Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

20.07.2017 09:44 - Darina Vaĺovská

Dobry deň.Chcela by som upozorniť na poklop na ceste ul.Komenského pred byt.domom 2206 asi pred vchodom 33.Za každym pejdenim auta poklop bucha a hlavne večer to dosť počuť.Ďakujem za vybavenie.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. V druhej polovici júla 2017 bol tento nedostatok odstránený.

Technické služby mesta Trebišov

02.09.2017 13:48 - Tatiana Kačová

Dobrý deň. Chcela by som vás požiadať o orez konárov stromov na ul. Čsl.armády pred vchodom do bytovky č. 1855/6 Tieto sa nakláňajú nad parkoviskom a holuby,ktoré sa na nich zdržiavajú špinia na tam zaparkované autá.
Ďakujem.
S pozdravom občan.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Pracovníci Mestského hospodárskeho strediska vykonali orez drevín komplexne na celom sídlisku dňa 8.9.2017.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

09.08.2017 08:10 - Janco 74

Dobry den ...chcem sa spytat ,co sa bude stavat na ulici SNP?...okolo bytovky je rozkopane

Odpoveď

Dobrý deň.

Na sídlisku JUH firma E-MAX INTERNET s. r. o. prevádza rozkopávkové práce za účelom realizácie podzemného vedenia optickej dátovej siete. Na realizáciu prác ma vydané rozkopávkové povolenie, v ktorom jej Mesto stanovilo podmienky,za ktorých môže tieto práce realizovať a zároveň povinnosť uviesť miesta rozkopávok do pôvodného stavu.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

05.09.2017 22:32 - J.R

Zdravím kedy už konecne sa zacne opravovat cesta na Ulici Čsl. armády?

Odpoveď

Dobrý deň.

Mesto pripravilo v aktuálnom roku 2. etapu opráv mestských cestných komunikácií a chodníkov. Cesta na Ulici Čsl. armády je navrhnutá ako súvislá oprava s pokladkou nového asfaltového povrchu,od rodinnej lekárne po koniec areálu bývalej STS. O tom, či sa bude opravovať a v akom rozsahu rozhodne mestské zastupiteľstvo na zasadnutí 25.9.2017.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

02.09.2017 16:37 - Mária Rosipajlová

Dobrý deň, chcela by som vás požiadať o riešenie problému pri bytovom dome J.Husa 1803/2. Na stromoch medzi bytovkami je zahniezdené veľké množstvo holubov. Tieto nám neskutočne svojimi exkrementmi znečisťujú priestranstvo pred blokom. Všetko je špinavé, lavičky, detská preliezka,autá, chodníky. Samozrejme všetko sa nám to nosí do bytov. Nehovoriac o nákazách, ktoré z týchto výkalov hrozia deťom. Prosím mesto o riešenie tohto nášho veľkého problému. Vďaka.

Odpoveď

Dobrý deň.

Na základe miestnej obhliadky dňa 4.9.2017 odporúčame na miesta, kde holuby sadajú, umiestniť pohybujúce sa predmety, ktoré budú vtáky plašiť. Z času na čas treba tieto mechanické plašiče premiestniť, aby si na tento stav holuby nezvykli.

Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

22.08.2017 08:40 - Ján Novák

Dobrý deň prajem.

Prosím Vás prečo nekosia celý trávník,ktorý je medzi bývalou práčovňou a kotolňou a slúži aj pre venčenie psov.V minulosti sa kosila celá plocha.Robí to veľmi zlý dojem aj pre ľudí ktorí prechádzajú zo stanice na sídlisko Sever.Ďakujem a prajem príjemný zvyšok dňa.

Odpoveď

Dobrý deň,

časť uvedeného pozemku /pozdĺž cesty/ je vo vlastníctve Mesta Trebišov. Na tomto pozemku je umiestnená lavička a kôš na psie exkrementy. Táto časť plochy je kosená Mestským hospodárskym strediskom. Zvyšná časť pozemku je v súkromnom vlastníctve. Vlastníkovi pozemku bude zaslaná výzva na pokosenie. Ďakujeme za podnet.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

20.06.2017 16:03 - M.B.

mam skor podnet nez otazku,vzadu na Hodvabnej ako je destske ihrisko pri vchode 14 je tuja v dost nebezpecnom stave.zhora je vidiet ako sa jednotlive konare dost naklanaju od hlavneho kmena
a je mozne ze pri silnom vetre aj ulomia...je to frekventovany chodnik,je treba zvazit a pozriet sa nato,ci treba orez alebo co s tym...zdola to asi tak dobre nie je vidiet

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci Mestského hospodárskeho strediska orezali 24.8.2017 1ks tuje za bytovým domom na Hodvábnej ulici. Vedľajší strom, nachádzajúci sa v rohu bytového domu, sme sa s majiteľom bytu, pred ktorým sa predmetný strom nachádza, dohodli na oreze pri zatepľovaní bytového domu. Následne bol tento priestor ohradený stavebnou firmou, ktorá vykonáva zatepľovanie BD a časť stromu bola, bez nášho vedomia, orezaná. Po odstránení zábran vykoná Mestské hospodárske stredisko konečnú úpravu stromu.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

28.07.2017 13:46 - anka

Dobrý deň, týmto by som chcela požiadať o orez a zrezanie z výšky stromu na ul. Berehovskej 2171/7 oproti NS Billa, nakoľko strom rastie do výšky a šírky a pri búrke nám naráža do okien, ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Vami uvedený strom bol, po starostlivom zvážení, odstránený, keďže bol vo veľmi zlom zdravotnom stave a ohrozoval zdravie a majetok obyvateľov bytového domu.

Ing. Milan Kakaš
záhradný architekt, MsHS

14.08.2017 20:24 - Slavka Ráczová

Dobrý deň,
znovu by som sa chcela opýtať, nakoľko mi nebolo odpovedané na moju otázku, ktorá je aktuálna a týka sa problematiky mestskej samosprávy, teda kedy sa bude pokračovať na úprave cesty na ul. Ľ.Podjavorinskej, keďže sa dal nový asfalt iba pri časti troch bytoviek a cez cestu, kde ulica pokračuje, už nie, pričom jej stav je katastrofálny, hoci som viackrát ako zástupkyňa vlastníkov bytov žiadala technické služby mesta Trebišov o opravu cesty. Dúfam, že sa tentoraz odpovede dočkám, a to aj v mene vlastníkov bytov na ulici Ľ.Podjavorinskej 2119/1. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Nedávno opravený úsek mestskej komunikácie na Ulici Ľ. Podjavorinskej bol v podstatne horšom stave ako úsek južne od Ulice J. Husa. Predmetná komunikácia bola zaradená do Zoznamu poškodených ciest a chodníkov, z ktorého sa postupne budú vyberať komunikácie na opravu, v závislosti od rozsahu poškodenia, frekvencie využívania a finančných možností mesta. Do aktuálne pripravovanej 2. etapy opráv táto komunikácia nebola zaradená, keďže prioritou vedenia mesta je oprava najfrekventovanejšej komunikácie, cesty na Ulici Čsl. armády.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majektu

15.08.2017 21:36 - milan

Dobry den chcel by som Vas poprosit o vyrub stromov pod oknami na zimnej ulici 1645 nakolko od stromov mame v byte vela lietajuceho hmyzu .dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Na základe obhliadky drevín bol dohodnutý postup riešenia tohto problému s p. Pulkovou.

Ing. Eva Bučková
odd. výstavby a majetku

15.08.2017 12:49 - MB

opakovane zadam podnet,kedze ste ho odignorovali zrejme,za vchodom bytovky na severe Hodvabna 2275-vchod 14 zozadu je sucha,asi podla vzhladu kory, tuja. jej konare sa nebezpecne naklanaju nad chodnik ,kde sa bezne hraju deti,a chodia ludia na ihrisko,konare su po minulej burke este viac naklonene jednak nad chodnik a jednak sa uz opieraju o mur bytovky,lepsie je to vidiet zhora,evidentne treba strom bud zrezat alebo upravit,pozemky su mestske,mesto by preto mohlo stav tejto tuje zhodnotit,ci je to tak ok

Odpoveď

Dobrý deň,

Úpravu korún drevín za bytovým domom na Hodvábnej ul.2275/14 vykonalo Mestské hospodárske stredisko ešte v 34. kalendárnom týždni.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

27.07.2017 21:34 - viera

Dobry vecer, este 21.5. som Vas prosila o orez konarov stromov na ulici M.R.Stefanika 2221/174 ,ktore v pripade silneho vetra, alebo burky buchaju do okien slubili ste postupenie mojej poziadavky a nic uz preslo viac ako 60 dni ja viem mate toho vela a tak Vas este raz ziadam o to iste tie stromceky su hned pri vchode ktory je otoceny k smere ku Berehovu

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci MsHS vykonali daný orez 14.8.2017 (1x lipa, 1x orgován, 1x vŕba).

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

11.08.2017 18:16 - Občan

Mám otázku či bude pri ďalšom MSZ zabezpečený živý prenos.

Odpoveď

Dobrý deň,

áno, priamy prenos najbližšieho zasadnutia MsZ v Trebišove bude zabezpečený na webovom sídle mesta.


PhDr. Anna Dragulová
vedúca organizačného oddelenia

11.08.2017 08:43 - Anna Jarembáková

Dobrý deň. Určite je v Tv dosť ľudí ktorí pracujú pre mesto, t.j. nezamestnaní na VPP. Mali by ste ich poslať na autobusovu stanicu pozametať tie špaky čo lemujú chodníky a nástupištia. Vyzerá to otrasne, a smrdí to..

Odpoveď

Dobrý deň,

Vami uvádzané priestranstvo, tzv. autobusové nástupište, priľahlé chodníky a komunikácie sú majetkom spoločnosti Arriva Michalovce, a.s., ktorá je povinná udržiavať čistotu na týchto miestach. Vzhľadom na to, že vo svojom podnete upozorňujete na verejné priestranstvo, Mesto Trebišov upozorní majiteľa na dodržiavanie VZN č. 130/2013 o verejnom poriadku a čistote.

Miroslav Davala
vedúci MsAS

09.08.2017 11:19 - Marta Bumberová

Reagujem na odkaz pre starostu ohľadom živého plota na Ul. Varichovskej. Prekvapila ma odpoveď - riešenie problému, resp. to, kto problém odtránil. Pýtam sa preto či úprava okolia školy - verejného priestranstva, teda chodníkov okolo školy, ako aj napr. živého plota spadá do údržby školy, alebo mesta. Nakoľko som si v minulosti všimla, že údržbu chodníkoch v zimných mesiacoch, ako aj strihanie živého plota a kosenie trávy v okolí školy, teda nie priamo v areály školy zabezpečovala samotná škola. Dotazujem sa preto v kompetencii koho je údržba okolia, chodníkov, ako aj trávnatých porastov pri všetkých základných školách v meste, ktoré je zriaďovateľom týchto škôl.

Odpoveď

Dobrý deň,

údržby blízkeho okolia základných škôl si má vo vlastnej kompetencii zabezpečiť samotné vedenie ZŠ. Orezy stromov a krov vykonávajú Technické služby mesta a Mestské hospodárske stredisko, a to po vzájomnej dohode so zástupcami ZŠ a ich požiadavkami. Kosenie verejných priestranstiev v areáli a blízkom okolí škôl vykonávajú ZŠ. Zvyšné trávnaté časti verejných priestranstiev má v kompetencii Mestské hospodárske stredisko. Odborne náročnejšie orezy, prípadne výruby stromov realizujú, po vydaní právoplatného rozhodnutia z oddelenia výstavby a majetku MsÚ, Technické služby mesta a Mestské hospodárske stredisko.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

31.07.2017 14:23 - najomnik

dlhsiu dobu zhruba mesiac je odstavene vozidlo bez pohybu pred bytovym domom na ulici Hodvabnej 1291/4 renault cervenej farby spz TV-062BJ.tymto neaktivnym statim len zabera miesto pre dalsie auta.je mozne sa na to pozriet?za kladne vybavenie vopred dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Váš podnet bol preverený. Vozidlo Renault Megane, červenej farby, ev. č. TV 062 BJ má platnú EK a TK, čiže spĺňa podmienky na prevádzku na pozemných komunikáciach. Tým, že majiteľ vozidla používa svoje motorové vozidlo iba občas, neporušuje žiaden zákon.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

01.08.2017 07:43 - Valéria

Dobrý deň, chcem sa spýtať mesta, či cyklistická dráha pozdlž Trnávky slúži cyklistom a korculiarom,alebo deťom našich spoluobčanov, ktoré sa v Trnávke kúpu a nezmyselne vybiehajú na cyklistickú dráhu čím ohrozujú cyklistov.Včera som bola sama úcastníčkou takejto kolízie,a skončila som s nepeknými zraneniami. Takže si myslím , že mestská polícia by tam mala chodiť aspon kazdú hodinu nie na aute ale na bicykloch aby sami videli ako to tam vyzerá.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia pravidelne, hlavne v letných mesiacoch, vykonáva kontrolu na hrádzi toku Trnávka zameranú na dodržiavanie VZN Mesta Trebišov č. 130/2013 o verejnom poriadku a čistote. V čase denných horúčav hliadky vykonávajú túto kontrolu niekoľkokrát denne, ak tomu nebránia iné okolnosti a zistené porušenie VZN riešia podľa platnej
legislatívy. Zavedenie cyklohliadok je v súčasnej dobe v štádiu riešenia.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

29.05.2017 11:22 - Anka

Vyznačená časť chodníka pre cyklistou pozdlž hlavnej ulice M.R.Štefánika je vynikajúca,keby ju cyklisti mohli užívať bez obmedzenia.Neustále musíme kľučkovať medzi chodcami ktorý si neuvedomujú načo tá časť chodníka slúži,a skúste ich upozorniť alebo na nich zazvoniť a dostanete ešte aj vynadané.Nedala by sa tá časť chodníka viac zvýrazniť vodorovnými alebo aj zvislími značkami aby v pokoji mohli užívať chodník aj chodci aj cyklisti,aj keď si uvedomunem že ľudí ťažko prevychováme.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, avšak z pozície správcu miestnych chodníkových komunikácií musím konštatovať, že
vodorovné vyznačenie cyklistického chodníka je, v súčasnej dobe, dostatočné. Na zvislých tabuliach figuruje aj povolená rýchlosť pre cyklistov. Vami navrhovanou možnosťou osadenia zvislých značiek sa budeme, ako správcovia predmetného chodníka, zaoberať.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

19.07.2017 19:07 - Oľga Wurschnerová

Dobrý deň, chceme Vás požiadať o orez stromov pred a vedľa bytovky Komenského 1682, na strane od bytovky, aby nám v prípade búrok a silného vetra nebili do okien. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Orezy stromov pri bytovom dome na Komenského ul. č. 1862 vykonajú zamestnanci Mestského hospodárskeho strediska v 31. kalendárnom týždni.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

29.06.2017 11:49 - Ján Sopko

Chcel by som upozornit na neznesitelny zapach z kanalu na zaciatku Budovatelskej ulice Uz dva roky sa v lete neda otvorit okno

Odpoveď

Dobrý deň,

zápach vychádza s najväčšou pravdepodobnosťou z kanála, ktorého správcom je Východoslovenská vodárenská spoločnosť a.s.
Mesto Trebišov, na základe Vášho podnetu, požiadalo prevádzkovateľa kanalizácie na Budovateľskej ul. - Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť a.s., závod Trebišov o jej vyčistenie, zistenie príčin šíriaceho sa zápachu a ich odstránenie. Zároveň ich Mesto požiadalo o poskytnutie informácie o riešení tohto, občanov obťažujúceho, problému.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

14.07.2017 09:04 - Aduska

Dobrý deň chcem sa opýtať či psíčkari nemusia za svojimi psami zbierať výkalmi.Minule som jedného chlapca upozornila a on povedal že on za psa platí.Mohli by ste im pri platení pripomenúť že majú za nimi zbierat.Leo chodia zo psami na ihrisko kde sa hrajú deti a tam spinká psi a nepozerajú za nimi.Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

podmienky držania psov v meste Trebišov upravuje Všeobecne záväzné nariadenie (č. 128/2013 o podmienkach držania psov), ktoré vyplýva zo zákona (č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov). V zmysle článku 6, uvedeného vo VZN, je držiteľ psa povinný mať pri sebe vhodnú pomôcku na odstránenie psích výkalov, psie výkaly z verejného priestranstva bezodkladne odstrániť a obal s výkalmi po uzavretí vhodiť do koša (kontajnera), ktorý je na to určený. A samozrejme, na detské ihriska a pieskoviska je vstup so psom zakázaný! Na dodržiavanie tohto VZN dohliada MsP každodenne a zistené porušenia sú riešené v rámci dostupnej legislatívy. Majitelia psov sa väčšinou v prítomnosti hliadky MsP správajú disciplinovane, preto privítame aj aktivitu občanov pri oznamovaní takýchto porušení VZN.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

23.06.2017 12:42 - Mária Kristianová

Dobry den chcem sa spytat ci by mesto nemohlo zabezpecit vycistenie jarkov za domami pri tesle,pretoze su strasne zarastene.

Odpoveď

Dobrý deň,

13. júna 2017 Mesto Trebišov písomne vyzvalo Hydromeliorácie, š.p. k pravidelnému koseniu a udržiavaniu odvodňovacieho kanála Gazdovský jarok nachádzajúceho sa v západnej časti mesta Trebišov.
Hydromeliorácie, š.p. predložili Mestu Trebišov stanovisko, v ktorom uvádzajú, že odvodňovací kanál, tzv. Gazdovský jarok, je súčasťou vodnej stavby "OP Trebišov, kanál Hospodársky", ktorá je majetkom Slovenskej republiky v správe Hydromeliorácií, š.p. Tie v súlade s PROGRAMOM ROZVOJA VIDIEKA SR NA PROGRAMOVACIE OBDOBIE 2014-2020 plánujú projekt rekonštrukcie odvodňovacích kanálov na Slovensku, so zabezpečením rekonštrukcie aj predmetného odvodňovacieho kanála (Gazdovský jarok). Projekt rekonštrukcie je v súčasnosti v štádiu rozpracovania.

oddelenie výstavby a majetku

23.07.2017 12:38 - Marta Berešová

Chcem sa opýtať či by bolo možné nejakým spôsobom vyriešiť "nočných pretekárov" v centre mesta, hlavne na Komenského ulici a v okolí Kauflandu. Zvlášť teraz počas horúcich dní nie je možné večer otvoriť okná, kvôli hluku nie je možné uspať deti a aj my dospelí po náročnom dni nemôžeme oddychovať. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia Trebišov nemá zákonné oprávnenie merať rýchlosť jazdy vozidiel. Vaša žiadosť bola preposlaná na Okresné riaditeľstvo PZ v Trebišove.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

16.07.2017 11:34 - Marcela Bindasová

Chcela by som poprosiť o orezanie konárov smutnej vrby na sídlisku Juh medzi bytovkami pri detskom ihrisku, konáre sú priamo nad chodníkom a prekážajú pri prechode chodníka. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Orezy stromov na sídlisku Juh má Mestské hospodárske stredisko v pláne pravidelnej údržby zelene na verejných priestranstvách v 30. kalendárnom týždni.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsKS

09.07.2017 20:43 - J.L.

Dobrý deň, takže ak som dobre rozumela odpovedi na otázku z 1.7., ak istá autoopravovňa parkuje pokazené autá na verejnom parkovisku bez toho, aby mala priestory prenajaté a ešte k tomu tam odparkováva veľké dodávky patriace istej trebišovskej firme, treba iba zavolať mestskú políciu a táto to vybaví? tento stav trvá už pekne dlho a napriek upozorneniam sa s ním nič neurobilo niekoľko rokov!

Odpoveď

Dobrý deň,
parkovanie vozidiel, tzn. zastavenie a státie motorových vozidiel upravuje zákon č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov a taktiež Všeobecné záväzné nariadenie mesta č. 129/2013, ktoré upravuje všeobecné zásady a organizáciu parkovania a státia vozidiel na miestnych komunikáciách a ostatných verejných priestranstvách na území mesta Trebišov.
Nakoľko ste neuviedli presnejšiu lokalitu, kde by malo dochádzať k porušeniu vyššie uvedených právnych predpisov, chcem Vás požiadať o podanie oznámenia na bezplatnom telefónom čísle 159, kde udáte presnú lokalitu. Privítame aj oznámenia od občanov, ktorí sú svedkami nesprávneho parkovania alebo sú nesprávnym parkovaním obmedzovaní, a to na bezplatnom telefónnom čísle 159 (do 22.00 hod.) alebo na bezplatnom telefónnom čísle 158.
Zo strany MsP Trebišov nebude prehliadané porušovanie dopravných predpisov a situácií, na ktoré poukazujete, ale jednotlivé situácie budú riešené v zmysle platnej legislatívy.

Bc. Jindřich Sosna
referent pre výkon služby a MTZ MsP Trebišov

09.07.2017 13:53 - ADRIANA Mislaiova

Dobry den ja by som sa len chcela opytat ze preco tak stupla cena za tyzden v centre volneho casu.Minuly rok to bolo menej.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

v roku 2016 bol týždenný poplatok 30,00€. V aktuálnom roku je poplatok na týždeň 40,00€. V ňom je zahrnutý zvýšený poplatok za poistenie detí a za obedy, poplatok na vstup napr. do hvezdárne, na výstavy a stále expozície do múzea, taktiež sú v ňom zahrnuté čistiace a dezinfekčné prostriedky, energie, materiál na aktivity vykonávané s deťmi, atď.

Centrum voľného času Trebišov

10.07.2017 11:03 - Peter Gumán

Dobry den.Chcel by som sa opytat na orezanie uhlicnateho kriku pri vchode(od ihriska)na Komenskeho 2137/57.Krik zasahuje do pristoru vchodu aj chodnika.Je velmi rozrasteny,neprisposobivy obcania chodia zanho na velku,lebo cez neho nevidno.Neviem komu patri,preto sa chcem opytat za kym sa obratit ked ho chcem dat orezat(nie vyrezat),Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Predmetný ihličnatý strom, ktorý rastie pri vstupe do bytového domu na Komenského ul. 2137/57, orezali pracovníci Mestského hospodárskeho strediska utorok 11.7.2017.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

10.07.2017 10:25 - Mikulas Stefuca

Dobry den chcem dat do pozornosti cestu z parku za Trnavkou smerom na Marakanu . Tato cesta je nevyhovujuca pre ludi ktori by chceli ist do prirody pesi alebo na bicykli za oddychom ale im nedovoli vysoka nepokosena burina aj spadnuty strom cez cestu . To sa tyka aj ihriska zvana Marakana. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za zaslanie podnetu. Okolie cesty od Trnávky smerom na Kopaný jarok bude vykosené do piatka 14.7.2017 pracovníkmi Mestského hospodárskeho strediska.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

03.07.2017 12:45 - obyvateľka

zaujíma ma, či sa v najbližšej dobe neplánuje kosenie cesty,ktorá vedie od farebného mosta smerom na "kopaný jarok"

Odpoveď

Dobrý deň,

predmetný asfaltový chodník vykosia zamestnanci Mestského hospodárskeho strediska v spolupráci s Mestským aktivačným strediskom v 28. kalendárnom týždni.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

03.07.2017 13:53 - Gabriela Godušová

Dobrý deň,na Berehovsku ul.č. 2172 sa nasťahovali do bytu na 1 poschodie obyvatelia, ktorí majú zlozvyk vyhadzovať veci,nepotrebný starý materiál po rekonštrukcií. Upozornila som bytového dôverníka na uvedenú skutočnosť, zavolala na linku čistoty, ktorý do pár minút vyčistili prostredie /za čo im patrí veľká vďaka/. Vyhadzovanie vecí sa zase zopakovalo tento víkend. Chcem veriť, že dotyčná rodina sa neprisťahovala z Luniku IX alebo z osady.Prosím Vás o radu, ako postupovať pri opakovanom znečisťovaní životného prostredia.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ale uvedený bytový dom 2172 na Berehovskej ul., nie je v správe Bytového podniku Trebišov, s.r.o.
Odporúčame zaslať podnet na skutočného správcu bytového objektu.

S pozdravom

Vladimír Horňák
technik SDaB
Bytový podnik Trebišov, s.r.o.

© 2024 MESTO TREBIŠOV