MsP Trebišov upozorňuje - vianočný čas

01.12.2017

Aj keď do Vianoc nám zostáva ešte zopár dní, čas nakupovania vianočných darčekov je už v plnom prúde. Svoje myšlienky sústredíme na výber najvhodnejších a najkrajších darčekov pre svojich blízkych a stávame sa menej pozornými a ostražitými. A práve naša nepozornosť dáva príležitosť a šancu zlodejom a podvodníkom. A preto skôr, ako sa vyberiete na vianočné nákupy, Vám dávame do pozornosti niekoľko odporúčaní:

Chráňte si svoje osobné veci, doklady a peniaze. Doklady a peňaženku si nenechávajte na miestach, odkiaľ je ich možné ľahko vytiahnuť - v zadnom vrecku nohavíc, vo vrecku kabáta, na vrchu kabelky alebo nákupnej tašky. Ak je to možné, vyhýbajte sa tlačenici a hlučným skupinkám.

Ak sa nedá tlačenici vyhnúť, dobre sa na ňu pripravte.

Peňaženku a osobné doklady majte pri sebe, napr. vo vnútornom vrecku kabáta zapnutom na zips, alebo gombíkom.

Majte na pamäti, že vreckári pracujú v skupinách, často pri krádežiach využívajú deti a tlačenica im uľahčuje „prácu“. Ak máte pri sebe väčšiu hotovosť, majte peniaze rozdelené na menšie čiastky. Ak patríte k tým, čo potrebujú mať zapísaný PIN kód, nikdy ho nemajte uložený spolu s platobnou kartou.

Ak Vám ukradli, alebo ste stratili platobnú kartu, neodkladne kontaktujte banku, aby kartu zablokovala a zabránila tak neoprávnenému výberu peňazí z Vášho účtu. Krádež  okamžite oznámte na linku 158 alebo 159. Nedajte šancu zlodejom, aby mali pekné Vianoce za Vaše peniaze.

Samozrejme, počas vianočných sviatkov budú posilnené hliadky  mestskej polície, a to na miestach, kde sa predpokladá väčší pohyb ľudí. Cieľom týchto opatrení je zabezpečiť maximálnu bezpečnosť Trebišovčanov a návštevníkov nášho mesta v úzkej spolupráci so štátnou políciou.

Mestská polícia  Trebišov zároveň želá všetkým  obyvateľom pokojné sviatky v kruhu najbližších.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV