Terakotová armáda - výstava

07.09.2020

Kedy: 2. októbra 2020 - 3. septembra 2021
Kde: Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje expozíciu, za ktorou cestujú tisíce ľudí do Číny. Ôsmy div sveta sa po úspešnej výstave v Poprade a Lučenci presúva do Košického kraja. Výstava bude od 2. októbra 2020 až do 3. septembra 2021  (PREDĹŽENIE DOBY VÝSTAVY) denne sprístupnená návštevníkom v múzeu v Trebišove.

Na výstave v trebišovskom múzeu, ktorá sa uskutoční pod záštitou Košického samosprávneho kraja, sa návštevníci môžu dozvedieť o živote prvého čínskeho cisára. Detailne si tiež budú môcť pozrieť prepracované sochy hlinených vojakov a koňov v životnej veľkosti, ktoré boli dovezené priamo z oblasti Si-anu v Číne. Výstava ukáže verejnosti úžasný pohľad do hrobky prvého čínskeho cisára, ktorý dokázal zjednotiť Čínu a ukončil tak obdobie chaosu medzi všetkými čínskymi štátmi. Jeho terakotová armáda sa označuje ako ôsmy div sveta a pri jej objavení v roku 1974 sa našlo viac ako 8 000 bojovníkov.

Návštevníci sa môžu prísť pozrieť na výstavu každý deň okrem pondelka, podľa upravených otváracích hodín múzea. Cena základného vstupného je 5 eur.

Študenti, dôchodcovia a ZŤP zaplatia 2,50 eurrodinné vstupné je 10 eur (2 dospelí a 3 deti, max. do 15 rokov). Na pokladni si záujemcovia môžu zakúpiť aj suveníry s čínskou tematikou terakotových vojakov. 

Organizátorom podujatia je Košický samosprávny kraj, Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove a spoločnosť GOVIN GROUP.

Ôsmy div sveta zostane v Trebišove o niečo dlhšie. Znovu sme otvorili brány návštevníkom 20. apríla 2021. Výstava sa bude konať až do 3. septembra 2021 a bude denne sprístupnená návštevníkom v múzeu v Trebišove.

Výstavu je možné vidieť  každý deň okrem pondelka, podľa otváracích hodín múzea. Cena základného vstupného je 5 eur. Študenti, dôchodcovia a ZŤP zaplatia 2,50 eurrodinné vstupné je 10 eur (2 dospelí a 3 deti, max. do 15 rokov). V  pokladni si záujemcovia môžu zakúpiť aj suveníry s čínskou tematikou terakotových vojakov.

http://www.muzeumtv.sk/muzeum/otvaracie-hodiny

OD 20. APRÍLA 2021:

Vstup do múzea a galérie je individuálny a platí za týchto podmienok:

- prekryté ústa a nos respirátorom FFP2,
- pri vstupe predložiť negatívny test/potvrdenie o prekonaní COVID-19/ potvrdenie o zaočkovaní,
- 1 návštevník na 15 m²,
- 2 m rozostup v rade,
- pri vstupe si dezinfikovať ruky,
- riadiť sa pokynmi pracovníkov múzea.


Kontaktná osoba:

Mgr. Mária Čatyová
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove
Email: majkacaty@gmail.com 
Viac informácií o podujatí nájdete na internetovej adrese: www.muzeumtv.sk a na www.terakotova-armada.sk

Prílohy:

© 2024 MESTO TREBIŠOV