Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

04.07.2013 15:07 - Michal Fedor

Nemám malé deti, ale nedá mi pokoj, že tie naše mamičky sa ešte boja napísať aj požiadavku o opravu preklapačiek alebo ako ich nazvať medzi bytovými domami 2078 a 2079 na Škultétyho ulici, kde je potrebné dodať 4 sedačky a zišla by sa aj lavička pod stromy do chládku, aby dozor nebol vystavený slnku. Prosím TS o túto službu a bolo by vhodné zistiť v akom stave je aj piesok ! Hrajú sa tam malé deti ! Ďakujem pekne.

03.07.2013 08:16 - janka m.

zdravím nove chodniky budu asfaltove ?

Odpoveď

Rekonštruované chodníky budú mať asfaltový povrch.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

02.07.2013 16:23 - viera g.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či na kúpalisku pri detskom bazéne nemá byť tiež plavčík. Strašne sa tam šmýka - čím ste to natierali (dno bazénu, hlavne detský bazén). V jeden deň sa tam pošmyklo za hodinu asi 5 detí, z toho jedna mamička s malým dieťaťom, ktoré si buchlo pri páde hlavu. Staršie dievča sa pri schádzaní zo schodov do bazéna tak pošmýklo, že sa skoro dolámalo. Kto je zodpovedný?
Chápem, že malé deti majú byť v doprovode s dospelou osobou, ale na toto by tam mal upozorňovať plavčík.

01.07.2013 21:37 - J.Zbojovský

Prečo technické služby neopravujú menšie diery na komunikáciach mesta, keď majú nakúpené 3 000 kg asfalu na tieto účely. Určite by to vyšlo lacnejšie s pracovníkmi TS ako vybraná firma, ktorá vyhrá verejnú súťaž. Nemyslí si to aj vedenie mesta??? A možno by nebola potrebná ani žiadna súťaž keďže TS sú mestský podnik a majú na to potrebné strojové vybavenie. Musíme preplácať každú prácu, ktorá sa vykoná v meste. Či je to zámer???

01.07.2013 13:02 - Ing. Peter Ceľuch

Dobrý deň, chcem len upozorniť, že už viac ako týždeň nesvieti na ul. Moyzesovej nočné pouličné osvetlenie.
Ďakujem

Odpoveď

Ďakujeme za upozornenie.
Kolegovia sa poruche budú venovať.
Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

28.06.2013 21:23 - Katarína Feketová

Dobry den, kedy sa bude opravovat hlavna cesta, od Paricanu smerom k benzinke Slovnaft??? Su tam neskutocne diery.

Odpoveď

V opravách mestských komunikácii bude mesto pokračovať v tomto, alebo nasledujúcom týždni (27. - 28. týždeň). Bola vyhlásená ďalšia súťaž vo Vestníku verejného obstarávania a boli vyhodnotené cenové ponuky. Zmluva s uchádzačom, ktorý podal najvýhodnejšiu ponuku môže byť uzatvorená v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní najskôr na 16. deň po oznámení výsledkov súťaže. S prácami sa preto začne až začiatkom júla.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

28.06.2013 20:33 - Tomáš Kočiš

Dobrý deň,kedy sa začne z rekonštrukciou chodníkov?
Keďže to bolo naplánované na mesiac MÁJ?

Odpoveď

Súťaž na rekonštrukciu chodníkov je vyhlásená vo vestníku verejného obstarávania - http://www.uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/201963. Termín na predkladanie ponúk je do 2.7.2013. Súťaži predchádzalo geodetické zameranie a vyhotovenie projektov a výkazov výmer.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

28.06.2013 19:00 - Jana M.

Dobrý deň p. Jílek, písala som 24.06. príspevok ohľadom diskotéky na kúpalisku, ani som nečakala, že ho uverejníte, pretože kritika sa prijíma ťažko, Vy chcete počuť iba chválu. Možno by ste mi odpovedali, že nemal charakter otázky, ani som neuviedla svoje priezvisko, ale príspevok p. Oľgy, kde nebola daná ani otázka, ani tam nebolo priezvisko, jej príspevok bol zverejnený, pretože chválila tú "skvelú akciu". Teraz som si vypočula zvukový záznam zo zasadnutia, kde Ing. Čičatko predniesol kritiku občanov na uvedenú akciu, p. primátor sa vyjadril, že nepočul negatívne názory, iba kladné, no jasné, že ich nemohol počuť, keď robíte takú cenzúru v príspevkoch občanov. Telefonáty nespokojných občanov na mestskú políciu ohľadom rušenia nočného kľudu počas tejto noci mu neboli oznámené? Nie som proti organizovaniu diskoték v Trebišove, ale nezabúdajte, že tu nežijú len mladí ľudia.

28.06.2013 14:29 - Lucia Matejova

ZIADAM O ODPOVED ...!! nepisem sem po prvy krat!kam zmyzla minuleho roka preliezka za bytovkou komenskheo 25 pri kotolnI? ziadam o jej vratenie!! dlhe roky sluzila nebola ani len poskodena! a odrazu zmyzla ! KAM? nik nevie!? kto ju uz ma na dvore! nikomu nikdy tu neprekazala! ZIADAM O ODPOVED!!!!

28.06.2013 11:58 - Judita Pafkova.

Ja ,ani neviem komu smerovat moju otázku.Bývame na Berehovskej ulici a čo sa tam deje posledný rok,čo sa týka stavieb,hluku a prachu je strašné. Ráno 6.oo hod. na stavbe zapnú pílu, vrtajú atd.,večer, kolotoče, a novootvorená vonkajšia reštaurácia ,ktorá funguje asi tak, že sa po 10.00 hod.pohasínajú svetlá, akože je zavreté a vonku hlučné posedenie ,smiech, nadávky až do neskorých hodín.Pýtam sa dokedy to máme trpieť? Tí, ktorí chodia do práce potrebujú sa aj vyspať, máme aj malé detí,starých ľudí,ktorí musia vstávať ráno o 6.00 hod. a spať možu íst až veľmi neskoro,len pre tých ktorí chcú podnikať na úkor nášho pokoja, spánku a kľudu.Totižto všetko patrí súkromníkom a oni môžu všetko. Mám nápad, nech si postavia protihlukovú stenu......

27.06.2013 15:58 - Gabriela B.

Dobrý deň, mohli by ste prosím vás zaevidovať potrebu zasypať diery na ceste, ktorá vedie ku parkovisku na sídlisku Škultétyho za bytovkou 1515,potravinami, nábytkom..Ďakujem.

27.06.2013 12:53 - Zdenek Dinda

Musim s lutostou povedat ze som sa mylil.Pristup hovorcu Pana primatora bol viac ako profesionalny a pokial jeho rady a pripomienky budu relevantne budem vdacny.

27.06.2013 12:38 - Gita Moskalova

Dobry den. Ja nemam ziadnu otazku, ale taky maly napad, v podstate ani nie moj, ale nasho priatela z Konga, ktory tu bol na navsteve. Dnes som zachytila v mediach spravu, ze sa nasvieti mauzoleum v parku a o tom je aj moj prispevok. Postavili sme sa k Soc.poistovni na prechod pre chodcov a odtial, ak by boli stromy pekne do obluka zostrihane, tak pohlad by bol uzasny na tu krasnu stavbu aj odtial. O to viac, ked bude nasvieteny.Zelam vsetko dobre a tesim sa na to, ak sa to podari. Moskalova, Z.Hradiste

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme Vám za podnety, budeme sa nimi zaoberať. Zároveň pozývame všetkých občanov v piatok 28.6.2013 o 21:30 hod. na jedinečný zážitok pri mauzóleu - tzv. maping (laserovú projekciu) ktorá bude v Trebišove premietaná po prvý raz.

Radovan Jílek
kancelária primátora

27.06.2013 12:02 - Martin Varga

Neopovedali ste mi na otázku p.Jílek,pytal som ktorá firma organizovala Summer party na kúpalisku.Odpovedali ste mi len na zmluvu.Tiež sa chcem opýtať,kto vyberal vstupné.Ďakujem!

Odpoveď

Otázka o organizátorovi bola zodpovedaná v predchádzajúcom príspevku. Z Vašej reakcie usudzujeme, že ste mali záujem o informáciu, u koho si mesto alebo organizátor objednalo technické zabezpečenie podujatia. To zabezpečovala spoločnosť Mapena s.r.o. Do budúcnosti, v rámci predchádzania nedorozumeniam Vás prosíme o presnú formuláciu otázok.

Radovan Jílek
kancelária primátora

27.06.2013 08:46 - Zdenek Dinda

Dobry den.Neviem kam to nasmerovat aj ked predpokladam ze to bude smazane.Mam otazku.Dnes som obehal vsetky institucie na MU ohladne akejkolvek prace a bolo my povedane ze ziadnej niet.Pri pohlade v parku na nasich spoluobcanov mi bolo zle..Polovica diskutovala druha odpocivala opreta o lnaradie.Nakoniec som sa od dobre info.zdroja dozvedel ze ked nieste rom alebo nemate znamosti tak ste mimo.Prosim kde sa obratit./mam odprac.29 rokov a v zivote som nemal absenciu.Dakojem.Skoda ze niesom mensina.

Odpoveď

Dobrý deň,

Nakoľko z Vašej otázky nie je jasné, či ste evidovaný na ÚPSVaR v Trebišove, a teda či je možné Vás zaradiť v rámci aktivačných prác alebo menších obecných prác do pracovného procesu, nevieme Vám dať relevantnú odpoveď. Čo sa týka obsadzovania týchto miest ,,po známosti" môžeme Vás ubezpečiť, že sa tak nedeje. Ak spĺňate podmienky, so žiadosťou sa môžete obrátiť priamo na TS, alebo na personálne oddelenie MÚ, limity VPP ešte nie sú naplnené.

Radovan Jílek
kancelária primátora

26.06.2013 16:51 - olga.r

Zdravím kedy ma mesto v plane opravovať chodniky ? dakujem

Odpoveď

Súťaž na rekonštrukciu chodníkov je vyhlásená vo vestníku verejného obstarávania - http://www.uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/201963. Termín na predkladanie ponúk je do 2.7.2013. Súťaži predchádzalo geodetické zameranie a vyhotovenie projektov a výkazov výmer.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

26.06.2013 14:33 - Martin Varga

Chcem sa opýtať aká firma,resp.agentúra organizovala ten koncert Summer párty na kúpalisku.Nikde som totiž nenašiel žiadnu zmluvu s mestom na prenájom kúpaliska ani na plagáte nie je uverejnený usporiadateľ.Ďakujem

Odpoveď

Usporiadanie Summer Open Party si objednalo Mesto Trebišov, takže hľadanie zmluvy o prenájme je bezpredmetné.

Radovan Jílek
kancelária primátora

25.06.2013 15:22 - Jana M.

Dobý deň, reagujem na sťažnosť p. Mazúra. Fakt som sa "pousmiala" ako inteligentne odpovedali na jeho sťažnosť. Keďže bývam na Škultétyho ulici, čo je hneď oproti kúpalisku, môžem potvrdiť, že hudba bola ozaj veľmi hlasná /po iné roky sa to dalo zniesť, diskotéka bola cca do 02.00hod/, no tohto roku sa predĺžila do 04.00hod. Tiež som volala na mestskú políciu, bolo mi povedané to, čo ostatným. Nehovorím o vulgárnosti prejavu "umelcov", s ktorými sa dal pán primátor aj odfotiť. Ja som dosť tolerantný človek, ale toto bolo veľa už aj na mňa. Som rada, že sa niečo organizuje pre mladých v Trebišove, keďže tu sa nič nedeje /okrem hlúpych trhov/. Áno, akcia sa stretla s veľkým ohlasom, ale podľa fotiek, čo som videla, sa akcie zúčastnila prevažne mládež do 18 rokov, ktorí ešte nemajú ani volebné právo. Myslím, že keby sa robila anketa o spokojnosti a nespokojnosti s touto akciou, tak viac by bolo nespokojných , nie každý túži prebdieť noc v hlučnom prostredí, poniektorí sa potrebujú aj vyspať do práce. Vedenie mesta by malo viac zvýšiť úsilie na prilákanie investorov, aby sa vytvorili nové pracovné príležitosti.

25.06.2013 15:03 - Anna Kočišová

Ďakujem za Vašu odpoveď a zároveň Vás chcem poprosiť aby ste sa vyjadrili aj k druhej časti mojej otázky, ohľadom rekonštrukcií čo prebiehajú blízko Berehovskej ulice staré kino Slávia a Gril, chápem, že sú to súkromné firmy ale nie je možné ich upozorniť aby znížili prašnosť pri práci? Aj keď o hluku ani nehovorím. Nemôže mesto nejak znížiť prašnosť na tejto ulici? Pomohlo by aj spláchnutie prachu z cesty keď dlhší čas neprší.

Odpoveď

Stavebné firmy, ktoré realizujú výstavbu Slávia schopping centra a rekonštrukciu reštaurácie Gril boli Stavebným úradom Mesta Trebišov upozornené, aby kvôli opakujúcim sa sťažnostiam obyvateľov okolitých bytových domov znížili hlučnosť a prašnosť na svojich stavbách.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

25.06.2013 08:43 - lucia.m

Dobry den chcela by som sa opytat na preliezku ktora bola za bytovkou (komenskeho 25) pri kotolni kam zmyzla?? Asi pred rokom prisli odrezali ju a povedane bolo ze sa nesie na rekobstrukciu ktoru vobec nepotrebovala.. Alebo ste ju vzali koli zumpe?? Ak ano ziadan aby ju mesto vratilo a postavilo niekam inam je ju kopppppec miesta! Alebo ju uz niekto ma na vlastnom dvore?? Ziadam o odpoved!

25.06.2013 08:40 - Roman Hanc

Chcem sa opýtať ako to vyzerá so súdnym sporom o násilnom vysťahovaní Zemplínskej reštaurácie mestom Trebišov .Množia sa nejaké info...samozrejme bulvárneho charakteru,že mesto údajne prehralo súdny spor s podnikateľom...Chcem sa tiež opýtať samozrejme,že kto to zaplatí a kto toto vysťahovanie nariadil
Druhá otázka,či je pravda,že mužský hokej už nebude vôbec,že sa neprihlásil ani do nižšej súťaže...Zdraví Roman Hanc

Odpoveď

Na okresnom súde prebieha súdny spor vo veci vypratania Zemplínskej reštaurácie, pred jeho ukončením mesto do nebytových priestorov nevstupuje. V inom súdnom spore o neplatnosti výpovede z nájmu mesto bolo úspešné. Odporúčame v prípadoch Bugata nedôverovať Vašim zdrojom informácií.

Hokejový klub je súkromným občianskym združením, s otázkami sa prosím obraťte na jeho vedenie.Mesto tieto informácie k dispozícii nemá.

Radovan Jílek
kancelária primátora

25.06.2013 08:08 - Elena

Dobrý deň! Mám na Vás dve otázky.(vlastne ohľadne mesta, by bolo dosť) Hneď začnem s prvou: To s úpravou vozoviek - ciest - "diery", akože sa už prestalo? Či majú nejakú prestáku, alebo mimo uličky, kam nechodia tzv. páni, netreba???

A čo detské ihriská??? - to netreba!!, čo?? Tak aspoň opravte - obnovte tie hombacie zvieratká oproti pošty. Aspoň tomu sa moje detičky tešili. A teraz investujte aspoň do kvality!!!!! Aby ste sa nemuseli vyhovárať na ....
Ďakujem. Dúfam, že si to iba neprečítate, ale sa bude aj niečo diať! S pozdravom Elena

25.06.2013 07:59 - Elena

Dobrý deň! Mám na Vás dve otázky.(vlastne ohľadne mesta, by bolo dosť) Hneď začnem s prvou: To s úpravou vozoviek - ciest - "diery", akože sa už prestalo? Či majú nejakú prestáku, alebo mimo uličky, kam nechodia tzv. páni, netreba???

A čo detské ihriská??? - to netreba!!, čo?? Tak aspoň opravte - obnovte tie hombacie zvieratká oproti pošty. Aspoň tomu sa moje detičky tešili. A teraz investujte aspoň do kvality!!!!! Aby ste sa nemuseli vyhovárať na ....
Ďakujem. Dúfam, že si to iba neprečítate, ale sa bude aj niečo diať! S pozdravom Elena

24.06.2013 21:57 - viera g.

Dobrý večer.
Už si pripadám ako večná sťažovateľka...ale.
Veľmi ma zarazilo, keď sme dnes boli na kúpalisku. Neviem, čím ste natierali dná bazénov, ale nebezpečne sa to šmýka, zvlášť v detskom bazéne. Dcéra (3 roky) tam dnes spadla 4x, pričom som ju držala, dokonca tam spadla mladá mamička s dieťatkom, ktoré sa nebezpečne udrelo o hlavičku. Dalšie dievča zišlo po schodoch a keď stúpilo do vody, tak ju "natiahlo", nechýbalo veľa a mohla zostať nehybne ležať (chýbalo pár centimetrov a buchla by si hlavu o schody)!!!
A ešte jedna otázka?...Je niekde napísané, že v detskom bazéne je kúpanie na vlastnú zodpovednosť? Ani jeden plavčík, žiaden dozor. Čo keby som napr. spadla aj s dcérou a nikto by nebol na blízku?! Na vrátnici sedeli 4 ženy, ktoré predávali lístky...Boli tam aj deti bez rodičov, ktoré skákali do vody, nikto ich nenapomenul, bála som sa tam vôbec byť, že by som bola svedkom nejakého úrazu.
Prosím o odpoveď na všetky moje dotazy.
Ďakujem.

Odpoveď

Dno detského bazéna sa natieralo tou istou farbou na laminátové bazény ako po minulé roky z hygienických dôvodov. Na detský bazén je určený dozor a keďže tam nebol budeme to riešiť. Zároveň budeme riešiť aj to, aby deti neskákali do vody.

Ing. Andrej Čalfa, správca ŠZ

24.06.2013 19:40 - Ľuboš FARA

Dobrý deň prajem,po obdržaní Mestského INFOLISTU som sa dočítal o rekonštrukcii kúpaliska,respektíve o rekonštrukcii technického vybavenia na kúpalisku. Ako občan mesta som potešený,len by som bol zvedavý, či plánujete aj rekonštrukciu plavárne? Kúpalisko funguje približne 3 mesiace do roka a plaváreň poslúži ľuďom dlhšie. Tým nechcem povedať, že kúpalisko nám, občanom mesta netreba. Za odpoveď Vám ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov opravilo kúpalisko pred sezónou z vlastných zdrojov v hodnote cca 50 000 eur. Na rekonštrukciu plavárne sú potrebné omnoho vyššie finančné prostriedky, preto mesto hľadá investora, ktorý by rekonštrukciu urobil na vlastné náklady pri zachovaní pôvodného účelu plavárne.

Radovan Jílek
kancelária primátora

24.06.2013 17:10 - Mariana Timková

Dokedy bude naše mesto známe večerným kanalizačným smradom (cca po 19.00 hod.)??? V týchto horúcich dňoch je to už priveľa, aby nás ubíjala páľava a k tomu aj "super vôňa" :-(
ďakujem

24.06.2013 16:19 - olga r.

Zdravim musim podakovat mestu aj organizatorom mesta skvela party,moji znami ci moje deti boli spokojne.dufajme ze sa čoskoro zase niečo take niečo zopakuje Trebišov muši *Ziť

24.06.2013 12:50 - Anna Kočišová

Chcem sa opýtať, prečo sú kolotoče v centre mesta pri VUB banke? Je tam dosť hluk zo stavieb čo sa tam už od minulého roka vlečú (kino Slávia, Gril) Nemôžem cez deň deti uspať kvôli hluku a keď po 16hod prestanú tak a rozbehnú kolotoče a hudba, spať v tomto počasí pri zatvorenom okne sa jednoducho nedá. V súvislosti so spomínanými stavbami viem že ide o súkromné firmy ale nemohli by viac dbať na čistotu? Je tam veľmi prašno a robotníci na stavbách zhadzujúci stavebný odpad plný prachu zo strechy na zem. Vzhľadom na blízkosť panelákov je to veľmi nevhodný prac. postup.

Odpoveď

Prevádzkovateľ lunaparku p. Eva Hubačková požiadala mesto o súhlas s jeho zriadením na súkromnom pozemku vo vlastníctve p. Gajdoša, na obdobie od 10.6 do 10.7.2013. K žiadosti priložila aj súhlas vlastníka pozemku. Keďže sa jedná o súkromný pozemok, mesto žiadosť vzalo na vedomie s podmienkou, že prevádzkové hodiny lunaparku obmedzilo do 22:00 hod. a zároveň kvôli blízkosti obytnej zóny upozornilo na možnosť zákazu prevádzky v prípade porušovania povolenej hlučnosti.

Ing. Michal Lovas
oddelenie výstavby a majetku

24.06.2013 11:27 - Rado Olah

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať ako to bude s prevádzkou zimného štadióna po odhlásení sa Trebišova z I. ligy?

Odpoveď

Zimný štadión bude prevádzkovaný v štandardnom režime na služby verejnosti a na činnosť mládežníckych oddielov.

Radovan Jílek
kancelária primátora

24.06.2013 10:02 - Michal Fedor

Dobrý deň, chcem odpoveď na otázku: Náš bytový dom 2079/5 je postavený na parcele 3754/14 ktorá je majetkom mesta Trebišov.Sme všetci, 24 bytov vlastníkmi bytov, ale bez pozemku na ktoré je dané vecné bremeno!Chcel by som vedieť ako postupovať , aby sme si tento pozemok mohli odkúpiť, ale hlavne ma zaujíma aká by bola cena za 1 m2 zastavanej plochy či by išlo o cenu podľa zákona, alebo o trhovú cenu . Pokiaľ by to bolo možné buďte čo najkokrétneší v cene. Jedna sa o cca 200 m2 plochy.

Odpoveď

V zmysle zákona č. 182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov je obec povinná previesť spoluvlastnícky podiel pripadajúci k bytu na pozemku zastavanom aj priľahlom na vlastníka bytu, len ak ho nadobudol ako nájomca priamo od bytového družstva.
Podmienkou je, že o tento prevod mesto aj požiada. Ak ide o prípady bývalých družstevných bytov, sám podá žiadosť o dokúpenie podielu na pozemku.
Regulovaná cena sa vzťahuje aj na pôvodných užívateľov družstevných bytov, ktorí vlastníctvo nadobudli priamo od bytového družstva.
Vyššiu cenu pozemku zastavaného domom a priľahlého pozemku ako cenu zistenú podľa § 15 ods. 1 vyhlášky ministerstva financií č. 465/1991 nemožno dojednať.
Maximálna cena za štvorcový meter pozemku pre pôvodného nájomcu je:
v mestách nad 15–tisíc obyvateľov 5 €
Ak sa prevádza spoluvlastnícky podiel na pozemku zastavanom domom a priľahlom do vlastníctva vlastníka bytu, ktorý nadobudol byt do vlastníctva ešte podľa zákona z roku 1966 (č. 52/1966 Zb. o osobnom vlastníctve bytov) alebo do vlastníctva jeho dediča, alebo do vlastníctva manžela, detí, vnukov, alebo rodičov pôvodného vlastníka bytu, cena za štvorcový meter je:
v mestách s počtom obyvateľov nad 15–tisíc a nad 5–tisíc obyvateľov 0,10 €

Obec je za takto určenú cenu povinná previesť vlastníctvo zastavaného a priľahlého pozemku, ktorý nadobudla podľa zákona o majetku obcí, aj na vlastníka bytu, ktorý nadobudol byt do vlastníctva z vlastníctva bytového družstva, ak ten požiada o prevod spoluvlastníckeho podielu pozemku.

Cena pozemku pre vlastníka bytu, ktorý nadobudol byt komerčným spôsobom cenu za m2 schvaľuje mestské zastupiteľstvo.

K žiadosti o odkúpenie podielu na pozemku je potrebné priložiť:
kúpnu zmluvu, ktorou nadobudli byt (nebytový priestor) – odovzdať treba kópiu 1. strany zmluvy a strany, kde je uvedený spoluvlastnícky podiel na spoločných častiach a zariadeniach domu, prípadne iný doklad, ktorým nadobudli byt(nebytový priestor) do vlastníctva občiansky preukaz vlastníkov bytu (nebytového priestoru) (nie nájomníkov !) telefonický kontakt kópia listu vlastníctva bytu. Po predložení uvedených údajov je možné určiť presne cenu za 1 m2.
K pozemku parc.č. 3754/14 nie je evidované žiadne vecné bremeno.

Ing. Diana Bobiková
oddelenie výstavby a majetku

JUDr. Ľubica Vincejová
právnička mesta

© 2024 MESTO TREBIŠOV