Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

27.01.2014 18:58 - juliana lúčková

Dobrý deň, chcela by som poprosiť, či by sa nedali osvetliť dva prechody pre chodcov, ktoré sú pred Kauflandom a na najbližšom kruhovom objazde. Na celom úseku tejto cesty nie je verejné osvetlenie, zrejme preto, lebo si niekto myslel, že stačí svetlo z parkoviska Kauflandu. Nie je to pravda. Bola som už viackrát svdkom toho, ako autá zastavili v poslednej chvíli pred chodcom, ktorý bol presvedčený, že ho musia vidieť (bolo to potme). Ja viem, že sa majú nosiť reflexné prvky, ale to zďaleka každý nepoužíva. Hlavne teraz, keď je sneh a klzko, môže tam dôjsť k nehode. Ďakujem.

Odpoveď

Dobry den,

na odstraneni poruchy sa pracovalo 27.1.-28.12014.

M.Davala
TS Trebisov

24.01.2014 10:55 - eva z.

Dobry den!Chcela by som upozornit na rozpadavajucu sa budovu(bytovku) za VZP.Viem,ze patri sukromnej osobe,ale tento tyzden z nej spadlo cast panela.Bola upozornena mestska policia,ale ta s tym nemoze nic.Alebo moze,az ked sa niekomu nieco stane?Dakujem za odpoved.

Odpoveď

Stavebný úrad na podnet majiteľa susedného pozemku urobil dňa 22.1.2014 miestne šetrenie s obhliadkou poškodenej administratívnej budovy na ulici Československej armády, č. 1254. Vlastník budovy - Agromaš a.s. Trebišov bol opätovne vyzvaný na vykonanie nápravy. Nakoľko majiteľ budovy prvú výzvu na opravu budovy ešte z roku 2012 ignoroval a budova ohrozuje majetok na susedných pozemkoch na šetrenie bola prizvaní aj príslušníci policajného zboru SR, ktorí spísali záznam. Prípadné poškodenia cudzieho majetku spôsobené rozpadávajúcou sa budovou môže byť riešené v priestupkovom konaní, prípadne súdnou cestou.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

24.01.2014 08:38 - Verbičová Renáta

Chcela by som vedieť či nieje v meste zber obnoseného šatstva- alebo zberňa?..
Keď to vyhodím do kontajnera,tak je to hneď rozťahané!
Ďakujem Verbičová

Odpoveď

Obnosené šatstvo môžete darovať do zbierky šatstva, ktorú Mesto Trebišov organizuje 2-x ročne prostredníctvom neziskovej organizácie "Dobrý anjel", alebo kedykoľvek počas pracovnej doby priniesť do Strediska osobnej hygieny a práčovne na Medickej ulici v Trebišove. Zber obnoseného a použiteľného šatstva robí aj Územný spolok Slovenského červeného kríža v Trebišove.

Ing. Darina Vaľová
Oddelenie sociálne

27.01.2014 18:34 - jan

Chcem opraviť otázku. Nie poslanec ale mestská polícia strážila auta plesajúcich, dúfam, že nie na úkor bezpečnosti v meste Trebišov Kto ich platil?

Odpoveď

Mestská polícia poskytuje súčinnosť pri všetkých akciách, ktoré sa organizujú na pôde mesta, či už ide o rôzne koncerty, vystúpenia alebo kultúrno-spoločenské podujatia, bez ohľadu na to kto je organizátorom. Mestská polícia dohliada na poriadok a dodržiavanie zákonov v zmysle štatútu a zákona o obecnej polícii 564/1991 Zb. zákonov, MSP neposkytuje žiadne platené služby súkromným spoločnostiam ani súkromným osobám.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

27.01.2014 15:22 - jan

Chcem sa psýtať vedenia mesta, či naší skvelí poslanci neuvažovali o niečom takom ako poslanci MZ v Svidníku. A to, že sa zriekli odmien a za vyzbierané eurá dali vybudovať osvetlenie prechodov pre chodcov. V Trebišove by sme tiež uvítali takúto iniciatívu aspoň na najviac frekventovaných prechodoch.Vodiči mnohokrát ani nevidia chodcov prechadzajúcich po prechode lebo je tam tma. Skúste im to na najbl. zastupiteľstve navrhnúť.Som zvedavý na ich reakciu. A ešte , z akého fondu budú zaplatený mestský poslanci, ktorí strážili auta plesajúcich v sobotu pred MsKS. Pekný deň

Odpoveď

Dobrý deň,

1) V prípade že od poslancov príde návrh na vzdanie sa odmien za účelom použitia týchto peňazí na iný verejnoprospešný účel, vedenie mesta takúto aktivitu podporí.
2) Mesto nemá vedomosť o tom, že niektorý poslanec strážil niekomu auto, ak sa tak stalo ide o jeho súkromnú aktivitu, ktorá nie je platená žiadnym fondom mesta.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

25.01.2014 09:54 - stanislav nagy

dobry den,rad by som vedel na koho sa obratit ohladom prechodu pre chodcov,ktory je velmi zle umiestneny na ul.kpt.nalepku pri Psychologickom centre v zakrute a dochadza tu ku roznym koliziam.rad by som poprosil vedenie meste,ako statutara,aby sa pokusilo premiestnit tento prechod napr.priamo pred sidlisko a rychlost,aby bola znizena na 30 km.nakolko kamiony aj osobne auta tu nedodrzuju rychl.dakujem

Odpoveď

Nakoľko ide o cestu I. triedy, príslušný cestný správny orgán je Okresný úrad v sídle kraja, odbor dopravy , Komenského 52, Košice. Vašu žiadosť posunieme aj na OR PZ, ODI Trebišov.

Ing. Iveta Verešová
referentka pre stavebný úrad

--------------

Aj napriek tomu, že miesto umiestnenia priechodu pre chodcov na úrovni pedagogicko - psychologickej poradne na ulici Kpt. Nálepku v Trebišove dlhodobo nie je nehodovým miestom, vzhľadom na neštandardné umiestnenie priechodu pre chodcov vecne príslušný cestný správny orgán Okresný úrad Košice, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií v danej veci rozhodnutím určil dopravné značenie nového priechodu pre chodcov, cca na úrovni vjazdu k bytovým domom na severnej strane ulice Kpt. Nálepku v Trebišove.

S pozdravom

kpt. Ing. Vincent Pristáš
Okresný dopravný inšpektorát v Trebišove M. R. Štefánika 2319/180

24.01.2014 14:32 - Peter Ceľuch

Dobrý deň, chcem Vás požiadať o zatvorenie dvierok na žltej plynovej skrini na technickej budove na kúpalisku, pri veternom počasí to veľmi trieska. Ďakujem

Odpoveď

Dobry den,

dvierka na plynovej skrinke boli zaistene dna 25.1.2014 na zaklade tel.hovoru.

M.Davala
TS Trebisov

24.01.2014 09:16 - Gornicka

Dobry den.Rada bi som dostala odpoved na otazku ako bude mesto postupovat voci podnikatelkam co neplatia najomne v priestoroch bitovky 2137.Dlzia uz od roku 2012 a ich dlhy su asi 1500euro pani Koscelnikova a 1500euro pani Ovsonkova.Krcmy v tich priestoroch nechceme ale ani podnikatelky co robia len dlhy.Privitala bi som lepsiu odpoved ci exekucne alebo sudne.Dakujem

Odpoveď

Každý podnikateľský subjekt, pri zistení dlhu za nájom nebytových priestorov je upozornený na vzniknutý nedoplatok. Po lehote splatnosti dlhu ide písomná výzva na zaplatenie a následne výpoveď z nájmu.

Kancelária primátora

23.01.2014 12:03 - p. Jan

Dobry den,
p. Davala porucha poulicneho osvetlenia na Milhostovskej ulici c. 98 vobec neni odstranena. Dnes je 23. januara a osvetlenie zhasina a vypina po 30 s. intervale.

Odpoveď

Dobry den,

na odstraneni poruch sa pracovalo 15.12.2013.Vadna ziarivka bude vymenena
28.1.2014 a bude reklamovana.

M.Davala
TS Trebisov

23.01.2014 09:49 - Milan BERTALAN

Dobry den pan Primator.Mam naVas otazku a prozbu na ulici DREHNOVSKA svieti len 1 poulicna lampa na 1 stlpe pri moste,na 2stlpe svieti na kratko max.1minutu,a na poslednom 4.stlpe smerom na cyklisticky chodnik je dlhodobo nefunkcna je je Tam Velka tma pre starsich ludi v mene men ktorych som si Vas dovolil oslovit.Chcem Vas poprosit a poziadat ci by bolo mozne
Odstranit dany problem.Dakujem Vam za Vas cas a hlavne Vam Zelam Vela pracovnych aj osobnych uspechov.S Pzdravom Pan BERTALAN Milan

Odpoveď

Dobry den,

porucha bola odstranena pracovnikmi Tech.sluzieb dna 24.1.2014.

M:Davala
TS Trebisov

21.01.2014 21:55 - lucia matejova

Dobry den cHCELA BY SOM UPOZORNIT ZE ZA BYTOVKAMI KOMENskeho 1,3,5,7 na parkovisku je prehlbeny kanal coskoro sa prepadne.

Odpoveď

Dobry den,

dakujeme za upozornenie,ak sa jedna o bytovy dom 2108 tento problrm bude rieseny v neskorsom termine.

M.Davala
TS Trebisov

23.01.2014 12:07 - dzandy

Chcem sa spýtať, či mesto neuvažuje o oprave nadjazdu nad železnicou. Jedná sa o spoje na nádjazde smerom na cukrovársku ul. Podľa mňa by sa malo jednať ešte o záručnú opravu vozovky nakoľko nádjazd bol rekonštruovaný len nedávno a už raz tieto spoje boli opravované.

Odpoveď

Mesto Trebišov nie je vlastníkom ani správcom nadjazdu nad železnicou. Správcom je Správa ciest Košického samosprávneho kraja - http://www.scksk.sk/zoznam-ciest-v-sprave-ksk.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

21.01.2014 12:41 - Emília Huštatyová

dobry den. chcela by som sa opytat ci je verejne korculovanie lebo na stranke som nasla len do 12,1. dakujem tento vikend 25,1- 26,1??

Odpoveď

Verejné korčuľovanie:

25.1.2014: od 13.45 h do 15.45 h
26.1.2014: od 14.30 h do 16.30 h a od 17.00 h do 19.00 h

Kancelária primátora

20.01.2014 18:21 - F.Mikulas

poprosil by som o opravu osvetlenia na ul.pribinova od nadjazdu smerom ku ZŠ nesvietia tri osvetelnia od decembra m.r.dakujem

Odpoveď

Dobry den,

na odstraneni poruchy sa pracuje od 20.01.2014 je poskodeny kabel v zemi.
Dna 21.01.2014 bude prevedeny vzdusny prepoj a zaroven bude porucha odstranena dna 21.01.2014.

M.Davala
TS Trebisov

20.01.2014 15:33 - lucia matejova

Kedy sa vybuduje v trebisove vybeh pre psou.. kedze psy nesmu byt pusteni nikde tak kedy a kde konecne bude ten vybeh ako je v ostatnych mestach?

Odpoveď

Mesto Trebišov doposiaľ nemá vyhradené priestory pre voľný pohyb psov. Sú vyhradené miesta, kde je voľný pohyb psov zakázaný - tieto sú označené nápisom: " VSTUP SO PSOM ZAKÁZANÝ"

Kancelária primátora

17.01.2014 12:42 - Ing. Jozef Brunacky

Prajem pekný deň,
chcem sa spýtať, že ak som minulého roku požiadal o zníženie dane z nehnuteľnosti a poplatkov za TKO, zároveň som doložil potrebne doklady a bolo mi vyhovene, či potrebujem tie iste podklady doložiť aj v tomto roku ak chcem aj na tento rok úľavu? Podotýka, že oproti minulému roku sa nič nezmenilo. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň prajem,

ak u daňovníka nenastala žiadna zmena pri dani z nehnuteľnosti, nie je potrebné nič zdokladovať v roku 2014.

Pri znížení poplatku za TKO je potrebné zdokladovať v zmysle VZN č. 118/2012 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady podľa článku 5, bod 5.6. : Podkladom, ktorý má poplatník preukázať pri znížení poplatku podľa najnižšej sadzby sa rozumie aktuálne potvrdenie na príslušný kalendárny rok.

Bc. Erika Oprysková
referentka pre miestne dane

15.01.2014 19:34 - G. Viera

Dobrý večer, chcem sa spýtať, či plánujete niečo postaviť v parku, napr. ako je v Košiciach Areál Anička, niečo, kde by sme mohli chodiť s deťmi, kde by sa nejako aj športovo vyžiť. Pre malých aj veľkých, pre rodiny. Hoci aj za symbolické vstupné, len nech tu niečo bude, lebo tu "zdochol pes"
Ďakujem pekne za odpoveď.

Odpoveď

V roku 2013 sa v meste Trebišov vybudovali 4 nové detské ihriská a to v lokalitách, kde deti žijú, to znamená na sídliskách. Vo výstavbe nových detských ihrísk sa bude pokračovať aj v tomto roku - 2014. V mestskom parku sa s výstavbou detského ihriska neráta.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

13.01.2014 23:22 - Dušan Švanda

Dobrý deň. Chcem vedieť, či existuje nejaky aspoň základný predpis ohľadom korčuľovania pre verejnosť a či je nejaký dozor, počas tejto doby. Pýtam sa preto, že počas prevádzky verejného korčuľovania vládne na ľade chaos. Ľudia učia maličkých korčuľovať krížom krážom, pubertiaci sa preháňajú v protismere hlava-nehlava a ľudia, miesto aby išli oddýchnut mimo ľadovú plochu, sa v skupinkách zgrupujú a dotvárajú dokonalú hustotu bariér a tí, ktorí si takisto zaplatili a chceli by korčuľovať, nemajú šancu. A chcem sa spýtať , prečo neupraví mesto cenu za hodinu, ale vyberá cenu za dve hodiny korčuľovania. Poznám mnoho ľudí s deťmi, ktorím stačí úplne hodina korčuľovania, t.j. ak prídem v druhej polovici dvojhodinovky, prečo platím aj za to, čo som nedostal?Budem rád, ak sa v týchto veciach spraví náprava a ak neexistuje predpis, ako a čo dodržiavať počas verejného korčuľovania, že bude vypracovaný a daný do platnosti skôr, ako dôjde k nejakému vážnemu úrazu. Ďakujem za skorú odpoveď.

Odpoveď

Dobry den,

- kazdy ucastnik verejneho korculovania je povinny sa riadit pokynmi pracovnika TS
- cennik sluzieb je schvaleny MZ Trebisov dna 26.6.2013 uznesenim c.62/2013
- predpis bude vypracovany

M.Davala
TS Trebisov

16.01.2014 11:15 - Michal

Chcem sa spýtať, ako je to s predajom dreva od mesta. Nedávno pán primátor v televízií vyhlásil, že drevo si môže kúpiť ktokoľvek nie len róm za 2.- eura za kubík a kedy a kde sa bude predávať resp.kde sa predáva.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto predáva palivové drevo každému obyvateľovi, ktorý má záujem. Cena je určená na 20 eur za m3, môžete si ho zakúpiť na Medickej ulici v sklade CO.
Zadarmo mesto nikomu drevo nedáva, zisk za minulý rok z predaja palivového dreva bol v hodnote 9900 eur.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

15.01.2014 10:58 - jolanah.

Rada by som vedela ,že kto odsuhlasil a dal povolenie na prevádzku rýchleho občerstvenia na ulici Berehovskej 2215/17? My ,obyvatelia z vchodu 2215/17 sme o ničom nevedeli.Jedná sa o to, že sa tam vyprážajú hranolky a podobné veci. Ešte je zima a okná sú pozatvárané a je príšerný smrad z tých výparov.Nedá sa ani okno otvoriť a už nehovorím o tom že ako vonia vypraté prádlo. Neviem si predstaviť, že čo bude v lete.Pokiaľ viem tak tá prevádzka bola predtým na ul. Komenského a tiež bola zrušená pre sťažnosti občanov.Ako sa to bude riešiť ďalej, alebo kde sa máme sťažovať???Je to nenormálne ,že medzi bytovkami,kde v jednom vchode je 40 rodín sa také niečo môže prevádzkovať,alebo ide len o biznis a na ľudí sa nepozerá???Za odpoveď Vám ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň, na Vašu otázku týkajúcu sa zriadenia prevádzky rýchleho občerstvenia na ulici Berehovskej 2215/17 Vám dávame nasledovné stanovisko:
- priestor prenajal Bytový podnik s.r.o. na základe nájomnej zmluvy,
- nájomca, ktorý prevádzkoval priestor na ulici Komenského neodišiel z mestských priestorov kvôli sťažnostiam, ale výpoveďou z jeho strany a to z dôvodu,
že mu bol ponúknutý výhodnejší a lacnejší priestor,
- pokiaľ s prenájmom nesúhlasíte, zvolajte schôdzu vlastníkov bytov vo Vašom vchode so správcom bytového domu a uvedenú problematiku si vykonzultujte.

Ing. Michal Lovas
Oddelenie výstavby a majetku

14.01.2014 11:55 - Štefan Tomčík

Dobrý deň, chcem sa opýtať kedy mesto na svojej internetovej stránke zverejní dotácie mesta poskytnuté na šport za rok 2013.
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Dotácie poskytnuté na šport na rok 2013 sú zverejnené na stránke.

Dotácie poskytnuté na šport

Radovan Jílek
Kancelária primátora

13.01.2014 21:25 - Bozka Novakova

Dobry den ,chcem sa opytat ci sa este da navstevovat projekt ESF ucime sa cely zivot kedy a kde ak by to bolo mozne ,dakujem ,urcite je to zaujimave.

Odpoveď

Na projekt vzdelávania seniorov pod názvom „Učíme sa celý život“ sa môžete prihlásiť na MsÚ v Trebišove, prihlášky sú k dispozícii v podateľni MsÚ, kde je možné prihlášku vyplniť a ihneď odovzdať. Cieľovou skupinou pre vzdelávanie sú seniori nad 50 rokov, t. j. rok narodenia do roku 1963. Vzdelávanie bude prebiehať v termíne 03/2014 až 02/2015. Bližšie informácie sú na stránke Mesta Trebišov, resp. u Ing. D. Vaľovej a Ing. M. Tereščáka.

Ing. Darina Vaľová
projektový manažér

13.01.2014 15:57 - p. Jan

Dobry den,
koncom roka som nahlasil na Tech. sluzby, ze na Milhostovskej ulici c. 98 zhasina a vypina poulicne osvetlenie, ked prsi tak to iskri. Doteraz sa neodstranila porucha. Taktiez na tej istej ulici c. 95 vobec nesvieti poulicne osvetlenie. Prosim o odstranenie poruchy.

Odpoveď

Dobry den,

predmetna porucha bola odstranena 15.1.2014.
Dakujeme za nahlasenie.

M.Davala
TS Trebisov

10.01.2014 10:48 - Marcela Bindasová

chcela by som sa opytat kompetentnych kedy daju do poriadku stranky nedoplatky na daniach, ludia uz davno poplatili svoje pohladavky okrem/niektorych vyniniek/ a este stale visia na nedoplatkoch spamatajte sa uz je rok 2014

Odpoveď

Zoznam nedoplatkov na daniach a poplatkoch spolu bude aktualizovaný po spracovaní účtovnej závierky za rok 2013 t.j. koncom januára 2014.

Ing. František Feďák
Oddelenie finančné

08.01.2014 13:38 - Ing. Andrej Hnát

Dobrý deň,

chcem sa spýtať ako sa plánuje využiť pozemok po bývalej Práčovni a čistiarni. Po odstránení pôvodných stavieb a náznakoch počiatočnej stavebnej činnosti (betonáž základových pásov)je tam v ostatnej dobe uložený stavebný odpad.

Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Pozemok po bývalej práčovni a čistiarni na Pribinovej ulici - p. č. 3652/1, 3652/2, 3652/3 nie je vlastníctvom Mesta Trebišov, ale je vo vlastníctve súkromných osôb. Funkčné využitie pozemku je podľa platného územného plánu mesta Trebišov definované ako plocha bývania a vybavenosti. Na dotknutý pozemok nie je v súčasnosti vydané žiadne stavebné povolenie.

In. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

03.01.2014 20:55 - Dávid

dobrý deň chcem sa opýtať na koho sa mam obrátiť ak chcem chovať rizikové plemeno napríklad ako je pitbull ???

Odpoveď

Mesto Trebišov neobmedzuje chovateľov zvierat, čo sa týka výberu plemena na chov.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

03.01.2014 11:10 - lucia matejova

Dobry den chcem sa opytat kam sa mam obratit ohladom nestarania sa domovnika v bytovom dome? Dostava peniaze za nic! Absolutne sa nestara o nic chcem aby mesto nejako zakrocilo

Odpoveď

Dobrý deň,

Bytové domy v meste Trebišov sú v správe Bytového podniku s.r.o., OSBD Trebišov, alebo majú vytvorené vlastné spoločenstvá. Každý správca bytového domu má upravené zásady voľby a odvolávania domovníkov v bytových domoch, preto odporúčame obrátiť sa s touto otázkou na príslušného správcu v bytovom dome. Mesto Trebišov nemá žiadnu právomoc zasahovať do voľby a odvolávania domovníkov.

JUDr. Ľubica Vincejová
právnik

06.01.2014 10:54 - katarina

dobry den,
mam otazku na kompetentnych,ci sa budu na jar a v akom rozsahu sadit ako nahrada nejake stromy,kriky,prip.ina zelen na sidlisku sever,kedze upravami/vystavba parkoviska,chodniky apo./sme prisli o zelene plochy,hoci len travnika,mesto tiez znacne orezalo dreviny/vchody Hodvabna16/18,19/,kedze tuto bytovkovu zelen sme tu mali po 25rokov,je nutne nahradit ju inou,popri chodnikoch,na volnych plochach,napr.alebo vysadit nejake rychlorastuce dreviny pripadne ihlicnany,tiez by som mala podnet, co sa tyka ihriska za Hodvabnou2275,ci by bolo mozne opticky ho oddelit od parkovisk/stromoradim/z ulice Severna a zo zapadu od noveho chodnika, aby sa tato plocha uzavrela a tiez stromy ci kry by boli vdacnou nahradou za chybajuce zelene plochy, o ktore sme boli ukratene vystavbou,pokial ide o odpoved,prosila by som nejake konkretne terminy a cisla,dakujem

Odpoveď

V jarných a letných mesiacoch roku 2014 je naplánovaná celková úprava plochy medzi bytovkami na Ternavskej ulici, kde boli už v minulom roku zrealizované niektoré úpravy. Boli zlikvidované zbytočné betóny po nefunkčných pieskoviskách, lavičkách, kolotočoch, preliezkach a zabudnuté panely. Upravené boli pieskoviska a čiastočne boli vykonané terénne úpravy. Na pozemku KN-C č. 4144/1 a 4175/1 k.ú. Trebišov bude v jarných mesiacoch roku 2014 urovnaná plocha, vysiaty nový trávnik a bude vysadená nová zeleň. Ráta sa aj s oddeľovacím pásom zelene medzi novovybudovaným detským ihriskom a novými parkoviskami. Výsadba tejto novej zelene bude zrealizovaná Mestským hospodárskym strediskom v Trebišove.

Ing. Eva Bučková
oddelenie výstavby a majetku

06.01.2014 15:51 - milan majcher

kto pozbiera odpadky v parku pri nremocnici a kto zasadi nove stromceky vo vyrubanych lesoch pri nov majeri kto opravi lavku mostik v lesoparku ktori romovia ponosili do zberu

Odpoveď

Vlastníkom pozemkov v areáli nemocnice je Košický samosprávny kraj. Nemocnica je momentálne v správe spoločnosti Svet zdravia a.s. Bratislava. Bučov les, okrem 2,2 ha časti (severne od mestskej časti Paričov, po asfaltovú cestu cez les) je celý vo vlastníctve Slovenskej republiky a je v správe Lesov Slovenskej republiky. Neporiadok v nemocničnom parčíku, náhradnú výsadbu a rozobratý mostík v Bučovom lese je teda potrebné riešiť s vlastníkom, prípadne so správcom nehnuteľností.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

06.01.2014 15:48 - mato

dobry chcem sa opytat kedy budu opravene chodniky za predajnou agromilk sidl stred aj osvetlenie pri kotolni a v okoli a dokrdy nam budu romski obcania stat pred bytovkami na komenskeho oproti zakl skole robia tu neporiadok a aj tu kadia mestska policia uz na telefonaty obcanov nereaguje do kedy tu budu pred nasimi bytovkami robit bordel

Odpoveď

Chodníky za bytovými domami, čiže na nádvoriach bytoviek budú opravované až v ďalšej etape obnovy chodníkov. Prednosť majú rekonštrukcie chodníkov, ktoré sú najviac využívané občanmi mesta a to sú chodníky na hlavných ťahoch, najmä v centre mesta.

Časť osvetlenia za predajňou Agromilk, pri kotolni nefunguje už dlhšiu dobu kvôli poruche podzemného elektrického vedenia, ktoré je potrebné celé vymeniť. Technické služby o tejto situácii vedia a budú ju riešiť.

Vaše upozornenie na asociálov spôsobujúcich neporiadok bolo odstúpené náčelníkovi Mestskej polície.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV