Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

18.06.2017 13:15 - Obcan

Dobrý deň.Preco nerieši mesto smetné koše?Treba ich zabezpečiť tak aby rómovia sa tam nedostali a nebudú toľko otravovať na sídliskách.Ked sa objaví taká otázka tu týkajúca sa Rómov tak odpoveď je stále,že sa to rieši.Stále sa to rieši a riešenia niet.

18.06.2017 08:28 - Ing.Milan Novotný

Dobrý deň, sme z Martina a pri návšteve Dolného Zemplína sme navštívili Vaše mesto. Zapôsobilo na nás dobrým dojmom. Múzeum a okolie ako i veľký park dobre udržiavaný.
Domáci nás navigovali k mauzóleu no chýbala nám písomná informácia pri samotnom mauzóleu- tabuľka čo to je
prípadne otváracie hodiny ak je možnosť prehliadky ap. pomohol nám aspoň mobil, kde sme si všetko na mieste vygooglili.
S pozdravom Novotný

16.06.2017 17:19 - rado

Nemyslite si ze z hladiska transparentnosti je lepsie nechat vysledky online hlasovania Zlaty hlas 2017 viditelne?

16.06.2017 16:08 - Radoslav

Prečo zmizli priebežné výsledky Zlatý Hlas- online hlasovanie ?

14.06.2017 07:44 - Kaszonyiová Anikó

Dobrý deň,na sídlisku Kpt.Nálepku sa rozpútal boj:podľa podnetu Lavičky na tráve v rubrike Odkaz pre starostu.Ajkeď sa ma to netýka lebo nemám deti v danom veku nie je mi príjemné pozerať sa na neustále konflikty na dvore a ponúkam jednoduché riešenie k spokojnosti obidvoch strán.Nemohlo by mesto ako majiteľ pozemku na trávnatej ploche pred garážami/je tam dostatočný priestor/vyhradiť,vymedziť a patrične označiť provizórne ihrisko pre deti.Nestálo by to nič, prípadne nájsť sponzora a zabezpečiť im dve bránky.Idú prázdniny,vedeli by kde môžu hrať futbal a z tohto priestranstva by nikto nemal právo ic vyhadzovať. S pozdravom

12.06.2017 20:27 - Kovalik

Dobrý deň. Na Rastislavovej ulici v strede cesty je hlboký výtlk a hrozí nebezpečie pre motoristov a cyklistov. Chcem sa spýtať, že kedy bude prevedená jeho oprava?

07.06.2017 22:16 - Lubo

Dobrý deň, chcel by som poprosiť o opravu cesty pred b.j. č. 2221 na ul. M. R. Štefánika, nakoľko sa tu prepadáva cesta asi na štyroch miestach. Ďakujem.

07.06.2017 17:39 - Simona Playová

Dobrý deň,
sezóna kúpania sa na kúpalisku v Trebišove už blíži a dôvodom prečo vám píšem je upozorniť na niektoré nedostatky. Neviem čo robíte každoročne s peniazmi, ktoré vyzbierate za vstupné na letné kúpalisko, ale mohli by ste ich konečne investovať do týchto vecí, ktoré vám teraz uvediem a ktoré by nepochybne uvítal každý nánštevník: 1.chybou sú studené sprchy (resp. ide z nich velmi studená voda), ktoré sú umiestnené pred vstupom do veľkého bazéna so skokanskými mostíkmi. Ak sa má človek pred vstupom do bazéna osprchovať,tak nech to nie je v studenej vode (aj keď je horúco), kde som dostávala z toho "šoky", ale v letnej vode, to by ste mohli nejako zariadiť. 2. chybou je špinavá voda, resp. znečistený veľký bazén so skokanskými mostíkmi- neviem či sa tá voda filtruje, ale pochybujem, stalo sa už niekoľkokrát po sebe (vždy keď bola kúpacia sezóna), že keď som prišla sa okúpať, okolo stien boli nánosy viditeľnej špiny- taký veľký a hrubý pásec z jedného aj z druhého boku( to jest zo strany kde sú skokanské mostíky a zo strany kde sú tie biele vstupné schodíky do tohoto bazéna) a po pozdĺžnych stranách tohto bazéna, kde sú urobené diery kam voda odteka-vchádza, bola po celých dĺžkach zelená pleseň, preto by ma zaujímalo či vodu vymieňate a koľkokrát čístíte tie bazény za týždeň. V maďarskom Sárospataku som sa s takýmto niečím ešte nestretla, tam kladú dôraz na hygienu. Prosím vás dávajte pozor koho púštate do bazénov. Ak mi toto všetko neveríte, príďte sa presvedčiť na vlastné oči sami.

07.06.2017 12:25 - Michaela Fűzerová

Chcela by som upozorniť na parkovanie pred nemocnicou. Nie sú tam vyznačené čiary parkovacích miest a to vedie vodičov k parkovaniu ich motorových vozidiel v super širokých parkovacích miestach, čím vlastne zaberajú priestor a tak kde je reálne väčší počet parkovacích miest zaparkuje menšie množstvo áut. Je možné konečne,ľudovo povedané, nakresliť čiary, aby sa parkovalo zmysluplne?
Tento problém je na viacerých miestach v meste.
Ďakujem vopred za Vašu odpoveď a vybavenie podnetu

05.06.2017 23:00 - Veronika

Dobry den, velmibrada by sa opytala. V aprili ste zrusili muzikal pre deti Nemo a Dory. Co teraz zo zakupenymi listkami? Kto mi vrati peniaze za ich nakup? Dakujem

03.06.2017 08:35 - M.B.

mam otazku,kto doasfaltuje ten zvysok po rozkopavke cesty Hodvabna pred vchodom bytovky 2275-16 Telecom versus VVS?

01.06.2017 11:02 - MajoS

Dobrý deň.Kedy sa spustí dlho očakávaná nová webová stránka mesta?Je na nej veľmi málo informácií oproti iným mestám.Ďakujem

01.06.2017 10:58 - MajoS

Dobrý deň.Mám otázku,ako mesto bojuje s korupciou,kde sa dozvieme o protikorupčnej politike mesta a bližšie informácie?Ďakujem

01.06.2017 10:56 - Jana Miklovičová

Dobrý deň prajem. Chcela by som poprosiť o pomoc ohľadom semaforov na ČSA Trebišov. Veľa vodičov ignoruje to, že aj chodci majú zelenú a veľa krát sme svedkami nepríjemných situácií na tomto úseku. Bolo by dobré zvážiť kruhový objazd. Idú prázdniny a nielen moje deti tadiaľ denne prechádzajú a obávam sa o ich bezpečnosť. Ďakujem.

01.06.2017 10:55 - MajoS

Dobrý deň, rád by som sa dozvedel o doterajších projektoch a investíciách v meste od roku 2007.
Zrealizované projekty z eurofondov, investične akcie mesta, projekty v socialnej oblasti a aj aktuálne projekty z eurofondov a z rozpočtu mesta.
Ďakujem

25.05.2017 08:35 - Kaszonyiova

Dobrý deň,poprosím odpoveď na moju otázku,prečo v rubrike odkaz pre starostu sa niektoré podnety neriešia? Bez odpovede a bez vysvetlenia kto a prečo posúdil podnet ako neriešiteľný.Občan ktorý pošle podnet a upozorní na nejaký problém ktorého riešenie sa tỳka samosprávy by si zaslúžil aspoň vysvetlenie prečo s podnetom sa nezaoberá.Ďakujem

23.05.2017 11:20 - Anonym

Dobry den chcem sa informovat ci riaditelka na 1.decembra v ms moze pytat (drankat) peniaze ked je to dobrovolny prispevok od rodicov. Ved je to dobrovolne alebi mi to pripada nasilu

21.05.2017 22:16 - U.F.

Dobrý deň.
Na prvom mieste veľmi chválim mesto a ľudí, ktorí sa podieľajú na príprave "nedeľných popoludní" pre detičky nášho mesta. Fakt klobúk dole.
No chcel by som poukázať na taký maličký postreh, ktorý som videl na dnešnom podujatí. Súčasťou dnešného popoludnia bola aj tombola. Ceny boli skvelé, no ostalo tam 6 sklamaných detí, čo sa im žiaľ žiadna cena neušla. Z toho 2 menšie spustili plač, nakoľko ešte nerozumejú, že nie každý môže vyhrať. Bolo by dobré preto podľa mňa radšej od takejto aktivity upustiť, alebo radšej zaobstarať menšie ceny, ktoré by sa ušli každému a vyčarili úsmev všetkým zúčastneným detičkám...
ďakujem

18.05.2017 20:35 - Veronika

Dobry den, velmi rada by som sa opytala kedy je v plane zacatie rekonstrukcie plavarne. Ya skoru odpoved dakujem. S pozdravom.

18.05.2017 20:35 - Veronika

Dobry den, velmi rada by som sa opytala kedy je v plane zacatie rekonstrukcie plavarne. Ya skoru odpoved dakujem. S pozdravom.

16.05.2017 10:24 - Jan Novak

Dobrý deň prajem.

Prosím Vás môžte mi oznámiť, kedy budú
spracované kritéria resp.mechanizmus
pre udeľovanie dotácie na šport a pre iné oblasti ktoré môžu byť dotáciami podporované. Taká to spracovaná VZN vyrieši v Trebišove tento nekonečný problém a odstráni sa nespokojnosť s udeľovanými dotáciami a podporí zdravú súťaživosť medzi jednotlivými športami a odstránia sa rôzne pochybenia.
Výsledkom nečinnosti mesta v tejto oblasti je ,že v súčastnosti je zablokovaných
65 000,00€ ktoré môžu byť prerozdelené jednotlivým klubom. Veľmi pekne a výstižne to ma spracovaná Banská Bystrica čo Vám môže poslúžiť ako inšpirácia
Ďakujem

14.05.2017 23:52 - Monika

Dobrý deň,ešte stále som od Vás nedostala odpoveď,čo s tým vrakom na ulici Komenského poriesi to už konečne niekto.Ďakujem

14.05.2017 18:18 - jan onda

Dobryden vasemu timu a celej vasej organizacnej zlozke a konkurenciu ze ste z vasej stranky podujali za vasim cielom zucasnily v konani neviem co sa prejednavalo.Chcem sa opytat ohladom zamestnania ake vlastne ponuky prac budu alebo este len sa planuje.ake prilezitosti budu co sa tyka a v akých prevádzkach to bude a o akej vyrobe.lebo uz tolko fabrik tu je neviem v ktorej sa zamestnat.

14.05.2017 11:58 - Ingrid B.

Dobry den,chcem sa spytat p.primatora ako to vidi s rekonstrukciou mestskej plavarne?
Je pekne ,ze sa zrekonstruoval dom smutku,no z detmi tam travit vikend trebisovcania asi nebudu.Opat je to na tahanice cca 10-15rokov,kym sa to opraví,kym sa daju do pohybu vsetci kompetentní.Z mojho hladiska bolo potrebne najprv dat do poriadku plavaren ,ktora aspon na seba zarobi a tak dom smutku,ktory je naozaj velmi velmi 'potrebný'Dakujem za odpoved..

14.05.2017 11:57 - Ingrid B.

Dobry den,chcem sa spytat p.primatora ako to vidi s rekonstrukciou mestskej plavarne?
Je pekne ,ze sa zrekonstruoval dom smutku,no z detmi tam travit vikend trebisovcania asi nebudu.Opat je to na tahanice cca 10-15rokov,kym sa to opraví,kym sa daju do pohybu vsetci kompetentní.Z mojho hladiska bolo potrebne najprv dat do poriadku plavaren ,ktora aspon na seba zarobi a tak dom smutku,ktory je naozaj velmi velmi 'potrebný'Dakujem za odpoved..

13.05.2017 20:32 - R D

moja otázka nie je ani otázkou skôr poďakovaním , nedalo mi nevšimnúť si že mesto konečne dalo zbúrať náš tzv.múr nárekov na ul. MRŠ pri predajni Adriana ktorý slúžil hlavne na vyprázdnenie močových mechúrov ľudí čakajúcich na autobus, a hlavne v lete sme sa tomu všetci tešili, a to nehovorím ak trebalo okolo toho nešťastného múru prejsť. Naozaj veľká vďaka nielen obyvateľov blízkych ulíc.

13.05.2017 20:28 - Riči D

dobrý deň, píšem opakovane a stále som sa nedočkal odpovede ani žiadnej reakcie, rád by som vedel v akej výške udeľovalo mesto koncoročné odmeny zamestnancom mesta v období r.2014 až 2016. Zaujíma ma suma vyplatená celkovo za úrad ako aj vedúcich pracovníkov. Budem nesmierne rád a nie len ja ak tieto údaje zverejníte a tým sa konečne rozjasní táto téma čo sa týka udeľovania odmien, ešte raz vďaka

06.05.2017 09:48 - H.Horňák

Dobrý deň, prišiel mi list od mesta vo veci: Pozvánka na pracovné stretnutie z dôvodu tretej etapy odvodnenia na Paričovskej a Východnej ulici. Nakoľko som pracovne vyťažený tak sa nemôžem zúčastniť stretnutia, ale zaujíma ma o aké odvodnenie sa jedná presnejšie o trasu vedenia odvodňovacieho systému (je zámer viesť ho cez záhrady, alebo pred domami?). A ešte by som rád vedel, kedy by sa s prácami malo začať.
Za odpoveď vopred ďakujem.

03.05.2017 21:19 - Veronika

Dobrý deň,
veľmi rada by som sa opýtala kedy sa začne opravovať mestská plaváreň. Kde sú peniaze čo poskytol pán premiér Fico. Ďakujem.

03.05.2017 20:15 - Zuzana

Pisem Vam ohladom auta odstaveneho na ul.Komenskeho pred byt.domom c.39.Auto zn.audi tu uz stoji min.pol roka.Zabera tu parkovacie miesto nam obyvatelom bytoveho domu ktory mame auta pojazdne.Tvrdenia majitelky auta ze je obcas vyuzivane sa nezakladaju na pravde.Ak ma auto platnu stk a ek z akeho dovodu je odstavene bez ecv?.Auto je evidentne nepojazdne.Uz viacery obyvatelia sme spozorovali ze spod auta vybehuju hlodavce a zrejme zneho unikaju aj prevadzkove kvapaliny ktore znecistuju zivotne prostredie.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš zaslaný podnet. Mestská polícia vykonala prešetrenie Vášho oznamu. Po zistení majiteľa vozidla ho následne príslušníci MsP kontaktovali. Vozidlo ešte v ten istý deň majiteľ z parkoviska odstránil.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV