Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

28.09.2019 16:52 - Erika Štefanišinová

Vzhľadom na nepríjemnú dopravnú nehodu zo dňa 27.9.2019 na križovatke ulíc Varichovská a Kukučínova, kedy osobné auto "zaparkovalo" pred bráničkou rodinného domu 1689/15 (a pred pár rokmi priamo na plote) sa chcem informovať o postupe žiadosti na vyhotovenie zábran na chodníku(betónových stĺpikov apod.). Aby v prípade ďalšej nehody nejaké auto nezaparkovalo v záhrade rodinného domu alebo priamo na múre domu alebo na chodníku neusmrtilo chodca. Ak už nie je možné alebo chcené celú túto frekventovanú križovatku poriešiť t.j. presun značky "stop", ktorú zahaľujú konáre mestskej zelene, chýbajúce prechody pre chodcov, kamerový systém pre časté prekročenie rýchlosti a nerešpektovanie stopky, otrasy z nákladnej dopravy, tak sa chcem spýtať, ktorý kompetentný orgán vybavuje záležitosť, aby pri rekonštrukcii rohovej časti chodníka pri dome č. 1689/15 boli osadené zábrany kvôli bezpečnosti chodcov a obyvateľky spomínaného rodinného domu? Za odpoveď ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

z hľadiska dopravného značenia značka "stop - daj prednosť v jazde" znamená najvyššie opatrenie, neprispôsobivý vodiči sú všade, a to nie len na križovatke Kukučínova - Varichovská. Ak by mesto osádzalo všade dopravné obmedzenia a upozornenia, vodič by nestačil sledovať značky a kontrolovať vlastnú jazdu. Občasná kontrola zo strany OR PZ je na mieste. Ak by toto miesto bolo považované za obzvlášť nehodové, okresný dopravný inšpektorát by to riešil návrhom na opatrenia v dopravnom značení. Takýto návrh nám nebol doručený. Mesto nemá pokryté všetky nedostatky v dopravnom značení z kontroly dopravného značenia pre nedostatok finančných prostriedkov, ktoré boli vyčlenené ako najnutnejšie.


Ing. Iveta Verešová
referent oddelenia výstavby a majetku

28.09.2019 09:54 - Matej Maďar

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či sú v pláne opravy cesty a parkoviska na ulici Zimnej.
Katastrofálny stav po daždi, veľké výtlky, zadraziavanie vody a nehovoriac ho zlom prístupe k autám keď sú všade veľké mláky.
A druha otázka chcem sa opýtať, či by nebolo možné na ulici zimnej odstránenie jedného stromu, ktorý “bráni” v parkovaní aut. Problém je v tom, že sa tam pomaly vôbec neparkuje kvôli následnému zašpinenie auta od holubov.
Ďakujem pekne

26.09.2019 14:19 - Vlasta Kertesová

Chodnik na ul. Školskej s pokračovaním Škultétyho ulicou je v katastrofálnom stave. Malé detičky nemožu predsa pochopiť že sa špotajú až po školu.Prosim kedy je v pláne jeho oprava.

26.09.2019 11:09 - Rebeka Širáková

Dobrý deň
Chcela by som sa spýtať ohľadom renovácií chodníkov v meste. Bude sa opravovať aj chodník pred bytovkou Tržná 1492/12 ?

23.09.2019 12:55 - james michael

Dobrý deň, pán James Michael, legitímny a spoľahlivý poskytovateľ pôžičiek. Poskytujem pôžičky za jasných a zrozumiteľných podmienok a pri úrokovej sadzbe 3%. Od 3 000,00 dolárov do 10 000 000,00 USD, iba euro a libry. Poskytujem obchodné pôžičky, osobné pôžičky, študentské pôžičky, pôžičky na autá a pôžičky na splatenie účtov. Ak potrebujete pôžičku, musíte ma okamžite kontaktovať na tejto adrese: jamesmichaelloanservices@yahoo.com


Pán James Michael
E-mail: jamesmichaelloanservices@yahoo.com

22.09.2019 11:14 - Peter Takáč

uvažuje mesto zverejniť mestskú kroniku v digitánej podobe na internete. niektoré obce nášho okresu to už majú.

21.09.2019 13:53 - Peter Takáč

p. cabada zaujala ma vaše odpoved panovi nadovi. citujem pri určení druhu sankcie a jej výmery policajti prihliadajú na ... pohnútky a na osobu páchateľa. znamená to že ja môžem ja váš čľovek

20.09.2019 08:24 - Patrik Jäger

Dobré ráno Nový náter na verejnom osvetlenie na sídlisko juh

19.09.2019 11:18 - Ing. Anton Lačný

Dobrý deň, žiadam Vás o okamžité odstránenie nedostatkov ktoré vznikli pri rekonštrukcii chodníka na ulici Štúrova. Dnes 19.9. ráno po ulici chodila skupina 4 vedúcich, ktorí majú na starosti uvedené práce, ale aby okamžite dali odstrániť hlinu z kanalizačného - uličného vpustu, šachty, ktorý pri týchto prácach zaniesli pred popisným číslom 3, to nikto z nich neurobil a ani na výtku - upozornenie p. Zlatohlavej nereagoval. Chcem iba upozorniť predstaviteľov mesta že uvedená kanalizácia je v správe mesta, a v prípade, vzniku škôd po prípadných záplavách si budeme nárokovať náhradu škody od mesta. Ďakujem.

16.09.2019 21:48 - Marta B.

Chcem upozornit na Komenskeho ulici 2209/21 nesvieti lampa pred vchodom do bytoveho domu.

15.09.2019 14:25 - Jozef

Pri koľajach sa začala vytvárať nelegálna skládka, zároveň je to uz par rokov bývajú tam (asi bezdomovci) množstvo odpadu v okolí sa zvyšuje.
Domy su v katastrofalnom stave na zrutenie bude sa stym niečo robiť?
Dakujem

12.09.2019 11:04 - Jozef

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či aj tento rok bude v Trebisove a mč Milhostov, ako po predošlé roky vianočná výzdoba hodná zapadákova z chudobinca ? Alebo budú trebisovčania musieť ako obvykle cestovať do iných miest a obcí, aby si z deťmi užili vianočné sviatky (včetne pekného vianočného stromčeka, nie okusanej kukuricnej šťutky), cca 3 mesiace do vianoc - je možné spríjemniť vianočnu idylku aspoň výzdobou, keď už akosi údajne 100 miliónová pôžička na chodníky a cesty je kdesi stratená?

12.09.2019 11:04 - Jozef

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či aj tento rok bude v Trebisove a mč Milhostov, ako po predošlé roky vianočná výzdoba hodná zapadákova z chudobinca ? Alebo budú trebisovčania musieť ako obvykle cestovať do iných miest a obcí, aby si z deťmi užili vianočné sviatky (včetne pekného vianočného stromčeka, nie okusanej kukuricnej šťutky), cca 3 mesiace do vianoc - je možné spríjemniť vianočnu idylku aspoň výzdobou, keď už akosi údajne 100 miliónová pôžička na chodníky a cesty je kdesi stratená?

11.09.2019 12:22 - Ladislav

Dobrý den.Chcem sa spýtat či mesto planuje niečo urobit z domom služieb oproti Jednote. Dlhodobo to tam chátra a dost to špatí danej lokalite ,nakolko je to sučast centra mesta. Dakujem za odpoved.

09.09.2019 13:13 - Obyvateľ ulice Hollého

Dobrý deň,
pred vyše rokom som upozornil na severný chodník na ulici Hollého, ktorý je v dezolátnom stave. Uznali ste, že je potrebné, aby bol zahrnutý do celkových opráv chodníkov v meste.Nič sa však neudialo. Po našej ulici sa prejde preveľké množstvo ľudí, či už tí, ktorí bývajú v časti tzv. Vojenské lúčky , či už návštevníkov roznych podujatí v parku a jeho okolí. Je hrozné pozorovať, ako sa mládež , rodiny s deťmi i starší ľudia pohybujú po ceste, kde je dosť častá premávka a tí, čo idú po chodníku sa podkýnajú.
A čudujem sa, že aj pracovníci mestského úradu. A stromy , na ktoré sa vyhovárate má kto odstrániť? Sú neprimerane poprerastané, môžu ohroziť okoloidúcich. Finančné prostriedky na opravu tohto nášho chodníka, keď sa nemýlim, boli schválené ešte minulý rok v jeseni na mestskom zastupiteľstve. Na čo sa ešte čaká? Na mrazy?

05.09.2019 19:46 - Karolína Mazurkovicčová

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či mesto Trebišov má k dispozícii nejaké výcvikové stredisko pre psov, poprípade agility a tiež ma zaujíma, či mesto poskytuje služby týkajúce sa výcviku psov kvalifikovanými cvičiteľmi. Ďakujem za odpoved S pozdravom Mazurkovičová

04.09.2019 17:50 - Hokejbal

Chcem sa spýtať že či budú nejaké poplatky za hokejbalové ihrisko keď si tam budeme chcieť zahrať.

03.09.2019 13:48 - Ivan Varga

Dobry den,

Som dlhodoby fanusik hokeja v Trebisove. Preco sa neobjavuje ziaden z odchovancov Mestkeho sportoveho klubu mladeze v muzskej kategorii ako vysledok prace, ktora je dotovana nad mieru.
Dakujem.

03.09.2019 09:19 - jano

reagujem na podnet ohľadom vývozu odpadu v skorých ranných hodinách - p.Davala tvrdí,že je to bežnou praxou v mestách...a čo tak to vyskúšať po 08,00 rannej hodine,ked sú už deti v škole a ranná špička je akurát tak na ul.štefánika a nie v obytných zonach? takže chcete mať na stole spísanú petíciu,aby sa realizoval vývoz po nočnom kľude,alebo volať políciu ohľadom rušenia nočného kľudu? môže to ísť do médií...nemusíme sa opičiť bežnou praxou po iných mestách,ale aj niečo vymyslieť svojím gazdovským rozumom a nájsť to pravé riešenie,aby sa ľudia mohli do práce vyspať. pekný deň.

27.08.2019 19:10 - ivan dzudza

chcem sa spitat primatora mesta trebisov kedy bude zavedena mestka pitna voda na novom majeri trebisov,ked asi pred mesiacom coje tam uzitkova nepitna voda nasli mestky zamestnanci zhnileho potkana vela ludi a hlavne deti maju infekcne ochorenia a vobec nichto to neriesi lebo niektorim ludom na novom majeri ta voda nevadi hlavne co su tam dlhe roky ale ti co su tam kratko a nie su zviknuti na hrdzavu vodu plnu magnatu a zeleza co maju pit nikto to neriesi ani elektrinu aby bola cez mesto vet kazdy pravidelne plati ale preplacaju na kilovatoch 26 centov za jeden kilovat ,,platime tak preco nie sme napojeni este na spp alebo inogy sak maju ceny elektriny asi o polovicu lacnejsie ,,,hlavna vec ze stat do trebisova dal velke peniaze ale pan primator na ludi na novom majeri zabudol ,,,a kazdi na majery mame zaujem si zaplatit pripojky aj vody aj elektryni ,,tak prosim nech sa oto niekto z majoryti postara lebo stat na to dava financie a nikto nedava z vlastneho vrecka ,,,,dakuje a cakam na odpovet,

21.08.2019 07:09 - Peter

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, ako je možné že na veľkom bazéne (50m) je iba 1 plavčík ?

19.08.2019 11:17 - Dalibor

Vitajte!
Mám otázku, či sa v našom meste plánuje supermarket?

15.08.2019 13:39 - obcan mesta

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, z akých dôvodov je poväčšine iba 1 plavčík na veľkom bazéne (50m) ?

13.08.2019 13:26 - Mgr.Vladimír Maťo

Dobrý deň,
sme zo Šamorína Okr.D.Streda a chystáme sa autom vo štvrtok do Humenného. Moja manželka by rada navštívila aj hrob svojho brata Ing.Štefana Kuľhu, nar. 8.10.1930 a zomrelého asi 4.1.2008. Presný dátum nám rodina neoznámila. Vedeli by ste mi zistiť, kde je v Trebišove pochovaný? S rodinou sa už dlhšie nevieme skontaktovať. Ďakujem Vám. V prípade potreby volajte na mob. 0911 723 031.
Mgr.Vladimír Maťo

13.08.2019 13:24 - Mgr.Vladimír Maťo

Dobrý deň,
sme zo Šamorína Okr.D.Streda a chystáme sa autom vo štvrtok do Humenného. Moja manželka by rada navštívila aj hrob svojho brata Ing.Štefana Kuľhu, nar. 8.10.1930 a zomrelého asi 4.1.2008. Presný dátum nám rodina neoznámila. Vedeli by ste mi zistiť, kde je v Trebišove pochovaný? S rodinou sa už dlhšie nevieme skontaktovať. Ďakujem Vám. V prípade potreby volajte na mob. 0911 723 031.
Mgr.Vladimír Maťo

13.08.2019 13:00 - Marta B.

Dobrý deň, minulý rok boli avízované opravy chodníkov, konkrétne na Komenského ulici pred bytovým domom 2209/21. Kedy bude oprava realizovaná teda ak vôbec?

13.08.2019 09:34 - Anton Anton

Dobry den.Ako sa dostaneme ku košom na ul.1decembra ked je tam zamok s ciselnym kodom.Byvam hned vedla v bytovke smetie musim nosit dalej k inemu bloku.Dakujem.

09.08.2019 10:03 - jana Kirby

Dobry den viem ze tato otazka sem nepatri, ale snad by ste mi mohli poradit kde sa mozem obratit.Mala som kamaratku s okolia Trebisov ale odisla byvat do ciech atd.Kde sa mozem obratit na ktore oddelenie. Podla mena by to bolo mozne nie? Dakujem ..

07.08.2019 21:24 - Simona Play

Dobrý deň chcem sa opýtať kedy všetky komunistické rozbité a poškodené chodniky komplet v Trebišove a v jeho mestských častiach budú úplne vynovené? Ďakujem

02.08.2019 15:04 - Marek pulko

Poprosil bisom o opravu verejneho osvetlenia na Ul.jesenna pri dome cislo 4 zasiahla ho burka dakujem

© 2024 MESTO TREBIŠOV