Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

24.06.2021 18:38 - Eliska Sepesiova

Dobrý deň,

rada by som sa spýtala, či mesto neplánuje založiť v meste také - Vodne hmmly ako je aj v iných mestách. Teraz keď sú tieto obrovské horúčavy, myslím, že by sa ľudia potešili. Pretože v meste je minimum miest kde sa dá posadiť do chládku alebo osviežiť sa nejakou vodou, v prípade ak by niekomu prišlo zle, tak ani reči radšej. Aj starší ľudia teda majú dosť čo robiť keď idú na nákup a všade praží slnko a to už od rána do večera. Chápem, že by to dalo viac práce na údržbu, ale keď to inde zvládnu, tak aj my predsa.

24.06.2021 11:09 - Jozef Brunacky

Chcem sa spýtať kedy bude zabezpečene
uzamykanie stojiska c.19 na ulici Kutnohorská . Je tam neustále bordel,
takže nespĺňa svoj účel.
Ďakujem za informáciu.

21.06.2021 12:30 - Miroslav

Dobrý deň, je, prosím, možná úprava - zdvihnutie káblov, zrejme rozhlasových a telekomunikačných, na Zvonárskej ulici, pri dome č.9? Stĺpy sú naklonené a káble sú tak nízko, že bránia vjazdu väčších áut do dvora. Ďakujem za odpoveď

Odpoveď

Dobrý deň,

pri preverení podnetu bolo zistené, že predmetné káble patria telekomunikáciám. Svoj podnet adresujte, prosím, príslušnú inštitúciu.

TS Trebišov

21.06.2021 08:21 - Lenka

Dobrý deň .
Chcela by som sa opýtať . Kedy sa bude kosiť ihrisko na Ternavskej ? Mesiac a pol je tu hotová džungľa. Bolo v pláne 17.6.2021, len akosi sa nič nekonalo . 🤷‍♀️
Prečo sa to kosí v takych širokých viacdňových odstupoch ?
Ďakujem za odpoveď .
Pekný deň.
Lenka

20.06.2021 15:15 - Ivana Tabaková

Dobrý deň, prosím vás vedeli by ste upratovať park od halúziek zo stromov? Nedá sa tadiaľ poriadne kočíkovať, chodiť na korčuliach a kolobežkách, všade samé popadané konáriky, listy.. Určite to nemôže stáť veľa prebehnúť aspoň 2x do týždňa asfaltové cesty v parku. Za všetky mamičky a deti ďakujem.

18.06.2021 19:08 - Simona Play

CHcem sa Vás opýtať kedy budete kosit cely paričov a či vôbec tohoto roku budu otvorene bazeny na kupalisku. Dakujem Vám za skoru odpoved.

17.06.2021 09:31 - Eliska Sepesiova

Dobry den,

v Bratislave sa konaju "Bratislavske zberatelske dni". Je to velmi pekná akcia, kedy sa zídu ludia a odprezentuju svoje zberatelske zbierky (mince, bankovky, drahokamy..atd) je to naozaj velmi pekna akcia. Nase mesto by nespravilo taku peknu tradiciu tiez? Mozno tak raz do roka, vo forme aj moznosti burzy. Urcite by to pritiahlo aj navstevnikov do mesta :D

16.06.2021 08:16 - LL

Dobrý deň,

Kedy plánuje mesto postrek proti komárom? Alebo sa čaká kým sa namnožia tak, že sa nebude dať vonku vydržať?

Ďakujem

16.06.2021 06:24 - Peter Volansky

Dobrý deň chcem sa opýtať či mesto neuvažuje opraviť podchod pod koľajískom pri mestskej ubytovni. Ľudia ktorý dochádzajú a pracujú nemajú ako ísť do práce, keďže podchod je neprístupný a neosvetlený. Ďakujem

14.06.2021 15:09 - Pavla Fránerová

Dobry den.Chcem sa opýtať,kedy plánujete opraviť chodnik druhu stranu na ulici Dobrovoľnickej.Je v hroznom stave,Dakujem.

11.06.2021 16:15 - Jozef

Dobry den,nema mesto v plane opravit chodnik na ulici csl.armady smerom od svetelnej krizovatky k RD.

09.06.2021 21:07 - Peter Kundrát

Dobrý deň. Rád by som sa opýtal, že kedy je v pláne komplet oprava cesty na ulici Roľníckeho povstania. A odpoveď na to, že nie su peniaze je úboha. Mnohí z poslancov ani len netušia, kde sa táto ulica nachádza. Nech sa páči, sadnite si do svojich áut a prejdite sa tadiaľto, som zvedavý koľkí z Vás rozbiju podvozky. Dúfam, že dostanem od Vás odpoveď.

09.06.2021 13:08 - obyvateľ severu

Dobrý deň,

Chcem sa opýtať ,ako je to s
kosením
priestoru medzi kotolňou a bývalou
práčovňou na sídlisku Sever. Myslím
si,že
v tomto prípade viazne komunikácia
medzi
mestom a majiteľmi pozemkov,ktoré

vymerané v priestoroch bývalej
práčovne. Medzi trávnatým
priestorom, ktoré kosí mesto a
priestorom po bývalej práčovni
(momentálne je pokosené) vzniká
priestor o šírke cca 10 m, ktorý je
nepokosený. V tomto priestore je
vysoká burina a rastie náletová
drevina.Tento problém trvá už
niekoľko rokov a nerobí
dobrý dojem pre mesto, ako aj pre
občanov, ktorí sa pohybujú v tomto
priestore.
Ďakujem a ostávam s pozdravom.

07.06.2021 11:15 - Helena

Dobrý deň.Už som sa raz pýtala, ale nebolo mi odpovedané. Chcem sa spýtať kompetentných, že či by neurobili aspoň nízke zábradlie okolo rybníka v parku. Je to veľmi nebezpečný úsek a žiaľ, stali sa tam aj tragédie. Treba takým veciam zabrániť a určite by to nebolo finančne náročné. A musím napísať, že je to veľmi nebezpečný úsek, stačí, že dieťa, ale aj dospelý spadne buď s bicykla a sa stane tragédia, zvlášť je to nebezpečné ako je zákruta okolo rybníka. Na takéto veci musí mesto nájsť finančné prostriedky a verím, že by neboli vysoké. Ďakujem

05.06.2021 17:48 - Južanka

Dobrý deň, tak veľmi som sa tešila na kontajnery na kuchynský odpad a dnes som ich šla prvý raz použiť, no všimla som si, že aj napriek tomu, že je na nich napísané, čo do nich patrí, moji spoluobčania tam dali použitú detskú plienku + kadečo, čo tam vôbec nemalo byť. Prosím kompetentné osoby, aby zabezpečili uzamykanie stojísk na sídlisku Juh a spoluobčanov o to, aby sa viac snažili odpad triediť, inak to určite bude viesť k zvyšovaniu poplatkov. Ďakujem

03.06.2021 14:43 - Stefan Kudla

Dobry den,

objavili sa nejake "babske reci", ze v Milhostove v Spolocenskom centre sa ma obnovit MAterska Skolka. Je to pravda? Bolo by to super prinosne pre Milhostov, kedze je tu mnoho mladych rodin s malymi detmi.

A druha otazka. Planuje mesto opravit cast vozovky (cca 100m) na Zvonarskej ulici v Milhostove medzi domami 48-53? Je v dezolatnom stave.

Dakujem za odpovede

31.05.2021 17:14 - Ivan

Na ziadnej stranke som sa nedocital ako je to s otvorenim mestskej plavarne a kupaliska.
Dakujem

31.05.2021 10:52 - Ivana T.

Dobrý deň,
je prosím vás v pláne oprava asfaltového chodníka okolo Ternávky? Pre bycikle a bežcov je ešte v poriadku, ale na korčuliach sa dá chodiť len po jednej strane, a aj tá sa už pomaly rozpadá (asfalt praská), takže je to pre korčuliarov veľmi nepohodlné. Druhá strana pod parkom je príliš drsná, tam sa korčuľovať nedá vôbec. Ďakujem vopred za odpoveď

31.05.2021 10:48 - Ivana T.

Dobrý deň,
radi by sme sa pravidelne korčuľovali v našom parku, ktorý má skvelé chodníky, ideálne na korčuľovanie, ale bohužiaľ, v poslednej dobe sú tak znečistené od stromov (halúzky), že sa to nedá. Rozumieme, keď je veterno, alebo búrka, že sa znečistia. Ale nevedeli by ste prosím vás zabezpečiť ich pravidelnejšie vyčistenie, aby sa dalo športovať? Ocenilo by to veľa ľudí, pýtam sa za viacerých občanov mesta. Ďakujem pekne za odpoveď.

28.05.2021 23:51 - Eva Capíková

Prečo mesto nerieši rómsku otázku? Už sú rozlezení po celom meste, to nikdy doteraz nebolo. Námestie Tesco je už ako druhý tábor.To vám nevadí?

28.05.2021 13:58 - Annamária Ivaničová

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať odkedy sa plánuje otvoriť mestská krytá plaváreň. Ďakujem

26.05.2021 14:44 - DARINA VAĽOVSKÁ

Dobrý deň.Skoro každý deň prechádzam cez prechod ku ZŠ Štefánika od BILLy a je tam už dlho diera na chodníku.Neda sa to opraviť,veď tam prechádzaju aj žiaci a starší.Aj bicyklom je problém prejsť keď prší,lebo tam stojí voda.Ďakujem.

15.05.2021 19:54 - Ľubomír Bulla

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať, či je pravda to, že všetky vyseparované mäkké plasty sú odvážané na skládku? Súčasne poprosím informáciu o tom, ktoré zložky vyseparovaného odpadu mesto odovzdáva na spracovanie a ktoré končia na skládke. Ďakujem.

13.05.2021 12:35 - Južanka

Dobrý deň, pokiaľ mám správne informácie, od apríla mali byť na stojiskách umiestnené kontajnery na kuchynský odpad, ale na stojisku, kde nosím odpad ja-na sídlisku Juh, som žiaden taký kontajner zatiaľ nevidela. Prosím o aktuálnu informáciu. Ďakujem

12.05.2021 06:20 - Peter Goda

Dobty den chcem sa iba opytat na kutnohorskej co je parkovisko smerom ku kauflandu su kontajneri to smetiari chodia vyberat k 4 rano a trieskaju ze by zobudiki aj nebostika sak do 6 rana je nočny klud a pod oknami pocut sipanie flias len sa chcem opytat musia to vyberat o 4 rano? Dakujem a pekny den :-)

11.05.2021 19:30 - jozef mjersky

dobry den,v sucasnosti prebieha zateplenie bytoveho domu,ktory spada pod osbd trebisov - na hodvabnej 1381 - sidlisko sever aka financna suma bola poskytnuta na tieto prace , a z akeho fondu ,dakujem p.jozef

06.05.2021 04:09 - Jozef Jendzejovsky

Dobrý deň. Moja matka Mária Jendžejovská má 82 rokov a poberá nízky vdovecký dôchodok. Žije sama už 35 rokov. Bolo by možné uplatnit príspevok na stravu formou dotácie mesta ? Ak áno ako uplatnit narokovost ?
Matka pochádza z fašistami vypálenej obce Tokajík.
Za odpoveď vopred ďakujem.
S pozdravom Ing. Jozef Jendžejovsky , syn.

06.05.2021 04:08 - Jozef Jendzejovsky

Dobrý deň. Moja matka Mária Jendžejovská má 82 rokov a poberá nízky vdovecký dôchodok. Žije sama už 35 rokov. Bolo by možné uplatnit príspevok na stravu formou dotácie mesta ? Ak áno ako uplatnit narokovost ?
Matka pochádza z fašistami vypálenej obce Tokajík.
Za odpoveď vopred ďakujem.
S pozdravom Ing. Jozef Jendžejovsky , syn.

06.05.2021 04:08 - Jozef Jendzejovsky

Dobrý deň. Moja matka Mária Jendžejovská má 82 rokov a poberá nízky vdovecký dôchodok. Žije sama už 35 rokov. Bolo by možné uplatnit príspevok na stravu formou dotácie mesta ? Ak áno ako uplatnit narokovost ?
Matka pochádza z fašistami vypálenej obce Tokajík.
Za odpoveď vopred ďakujem.
S pozdravom Ing. Jozef Jendžejovsky , syn.

04.05.2021 20:04 - Obyvateľ bytu

Dobrý deň. Som obyvateľ bytu na Kutnohorsjkej ulici č.9, kde je priamo pod našimi oknami detské ihrisko. Aby bolo jasne, nemám nič proti slušným deťom ktoré sa pokojne hrajú, ale aby sa detské ihrisko premenilo na futbalové ihrisko s nepredstaviteľným hlukom, vreskotom pod oknami, kde loptami rozbíjajú okna na autách a ani cez zavreté okna sa nedá v byte existovať, s tým rozhodne nesúhlasím. V bytovke bývajú aj starší ľudia ktorí potrebuju pokoj. Prečo je toto detské ihrisko priamo pod oknami ??? Prosím o radu čo sa s tým dá robiť. Ďakujem

© 2024 MESTO TREBIŠOV