Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

20.09.2019 18:41 - Občan ktorému je zima

Dobrý deň.Vedeniu a pánovi kotolnikovi nevadí vôbec že už chladno je vecerami keď západné slnko a v bytovkách je zima??Či až tak šetrí mesto aby potom lekárne mali tržby keď deti ochorejú?Inde dávno radiátory sú teplé keď príde večer a u nás sa vyhovárajú že kotol je tak nastavený a v tedy pôjde keď pár dní za sebou taká zima?Tak nech ten kotol nastavia inak podľa vonkajších teplôt.

Odpoveď

Dobrý deň,

dodávky tepla do domácností v meste Trebišov zabezpečuje Trebišovská energetická, s.r.o. V zmysle Vyhlášky 152/2005 sú splnené všetky podmienky na dodávku tepla. Dnes, t. j. pondelok 23. 9. 2019, Trebišovská energetická, s.r.o. začína s vykurovaním objektov v Trebišove.

Ing. Gabriela Zámborská,
prevádzková riaditeľka Trebišovská energetická, s.r.o.

18.09.2019 22:19 - stanislav Nagy

Dobrý deň mám otázku prečo mestská polícia začala dávať pokuty pred obchodným domom oproti omw pumpe veď čo pamätám od nepamäti tam autá parkujú a hoci ako vodičovi z povolania mi to tiež vadí kam ty úbohý vodiči majú ak si chcú nakúpiť zaparkovať pri otrasom parkovaní v TV a vidím oveľa horšie priestupky a tie sa neriešia a nepíšte mi aby som stále volal ak vidím priestupok lebo týka sa to nedotknutelnych ľudí

Odpoveď

Dobrý deň.

Mestská polícia preveruje každý oznam od občanov a rovnako to bolo aj v prípade oznamu o nesprávnom parkovaní pred Vami uvedeným objektom. Hliadka zistila niekoľko priestupcov, ktorí boli riešení v zmysle platnej legislatívy. Avšak ani v jednom prípade nebol priestupok riešený uložením blokovej pokuty. Objasňovanie priestupkov príslušníkmi mestskej polície patrí medzi základné úlohy v zmysle zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii. Pri určení druhu sankcie a jej výmery policajti prihliadajú na závažnosť priestupku, najmä na spôsob jeho spáchania a na jeho následky, na okolnosti, za ktorých bol spáchaný, na mieru zavinenia, na pohnútky a na osobu páchateľa, takže Vašu emočne ladenú poznámku o akejsi nedotknuteľnosti jednotlivcov považujem za nerelevantnú.

Mgr. Miroslav Cabada
náčelník MsP Trebišov

04.09.2019 14:30 - Anton KORYTKO

Dobrý deň prajem.
Pýtam sa prečo nie sú kontajnery na triedený odpad rozmiestnené po celom meste plošne. Kto by mal záujem svoj odpad triediť, tak nemá možnosť.

Odpoveď

Dobrý deň,

v súčasnom období mesto realizuje verejné obstarávanie na dodávateľa 1100 l kontajnerov na separovaný odpad. Zároveň sa prostredníctvom Technických služieb mesta realizuje výstavba 52 stojísk na kontajnery na celom území mesta, kde budú umiestnené aj kontajnery na separovaný odpad. Celý proces plánuje mesto zrealizovať do konca prvého kvartálu 2020.

Miroslav Davala
námestník TS mesta Trebišov

05.09.2019 13:05 - Peter Olsavský

Dobrý deň, všimol som si že pred časom boli maľované priechody v meste. Nebolo by možné namaľovať biele čiary oddeľujúce parkovacie miesta na žel. resp. autobusovej stanici na verejných parkoviskách? Vodiči tam parkujú veľmi nedisciplinovane a áut by sa tam vošlo oveľa viac. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

obnova vodorovného značenia v meste sa realizuje spravidla v jarných mesiacoch, pretože najmä po uplynutí zimného obdobia, z dôvodu zimnej údržby komunikácií, dochádza k poškodeniu značenia. Technické služby mesta vykonali obnovu vlastnými prostriedkami na značnej časti územia mesta. Tá ďalšia je naplánovaná opäť na jar.


Miroslav Davala
námestník riaditeľa TS mesta Trebišov

05.09.2019 10:09 - Jozef

Dobrý deň, pri bytovke na ulici Komenského 2136/69 je vyschnutý ihličnatý stromček. Poprosil by som o jeho výrub. Taktiež je potrebné orezať okolité stromy, ktoré zasahujú do okien. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci Technických služieb (TS) mesta Trebišov odstránili predmetnú drevinu pondelok 9.9.2019. Orez stromov zasahujúcich do fasády a okien byt. domu bude vykonaný počas mesiaca september.

Mgr. Mário FAZEKAŠ
TS mesta Trebišov

30.08.2019 14:29 - Jarmila Pajtasova

Dobrý deň
Zaujímalo by ma z akého dôvodu sa nekosila celé leto lúka pri poliach na sídlisku Juh
Toto sa nestalo ešte ani jeden rok!!
Trava skoro meter vysoká,toľko komárov, kliešťov a vselijakeho hmyzu čo sa tam nachádza ..všetko do bytu to lieta ..,deti nemôžu behať tam večne len okolo áut behajú, nehovorím o psoch že dorezane labky majú čo taká je ostrá a suchá ta tráva.Prosim skúste ešte kým je teplo raz pokosiť.. ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

kosenie lúky za sídliskom Juh prebieha v režime biodiverzitných plôch. Prvé kosenie na lúke (spravidla v mesiaci jún) slúži ako suché krmivo pre zvieratá v hospodárskom stredisku Technických služieb mesta. Druhá kosba bude vykonaná v aktuálnom mesiaci september. Zmena kosenia plochy nie je samoúčelná. Výber biodiverzitnej lúky bol podmienený vhodnou lokalitou, ktorá je z nášho pohľadu vhodná (nízka frekvencia pohybu ľudí a premávky). Biodiverzitné lúky prinášajú viacero výhod: ochladzovanie prostredia v letných mesiacoch oproti bežne koseným plochám, zadržiavanie zrážkovej vody a prachových častíc, poskytnutie útočiska rôznemu hmyzu, drobnému vtáctvu a najmä opeľovačom rastlín - včely, čmeliaky, motýle, možnosť rozmnožovania širokého spektra lúčnych rastlín.
V režime biodiverzitných lúk pracuje na Slovensku viacero miest: Nitra, Bratislava, Banská Bystrica, Zvolen, Brezno ... Zastavenie straty biodiverzity patrí aj medzi priority EÚ a mestá sú rovnako povinné k tomuto cieľu prispievať. Vzhľadom na meniacu sa klímu mesto Trebišov chce aj týmto spôsobom prispieť k zvýšeniu kvality života obyvateľov Trebišova.

Mgr. Mário FAZEKAŠ
hospodárske stredisko TS mesta Trebišov

19.08.2019 14:54 - Jano

Je alebo bude v primeranom čase zo strany vedenia mesta vyvíjana iniciatíva na riešenie odstrašujúceho stavu Námestia P.B. Romana, hlavne budovy bývalého Hotela Tokaj a celého priľahlého priestoru, ktoré bolo v minulosti vyhľadávanym centrom mesta Trebišov nielen pre občanov mesta, ale bolo známe aj ďaleko za hranicami okresu. Od roku 1990 žiadne vedenie mesta sa nepokúsilo o nápravu a občanov o prípadných zámeroch a možnostiach prinávrátiť tomuto centru jeho pôvodnú príťažlivosť nikto neinformoval. Skutočnosť, že priestory nie sú t.č.prípadne majetkom mesta nezbavujú vedenie mesta povinnosti začať meniť tento alarmujúci stav.

Odpoveď

Dobrý deň,

stav verejného priestranstva na Námestí Š. Boleslava Romana skutočne nie je dobrý. Azda je zbytočné vyhovárať sa na chyby minulosti, na neodborné a možno aj pochybné jednanie niektorých ľudí spred štvrťstoročia.

Treba však na genézu vzniku súčasného stavu pamätať.

Kameňom úrazu je aktuálny majetkovo-právny stav. Parcelné hranice prechádzajú síce kľukato, ale neomylne stredom plochy námestia. Východná časť sa nedá riešiť bez západnej a opačne. Základom akéhokoľvek riešenia je majetkovo-právne vysporiadanie, alebo dohoda vlastníkov pozemkov o spoločnom postupe.

Zároveň treba pravdivo a otvorene konštatovať, že mesto (rovnako, ako ktorýkoľvek iný verejnoprávny subjekt) má pri platnej legislatíve minimálne možnosti zasahovať do vlastníckych práv súkromných právnických alebo fyzických osôb. Vlastníci bývalého hotela Tokaj aktuálne nepredložili žiaden zámer ani koncepciu rekonštrukcie, prípadne novej výstavby na pozemku.

V súčasnosti mesto Trebišov pripravuje projektovú dokumentáciu na revitalizáciu a zateplenie budovy starého KaSS (v objekte KaSS sa nachádza o. i. aj mestská tržnica), po realizácii zámeru, počas roka 2020, minimálne časť priestoru Námestia Š. Boleslava Romana získa krajší a dôstojnejší vzhľad.


Ing. arch. Alexander Bugala
vedúci odd. výstavby a majetku

03.09.2019 10:04 - Ingrida

Dobrý deň chcela by som sa spýtať kam sa treba obrátiť keď kolo bytovky na Komenského 2211/25 behajú potkany deti sa tam hrajú a tie potkany si kľudne behajú kto to má na starosti .
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

v prípade, ak sú v priestoroch okapového chodníka diery po hlodavcoch, je potrebné kontaktovať správcu bytového domu.

Odporúčame teda požiadať vášho bytového dôverníka, aby daný problém riešil so správcom bytového domu.

Ing. Jozef KEREŠTAN
vedúci strediska Mestskej vnútornej ochrany

05.09.2019 17:58 - Ingrida

Chcela by som sa poďakovať za vsetkych psickaroch z ulice Komenského za nový kôš na psie exkrementy

22.08.2019 15:25 - Ingrid

Dobrý deň chcem sa spýtať nedalo by sa na sídlisko Komenského 2211/25 umiestniť kôš na psie extrementy . Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe Vášho podnetu bol štvrtok 5. 9. 2019 umiestnený kôš na psie exkrementy v uvedenej lokalite.

Miroslav Davala
Technické služby mesta Trebišov

31.07.2019 00:06 - Mgr. Vlasta Roháčová

Dobrý deň,
nevedela som, že opravy mestských chodníkov treba hlásiť, či žiadať opravu...
Ak sa plánuje oprava chodníkov b.d.1945 pri vchodoch 8 a 10, bolo by logické urobiť opravu celého chodníka, najmä na rohu Škultétyho a Školská, kde chodí množstvo ľudí či už teraz na kúpalisko, na futbalové zápasy, na trhy, do parku.... chodník je celkom rozbitý, nerobí česť mestu...

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto má spracovaný zoznam poškodených ciest a chodníkov, na základe ktorého sú vyberané mestské komunikácie na opravu. Zoznam je spracovaný pracovníkmi mesta v súčinnosti so zástupcami Technických služieb mesta Trebišov, ako správcom mestských komunikácií, a to na základe poznania stavu komunikácií, vykonaných obhliadok, interpelácií a podnetov poslancov a občanov mesta.
Tento zoznam je pravidelne aktualizovaný. Výber ciest a chodníkov na opravu schvaľuje Komisia výstavby a majetku a mestské zastupiteľstvo. Aktuálne sa budú opravovať chodníky a cesty, ktoré mali byť opravené v rámci opráv 2. etapy 2018, ale ich opravu vtedajšie mestské zastupiteľstvo neschválilo.

Na sídlisku Škultétyho mesto opraví vnútrosídliskové chodníkové časti. Verejné obstarávanie je vo fáze vyhodnocovania súťažných návrhov a výberu zhotoviteľa. Mesto má záujem v krátkej budúcnosti opraviť čo najväčšie množstvo poškodených komunikácií. Chodníky na uliciach: Škultétyho a Školská evidujeme v zozname chodníkov, ktoré vyžadujú opravu aj nový asfaltový povrch. Vzhľadom na rozsah poškodenia predpokladáme ich zaradenie a schválenie v najbližšom navrhovanom zozname opráv. O čase opráv a výbere komunikácií, ktoré sú určené na opravu, rozhodnú komunálni poslanci v Trebišove.

Prístupové chodníky k vchodom č. 8 a 10 BD 1945, ktoré sa pred vstupnými schodmi prepadávajú, budú opravené pracovníkmi mesta.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

05.08.2019 18:45 - obcan

Dobrý den, čítam ohlasy na podnet p. Romana ohľadom stromu na komenského.
Prosím uverejnite môj podnet ohladom problemu. lebo sa neviem nakontaktovať na reakciu pre odkaz pre starostu.
Vieme ho podporiť aj ostatní a pomôcť pri vysádzaní inej zelene.

Odpoveď

Dobrý deň,

výsadba nových stromov v parku, vzhľadom na skutočnosť, že sa jedná o národnú kultúrnu pamiatku zapísanú v ÚZPF SR pod číslom 1/9, je možná len po odsúhlasení Krajským pamiatkovým úradom v Košiciach.
Mesto Trebišov má od novembra 2016 zinventarizovaných 972 kusov stromov rastúcich pri peších komunikáciách. Návrh starostlivosti o tieto dreviny vypracoval arborista Ing. Martin Kolník. Inventarizácia drevín a ich hodnotenie je spracované vizuálne a odborným posúdením stavu dreviny. Vizuálnym posúdením nie je možné odhaliť skryté defekty, a tak isto nie je možné odhaliť poškodenia a defekty na koreňoch bez viditeľných príznakov na povrchu pôdy (plodnice húb, trhliny...).

Ešte k odpovedi ohľadom poškodzovania áut živicou na Komenského ulici:

Predmetný strom je zdravý jedinec a jeho výrub nie je opodstatnený. V prípade, ako uvádzate, že znečisťuje autá v čase nepriaznivých poveternostných podmienok, odporúčame neparkovať v jeho blízkosti.
Mesto Trebišov vytvorilo v októbri minulého roka 11 nových parkovacích miest v bezprostrednej blízkosti predmetnej dreviny. Borovica na fotografiách v žiadnom prípade nie je inváznou, t. j. nepôvodnou drevinou, ktorá sa agresívne šíri, čím ohrozuje pôvodné dreviny na Slovensku.

Ing. Eva Bučková, odd. výstavby a majetku
Ing. Milan Kakaš, hospodárske stredisko Technických služieb mesta Trebišov

20.08.2019 12:10 - Pavol

Chcel by som sa opýtať kompetentnych že z akého dôvodu technické služby realizujú vývoz smetia už v čase 03.00h.Jedná sa konkrétne o komenského ulicu.Jedná sa o rušenie nočného kľudu obyvatełov ktorý sa potrebujú v noci vyspať a ráno ísť do zamestnania. Tak tiež by som rád vedel z akého dôvodu sa vyprázdňuje len jeden kontajner keď tu máme konkrétne dve. Ide o akési šetrenie??? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

vývoz komunálneho odpadu v skorých ranných hodinách je bežnou praxou vo všetkých mestách. Realizuje sa to tak z dôvodu zabránenia prípadným dopravným zápcham počas rannej dopravnej špičky. Na základe pokynov sú vyprázdňované vždy všetky kontajnery. Pracovníci Technických služieb mesta boli upozornení na uvedenú skutočnosť.

Miroslav Davala
Technické služby mesta Trebišov

29.08.2019 00:26 - Anton

Kupil som dom v Trebisove mam tu aj trvaly pobyt.Kam mozem nosit stavebny odpad z domu?Stare dvere ,okna ,tehly a pod..Dakujem za odpoved.

Odpoveď

Dobrý deň,

stavebný odpad, dvere, okná a pod. je možné uložiť na Zbernom dvore Technických služieb mesta Trebišov za poplatok v zmysle zákona.

Miroslav Davala
Technické služby Trebišov

12.08.2019 10:35 - Marián

Dobrý deň, ako to vyzerá z rekonštrukciou plavárne.

Odpoveď

Dobrý deň,

aktuálne prebieha verejné obstarávanie na výber dodávateľa stavebnej časti. Po ukončení procesu verejného obstarávania mesto Trebišov podpíše s víťazným uchádzačom zmluvu a bude sa môcť začať so stavebnými prácami na ďalšej etape rekonštrukcie objektu.

Ing. arch. Alexander Bugala
vedúci odd. výstavby a majetku

18.08.2019 20:20 - Števo

Chcem sa spýtať, akú dlhu dobu ešte bude vysielať na kablovke BPTV na stanici Očko bez obrazu, poplatky sa zvyšujú ale kvalita klesá, ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

z dôvodu slabého záujmu abonentov o program stanice „OČKO" bol tento program už dávnejšie vyradený zo základnej programovej ponuky káblovej televízie Bytového podniku mesta Trebišov.

JUDr. Ján Šipoš
riaditeľ Bytového podniku mesta Trebišov

13.08.2019 17:39 - Vladimír Kmeť

Opakovane sa domáhame vyčistenia miestnej komunikácie na ulici Strednej od posypového materiálu na zimnú údržbu, ktorý sa tu nazhromaždil za celé roky.Podotýkame, že miestna komunikácia slúži aj ako chodník.Je s odstránením tohto posypového materiálu nejaký problém ?

Odpoveď

Dobrý deň,

pri obhliadke uvedenej lokality bolo zistené, že na povrchu vozovky sa nachádza minimálne množstvo takého materiálu, ktoré sa používa aj na údržbu vozoviek v zimnom období. Nakoľko tento materiál sa nachádza v póroch asfaltového povrchu, nijakým spôsobom neohrozuje bezpečnosť premávky. Aj napriek tomu Technické služby mesta Trebišov zabezpečia jeho odstránenie v maximálnej možnej miere. Zároveň Technické služby mesta žiadajú obyvateľov, aby v prípade, ak využívajú miestnu komunikáciu na zloženie stavebného materiálu, najmä kamennej drviny a ostatných sypkých komodít, zabezpečili odstránenie zvyškov týchto materiálov z vozovky.

Miroslav Davala
námestník riaditeľa, Technické služby mesta Trebišov

13.08.2019 12:18 - Erik Tipan

Dobry den, nemoholo by mesto opravit oplotenie pri kotolni medzi ulicami Komenskeho a Berehovska? Romsky spoluobcania chodia srat do priestorov medzi kotolnou a kominom. Celý kopec smrdi od hovien! Dakujem s pozdravom Erik

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto prostredníctvom technických služieb vykoná v najbližších dňoch opatrenia na zamedzenie nežiaducich javov v uvedenej lokalite.

Miroslav Davala
Technické služby mesta Trebišov

23.07.2019 19:33 - katka

Dobry den. Nakolko byvam nedaleko OMV a vnoci počuť strašne nadávky krik volala som uz aj mesku policiu ale nič. Nakolko je v byte teplo sa tak nedá spat syn sa mi na to budi. Da sa to dajak riešiť. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

hliadky MsP monitorujú bezpečnostnú situáciu v meste priebežne, počas služieb. V mesiacoch júl a august vykonávajú mestskí policajti službu do 02:00 hod., v prípade narušenia verejného poriadku alebo nočného pokoja je potrebné oznámiť to na linku 159. Dňa 25.07.2019 bol vykonaný pohovor s pracovníkmi čerpacej stanice OMV, ktorí boli poučení, aby v prípade narušenia verejného poriadku alebo rušenia nočného pokoja okamžite oznámili vec na linku 159.

Mgr. Rastislav Čornanič
poverený riadením výkonu služby MsP

05.07.2019 16:38 - Viktória

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať či je možné pomôcť mladým rodinám s deťmi,ktoré nemajú kde bývať.je plno prázdnych bytov a domov,prečo ich bytový podnik neprenajme?Nás necakane majitelia dali do mesiaca vysťahovať máme malé deti a prenájmy niesu a preto moja otázka znie je možné aby mesto v tomto probléme pomohlo?na koho sa obrátiť alebo má človek v ťažkej situácii skončiť na ulici?Ďakujem za zverejnenie a dúfam aj za odpoveď

Odpoveď

Dobrý deň,

zasielame Vám reakciu na otázku, ktorú ste zadali na webovom sídle mesta:

Pri prideľovaní mestských nájomných bytov a poskytovaní bytovej náhrady pri zániku nájmu bytu sa postupuje podľa VZN Mesta Trebišov č. 114/2012 s účinnosťou odo dňa 1.8.2012.
Podľa uvedeného VZN č. 114/2012, Čl.3 – Žiadosť o pridelenie nájomného bytu, bodu 3.2. – Žiadateľ si musí podať žiadosť o pridelenie nájomného bytu písomnou formou na predpísanom tlačive. (uvedené tlačivo nájdete na našej internetovej stránke www.trebisov.sk, v sekcii „vybavenie úradných záležitostí“ a podsekcii „Nájomné byty“)
Podľa bodu 3.3. – Žiadateľ o pridelenie nájomného bytu musí spĺňať tieto podmienky:
a./ je fyzickou osobou, ktorá dovŕšila 18-ty rok svojho života,
b./ má trvalý pobyt na území mesta Trebišov minimálne 3 roky,
c./ nie je v meste Trebišov vlastníkom ani nájomcom akéhokoľvek bytu, rodinného domu, nie je stavebníkom objektu na trvalé bývanie,
d./ spĺňa finančné predpoklady na uhrádzanie poplatkov za užívanie bytu, preukáže príjem zo závislej činnosti, resp. z podnikania alebo iný pravidelný príjem,
e./ nemá záväzok voči mestu a spoločnostiam, v ktorých má mesto účasť, resp. boli mestom založené a to z titulu nezaplatenia daní, poplatkov a iných finančných záväzkov; uvedené ustanovenie sa nemusí uplatniť, ak žiadateľ využíva inštitút osobitného príjemcu.
f./ súhlasí so spracovaním a uchovávaním osobných údajov.
Ak spĺňate vyššie uvedené podmienky, odporúčame Vám podať si žiadosť o pridelenie mestského nájomného bytu.
O prideľovaní mestských nájomných bytov rozhoduje Komisia bytová na základe VZN č. 114/2012, Čl. 4.3., ktorá po preskúmaní jednotlivých žiadostí zaradených do zoznamu na určenie nájomcu navrhne primátorovi nájomcu. Primátor mesta určí nájomcu bytu.

Mesto Trebišov zabezpečuje dočasné ubytovanie v Mestskej sociálnej ubytovni Trebišov pre fyzickú osobu s trvalým pobytom na území mesta Trebišov, ktorá je v nepriaznivej sociálnej situácii, nemá zabezpečené ubytovanie alebo nemôže doterajšie bývanie užívať. Bližšie informácie o podmienkach pre prijatie do zariadenia Mestská ubytovňa získate na sociálnom oddelení Mestského úradu v Trebišove.
Mesto Trebišov spolupracuje s verejnými ako aj neverejnými poskytovateľmi sociálnych služieb v meste Trebišov, ide o zariadenia Kotva n. o., Trebišov, Slovenský červený kríž Trebišov, Lumen Trebišov ako aj ďalšími organizáciami pôsobiacimi v oblasti sociálnych služieb. Zariadenie Lumen Trebišov má od 1.6.2019 zriadený Útulok pre rodičov a pre jednotlivcov s dieťaťom, ktorý poskytuje ubytovanie na určitý čas fyzickej osobe v nepriaznivej sociálnej situácii, ktorá nemá zabezpečené ubytovanie alebo nemôže doterajšie bývanie užívať. Bližšie informácie získate v zariadení Lumen Trebišov, ul. Jilemnického 1707/1, Trebišov, kontaktná osoba: Ing. Mgr. Papáková.

Oddelenie sociálnych vecí

25.07.2019 12:36 - Nagyová

Dobrý deň, kde nájdeme program Dní mesta Trebišov 2019? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

po skompletizovaní programu bude program Dní mesta Trebišov zverejnený na webovom sídle mesta, Mestského kultúrneho strediska, rovnako aj v tlačenej podobe na plagátoch a pútačoch v meste a okolí.

Ľubomír Mičko
vedúci MsKS

25.07.2019 15:10 - Alena

Dobrý deň.
Chcem poprosiť o opravu verejného osvetlenia v Milhostove č. d. 98. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

porucha funkčnosti VO bola odstránená dňa 25.7.2019.

Miroslav Davala
Technické služby mesta Trebišov

19.07.2019 18:11 - Miroslav

Dobrý deň, píšem už po tretikrát vo veci žiadosti o opravu prepadávajúceho sa prístupového chodníka ku vchodom č. 8 a 10 na ul.Škultétyho 1945. Podotýkam, že už minulého roku bola vykonaná ohliadka pracovníkmi MsÚ a bol daný prísľub na opravu začiatkom tohto roka, nič sa však v tejto veci nekoná.

Odpoveď

Dobrý deň.

Mesto Trebišov plánuje opravu uvedených prístupových chodníkov k vchodom č. 8 a 10 BD 1945 na Škultétyho ulici stavebnou skupinou. Pracovníci tejto stavebnej skupiny mesta sú v súčasnosti plne vyťažení termínovanými prácami zameranými na úpravu nájomných mestských priestorov v budove OC Berehovo a Mestskej tržnice, takisto stavebnými úpravami hygienických zariadení v amfiteátri. Predmetné chodníky budú opravené do konca augusta.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

24.07.2019 15:25 - Michal Mlatiček

Dnes 24.7.2019.
Prečo je taký neskutočný smrad hoven
po meste s kanalizácií.

Odpoveď

Dobrý deň,

poprosím Vás o presnejšiu lokalizáciu, aby sme to preverili a hľadali príčinu.

Miroslav Davala
námestník riaditeľa TS mesta Trebišov

25.06.2019 22:19 - Simona Play

dobrý deň chcem sa Vás opýtať kedy konečne prídu kosiči na paričov vykosit dlhu travu popri domoch aj mimo nich co je? kolo zatavok a podobne. Poprosim aj o informáciu kedy bude konečne učínný postrek proti komarom nielen na Paričove ale celkovo v parku kde je ich neurekom a stipu neskutocne. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

kosenie verejných zelených priestranstiev v časti mesta Paričov bolo vykonané 27.6. a 28.6.2019

Miroslav Davala
zástupca riaditeľa TS mesta Trebišov

12.07.2019 19:30 - jozef

Kedy sa budu malovat na sidlisku sever vodorone dopravne znacenia / parkovacie miesta /
dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

vodorovné dopravné značenie na Hodvábnej a Severnej ulici bolo pracovníkmi Technických služieb mesta obnovené v dňoch 15. a 16. júla 2019

Miroslav Davala
zástupca riaditeľa TS mesta Trebišov

03.07.2019 12:02 - občan Tomáš

Dobrý deň,
chcel by som opýtať, či nebolo rozumnejšie urobiť šikmé parkovacie plochy na parkovisku medzi Sociálnou poisťovňou a bytovkou 2221?
ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

vzhľadom na rozmery uvedeného verejného priestranstva nebolo možné, z technického a najmä bezpečnostného hľadiska, vyznačiť na strane bytového domu šikmé vodorovné značenie, nakoľko by vznikol priestor medzi vozidlami, ktorý by bránil, v prípade potreby, vjazdu vozidlám záchranného a hasičského zboru.

Celá situácia bola prerokovaná na stretnutí primátora mesta s domovými dôverníkmi uvedeného bytového domu na MsÚ v Trebišove.

Miroslav Davala
zástupca riaditeľa TS mesta Trebišov

01.07.2019 18:29 - Viola Bakurová

Dobrý deň. Chcem poprosiť o opravu verejného osvetlenia na sídlisku Juh, konkrétne pri prostrednom sektore garáži, oproti kotolni. Verejné osvetlenie zhasína veľmi často, bliká viac ako tri mesiace - viac nesvieti, ako svieti, žiadam o jeho opravu. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

porucha funkčnosti verejného osvetlenia v uvedenej lokalite bola odstránená. Podnet však ešte preveríme a prípadné ďalšie nedostatky pracovníci TS mesta odstránia.

Miroslav Davala
námestník riaditeľa TS mesta

13.07.2019 08:51 - Mata

Dobry mozete mi odpovedat na otazku kedy sa bude kosit zelen na ul. Zimnej?? Je to tu katastrofa dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

kosenie zelených plôch na Zimnej ulici bolo vykonané pondelok 15.7.2019.

Miroslav Davala
zástupca riaditeľa Technických služieb mesta Trebišov

13.07.2019 11:47 - Bady

Dobrý deň chcel by som sa kompetentných spitat či bolo ťažko dať nejako vedieť obyvateľom ulice Komenského že sa budú farbiť stĺpi verejného osvetlenia unas ráno zaklopal meski policajt zobudil mi syna lebo zvonil jakebi horelo vystrašil mi manželku lebo hovoril že ak hnet nepríde preparkovat auto tak nám ho odtiahnu tak manželka obliekla syna a preparkovala auto ale ten stpl kde stalo moje auto aj tak neje namaľovaný tak kcomu to všetko bolo ak aj tak stĺp neje namaľovaný a môžme tam vôbec parkovať za vašu skorú odpoveď ďakujem a prajem vám pekný deň

Odpoveď

Dobrý deň,

počas 28. týždňa a v dňoch 15. - 16.7.2019 bolo zrealizované maľovanie stĺpov verejného osvetlenia na Ul. T. G. Masaryka. Pri maľovaní stĺpov nie je nutné dávať občanom výzvy na uvoľnenie parkovacích miest, nakoľko nie je možné určiť presný čas vykonávania prác, a zároveň by došlo k obmedzovaniu občanov pri parkovaní. Pokiaľ je možné pri výkone prác zistiť majiteľa vozidla, tak je vyzvaný, aby na nevyhnutný čas preparkoval svoje vozidlo. V prípade, ak to nie je možné, s prácami sa pokračuje na najbližšom stĺpe, ku ktorému je voľný prístup.
Za konanie mestského policajta sa ospravedlňujeme.

Miroslav Davala
námestník riaditeľa Technických služieb mesta Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV