Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

15.07.2015 12:09 - Viera Hrivňáková

v júni bola zverejnená otázka aj odpoveď:
Patrik, 03.06.2015 16:59, IP: 88.212.41.156
Dobrý deň,chcem sa opytat či sa bude riešiť oprava, alebo aspoň uprava(vyrovnanie) parkoviska na ul. Jána Husa medzi bytovkami kde su garaze, nakolko tu je vysypana nejaka drť či kameň a su tu dosť velke diery a nasledne keď prší je priam nemožné sa dostať k autu. Za odpoved vopred Ďakujem.

Odpoveď
Dobrý deň.

V súčasnej dobe sa nepočíta s rekonštrukciou parkoviska, resp. spevnenej plochy pri garážach na ul. J. Husa. Na základe Vášho podnetu budú v priebehu mesiaca jún 2015 nerovnosti urovnané frézovaným materiálom. Zámerom mesta je v budúcnosti v rámci rozpočtových možnosti postupne riešiť opravy spevnených plôch a parkovísk v meste.
Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

zatiaľ nerovnosti vyrovnané neboli, tak sa pýtam, kedy to bude riešené.

14.07.2015 21:10 - Radovan Jílek

Dobrý deň, na minulých zastupiteľstvách odznela informácia že prebehli rokovania s potencionálnymi investormi plavárne v Trebišove. Mohli by ste prosím napísať konkrétne s ktorými?
Ďakujem.

14.07.2015 20:42 - Farkasova

Zdravím slecna Kuzmova.
Dodnes neodpovedate na otazky ktore su od vas pozadovane. Ste zaneprazdnena moderovanim, ci natacanim roznymi akciami, ktore ani nevidno?
Prestava ma to bavit, donekonecna vypisovat o nedostatkoch a malych informaciach na stranke mesta. Ak to mate v naplni prace,ze sa mate venovat odpovedami na stranke mesta Trebisov a ocividne nestihate tuto pracu,tak ju kludne prenechajte inym.Isto sa niekto potesi.
Ak neviete odpovedat vy na otazky,asi ich posuvate inym. Na tom by nebolo nic nezvycajne, AK BY STE to aj nasledne SLEDOVALI.
Je nemyslitelne,aby clovek cakal MESIAC a dlhsie na odpoved.To zostrojete kniznu verziu odpovede? Vasa pozicia ak dobre citam, je aj hovorkyna za mesto Trebisov.Vidim vas aj na poste moderatorky v zemplinskej televizii,kedze vas bolo vidno aj donedavna v miestnom muzeu a aj tam vas poznaju ako malo akcnu,tak to napravte cim skor.

Vezmite si priklad kde je krasne rozpisane vsetko a inspirujte sa napriklad zo stranky mesta Pezinok alebo Senica. http://www.pezinok.sk/?yggid=715

Na stranke MESTA TREBISOV nemam moznost si zistit nic poriadne. Ani cintorinske sluzby a otvorenie a ak je moznost, aby cez leto bolo otvorene dlhsie? V lete je dlhsie vidno, tak neviem preco to neriesite. Nehovorim ani o cislach telefonnych.Mohli by ste konecne dat cely zoznam vsetkych zamestnancov mesta,nech nemusim hladat po oddeleniach? Hoci aj podla abecedy.DAKUJEM a dufam ze to bude cim skor aj verejne publikovane pozadovane informacie.
Nie je rozpisane nic poriadne. To mate az taky nabity program? Apropo ani PROGRAM kulturnych akcii do konca ROKA nie su vypisane. Vo vsetkom to viazne,len dokedy.

14.07.2015 13:43 - Jaroslav Duc

Dobry den
Dakujem za vsetkych obcanov na sidlisku juh za opravu vytlku,len skoda ze si vasi pracovnici nevsimli vytlk o dva metre dalej na tej istej krizovatke.Este vas poprosim na ul.Nemocnina je tiez velky vytlk.dakujem

13.07.2015 22:01 - Jana

Prosím,kedy sa začne opravovať chodník na ulici Ľ.Podjavorinskej 2122/7, ďakujem

13.07.2015 16:15 - Peter

Dobry den chcem sa spytat kedy uz konecne zacne hokej v TV ?

13.07.2015 13:44 - Ján Potoma

Dobrý deň. Som štatutárny zástupca Klubu športovej a služobnej kynológie s adresou námestie SNP 888v TV, a so sídlom na Budovateľskej ulici v Trebišove . Vedľa Nášho areálu sa nachádzajú lúky s nepokosenou vysokou trávou , kde v prípade požiaru vzniká velikánske nebezpečenstvo poškodenia majetku občanov ako aj nášho areálu , kde sa venujeme výcviku psov v zmysle národného a medzinárodného skúšobného poriadku . Pýtam sa teda , komu patrí tento pozemok nachádzajúci sa pozdĺžne hrádze odtokového kanálu z ČOV do riečky Trnavka , a či nemá náhodou zákonom stanovenú povinnosť majiteľ pozemku udržiavať tento pozemok v stave , aby neboli ohrozené záujmy iných teda susedných majiteľov domov a pozemkov? Je v možnostiach mesta vstúpiť do jednania s majiteľom pozemku , a tak zabezpečiť vykosenie tohto pralesa ? Ako som na začiatku upozornil tak hrozí nebezpečenstvo v prípade požiaru, ktorý nemajú problém založiť naši rómski spoluobčania a ich deti, ktoré zároveň na tejto lúke robia verejné smetisko vynášaním smetia z kukanádob občanov žijúcich na uliciach Budovateľskej , Hradišskej. No a okrem iného v okolí žijúcim majiteľom domov znepríjemňujú život komáre a kliešte úspešne sa množiace v tomto vlhkom a hustom poraste . Ďakujem za odpoveď, a verím, že dôjde zásahom mesta k zjednaniu nápravy v prospech Nás všetkých, veď v prípade pravidelnej údržby tejto lúky napríklad dokáže mesto vyriešiť problém s volným výbežiskom psov . Ďakujem

13.07.2015 13:25 - jaroslav sivak

Dobrý deň,chcem sa opýtať , kedy bude opravená cesta na šrobarovej ulici?

13.07.2015 13:19 - jaroslav

kedy bude opravená cesta na šrobarovej ulici?

13.07.2015 13:13 - Mariana Kotucova

Dobrý deň,
bývame na sídlisku stred Berehovská pri kotolni. Je tu veľa detí a bohužial ihrisko je v takom žalostnom stave. Mesto VPP sa stará o udržbu tohto areálu a pravidelne čistí pieskoviská. Myslíte si, že by bolo v kompetencií mesta tu priviesť dosypať aj trochu nového piesku, pre tie naše deti? Ďakujem za odpoveď.

09.07.2015 13:43 - obyvatel milhostova

dobry den.ja sa len chcem opytat,ci je to v poriadku,ze niektori pracovnici,ktori robia cez mesto na projekt,teda maju riadne plateny pracovny den,pocas takehoto dna pracuju za hotovost na zahrade "pana" Kerestana?ALEBO NA PRACOVNIKOV MESTSKEHO URADU POUZIVATE INY"METER"AKO NA OSTATNYCH "OBYCAJNYCH"LUDI?za odpoved dakujem.

07.07.2015 11:12 - obyvatel milhostova

Mozte mi prosim povedat,preco mesto zamestnava takych arogantnych a povyseneckych ludi ako je Kerestan?Berie neskutocny plat a k ludom sa sprava ako k otrokom.byvam tu uz vyse 30 rokov a stakym spravanim som sa este nestretol.jeho vrieskanie pocut az do polky Milhostova,vyhrazky typu "ste zdechlari,dam vas vyhodit ,vy na vase miesto tu mam x dalsich...vy sa opovazujete nieco ziadat, vy nemate na nic narok...a to je len zlomok toho coho som bol svedkom .to kde sme? to my ludia z Milhostova mame zabezpecovat tymto robotnikom vodu?nemam problem ale je to na zamyslenie ze mesto sa stara len o tych co pracuju v kancelariach a na tych obycajnych ludi zabudaju.a ti robotnici za to nemozu ze pan Kerestan si ich sam nevybral ako tych na Paricov a teda sa k nim sprava ako taky ... lebo nie su jeho kumpani.Budte taki laskavi a upozornite tohto pana na spravanie a na to ako sa ma spravat k ludom!!!!!inak by som tymto robotnikom odporucil stazovat sa u primatora na takehoto "SEFA"co si pravdepodobne "nieco dokazuje"TO NAOZAJ TITO ROBOTNICI NEMAJU NA NIC NAROK? ANI NA VODU,ANI NA NASTROJE,ANI NA SLUSNE JEDNANIE? S pozdravom obyvatelia Milhostova

02.07.2015 21:55 - Lucia

Nakoľko sú otváracie hodiny vo fitnescentre pre mňa dosť nevyhovujúce (len do 20.hod. a nedeľa zatvorené), chcem sa spýtať, či neplánujete zmenu otváracích hodín. Úprave by sa potešilo viacero športovcov, ktorí fitko navštevujú.

02.07.2015 19:43 - Sorontur12345@zoznam.sk

Chlapi, ľutujem Vás. Prečo blokujete email janco241@azet.sk
Ste úbohí. Primátor sa to dozvie.
Podpinka, podpíšeš sa pod Túto Vašu činnosť ?

02.07.2015 19:39 - Sorontur12345@zoznam.sk

Dňa 27.5.2015 som odpovedal na otázku
Prajem pekný deň,

Mestský kamerový systém mesta Trebišov /ďalej iba MKS/ je prevádzkovaný na Mestskej polícii Trebišov /ďalej iba MsP/. MKS bol uvedený do prevádzky 27. septembra 2011 po jeho inštalovaní v nových priestoroch budovy mestského úradu. Každoročne od roku 2011 bol MKS postupne rozširovaný doplňovaním jeho jednotlivých súčasti /kamery, prenosové trasy, dispečerské pracovisko/. Od 27. septembra je MKS prevádzkyschopný. Osobné údaje získané MKS od jeho sprevádzkovania boli v súlade s platnými právnymi predpismi poskytované aj príslušným útvarom PZ. Na konkrétnu a čo najviac objektívnu odpoveď pre Vaše konštatovanie, ktoré uvádzate v otázke, Vás chcem poprosiť o spresnenie jednotlivých udalosti (vrátane dátumu, času a priestoru), ktoré neboli poskytnuté štátnej polícii.


S pozdravom,
Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov
k dnešnému dňu so odpoveď nedostal. Znovu sa asi vraciame ku ére Kolesára, keď sa odpovede občania mesta nedočkali. Napriek tomu, že som uviedol dítum a čas. pán Náčelník MsP. Nemusíte ma lustrovať, ako som sa dozvedel. Akéo Vás nazvať ? Poverený ?, V zastúpení ?. Tak si začínal bez odbornej spôsobilosti. Nazvem ťa samozvaný. Všetci čestný dôstojníci odišli, len Ty si tam ostal. Si neschopný, ľudia Ťa nechcú, lustrujeˇš ľudí, ak o Tebe napíšu pravdu. Nemal by si odísť len z funkcie, ale aj z Trebišova, keď maš trošku hrdosti. Ale to by som od Teba čakasl veľa. Hanbi sa.
Tento článo pôjde aj na facebbok .
Aj primátorovi nmesta aby vedel, koho zamestnáva. Prečo neodpovedáš ? Hanbíš sa ? Ešte sa len budeš.
Ako sa cítiˇš keď si nespravodlivo prepustil p. Capíkovú. Mám pre Teba len jedno slovo ! Odíď kým môžeš.! Hanbi sa za eštebácke praktiky, ale Ty si v nich zbehlý.
Požiadam priateľov aby podpísali petíciu za Tvoje odvolanie. Teš sa.
Prajem príjemný deň.

30.06.2015 20:07 - Farkasova I.

Mozeme vediet informacie momentalne kolko sportovych klubov,zdruzeni,posobi v meste TV ? Ak to mate zmapovane,tak aj s poctom clenov.Popripade aj suborov v meste aj s clenmi. DAKUJEME ZA INFORMACIE.
Nikde taka informacia nieje a isto je to dost zaujimava a dolezita informacia pre vsetkych obcanov v pripade pomoci.

30.06.2015 17:28 - Farkas

Dobry den.Chcem sa opytat na zbor ci zdruzenie pre obcianske zalezitosti,odkedy je zalozeny a kto je jej clenom? mozno aj stanovy a co vsetko organizuje.Na stranke sa nikde o tom nepise stabilne.Mozete to tam dat?

29.06.2015 18:05 - František Demko

Kedy začnete s opravou dier a vytĺkov na sídlisku JUH. Mesiac jún už skončil. Ďakujem vopred za odpoveď.

29.06.2015 18:05 - František Demko

Kedy začnete s opravou dier a vytĺkov na sídlisku JUH. Mesiac jún už skončil. Ďakujem vopred za odpoveď.

29.06.2015 11:31 - M.J

Dobrý deň som znepokojený obývaťel mesta Trebišov ! ako je možne že su ludia páry ktorý nemaju kde bývať maju deťi , a Neje im poskýtnute ani soc byty , Romov sa poskýtne stále nieaka možnosť , Ako som bol informovaný že na ulici Zimnej su dlžnici prečo sa takým neposkýtne bývanie , ale atakým kšeftarom čo predavaju byty po tisice eur, Výplatia dlh za iných za smiešne eura ! a maju dalši byt ?! Ták potom my Plaťiči možme urobiť to iste , popredáme byty domy , a budeme okdupováť po neplatičoch a na tom zbohatneme ako ,ROMOVIA!

28.06.2015 13:34 - Juraj

Dobrý deň. Mám otázku na vedenie mesta, resp. na náčelníka MsP. Bol som niekoľkokrát na podujatiach, ktoré sa konali pod záštitou mesta, ako napr: dni mesta, výročné kladenie vencov na mestskom cintoríne, alebo nedávny deň polície. Na všetkých podujatiach som videl náčelníka MsP "V CIVILE" a pravdu povediac, nebyť internetu, ani neviem, ako ten človek vyzerá. Preto sa pýtam kompetentných: prečo náčelník MsP nenosí uniformu? Náčelník nemá túto povinnosť? Náčelník reprezentuje mesto, mestskú políciu, taktiež by mal ísť príkladom svojim podriadeným. Za odpoveď ďakujem.
PS: je známe, že je to bývalý vojak, takže uniforma by pre neho nemala byť problém, a zvlášť na tak významných podujatiach.

27.06.2015 15:32 - Lenka

Dobrý deň už dávnejšie som si všimla, že na detských ihriskách postáva denno denne mestská polícia. Nám ako mamičkám, ktoré tam chodíme s deťmi je to dosť nepríjemné že sme strážené na detskom ihrisku policajtmi. Pokiaľ viem na danom ihrisku kde chodievam s dieťaťom je namontovaná bezpečnostná kamera, tak nechápem k čomu je tam potrebný ešte aj policajt? To naozaj tí policajti nemajú niečo iné na práci ako strážiť mamičky s deťmi?

26.06.2015 10:42 - Miroslav princik

Dobry den chcem sa spytat,ci mam spravnu informaciu,ze deti ktore nedovrsili 3 roky a v septembri nastupuju do skolky,budu platit skolne 50 eur?a ked ano a doteraz bolo skolne 12 eur,ci aj ta starostlivost o dane dieta bude zvysena a skvalitnena?za skoru odpoved dakujem.

26.06.2015 10:25 - M. Kolesárová

Dobrý deň,
plánujete aj s rekonštrukciou alebo modernizáciou na cintoríne ul. Paričovská v Trebišove?
- je potrebné osadiť tri lavičky na každú svetovú stranu, je tam len jedna stará prenesená nedávno asi z mestského parku
- urobiť chodník cez cintorín od vchodu po východ aspoň položiť betónové kocky
- opraviť bránku, ktorá nemá kľučku x-rokov a zamaľovať plot
- napojiť štyri vodovodné prípojky ako sú na mestskom cintoríne z každej strany, pretože voda zo studne je špinavá a zapáchajúca zrejme od podzemnej vody
Takisto platíme peniaze ako na mestskom cintoríne.
Ďakujem
Kolesárová

25.06.2015 12:25 - Simona Fečková

Dobrý deň, minule som sa Vás oslovila otázkou či sa tu niekde v Trebišove scanuje, neviem odkiaľ ma poznáte a je mi to srdečne jedno, keďže ste ma oslovili slečna Fečková, ja by som len chcela povedať to aby mi nikto z Vás čo ste na mestskom úrade netykali a to sa obzvlášť týka toho retardovaného pošuka akého si Matúša mladého 25 ročného,ktorého ani priezvisko nepoznám a ktorého ste tam vy dosadili ako nejakého dočasného správcu či čo je za frasa tam neviem. Pokiaľ sa aj jemu dostávajú tieto otázky od občanov a prezerá si ich, tak mu teraz verejne otvorene poviem, že si nepamätám ani čas ani hodinu kedy sme si mi osobne potykali. Vy mi budete pekne krásne vykať, či sa Vám to páči alebo nie, pokiaľ Vám niečo hovorí slovo slušnosť. Chcela som sa s Vami osobne porozprávať a povedať Vám to do očí, ale nemala som tú príležitosť, keďže Vám bol ustavične v pätách ten okuliarnatý pako z mestského úradu, či z kade je neviem, ale určite z mestského, keď som uvidela ten otrasný výraz jeho ksichtu, ktorými sa dokážete tváriť aj vy všetci čo ste tam, aby ste urobili na každého dojem. No na mňa ho nerobíte ani prinajmenšom.

25.06.2015 09:39 - Jozef 189

Dobry den,
už druhykrat mi zberači plastoveho odpadu zobrali aj zberne vrecia - nech mi ich vratia.

24.06.2015 14:35 - simko

dobry den
chcem sa spytat,ake doklady a kedy treba predlozit/a na ktore oddelenie/ak chcem uplatnit zlavu z poplatku za komunalny odpad na tento rok/ na studenta denneho studia,pocas prac.tyzdna nebude doma...,ak studium zacina septembrom ci sa bude zlava tykat este toho roku alebo az buduci,resp.ak uz poplatok zaplatim,ci vraciate alikvotnu cast spat,poprosim konkretne odpovede,dakujem

22.06.2015 09:23 - Ing. J. Čonka

Dobrý deň!

Neviem, ktorá firma rekonštruuje Dom smútku, ale dôrazne upozornite stavbyvedúceho, alebo majiteľa firmy, že ak ešte raz nájdeme ukotvené šalovacie dosky “budúceho plota”, alebo čo tam idú stavať, k nášmu pomníku, tak z toho vyvodíme patričné dôsledky.
Ak je potrebné foto, máme ho k dispozícii.

21.06.2015 19:47 - nespokojný občan Radovan na okraji mesta

Dobrý deň. Len by som sa rád opýtal, kedy začne niekto sa zaoberať aj s okrajom mesta, ide konkretne o ulicu Pribinovú - Varichovskú, chodia tam veľké - tažké vozidla, cesty sú zničené, nikto to nerieší, lebo to nie je na očiach kompetentných.A na chodníky ani netreba komentár, to sa už nedá ani nazvať chodníkmi.Bude niekto tie ulice riešiť, opravy ciest, chodníkov, následne obmedziť dopravu tažkých - hlučných vozidiel?
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

Ulica Pribinova je štátnou cestou III. triedy a nespravuje ju mesto Trebišov, ale Správa ciest KSK Košice. Váš podnet na opravu komunikácie bude posunutý príslušnému správcovi. Čo sa týka obmedzenia nákladných vozidiel, je potrebné povedať, že na túto komunikáciu je naviazaná aj časť priemyselnej zóny, ktorá nemá iné komunikačné prepojenie. Presmerovanie nákladných vozidiel po iných miestnych komunikáciách do tejto lokality v súčasnosti nie je možné. Žiadosť na opravu chodníkov bude posunutá príslušnému správcovi miestnych komunikácií - Technickým službám mesta Trebišov.

Ing. Iveta Verešová
odd. výstavby a majetku

20.06.2015 23:13 - FS

a ďalej si vyprosím to, aby akýkoľvek organizátori daných podujatí tu v Trebišove v čase večerných a nočných hodín dávali nahlas hudbu, že to počuť až na konci Trebišova aj na Paričove, ruší sa tým nočný kľud a spánok. Ak to máte vo svojej kompetencií tak sa ČIŇTE!

© 2024 MESTO TREBIŠOV