Tréningový tábor žiakov ZŠ na Ul. Pribinova na ostrove Thassos

16.07.2015

Začiatkom júna sa nádejní športovci zo ZŠ Pribinova 34 na sídlisku Sever zúčastnili športového sústredenia na ostrove Thassos v stredisku Chrissi Ammoudia. Žiaci si užívali azúrovomodré more s jemným zlatistým pieskom  a túto nádhernú scenériu dopĺňali vždy zelené hory s typickými olivovými sadmi.

Každý deň začínali ranným behom na pláži a plávaním. Po výdatných raňajkách nasledovali jednotlivé tréningové jednotky pod dohľadom skúsených trénerov PaedDr. Ňaršanského, Mgr Krišákovej, Mgr. Gregušovej a p. Hartla. Chlapci sa naplno venovali nohejbalu, pretože po návrate na Slovensko ich čakali Majstrovstvá SR. Dievčatá sa pripravovali na začínajúcu sezónu plážového volejbalu. V rámci odpočinku  sa deti kúpali, potápali, zbierali mušle, stavali hrady z piesku, hrali loptové hry a slnili sa . Po odpočinku nasledovala druhá fáza tréningových jednotiek.

Pobyt žiakov a učiteľov ZŠ nebol len o tréningoch, ale aj o spoznávaní histórie a kultúry ostrova Thassos. Vďaka skvelému delegátovi sa postupne dozvedali veľa o gréckej mytológii a spoznali aj proces výroby olivového oleja v najstaršej rodinnej továrni na ostrove v dedinke Panagia. Turisti z Trebišova navštívili aj hlavné mesto Limenas, ktoré je považované za hlavnú vstupnú bránu z pevniny na ostrov. V meste je množstvo antických pamiatok, napr. pozostatky Agory, Akropoly či antického divadla s krásnym výhľadom na celé mesto a okolie. Po dňoch plných športových aktivít a zážitkov sa deti vrátili na Slovensko oddýchnuté, spokojné, nabité pozitívnou energiou a s krásnymi spomienkami na more a ostrov Thassos. Sústredenie splnilo účel po všetkých stránkach a už teraz sa žiaci tešia na ďalší rok a nové zážitky.

© 2024 MESTO TREBIŠOV