Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

14.05.2017 18:18 - jan onda

Dobryden vasemu timu a celej vasej organizacnej zlozke a konkurenciu ze ste z vasej stranky podujali za vasim cielom zucasnily v konani neviem co sa prejednavalo.Chcem sa opytat ohladom zamestnania ake vlastne ponuky prac budu alebo este len sa planuje.ake prilezitosti budu co sa tyka a v akých prevádzkach to bude a o akej vyrobe.lebo uz tolko fabrik tu je neviem v ktorej sa zamestnat.

14.05.2017 11:58 - Ingrid B.

Dobry den,chcem sa spytat p.primatora ako to vidi s rekonstrukciou mestskej plavarne?
Je pekne ,ze sa zrekonstruoval dom smutku,no z detmi tam travit vikend trebisovcania asi nebudu.Opat je to na tahanice cca 10-15rokov,kym sa to opraví,kym sa daju do pohybu vsetci kompetentní.Z mojho hladiska bolo potrebne najprv dat do poriadku plavaren ,ktora aspon na seba zarobi a tak dom smutku,ktory je naozaj velmi velmi 'potrebný'Dakujem za odpoved..

14.05.2017 11:57 - Ingrid B.

Dobry den,chcem sa spytat p.primatora ako to vidi s rekonstrukciou mestskej plavarne?
Je pekne ,ze sa zrekonstruoval dom smutku,no z detmi tam travit vikend trebisovcania asi nebudu.Opat je to na tahanice cca 10-15rokov,kym sa to opraví,kym sa daju do pohybu vsetci kompetentní.Z mojho hladiska bolo potrebne najprv dat do poriadku plavaren ,ktora aspon na seba zarobi a tak dom smutku,ktory je naozaj velmi velmi 'potrebný'Dakujem za odpoved..

13.05.2017 20:32 - R D

moja otázka nie je ani otázkou skôr poďakovaním , nedalo mi nevšimnúť si že mesto konečne dalo zbúrať náš tzv.múr nárekov na ul. MRŠ pri predajni Adriana ktorý slúžil hlavne na vyprázdnenie močových mechúrov ľudí čakajúcich na autobus, a hlavne v lete sme sa tomu všetci tešili, a to nehovorím ak trebalo okolo toho nešťastného múru prejsť. Naozaj veľká vďaka nielen obyvateľov blízkych ulíc.

13.05.2017 20:28 - Riči D

dobrý deň, píšem opakovane a stále som sa nedočkal odpovede ani žiadnej reakcie, rád by som vedel v akej výške udeľovalo mesto koncoročné odmeny zamestnancom mesta v období r.2014 až 2016. Zaujíma ma suma vyplatená celkovo za úrad ako aj vedúcich pracovníkov. Budem nesmierne rád a nie len ja ak tieto údaje zverejníte a tým sa konečne rozjasní táto téma čo sa týka udeľovania odmien, ešte raz vďaka

06.05.2017 09:48 - H.Horňák

Dobrý deň, prišiel mi list od mesta vo veci: Pozvánka na pracovné stretnutie z dôvodu tretej etapy odvodnenia na Paričovskej a Východnej ulici. Nakoľko som pracovne vyťažený tak sa nemôžem zúčastniť stretnutia, ale zaujíma ma o aké odvodnenie sa jedná presnejšie o trasu vedenia odvodňovacieho systému (je zámer viesť ho cez záhrady, alebo pred domami?). A ešte by som rád vedel, kedy by sa s prácami malo začať.
Za odpoveď vopred ďakujem.

03.05.2017 21:19 - Veronika

Dobrý deň,
veľmi rada by som sa opýtala kedy sa začne opravovať mestská plaváreň. Kde sú peniaze čo poskytol pán premiér Fico. Ďakujem.

03.05.2017 20:15 - Zuzana

Pisem Vam ohladom auta odstaveneho na ul.Komenskeho pred byt.domom c.39.Auto zn.audi tu uz stoji min.pol roka.Zabera tu parkovacie miesto nam obyvatelom bytoveho domu ktory mame auta pojazdne.Tvrdenia majitelky auta ze je obcas vyuzivane sa nezakladaju na pravde.Ak ma auto platnu stk a ek z akeho dovodu je odstavene bez ecv?.Auto je evidentne nepojazdne.Uz viacery obyvatelia sme spozorovali ze spod auta vybehuju hlodavce a zrejme zneho unikaju aj prevadzkove kvapaliny ktore znecistuju zivotne prostredie.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš zaslaný podnet. Mestská polícia vykonala prešetrenie Vášho oznamu. Po zistení majiteľa vozidla ho následne príslušníci MsP kontaktovali. Vozidlo ešte v ten istý deň majiteľ z parkoviska odstránil.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

03.05.2017 20:08 - dada

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či by bolo možné namaľovať prechod pre chodcov pred ZUŠ,chodník ide až k ceste,vpravo od školy,pretože deti musia ísť až ku kostolu.A ešte by som chcela upozorniť na veľkú dieru na ceste pri kanály pri výjazde z Budovateľskej ulici.

30.04.2017 14:30 - Monika

Dobrý deň,chcem sa opýtať,auto Škoda Felicia,ktoré je zaparkované na ulici Komenského,a časom sa z neho stal vrak,kedy konečne ho už niekto odtial odprace.Ďakujem

25.04.2017 21:51 - Jozef K

Je skutočne problém pre mesto Trebišov konečne dať do poriadku osvetlenie na ul.Cintorínska pred blokom č. 2220 v Trebišove? Odkdy sa ešte možno za Poľackého namontovali na túto ulicu guľaté telesá ako verejné osvetlenie z kedesi výborným nápadom skultúrniť aj trávnatu plochu medzi blokmi 850 a 2220, kde boli osadené myslím 3 trojkombinácie malých svetiel (žiaľ slúžili skôr vandalom ako verejnosti a preto aj boli odstránené. Na uvedenej ulici je stabilne nefúnkčne osvetlenie a teda tma v nočnej dobe najmä v priestoroch parkovisk, kde dochádza k poškodzovaniu tam odstavených motorových vozidiel. Po celom meste (takmer) boli vymenené svetlá,avšak na ul. Cintorínska ide o poruchové staré svetlá. Chcel by som sa teda opýtať,či sa konečne aj obyvatelia na uvedenie ulici dočkajú riadneho a najmä funkčného osvetlenia. Ďakujem.

17.04.2017 22:54 - Martin

Dobrý deň chcem sa spýtať kedy sa vyrieši tento podnet https://www.odkazprestarostu.sk/trebisov/podnety/25928/pristupova-cesta-k-rodinnym-domom Už je to rok a nič sa nestalo
Ďakujem za rýchlu odpoved

10.04.2017 14:31 - Peter Bruňák

Kedy bude opravená diera na križovatke Varichovská v smere od zimného štadióna? VVaK tam opravovali poruchu ešte v minulom roku, zasypali štrkom a nechali tak.

09.04.2017 22:05 - Ján Baloc

Separovaný odpad v meste Trebišov od kedy sa bude separovať po novom? čítal som článok náš Trenčín.sk. Posúďte a skúste uvažovať...BOŠÁCA. Podľa starostu Daniela Juráčka je poplatok jeden z najnižších poplatkov na Slovensku. Dôvodom je vlastný model odpadového hospodárstva s dôrazom na separovanie.

"Systém funguje jednoducho, nie je to nič zložité, je len potrebné, aby sa tomu niekto venoval. Nový zberný dvor sme postavili na mieste bývalej skládky, teda na mieste, ktoré je pre obec nevyužiteľné, a dnes tam zhromažďujeme separovaný odpad. Postavili sme ho v roku 2015 za 752.000 eur, riadiacim orgánom bolo Ministerstvo životného prostredia SR," skonštatoval starosta.

Ako dodal, obec má vlastné 19-tonové vozidlo, veľkoobjemové kontajnery, ktoré plnia zmesovým odpadom z domácností a sami si ho odvážajú na skládku v Hrašnom. Dôvodom nízkej ceny za odvoz odpadu pre obyvateľov obce je podľa starostu skutočnosť, že kompletné odpadové hospodárstvo si zabezpečujú sami, využívajú ľudí z úradu práce a majú vlastnú techniku.

"Nenaleteli sme na systém ministerstva životného prostredia, 'vyhádali' sme si, že obec si odpad sama zbiera, upravuje a odváža, a to je to najväčšie pozitívum. Ja tvrdím, že zákon bol robený pre zberové spoločnosti, ktoré na tom ryžujú," zdôraznil Juráček s tým, že síce s administratívou majú viac práce, no v konečnom dôsledku je to prínosom pre obyvateľov Bošáce.

Obec si podľa neho za posledných šesť rokov nezobrala ani jeden úver a vďaka dotáciám z ministerstva, Envirofondu, Recyklačného fondu a zamestnávaním ľudí získala viac ako dva milióny eur.

Čítajte viac: https://nastrencin.sme.sk/c/20498075/poplatok-za-odvoz-odpadu-je-v-bosaci-jeden-z-najnizsich.html#ixzz4dmgnfmFD

03.04.2017 11:14 - J.R

Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať, či sa chystá oprava cesty na ulici Puškinova.Je v katastrofálnom stave. Ďakujem.

30.03.2017 08:20 - M.S

Chcem opýtať, prečo mi nechceli zobrať separovaný odpad-plasty /plastové fľaše, polystytén a fólie/. Za celý mesiac mám 3a1/2 vriec

29.03.2017 13:33 - M.B.

chcem sa spytat,ci bolo nejakej ziadosti o vyrub stromu,na sidliskach aj NEVYHOVENE,kedze pribuda tychto zasahov a stromy su casto bezdovodne rubane..ze tienia,ale to je prirodzena vlastnost stromov,sidlisko Sever-je ich tu zalostne malo,tych par sakur to nezachrani,je nutne sa zbavovat starsich drevin,nestaci ich setrny orez?vyhoviete aspon podla miznucich drevin kazdemu kto poziada,len tak,od stola?

a dalsia vec
,pred niekolkymi dnami na severe rozkopali ludia od Telecomu cestu..odosli a ostalapo nich kopa zeminy,zniceny asfalt,okolo ktoreho lahostajne prejde aj auto ms.policie,mohli by ste to s kompetetnymi riesit?

Odpoveď

Dobrý deň.

Na sídlisku Sever boli v období rokov 2012 – 2016 povolené výruby v počte 12 ks drevín, na základe požiadavky nadpolovičnej väčšiny vlastníkov a nájomníkov bytov v bytových domoch na Ternavskej a Hodvábnej ulici. Dreviny označené na výrub boli zväčša v poškodenom zdravotnom stave, poškodzovali alebo bránili oprave kanalizačnej prípojky, ohrozovali bezpečnosť – boli naklonené, napadnuté hnilobou alebo škodcom, mali prasknutý kmeň a niektoré tienili obytné priestory, čo sme nezistili „od stola“, ale miestnou obhliadkou. Je nutné uviesť, že v minulosti boli v tejto lokalite niektoré dreviny nekoncepčne vysadené v blízkosti bytových domov.
Náhradná výsadba bola v tejto lokalite realizovaná nasledovne: 30 ks sakura (čerešňa) a 1 ks platan.
Predpokladáme, že v dohľadnej dobe bude na sídlisku Sever potrebné vyrúbať ďalší strom, a to z dôvodu jeho zámerne poškodeného zdravotného stavu. Neznámy poškodzovateľ zasiahol do kmeňa stromu, olúpal kôru po celom obvode v šírke cca 8 cm, čoho následkom bude pravdepodobne jeho vyschnutie.


...v suvislosti s vasimi informaciami,ako sa k tomu mienite postavit?,kedze je to zamer,ktory ste zistili a mozu byt tak poskodzovane aj dalsie stromy

26.03.2017 22:33 - Lucia Matejova

Mam otazku kedy bude konecne ten slubovany podchod pod tratou? Kedze uz bolo ze datum odovzdania je 2018 ale nic sa tam nerobi.. a dalsia otazka preco mesto neurobi detske ihrisko pri kasarnach aj tu je dost deti

26.03.2017 14:18 - F.U.

Dobrý deň.
Pri prechádzke po hrádzi Trnávky mi napadla myšlienka, či mesto neplánuje niečo s priestorom pri garážach na vojenských lúčkach...? Sú tam pri chodníku vysadené stromy, no je tam aj dosť veľký zatrávnený nevyužitý priestor. Bolo by super vysadiť viac stromov vybudovať tam napr. detské preliezky, ihrisko alebo aj priestor na opekanie. Celé by to mohlo byť pod dohľadom kamery, aby sa predišlo vandalizmu.

26.03.2017 08:53 - M.B.

Hodvabna sidl.sever,cca tyzden vyteka-zrejme z kanala,voda po vykop.pracach Telecomu,ten to zrejme neriesi,a tie vykopy su zahrabane len provizorne,pytam sa,kto bude vodu platit a kto a kedy vyasfaltuje znicenu cestu?

Odpoveď

Dobrý deň,

na Hodvábnej ulici bola porucha na vodovodnom potrubí, ktoré je majetkom VVaK a. s., závod Trebišov. Podľa rozkopávkového povolenia sú VVaK povinné uviesť miesto rozkopávky do pôvodného stavu. Otázku o úhrade nákladov za uniknutú vodu adresujte na VVaK Trebišov.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

24.03.2017 12:41 - irena

dobrý deń
chcela by som reagovať a pána Milana ohľadom upratovania aktivacnych pracovnikov, myslím si že každy inteligentný človek vnašom meste nerobi bordel, a väčšina z nich si upratuje bordel po sebe a hlavne v meste .... veď aj v osade im odpad vypratalo mesto .... iba toľko

24.03.2017 11:46 - L. L.

Dobrý deň,

poprosím opravu verejného osvetlenia na ulici Drehňovská pri dome 4-5. Už asi 2 týždne nesvieti. Ďakujem.

21.03.2017 07:30 - Peter

Žiadam Vás o informáciu, aké programy nahradia novu, novu cinema, nova action a prečo doteraz tomu tak nie je. Myslím si že už ubehlo dosť častu od vypnutia spomínaných televíznych staníc.

20.03.2017 20:17 - Adriana Nováková

Prosím skontrolujte pouličnú lampu na ul.17.novembra oproti domu 40 a 42,často vypadáva osvetlenie.Ďakujem.

20.03.2017 14:53 - Dušan Grajcár

Dobrý deň. Mám dve otázky. Prvá, to už MsÚ stojí finančne tak zle, že vyberá daň aj od nebožtíkov ? Dňa 11.3.2017, som od pracovníkov MsÚ obdržal obálku na podpis pre moju nebohú manželku. Pán primátor na jej smrti aj Vy nesiete svoj podiel a preto sa Vás pýtam dokedy bude MsÚ pod Vaším vedením robiť takéto prešľapy ? Nemali ste ani toľko cti aby ste sa ospravedlnili.
Druhá otázka: Dokedy budú mestské zasadnutia bez chýb ? Prednosta už viackrát sľuboval no skutek utek. Zle pripravené body, ktoré sa sťahujú z rokovania, zle pripravené zmluvy a dohody, no pripadá mi to ako Cirkus Humberto a nie riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva. Nemôžete povedať, že ste začiatočníci, ste už 3 rok a také opakované chyby nerobia ani začiatočníci. A ešte by ma zaujímalo prečo nie je nikto za tie chyby zodpovedný ? Dokedy budú za Vaše chyby platiť občania tohto mesta ? Ďakujem za odpoveď, dúfam že bude uverejnená.

20.03.2017 14:53 - Dušan Grajcár

Dobrý deň. Mám dve otázky. Prvá, to už MsÚ stojí finančne tak zle, že vyberá daň aj od nebožtíkov ? Dňa 11.3.2017, som od pracovníkov MsÚ obdržal obálku na podpis pre moju nebohú manželku. Pán primátor na jej smrti aj Vy nesiete svoj podiel a preto sa Vás pýtam dokedy bude MsÚ pod Vaším vedením robiť takéto prešľapy ? Nemali ste ani toľko cti aby ste sa ospravedlnili.
Druhá otázka: Dokedy budú mestské zasadnutia bez chýb ? Prednosta už viackrát sľuboval no skutek utek. Zle pripravené body, ktoré sa sťahujú z rokovania, zle pripravené zmluvy a dohody, no pripadá mi to ako Cirkus Humberto a nie riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva. Nemôžete povedať, že ste začiatočníci, ste už 3 rok a také opakované chyby nerobia ani začiatočníci. A ešte by ma zaujímalo prečo nie je nikto za tie chyby zodpovedný ? Dokedy budú za Vaše chyby platiť občania tohto mesta ? Ďakujem za odpoveď, dúfam že bude uverejnená.

20.03.2017 10:44 - Mária Kiš-Petyová

Dobrý deň.
Dokedy bude chátrať autobusová stanica?? Mala by slúžiť cestujúcim. Denne cestujem a prestupujem v Trebišove. Niet sa kde schovať pri nepriaznivom počasí a je to aj vstupná brána do Trebišova.
Ďakujem. Maja

20.03.2017 10:29 - Dušan Grajcár

Dobrý deň. Mám dve otázky. Prvá, to už MsÚ stojí finančne tak zle, že vyberá daň aj od nebožtíkov ? Dňa 11.3.2017, som od pracovníkov MsÚ obdržal obálku na podpis pre moju nebohú manželku. Pán primátor na jej smrti aj Vy nesiete svoj podiel a preto sa Vás pýtam dokedy bude MsÚ pod Vaším vedením robiť takéto prešľapy ? Nemali ste ani toľko cti aby ste sa ospravedlnili.
Druhá otázka: Dokedy budú mestské zasadnutia bez chýb ? Prednosta už viackrát sľuboval no skutek utek. Zle pripravené body, ktoré sa sťahujú z rokovania, zle pripravené zmluvy a dohody, no pripadá mi to ako Cirkus Humberto a nie riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva. Nemôžete povedať, že ste začiatočníci, ste už 3 rok a také opakované chyby nerobia ani začiatočníci. A ešte by ma zaujímalo prečo nie je nikto za tie chyby zodpovedný ? Dokedy budú za Vaše chyby platiť občania tohto mesta ? Ďakujem za odpoveď, dúfam že bude uverejnená.

19.03.2017 23:20 - Tatiana

Dobrý deň, mám prosbu-na sídlisku Juh, za tou najstaršou bytovkou so sociálnymi bytmi (bielo-modrou) je pieskovisko, múrik okolo neho je poničený, chýbajú mnohé drevené latky na sedenie (niekto ich vytrhal a odniesol). Takisto neviem, či toto pieskovisko je čistené, a bolo by treba, čoskoro sa tam deti budú hrávať. Ďakujem

19.03.2017 19:33 - Monika

Dobrý deň,prešiel už viac ako mesiac,a na ulici Komenského,stojí na parkovisku vrak auta felicia ešte stále,môžem prosím vedieť kedy to auto konečne uvoľní parkovacie miesto,ktorých máme málo.Ďakujem

© 2024 MESTO TREBIŠOV