Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

06.12.2015 16:41 - Ivan

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, kedy mesto plánuje vybudovať chodník, ktorý by mal byť medzi ulicami Južná a Družstevná. Prechádzať po blate a tráve je pre starších ľudí nepríjemné. Ďakujem

04.12.2015 13:49 - Jozef Tkac

Dobry den asi pred cca 14 dnami som Vam dal otazku a stale nemam odpoved.
Prosim o odpoved.

S pozdravom

Jozef Tkáč

03.12.2015 16:53 - Michal Fedor

Dobrý deň položil som Vám otázku či na zasadaní vlády 4.11.2015 v Trebišove bola aspoň spomenutá otázka výstavby cestného obchvatu mesta Trebišov a ako mesto Trebišov chce riešiť túto situáciu na ulici kpt.Nálepku. Nie je to nikomu ľúto, že títo obyvatelia za koľajami musia takto trpieť a zrejme ešte dlho budú musieť, lebo predošlému vedeniu mesta to zrejme neprekážalo . Ďakujem za odpoveď.

01.12.2015 19:21 - magdaléna

Prečo ste neodpovedali na moju včerajšiu otázku?

26.11.2015 09:14 - Veronika

Dobry den. Na sidlisku Sever na konci Hodvabnej ulice uz druhy tyzden vyteka kanal a vsetko co ludia splachnu do zachoda je na chodniku a vyteka to uz aj na cestu a teraz co su mrazi tak to vsetkona ceste a chodniku mrzne. Kanal patri statnej bytovke. Bolo by pekne keby sa to zacalo riesit lebo sa tamadial neda vobec chodit ani s kociarom ani peso. Poprosim aby sa to odstranilo. Dakujem a prajem pekny den.

13.11.2015 13:45 - namestie

Chcem sa opytat ci sa nieco bude robit zo chatrajucou budovou a prazdnimy obchodmi na svernom namesti kde opadava omietka v podchode sa verejne chodi Wc strasne nieco a to je namestie

12.11.2015 11:37 - jan papík

môže mesto ak má informácie ukázať alebo dať na mestskú stránku na pravú mieru informácie, o ktorých píše TVN. Mňa unavuje čítať, počúvať ich polopravdy, ktoré plynú z ich frustrácie, že nevyhrali voľby a len špinia mesto. Čo je horšie mesto buď nechce alebo nemá chuť sa do toho púšťať, ale malo by lebo potom ľudia veria veciam ktoré sú nepravdivé! Ďakujem
Ján

11.11.2015 17:19 - agnesa

chcem sa opýtat kompetentných. Stali sme 11.11.na zastavke pri juznej, kde teraz mame zastavku. Mhd odtial chodi 6.41 a v tento den nam tam autobusnezastavil. Aky je zas dovod lebo doteraz to tak fungovalo

11.11.2015 11:05 - Helena

Dobrý deň. Prosím Vás, bolo by možné, aspoň trochu očistiť chodník od Základnej školy Komenského 2 po Gymnázium? Je hrozne zablatený, akoby človek išiel po poli a nie po chodníku. Deti zo školy prichádzajú domov neskutočne zablatení. Chápem, že sa robia práce, ale robotníci v tej časti už hrubu prácu urobili, už tam je potrebné málo čo dokončiť a oni to už nepošpinia. Ten celý úsek je hrozný, denne tadiaľ prechádzam 4x, katastrofa. Aspoň trochu to dajte do poriadku. Ďakujem

11.11.2015 10:56 - občan IBV JUH

Dňa 29.10.2015 sa na tomto fóre pýtal pán Jozef Kapura, ohľadom obmedzenia prejazdnosti ulice SNP od sídliska JUH. Odpoveďou bolo, že je v súlade s rozhodnutím PZ odboru dopravy, ale skutočnosť je iná. Pýtam sa, prečo nikto z kompetentných nie je schopný prísť na miesto a zistiť skutočný stav? Nie je pravda, že ulica je prejazdná, keď vodiči čakajú dlhé minúty, kým sa pracovné stroje neodstupia a keď, tak prechodnosť ulice je cez obrubníky, chodníky a zelené plochy, ktoré sú už teraz rozbahnené a zničené.A to nevravím o nesprávnom osadení dopravných značiek, kde pri výjazde so sídliska JUH od nových bytoviek je prikázaný smer jazdy vľavo smerom na sever a doprava smerom k IBV JUH vodiči porušujú pravidlá cestnej premávky.Preplatí mi mesto umytie auta, nakoľko je permanentne zablatené?Hovorím z vlastnej skúsenosti, kedy mestskí policajti chceli uložiť vodičovi blokovú pokutu za nerešpektovanie dopravného značenia.A ešte jedna otázka:keď je podľa kompetentných cesta prejazdná len pre obyvateľov tam bývajúcich, čo s ostatnými vodičmi? Podľa akej právnej úpravy zhotoviteľ stavby podal takúto odpoveď? Ďakujem

11.11.2015 07:36 - Marian

Chcel by som poprosit kompetentnych ci by nebolo mozne vycistit chodnik pred bytovym domom na ulici Komenskeho 2206.Chodnik je znacne zablateny a smyka sa.Dakujem.

10.11.2015 17:22 - Michal Gud

Dobrý deň,
chcem sa spýtať či nieje v pláne rekonštrukcia chodníkov na Palárikovej ulici. Chodníky si v takom stave že sa po nich nedá chodiť. Ak v zime dôjde k úrazu kto za to bude zodpovedný? Ďakujem za odpoveď.

09.11.2015 09:02 - dii

Dobrý deň, chcem sa opýtať, kedy budú zimné trhy alebo jarmok a či vôbec bude? Ďakujem za odpoveď

06.11.2015 19:20 - Andrea

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať, či nie je možné pred Mš Komenského zabezpečiť, aby parkovisko pred škôlkou nevyužívali vodiči áut, ktorí navštevujú Kaufland. Vodiči odparkujú auto a idú na nákup. veľakrát sa stáva, že nie sú voľné parkovacie miesta pre rodičov, korí nosia deti do škôlky. tento problém je hlavne v čase od 7:00 do 8:00 a od 14:45 do 16:30.je možné tu dať nejakú značku, alebo nemôže na to v tomto čase dozrieť mestská polícia ?

ďakujem

06.11.2015 17:54 - František Šipoš

Dobrý deň, bývame na ul. Lipová v novej lokalite pri zimnom štadióne od roku 2006, a do dnešného dňa nemáme označenú ulicu tabuľkou ani na jednom ani na druhom konci ulice. Pri tom na oboch koncoch stoja rodinné domy kde je možné tabuľky umiestniť. Píšem preto, že sa stále opakujú situácie keď nás rôzny doručovatelia nevedia nájsť, týka sa to tiež aj mimo Trebišovských občanov. Na tento stav sme už upozorňovali poslancov ale nič sa neudialo. Žiadame aby tento nedostatok ste čím skôr odstránili. Rád by som vedel, prečo naša ulica dostala názov Lipová keď už pred tým taký istý názov ma jedna z ulíc v časti Milhostov, toto spôsobuje veľké problémy pre rôzne firmy a doručovateľov keď pri použití GPS ich to zavedie do časti Milhostov.

06.11.2015 07:30 - Ingrid Vinczeová

Dobrý deň, dovoľte mi dva nie anonymné a nie vulgárne podnety, ktoré nemajú charakter otázky:
1. v rozpise lekárenských pohotovostí Vám úraduje nejaký počítačový škriatok :-)
2. autorovi textov na tejto stránke kúpte Slovník slovenského jazyka, štylizovať ho to nenaučí, ale aspoň si overí existenciu resp. pravopis niektorých slov (napoviem: náveznosť...)
Ingrid Vinczeová
PS: Slovník slovenského jazyka, pravopisu aj cudzích slov je voľne prístupný aj na internete :-)

05.11.2015 11:35 - Jozef Tkáč

Dobry den ako to bude s Danskou spolocnostou Blika v priemyselnom parku? Uz dlho som nepocul ziadne informacie a vyjadrenia ako kedy koncia v Trebisove? Ma mesto noveho investora za Bliku? Dakujem za odpoved.

04.11.2015 22:55 - ANDREA

Dobrý den, kedže už asi každý vie že tu bol Fico a dal nám peniažky na plaváren, tak sa chcem opýtat či sa už apson približne vie že kedy sa začne s opravou a asi kedy sa predpokladá žeby mohla byt tá plaváren otvorená, viem že sa pýtam asi skoro, ale som si istá že to zaujíma viac ludí, Dakujem

02.11.2015 14:50 - matej

pytam sa uz druhy krt kde mam ohlasit odpilenie stromou ktore mi zavadzaju pred domou! nemam vstup do dvora z autom..a kde mam nahlait presunutie stlp verejneho osvetlenia a ake su za to poplatky!

01.11.2015 20:04 - Občan

Dobry den,zaujima ma ci sa bude rekonstruovat plavaren?dakujem

30.10.2015 13:45 - Puskasova

Dobrý deň, chcem sa opýtať pána primátora ako chce riešiť stúpajúcu nezamestnanosť. Či už sem príde nejaký investor alebo to bola ako vždy iba súčasť predvolebnej kampane. A gratulujem Vám. Zase z Trebišove odíde dobrý zamestnávateľ, t. j. Blika a nechá ďalšiu obrovskú prázdnu halu a prepustí desiatky ľuďí.Začnite sa konečne starať aj o ľudí, ktorí žijú v meste Trebišov a nie len o svoje teplé miestečká. Pekný deň.

30.10.2015 09:55 - Ing.Vnek S.

Dobrý deň!
Chcel by som vedieť, kedy bude daný do užívania Dom smútku v Trebišove po rekonštrukcii.
Ďakujem!

27.10.2015 13:13 - Lucia Tomkova

Dobrý deň,
Kedy bude opravené verejné osvetlenie na Cukrovarkej ulici? Kedže tam nefunguje 10 lámp (z toho 7 nesvieti vobec) za sebou stojacich v zelenom páse medzi jazdnými pruhmi, hneď od začiatku Cukrovarskej ulice. Na chodníku je preto úplna tma. Kedže páni poslanci zamenili v projekte k obnove verejného osvetlenia Cukrovarskú ulicu za inú, preto Vás žiadam "aspoň" o údržbu starých lámp.

26.10.2015 21:49 - Katka

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či mesto plánuje vodorovné značenie na sídlisku sever, pri bytovom vchode 1381/2 (južné parkovisko zo zatrávňovacích tvárnic).
Za odpoveď vopred ďakujem.

23.10.2015 10:35 - Simona Playová

Mám na Vás otázku. Koľkí z Vás už navštívili "paričovskú rieku Trnávku"? Pokiaľ ste ju videli, tak ste mali možnosť vidieť v akom katastrofalnom stave je.
Neviem či za stav tejto rieky je kompetentný mestský úrad resp. nejaká jeho kompetentná zložka alebo niekto úplne iný, ale bolo by na čase aby sa s tým už niečo konečne robilo. Je celá zamordovaná fosforečnanmi a burinou aj inými vod.rastlinami nehovoriac o odpadkoch plávajúcich v tejto rieke. To naozaj dôležité veci v tomto meste je zapotreby riešiť takým spôsobom, že pokiaľ na vás človek nazavolá príslušné kontrolné úrady ako som už mala možnosť zariadiť aj v iných organizáciach, tak sa tu nič nebude diať?

20.10.2015 11:06 - monika

Dobry den chcem sa spýtať na ulici oproti Aktivacnemu stredisku pri pekarni, a obchodu farby laky Bodnár sa kona výstavba autoservisu,zaujimalo by ma ako je to možne ked sa to nachádza v obytnej zone a kde bude mat z ktorej strany pristupovu cestu,ked aj ja som mala zaujem podnikat a nebolo mi to umožnene pre obytnu zonu tak som sa toho vzdala a teraz to vyzera že meter asi neplati pre každeho rovnako? DAKUJEM

17.10.2015 19:52 - Veronika Sotáková

Dobrý deň,

chcela by som sa Vás opýtať, či má mesto v archíve fotografie trebišovských rogalistov, približne z 80. rokov. Alebo poprípade zháňam kontakt na osobu, ktorá v minulosti predsedala klubu rogalistov v Trebišove, alebo nejako podobne volajúcemu sa združeniu, keďže neviem či to bol oficiálny názov združenia. Ak by to bolo možné ešte lepší by bol možno kontakt na osobu, ktorá spravovala fotografie.

Pamätám si, že v minulosti boli nejaké takéto fotky umiestnené na internete, či už na FB alebo na stránke mesta Trebišov neviem. Bola by som Vám veľmi povďačná ak by ste mi pomohli, keďže môj ocko v spomínanom klube pôsobil a milé spomienky na jeho mladosť by ho určite potešili.

Za vybavenie a odpoveď vopred ďakujem!

17.10.2015 14:46 - Ján Kovalčík

Dobrý deň.
Ako môžem získať kartu seniora.kto ma nárok,prosím o bližšie info.
Mám 60r.-som trebišovčan.
Vopred Ďakujem.
PS: Mám záujem o vzdelavácie programy pre seniorov.

15.10.2015 13:34 - Ing. Slavomír ILLEŠ

Tak ak to je v rámci reklamácie, nemám čo dodať, len kvitovať, že zhotoviteľ uznal chybu.

14.10.2015 08:31 - v.g.

Dobrý deň, chcem upozorniť, že za bytovkou 2137 je zosunutá pôda pri chodníku, neviem, koľkoročná záležitosť to je, ale je to už v dosť dezolatnom stave, puká chodník, sú tam diery, nie je to tam osvetlené, alebo niekedy len minimálne - je to tam dosť nebezpečné.

© 2024 MESTO TREBIŠOV