Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

03.05.2020 09:39 - Viera

Chcem sa spýtať načo nám boli uzamykatelne klietky na odpad keď na našom sídlisku Sever namontovali zámok 29.4 a už 2.5.vecer tam osadníci kľudne išli a robili bordel? Viete odkiaľ vedeli kód? no predsa od tých zamestnancov čo zbierajú odpad z technických sluzieb, hlavne že nás upozornili nech nikomu neprezradíme kód, a osadníci ho vedeli skôr než mi. To je v poriadku? To boli zbytočné vyhodené peniaze ktoré mi musíme zaplatiť. Veď to je na hlavu postavené nemyslite. A ešte vás poprosím aby ste uverejnili moje pripomienky. Či sa vám nepáči že píšem pravdu.

01.05.2020 09:17 - Mark

Dobrý deň. Prečo návrhy hľadáte a riešenie ako priviesť elektriku do novopostavenýh klietiek a ešte aj SOLAR? Tam stačí kúsok obyčajnej rúry navariť okolo zámkoch aby nemohli odrezať Rómovia a je to vyriešené. Netreba návrhy ani riešiť to pol roka ako na ministerstve:). Rómovia chodia teraz a robia bordel a smrdia teraz a kým sa to porieši ľudia ich majú strpiet?

29.04.2020 17:05 - Viera

Chcem sa spýtať načo máme separovať odpad keď už viac krát sa stalo že prišlo auto po smetie a všetko sypali do jedného auta aj papier aj plasty aj sklo aj komunálny odpad tak načo máme triediť? A po druhé prídu osadníci hrabú sa v odpadkoch kde ľudia vyhadzujú aj psie exkrementy lebo nemajú na to iné nádoby, cigáni sa v tom hrabú prehadzujú aj do plastou aj do papiera tak načo máme triediť? Je to zbytočné ešte chytime nejakú nákazu. Ani sa nebudem chytať koša keď bude zavretý vyhodíme to rovno ku kôšu keď môžu cigáni robiť bordel tak si odnich vezmem príklad Ják povedal nás premiér - máme si z nich brať príklad. Na rozdiel od nich mi platíme za odpad. Kedy s nimi urobi niekto poriadok???

28.04.2020 17:31 - Viera

Dobrý deň chcem sa spýtať načo sú nám tie klietky na odpad keď nie sú zamknuté? Ti spinavci z osady tu stále chodia a robia bordel, mali ste vidieť čo tu včera robili. To im nemá kto zakázať keď neplatia oni za odpad aspoň nech nerobia nám bordel pod bytovkami. Kde je MESTKA POLICIA že ani raz nepríde skontrolovať.Toto už nie je možné čo si oni všetko dovoľujú, a keď na nich kričím z balkóna ešte mi hnusne,vulgárne nadávajú. To kde sme? Dokedy im toto máme tolerovať.

27.04.2020 21:55 - M.Beresova

Dobry den, chcem sa opytat co to robia technicke sluzby na cestach mesta v nocnych hodinach? Na dezinfekciu to nevyzera. Ak ano preco cesty a nie chodniky, kde sa zdriava vic chodcov ako na cestach?

27.04.2020 21:41 - Helena Pustayová

Prečo musíme znášať obyvatelia BD Hodvábna 1381 vyhadzovanie odpadu do našich košov hocikym? Tí ľudia tu nebývajú, pristavia auto, vyhadžu všetko čo majú v aute hoci kam. My triedim, no im je to jedno. Hlavne že auto je prázdne. A týka sa to aj obyvateľov z rodinných domov a iných.Veď toľko čo koše TS vyvezu, my vďaka iným nemáme kam dať smeti. Dúfam, že sa už dočkám aj odpovede. Dane platím, tak očakávam aj odpoveď. Nie tak ako minule.

26.04.2020 20:55 - Mark Mark

Keď už robíte tie klietky pre kontajnery tak prečo tie mreže na nich neprivaria a dajú ochranu okolo zámku aby nemohli odrezať a odcvaknut kliešťami lebo keď dáte zámok len tak mreže rozoberu lebo sú len našrubovane.

26.04.2020 16:51 - Oľga Wurschnerová

Dobrý deň. Po reorganizácii nádob na odpad ste nám pri bytovke Komenského 1682 nevrátili nádobu na sklenený odpad. Môžete mi povedať, kam mám teraz vyhodiť vytriedené sklo? Ďakujem.

21.04.2020 19:28 - Monika

Moja otázka znie,keď môžu osadníci behať bez rušok po meste prečo nemôžu aj zbierať ten neporiadok po sebe.

21.04.2020 07:27 - Viktória Gaálová

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať ako má mesto v pláne riešiť odchyt túlavých psov. Nakoľko pravidelne od novembra 2019 ja osobne hlásim na odchyt túlavého psa, ktorý sa pohybuje po sídlisku Juh a ohrozuje obyvateľov. Po zavolaní na mestskú políciu mi raz bolo povedané či si myslíme, že odchytiť psa je len tak a že útulok vo Veľkých Kapušanoch je plný čomu rozumiem. Včera sme toho istého psa hlásili opäť nakoľko ma naháňal počas venčenia. Mestská polícia prišla skontrolovať sídlisko ale povoziť sa a za tmy pozerať z auta či neakého čierneho psa vôbec nájdu bolo z mojho pohľadu úplne zbytočné. Treba vystúpiť z auta a pomedzi bytovky ho nájdu určite. Dnes ráno opäť tá istá situácia. Ten pes breše, uvádza sa do okoloidúcich a dám ruku do ohňa zato, že nemá ani jedno povinné očkovanie. Som občanom mesta, platím poctivo mestu všetke dane a mám právo sa bezpečne pohybovať aspoň v rámci sídliska. Moja otázka znie do kedy chce mesto čakať? Kým niekoho neuhryzne a niekomu neublíži? Som tehotná a rozhodne nemienim riskovať zdravie seba a svojho dieťaťa iba kvôli nič nerobeniu mesta. Prosím Vás riešte urýchlene situáciu.

20.04.2020 20:25 - M.S.

Dobrý večer, prečo je večer verejné osvetlenie zapnuté v čase, keď je ešte denné svetlo. To isté platí aj v ranných hodinách. Ide o TV - Milhostov. Na jednej strane mesto dvíha poplatky za TKO, ale elektrickou energiou nešetrí .

20.04.2020 17:19 - Tomas

Dobrý deň chcem sa spýtať kedy pristaviť veľkokapacitné kontajnery na zber jarného odpadu veľká noc už skončila. Ďakujem

20.04.2020 11:49 - Mazúrová

Prosím, mohli by ste opraviť neón na Komenského pri bytovke 1675, pri zmrzlinárni? Nesvieti už dosť dlho. Prosila som o to už dávnejšie, ale akosi sa stále nič nedeje. Ďakujem.

20.04.2020 08:53 - Ivana Šestáková

Dobry den, bude otvorena mestska trznica, popripade sa bude predavat niekde na verejnom priestranstve? Nerozumiem preco nemozu predavat zeleninu zahradkari, ked to iste predava kaufland. Dakujem za odpoved.

12.04.2020 13:45 - Viera Pustaiova

Prečo sa neplatí za odpad podľa toho kto koľko vyprodukuje? Niekto za týždeň 20 kg a niekto za týždeň iba 2kg tak prečo má platiť každý rovnakú sumu.To by bolo spravodlivé.Kazdy zaplatí len za to čo vyhodí. V niektorých mestách to už funguje. Tak sa nad tým treba zamyslieť.

12.04.2020 13:44 - Viera Pustaiova

Prečo sa neplatí za odpad podľa toho kto koľko vyprodukuje? Niekto za týždeň 20 kg a niekto za týždeň iba 2kg tak prečo má platiť každý rovnakú sumu.To by bolo spravodlivé.Kazdy zaplatí len za to čo vyhodí. V niektorých mestách to už funguje. Tak sa nad tým treba zamyslieť.

09.04.2020 09:24 - Petra Dzudzova

dobri chcem sa spitat kam patri Zimna ulica ket zapisujeme prvaka pod aku školu dakujem

07.04.2020 21:27 - EVA BEZEGOVA

Dobrý den. CHcela by som sa spítať,kedy konečne začne premávať MHD aspon v ranných hodinách cca 5hod raáno,kedy večšina ludí sa nemá ako dostať do práce,Napr. do Devy, do Nemca,do Kablikárne. Tento spoj nikdy nebol preplnený,ale ludia sa mohli dostať do práce,čo teraz nie je možné napríklad z Paričova.

06.04.2020 21:35 - Miloš VINCLER

Dobrý deň!

Ako ste mi odpovedali: „S najväčšou pravdepodobnosťou Vám unikli informácie, resp. publikovaná pomoc, ktorú mesto Trebišov ponúka pre seniorov už od druhej polovice marca 2020“, toto nevylučujem.
Poprosím o link na tel. kontakty na dobrovoľníkmi z radov občanov mesta, ktorí by sprostredkovali
nákup a donášku základných potravín, či vyzdvihnutie liekov z lekárne. Pretože napriek Vášmu tvrdeniu viacerí obyvatelia Varichovskej ul. /zodpovedajúci kritériám pre poskytnutie tejto služby-teda starší ako 80 r./ list s tel. kontaktami distribuovaným už v polovici marca 2020 NEDOSTALI!.
Vopred Vám ďakujem za túto informáciu a nielen za to, ale za všetko, čo Mesto Trebišov robí pre túto najohrozenejšiu skupinu obyvateľov mesta, ktorá je na túto pomoc bytostne odkázaná.

Poznamka: na maily mi z vedenia mesta neodpovedali

06.04.2020 18:14 - Gerda Hauer

Sehr geehrte Damen und Herren, ich suche für meine Familienchronik die Daten der Mutter meines Großvaters. Johann Ciubrik, oder Cubrik, geboren 27.05.1895 in Silvas-ujfalu, die Mutter hieß Julia.Er ist nach Rumänien ausgewandert, aber Jahre später wieder zurückgekehrt, zur Mutter. Ich würde mich freuen wenn Sie mir helfen könnten.

Mit freundlichem Gruß

Gerda Hauer

03.04.2020 11:09 - Ing.Vojtech Gabri

Dobrý deň,

chcem sa opýtať, prečo sa nepostupuje pri doručovaní Rozhodnutí o miestnych daniach a poplatkoch tak, ako je to uvedené v Stanovisku mesta zo dňa 24.3.2020, ktoré je publikované aj tu na Vašom webe?
Uvedené Rozhodnutia boli niekoľko rokov dozadu vždy doručované pracovníkmi MsÚ (čiže tak, ako je to uvedené v tom Stanovisku...).
Teraz na moje veľké prekvapenie som našiel (a nielen ja...)v schránke Oznámenie pošty, že mám ísť na poštu prevziať zásielku od mesta....
Čiže pravý opak toho, čo je v Stanovisku mesta a v rozpore aj so všeobecnými opatreniami proti pandémii (obmedziť pohyb na minimum, dôchodcovia doma atď.).
Vy ste de facto "pozvali celé mesto", každú domácnosť na poštu...
a pred poštou je dlhý rad pomaly až po starú Kass-ku!
Ďakujeme!
S pozdravom
Ing.Gabri

01.04.2020 13:05 - Viera Pustaiova

Chcem sa spýtať dokedy budete nám občanom Trebišova zvyšovať poplatky za odpad a pritom cigáni z osady neplatia lebo sú na socialke a nemajú z čoho platiť. Hlavná vec že majú satelity a majú na mobilitu a majú na cigarety a majú na tetovanie. Dokedy mi za nich budeme platiť. Chcem aby ste uverejnili koľko cigánov z osady platí za odpad.

01.04.2020 13:03 - Viera Pustaiova

Chcem sa spýtať dokedy budete nám občanom Trebišova zvyšovať poplatky za odpad a pritom cigáni z osady neplatia lebo sú na socialke a nemajú z čoho platiť. Hlavná vec že majú satelity a majú na mobilitu a majú na cigarety a majú na tetovanie. Dokedy mi za nich budeme platiť. Chcem aby ste uverejnili koľko cigánov z osady platí za odpad.

30.03.2020 10:31 - Juliana Lúčková

Ďakujeme za to nové parkovisko za Komenského 1682. Hneď sa však vyskytol problém. Miesto, ktoré by malo slúžiť na výjazd pri bytovke 1675 veľmi často blokujú nezodpovední vodiči a sanitky sa nemajú ako dostať odtiaľ von. Niekoľkokrát sme k tomu volali políciu, pretože v bytovke máme ťažko chorých. Tam nám povedali, že pokiaľ nie je miesto označené, že sa tam nesmie parkovať, oni nemôžu nič robiť. Preto by sme vás chceli poprosiť o označenie daného miesta. Ešte sa chcem opýtať, či mesto neplánuje plošnú dezinfekciu verejných priestorov a vchodov do bytoviek? Ďakujem.

30.03.2020 06:26 - Milan M

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, či by bolo možné nejakým spôsobom odchytiť túlavé mačky na ulici Cintorínska 850/3 v Trebišove. Jedna mačka strakatej farby mala dokonca aj nejaké zdravotné problémy, kašľala a mala nejaký zápal na očiach. Tieto mačky prikrmujú aj niektorí obyvatelia pred vchodom č.3. Prosím Vás ak by bolo možné ich odchytiť, kto vie aké choroby môžu prenášať takéto túlavé mačky. Hneď vedľa je totiž detské ihrisko a pieskovisko kde sa chodia tieto mačky vy...prázdniž.

Ďakujem pekne za odpoveď

28.03.2020 22:02 - Radoslav Čuj

Dobrý deň,
chcem upozorniť na drenážne potrubie na Paričove - najmä poklopy šácht. Investovali sa nemalé finančné prostriedky a ľudskej sily na odvodnenie Paričova (zatiaľ celý systém funguje výborne). Bola by škoda aby to vyšlo na vnivoč, nakoľko poklopy na "čistiacich" šachtách sú už zničené od odhŕňačov snehu, autobusov, smetiarov, aut, atď. Bolo by dobré, ich (aspoň ktoré nájdete) osadiť normálnymi železnými v betóne aby vydržali aj prejazd uvedených vozidiel.

28.03.2020 12:36 - M.Beresova

Dobry den,
Chcem pochvalit vedenie mesta ze necakalo na nariadenia a zacali ste s dezinfekciou osady. Chcem sa opytat ci budete pokracovat s dezinfekciou aj ostatnych verejnych miest. Tiez ma zaujima ci zapojite do dezinfekcie aj Bytovy podnik a OSBD aby sa pomohlo s dezinfekciou aj ostatnym obyvatelom mesta.

27.03.2020 19:53 - Dana

Dobrý deň,

je podľa vás normálne teraz v čase vzrastajúcej pandémie roznášať poplatky za komunálny odpad?
To už nemohlo počkať mesiac alebo dva?

Pošta pritom zastavila roznášanie letákov a doporučenej pošty. Mestský úrad by mal ešte viac myslieť na zdravie občanov. Čo si myslíte vy kompetentní...?

23.03.2020 23:51 - Občan mesta

Dobrý deň.Na severe sú klietky nad kontajnermi otvorené a cigáni tam veselo chodia papať.Nevadi to nikomu?

21.03.2020 10:26 - Viera Hrivňáková

Vážený pán primátor, pýtam sa, či by ste v tejto ťažkej dobe mohli prijať takéto opatrenie:
občanovi, ktorý doručí mestskému úradu TV vlastnoručne ušité bavlnené rúška, napríklad 20 kusov, mesto odpustí daň z nehnuteľnosti, alebo poplatok za odvoz odpadu? Rúška potom mesto rozdá tým občanom, ktorí rúška nemajú a súrne potrebujú.

© 2024 MESTO TREBIŠOV