár rôčkov a stále sa s tým nič nedeje a každý iba sľubuje že sa to opraví.
Nakoľko sa opäť blížia daždivejšie jesenné dni, bola by som rada, aby sa táto oprava konečne uskutočnila a aby mi deti nemuseli telefonovať do práce, že sú zasa osprchované nejakým autom.
ps : Ak by to bolo možné, priložila by som aj foto, ako to vyzerá keď prechádza auto cez tú preliačinu v plnej sile, ale mám iba s autom štátnej polície, a keďže mi dosť záleží na vyriešení tohto problému som ochotná foto predložiť aj osobne kompetentnej osobe.
Za skorú a komplexnú odpoveď vopred ďakujem .
Čeľovská

© 2024 MESTO TREBIŠOV