Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

04.06.2017 21:37 - dada

ďakujem za opravu cestu pri výjazde z Budovateľskej ulice.

29.05.2017 18:03 - Martin O.

Dobrý deň,
neuvažuje správca mestského káblového rozvodu o rozšírení alebo zmene programovej ponuky/napr. nejaký hudobný program/?Ale aj o pravidelnej a promptnej oprave a údržbe výpadkov jednotlivých programov? Napr. celý víkend od 27.5.-28.5.2017 nefungoval program Novasport a dnes 29.5.2017 pre zmenu nevysiela program Paprika.Tieto výpadky sa opakujú pravidelne aj u iných programov, hlavne cez víkend a asi to nikomu nevadí.Opraví sa to až po nejakých 4-5 dňoch.
Vďaka za pravdivú odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

Bytový podnik Trebišov, s. r. o. ako operátor televíznych káblových rozvodov nemá v pláne rozširovať programovú ponuku o ďalší hudobný program.

Čo sa týka výpadkov jednotlivých programov, ospravedlňujeme sa za vzniknuté nedostatky, ale ak nikto nenahlási poruchu (zvlášť cez víkend), v takomto prípade dôjde k odstráneniu poruchy až v nasledujúci pracovný deň.

Ing. Peter Jakim
TKR, Bytový podnik, s. r. o.

22.05.2017 10:03 - Ladislav Mikunda

Už pred viac ako dvoma mesiacmi som Vás upozornil na dieru v ceste pred rodinným domom na ulici Československej armády 80. Samozrejme, že som na to nedostal odpoveď a ani nedošlo k náprave.Aspoň, že TS po viacnásobnom upozornení osadili značku ktorá upozorňuje na dieru. Táto značka tam stojí niekoľko mesiacov. Koho to zaujíma, že je to výpadovka z mesta?Viete sa len chváliť koľko dier zaplátate po celom Trebišove, ale akosi to nie je nikde vidno.
Celá ulica je poškodená a prial by som Vám zažiť prejazd kamiónov a traktorov, vtedy skáče celý dom a to nehovorím o fasáde, ktorá je znečistená od rozstrekov keď zaprší.
Verím,že raz sa dočkám odpovede a možno sa aj niekto zobudí a nielen dieru , ale celú ČSA opraví.

Odpoveď

Dobrý deň,

V roku 2017 Mesto pripravuje 2. etapu opráv mestských komunikácií. Medzi komunikácie navrhované na opravu patrí aj cesta na Ul. Čsl. armády. Navrhovaná je súvislá oprava tejto cesty na úseku od Rodinnej lekárne po posledný vjazd do areálu bývalej STS. Oprava rieši všetky priečne prekopávky a tiež miesto, ktoré uvádzate v podnete. Návrh 2. etapy opráv mestských komunikácií bude predložený MsZ na schválenie a vyčlenenie finančných prostriedkov na tento účel v rozpočte mesta. Predpokladaný termín realizácie opráv je september.

Operatívne riešenie súčasného problému zabezpečí správca komunikácie - TS mesta do 16.6.2017

Ing. Ján Bogda, odd. výstavby a majetku
Michal Davala, Technické služby mesta

27.05.2017 00:22 - Občan

Dobrý deň,
Chcel by som sa spýtať prečo sa nič nerobí s deťmi z osadách ktorý chodia po koši/kontajneri... Mestka a štátna polícia to má na haku. Maximálne ich vyzenu pôjdu preč a hned sa vrátia hrabať sa v koši. Potom keď chcem ísť vonku zo psom ta mi všetko žere po chodniku a nestiham sa stále pozerať že čo na zemi nájde. Neustále keď nejaky občan chce vyniesť smetí tak už hneď idú za vami nech mu to dáme. Malo by sa to nejak sprísniť pretože je to už na plač keď vidím ako malé detí chodia po koši, každodenné žobranie atď. Malé detí chodia po meste samé ich rodičia sa hrabaju na druhom konci mestá. To už je na plač keď vidím ako 6-10 detí chodia same po meste a snažia sa zohnať nejake jedlo v smetí pretože ich to rodičia naučili. Mohli by ste to nejak sprísniť a zobrať detsko na policiu nech zato ich rodičia pikaju keď ich tak učia lebo to už je nenormálne človek sa ani priateľkou po meste nemôže prejsť. Skoro vsade sami fetak v ruke namočena nejaká handra toluénom a tak isto aj deti v osadách. Dúfam že sa to už nejako bude riešiť.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia v Trebišove sa pri plnení zákonom uložených povinnosti zaoberá aj riešením problému, o ktorom píšete v podnete. Jednou z foriem na potlačenie tohto javu je okrem pravidelných kontrol verejne prístupných miest aj činnosť na úseku prevencie spočívajúca predovšetkým vo zvýšenom počte besied a prednášok v školských zariadeniach na témy súvisiace s uvedenými javmi. Samozrejmosťou je aj úzka spolupráca s oddelením školstva a oddelením sociálnych vecí na Mestskom úrade v Trebišove.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

30.03.2017 09:00 - M.S

Reagujem na otázku PLASTY. Odpad bol dodatočne vyvezený. Ďakujem

29.03.2017 08:40 - Zuzana Kolesarova

Dobrý deň, za bytovým domom na ul, Zimná 1641 je dlhodobo odstavený červený renault megane. Na tomto mieste je veľký problém zaparkovať a toto auto tu už dlhší čas zaberá parkovacie miesto. Chcem poprosiť mesto, aby to nejako riešili. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Oznam bol hliadkou MsP preverený. Vami uvedené vozidlo má platnú EK aj TK. V tomto prípade teda nemôžeme hovoriť o vraku vozidla.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

06.05.2017 16:10 - Jozef K.

Dobrý deň, chcel by som sa informovať, či je možné vykonať parkovne značenie na parkovacej ploche na ul. Cintorínska. Dosť často sa stáva, že neusporiadaným parkovaním v dennej dobe cudzími vozidlami dochádza k zmenšeniu možnosti odparkovaniu vozidiel a tak dochádza k zhoršeniu prejazdnosti uvedenej ulice, ktorá je dosť frekventovaná. Verím, že uvedené značenie by tu zaviedlo spokojnosť domácich aj cudzích motoristov.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Vodorovné dopravné značenie parkovacích plôch realizujú pracovníci stavebnej skupiny mesta. V súčasnosti sú plne vyťažení inými naliehavými úlohami týkajúcimi sa opráv a údržby zariadení majetku mesta. Obnova značenia parkovacích plôch bude realizovaná v mesiaci júl.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

23.03.2017 16:37 - Maria Horoskova

Pred par rokmi som sa pytala, ci sa budu opravovat vnutorne chodniky - dvor medzi Berehovskou a Komenskeho.Vtedy som dostala odpoved, ze momentalne to NIE JE v plane. Pytam sa znova. JE???? to uz v plane v blizkej buducnosti? Dakujem za odpoved.

Odpoveď

Dobrý deň,

oprava chodníka na Berehovskej ulici vo vnútrobloku od BD 2217 po Ul. 1. decembra bola navrhnutá a MsZ schválená medzi komunikácie, ktoré sa budú opravovať v roku 2017 v 1. etape. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie prostredníctvom elektronického trhoviska na výber dodávateľa prác.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

07.03.2017 10:11 - Ing.Vnek Stanislav

Keď som v máji 2014 vzniesol na vtedajšie vedenie mesta túto otázku:
Dobrý deň!
V mestskom parku sú rozsiahle rovné trávnaté plochy.Neuvažuje mesto so zriadením aspoň jedného petangového ihriska na nenáročnú kolektívnu pohybovú aktivitu po vzore napr.Francúzska?
Ďakujem!

Dostal so takúto odpoveď:

Mesto neuvažuje s vybudovaním petangového ihriska v mestskom parku. Táto hra nemá v našej oblasti žiadnu tradíciu a ste jediný, kto takú požiadavku vzniesol.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

Verím, že sa táto myšlienka nakoniec ujme a že sa hra petang
a stretávanie sa priateľov a známich pri nej stane tradíciou aj v našom meste.

26.04.2017 10:17 - Ing.Vnek S.

Dobrý deň!
Mám nasledujúce otázky:
1.Koľko finančných prostriedkov z mestského rozpočtu bolo od r.2010 doteraz vyplatených Prof.JUDr. Vojčíkovi za právne služby?
2.Kto a ako kontroluje rozsah poskytnutých služieb za jednotlivé mesiace ?
3.Koľko súdnych sporov mesto vyhralo
na základe ním poskytnutých služieb a v akej finančnej hodnote.(Koľko mesto ušetrilo zmluvou o
poskytovaní právnych služieb.)
4.Dokedy chce mesto využívať tieto právne služby?
Očakávam pravdivé a seriózne odpovede, nie zatĺkanie. Sú to peniaze občanov mesta !
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

v súvislosti s Vaším dotazom uvádzame, že mesto Trebišov každý mesiac zverejňuje na svojej webovej stránke všetky faktúry za poskytnuté právne služby zo strany prof. JUDr. Petra Vojčíka, CSc., z ktorých je zrejmá výška finančných prostriedkov poskytnutá za predmetné právne služby.

Kontrolu poskytnutých služieb vykonáva vedenie Mesta Trebišov.

Od roku 2010 bolo ukončených 8 súdnych sporov, v ktorých mesto zastupoval JUDr. Vojčík. V týchto sporoch si navrhovatelia voči mestu nárokovali sumu presahujúcu 10 mil. €.

Mesto Trebišov mieni využívať služby advokátskej kancelárie minimálne do ukončenia prebiehajúcich súdnych sporov.

kancelária primátora

12.04.2017 15:58 - lenka

Pekny den prajem, mala by som dve otazky:
1. nieje mozne na semafore nastavit dlhsi cas zelenej pre chodcov? (vacsinou som v polovici cesty, ked prave prechadzam s detmi)

2. Je mozne na prechode pre chodcov pri kruhovom objazde osadit zrkadlo? kvoli zaparkovanym autam stojacim casto az tesne pri prechode nieje vidiet prichadzajuce auta9 tento prechod pouzivaju vo velkej miere skolaci a skolkari.


dakujem velmi pekne

Odpoveď

Dobrý deň,

Toto je odborné vyjadrenie okresného dopravného inšpektorátu, ktoré je citované z vyhlášky pre dopravnú situáciu na svetelnej križovatke ulíc Čsl. armády a Komenského v Trebišove.Svetelná križovatka je nastavená v zmysle platných predpisov len má osobitnú úpravu dopravy, ktorá je bežná aj v iných mestách.

§ 9 ods. 3 písm. c) Vyhlášky č. 9/2009 Z. z.

Pri riadení cestnej premávky na križovatke:
...signál s plným zeleným svetlom "Voľno" znamená pre vodiča možnosť pokračovať v jazde, a ak dodrží ustanovenia o odbočovaní a také odbočovanie nie je zakázané dopravnou značkou, možnosť odbočiť vpravo alebo vľavo a ak dodrží ustanovenia o otáčaní a otočenie dovoľuje dopravná značka, možnosť otočiť sa; vodič je pritom povinný dať prednosť chodcom prechádzajúcim vo voľnom smere po priechode pre chodcov a cyklistom prechádzajúcim vo voľnom smere po priechode pre cyklistov, pritom ich nesmie ohroziť ani obmedziť; ak svieti signál pre opustenie križovatky (č. S 4) umiestnený v protiľahlom rohu križovatky, neplatí pre odbočovanie vľavo alebo vpravo § 19 ods. 4 zákona.

Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

2. Neuviedli ste v podnete, ktorý kruhový objazd máte na mysli. Osadenie zrkadla na priechode pre chodcov pri kruhovom objazde pri OC Kaufland nie je potrebné.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

24.05.2017 00:06 - Jaroslav Duc

Dobry den.
Prosim vas o opravu verejneho svetla na rohu SNP a Nemocnicnej.Svetlo zhasina a zapina sa.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme za oznámenie poruchy. Porucha bude odstránená Technickými službami mesta do 30.5.2017


Michal Davala
TS mesta Trebišov

24.05.2017 00:11 - Jaroslav Duc

Dobry den.
Prosim vas o opravu kanala ktory ked na neho nabehne auto tak buchne.Je to velmi neprijemne a rusi to pokojne byvanie,kedze to pocut do domu aj ked su plastove okna.Ten kanal je na ulici SNP pred domom 1844/137.Dakujem za vasu pozornost.

Odpoveď

Dobrý deň,

Technické služby mesta Trebišov sa uvedeným podnetom budú zaoberať a hľadať možnosti na jeho riešenie v čo najkratšej dobe.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

24.05.2017 00:19 - Jaroslav Duc

Dobry den.
Prosim vas je mozne doopravovat vytlky na ulici SNP,aj ked ste uz uviedli ze ulica SNP bola uz opravena.Bol sa tam pozriet niekdo kompetentny?Hlavne vytlk ako sa vychadza z ulice l.saru na snp.Je tam mega vytlk okolo kanala a cudujem sa ze si tam nikdo este neroztrieskal napravu na aute.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Technické služby mesta Trebišov zrealizovali opravy najrizikovejších výtlkov obaľovanou zmesou za studená typu Canader v množstve 25 ton. V nasledujúcom období sa bude pokračovať v opravách INFRASETOM a obaľovanou zmesou za tepla. Výtlk, ktorý spomínate v zaslanom podnete, bude opravený.

Michal Davala
TS Trebišov

19.05.2017 13:33 - Dušan Grajcár

Dobrý deň. Na bývalej Strojno traktorovej stanici na ČSL armády sa renovuje administratívna budova, Vraj z nej bude ubytovňa. Ak áno, prečo sa tam bývajúcich občanov nikto nepýtal , či s tým budú súhlasiť ? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestské zastupiteľstvo v Trebišove uznesením č. 169/2012 zo dňa 28.12.2012 schválilo Zmeny a doplnky č. 1 UPN mesta Trebišov, kde táto lokalita bola zmenená na zmiešane územie s mestskou štruktúrou (občianskej vybavenosti a bývania). Z toho dôvodu zmena využitia budovy - z administratívnej budovy na bytový dom nie je v rozpore s verejnými záujmami mesta.

Oddelenie výstavby a majetku

22.05.2017 18:37 - Helena

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, že kto ma na starosti stromy okolo chodníka a rodinných domov. Vôbec sa nedá prejsť okolo dvoch domov, čo tak visia konáre, že sa človek musí až zohýnať, aby mu pichliače ihličnatých stromov nevypichli oči. Je to ulica SNP, celkom dole za nemocnicou a križovatkou. Po ľavej strane sú domy. Za križovatkou hneď prvý rohový, biely, poschodový dom č.1741/103 a potom asi o 4-5 domov nižšie žltý štvorec č.1159. Pred týmito domami sú stromy, ktorých konáre je nutné spíliť. Prosím, aby ste upozornili kompetentných, alebo majiteľov týchto domov, aby konáre odstránili. Ďakujem pekne.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Pracovníci Mestského hospodárskeho strediska upravia prevísajúcu zeleň nad chodníkovou časťou pozdĺž celej ulici SNP do konca 21. kalendárneho týždňa.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

23.05.2017 12:49 - Jozef K

Dobrý deň prajem. Chcem vysloviť poďakovanie vedeniu Mesta Trebišov, ako aj osobám, ktoré majú na starosti rubriku "Odkaz pre starostu" za skutočne promtné vyriešenie problému - odstránenie betónového telesa pri kontajneroch,taktiež aj za ( síce len čiastočné) opravenia verejného osvetlenia na parkovisku pred blokom 2220. Ešte raz - VĎAKA. Vďaka patrí i pracovníkom, ktorí takéto problémy odstraňujú. Takto si predstavujem spoluprácu občanov z mestom na odstránenie problémov, ktoré sa týkajú nás všetkých.

21.05.2017 19:30 - viera

Dobrý večer,chcela by som poprosiť či by nebol možný orez stromčekov na ulici M.R.Stefánika 2221/174, nakoľko su hned pod oknami a v prípade silnejšieho vetra konáre buchaju do okien.Vopred dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Mesto Trebišov, ako vlastník pozemku pri bytovom dome č. 2221/174, zaslalo písomnú žiadosť na realizáciu Vašej požiadavky správcovi zelene a zároveň oprávnenej organizácii - Technickým službám mesta Trebišov.


Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

15.05.2017 15:57 - Michal Dudáš

Dobrý deň.Obyvatelia bytového domu na ul.SNP 2344/86 v zastúpení domovníkom p.Dudášom žiadame o orezanie stromu pred bytovým vchodom.Vysoký topoľ pri vetre ohrozuje nájomníkov tým, že sa z neho ulomujú menšie konáre.Do budúcna chceme riešiť jeho celkové odstránenie, nakoľko korene poškodzujú chodník a máme obavy aby sa nedostali do kanalizácie a neupchali ju.Za skoré a kladné vybavenie vopred ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe miestnej obhliadky dňa 22.5.2017 súhlasíme s úpravou koruny a orezaním konárov topoľa rastúceho v zelenom páse vo vlastníctve mesta Trebišov pred bytovým domom č. 2344/86 na Ulici SNP v Trebišove. Úpravu zrealizujú Technické služby mesta Trebišov, ktoré sú správcom zelene a zároveň oprávnenou organizáciou. Písomný súhlas Vám Mesto zašle aj poštou.

Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

19.05.2017 13:42 - Dušan Grajcár

Dobrý deň. V rebríčku Otvorená samospráva, ktorý zostavuje Transparency International, klesla Trebišovská samospráva v roku 2016 oproti roku 2015 o 13 priečok. V súčastnosti v roku 2016 je skoro na koci na 89 mieste. Na Trebišovskej stránke je cenzúra, články občanov nie sú uverejnované. Poslanci o tom hovoili na poslednom zasadnutí, no nič sa nezmenilo. Tohto roku 2017 sa asi dostaneme zásluhou MsÚ na posledné miesto v rebríčku. Ako to chce vedenie MsÚ riešiť ? Tento príspevok zasielam aj do Transparency Internacionál, lebo určite nebude uverejnený. ďakujem za odpoveď

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za otázku. Na stránke mesta nie sú cenzurované články. Od roku 2015 bolo zavedených niekoľko opatrení, ktoré majú práve za cieľ zaviesť väčšiu transparentnosť v činnosti samosprávy.

Kancelária primátora

14.05.2017 21:49 - Dominika Belakova

Dobrý deň, je možné aby suseda oproti si psotavila pred branu dva obrovske kamene aby sa jej tam auta neotáčali ?

Odpoveď

Dobrý deň,

Váš podnet bol hliadkou MsP bezodkladne prešetrený. Majiteľka rodinného domu na Repnej ul. bola upozornená na nevhodnosť svojho konania a kamene spred svojho domu odstránila nedeľu 14.5.2017.
Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

15.05.2017 14:03 - Dáša Kasardová

Dobrý deň! Prosím Vás chcem sa opýtať kedy sa budú kosiť trávniky na Cukrovarskej ulici, nakoľko tráva je už veľmi vysoká. Ďakujem za odpoveď. Kasardová

Odpoveď

Dobrý deň,

podľa plánu kosenia bude kosenie na Cukrovarskej ulici realizované piatok 19.5.2017.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

14.05.2017 23:52 - Monika

Dobrý deň,ešte stále som od Vás nedostala odpoveď,čo s tým vrakom na ulici Komenského poriesi to už konečne niekto.Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

dňa 15.5.2017 bol vrak osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia, zelenej farby, z parkoviska na Komenského ulici, odstránený.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

04.05.2017 16:12 - Vladimír Malý

Dobrý deň, rád by som sa opýtal, či je plánovaná oprava príjazdovej cesty a parkoviska na ulici Zimnej pred bytovkou 1641. Alebo ak by to bolo možné, aspoň zasypať tie výtlky, ktoré tam sú, pretože naše autá to už nezvládajú, nehovoriac o maximálnom nedostatku parkovacích miest. Ďakujem za odpoveď, pekný deň.

Odpoveď

Dobrý deň,

cesta na Zimnej ulici bola zaradená medzi komunikácie, ktoré sa v roku 2017 zreparujú v 1. etape. Opravený bude najviac poškodený úsek cesty, a to od Čsl. armády po vjazd do NS. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na výber dodavateľa prác.

Ing. Ján Bogda
referent odd. výstavby a majetku

03.05.2017 13:22 - Iveta Vajdová

chcela by som sa opýtať kompetentných co mam robiť ak na ulici môj sused oproti vlastní 5aut a ešte dodávku Bolo mi povedané ze on tam môže mať koľko chce moju dceru zavolal aby si auto dala preč lebo tam je ich dom a tam môže stať len on tak by som chcela vedieť ako postupovať je to štátny zamestnanec tak ma asi iné pravidla

Odpoveď

Dobrý deň,

všeobecné znenie zákona o cestnej premávke určuje, že vodič môže s vozidlom zostať stáť na obojsmernej ceste len v prípade, ak medzi jeho vozidlom a vzdialenou stranou cesty zostane voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Vodič nesmie zastaviť a stáť, okrem iného, pred vjazdom na cestu z miesta mimo cesty, na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov. Ak s Vašim vozidlom správne parkujete na ceste a nestojíte pritom pred vjazdom z dvora suseda, neporušujete žiaden predpis.


Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

29.04.2017 14:05 - Bady

Dobrí deň chcel by som sa spýtať či bi sadali niečo spraviť s parkovaním na Komenského 19lebo tu je veľmi málo parkovacích miest apred bitovkov aj za bitovkov je trávnatá plocha kde ho samohli urobiť parkovacie miesta ja som ochotní si aj parkovacie miesto odkúpiť za rozumnú cenu ale ani som vedel že keď o4pridem sroboti tak budem mať svoje miesto voľné a pohode tam zaparkujete vopred ďakujem za vašu odpoveď adufam zesa to už konečne nejako viriesi

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov nemá v súčasnosti schválenú mestskú parkovaciu politiku, ktorá by umožňovala regulovanie statickej dopravy s možnosťou vyhradeného plateného parkovania pred bytovými domami. Touto cestou sa už vybrali mnohé mestá, no aplikácia v praxi prináša aj negatívne vnemy, ktoré je nutné akceptovať. Základným technickým podkladom je štúdia statickej dopravy, ktorá zdokumentuje rozsah regulovaných zón, typy možnej regulácie (časová, spoplatnenie, kombinácia), nutné rozhodnutie o zabezpečení budúcej prevádzky v regulovanej zóne (vlastné sily mesta alebo prenájom parkovacej spoločnosti). Na jej spracovanie je potrebné vyčleniť finančné prostriedky, ktoré mestské zastupiteľstvo v rozpočte na rok 2017 neschválilo.

Ing. Iveta Verešová
referentka oddelenia výstavby a majetku

21.04.2017 10:47 - pato

na ulici Škultetyho medzi bytovkami a obchodom s nábytkom a potravinami adriana su na ceste také výtlky, že je to už na nervy pýtam sa Vás, keď to nie je mesto schopne opraviť čo určite nie je, keďže tento stav trvá roky, nech príkaže tým dvom podnikateľom, aby túto vozovku opravili , je rozbitá vďaka ich 12 tonovým autám z poľska čo nosia nábytok a ďalším nákladným autám čo zásobuju potraviny!!!!!! My ako občania sme radi, že tu máme v okolí obchody, ale keď z nás vedia podnikatelia žit, tak nám nemusia rozbíjať vozovku. Človek keď parkuje potom auto tak dobre, že nemusí käpiť ladu nivu aby sa tam dostal. Keď sú tie kaluže naplnené vodou tak keď odstávite auto potom po neakom čase vyzerá ako keby na neho hádzali blato, nakoľko prechádzajúce autá celú tuto vodu rozstrekujú na zaparkované autá. Nech si tam primátor postaví auto svoje a nech na neho 12 hod špliecha blato

Odpoveď

Dobrý deň.

Cesta na Škultétyho ulici vedľa BD 1923 po Potraviny Adriana patrí medzi mestské komunikácie s najväčším rozsahom poškodenia. Bola navrhnutá a MsZ schválená do zoznamu ciest a chodníkov, ktoré sa budú v roku 2017 opravovať v 1. etape. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie prostredníctvom elektronického trhoviska na výber dodávateľa prác.

Ing. Ján Bogda
oddelenie výstavby a majetku

29.04.2017 10:31 - Tatiana RNDr. Jenčová

Dobrý deň, uvítala by som keby mestská polícia kontrolovala dôslednejšie spoluobčanov venčiacich psov, či majú pri sebe sáček alebo vrecko na exkrementy. Lúka na sídlisku Juh je dosť znečistená a čo bude ďalej?, psov je veľa a ľudí zbierajúcich exkrementy je minimálne..
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň!

Mestskí policajti pravidelne kontrolujú dodržiavanie Všeobecne záväzného nariadenia (č. 128/2013 o podmienkach držania psov), ktoré vyplýva zo zákona (č. 282/2002 Z. z. a ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov), a to aj vo Vami uvedenej lokalite. Je to však predovšetkým o zodpovednosti majiteľov psov a ich prístupe k svojmu okoliu a susedom. Mnohí sa správajú disciplinovane iba v situácii, keď vidia policajtov. V prípade zistenia porušenia VZN však budú previnilci riešení v zmysle zákona.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

10.04.2017 14:00 - M.B.

dobry den,chcem sa informovat,ci sa mesto zapojilo do Vyzvy minis.podohospodarstva SR


4.3.1 Zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach prostredníctvom budovania prvkov zelenej infraštruktúry a adaptáciou urbanizovaného prostredia na zmenu klímy ako aj zavádzaním systémových prvkov znižovania znečistovania ovzdušia a hluku

vyhlasenej vo februari t.r.

ide o moznost ziskania nenavratnych fin prostriedkov na skvalitnenie a zazelenenie sidlisk a vnutroblokov.
Kedze vieme,ake ostalo mesto aj prilahle zelene plochy po minuloroc.rozkopavkach,neupravene,zdevastovane,a mesto dovodi,ze na vysadbu stromcekov,zelene,krikov apod.zalezitosti nema fin.zdroje,pritom ide o pozemky mesta,takze by sa malo, minimalne podielat, na zazelenovani ploch,pribudli betonove plochy na parkoviska,ubudlo stromov,ziskanim fin.zdrojov by sa vyrazne mohol skvalitnit zivot obyvatelov sidlisk,hlavne cez horuce leta...

tiez ,ak sa mesto neplanuje zapojit,poprosim obcanom vysvetlit dovod,dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Mesto Trebišov sa plánuje zapojiť do výzvy „Verejné osvetlenie“, a zároveň je vydané aj územné rozhodnutie na rozvody pre pripojenie telekomunikačných zariadení. Obidve stavebné akcie si vyžadujú opätovné rozkopávky verejného priestranstva. Z tohto dôvodu by sa zapojenie do výzvy na projekt „Zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach prostredníctvom budovania prvkov zelenej infraštruktúry a adaptáciou urbanizovaného prostredia na zmenu klímy, ako aj zavádzaním systémových prvkov znižovania znečistenia ovzdušia a hluku“, minulo účinku. Mesto sa zapojí do podobnej výzvy v budúcom období.

Mgr. Martina Dembická
referentka pre regionálny rozvoj

13.04.2017 17:43 - Peter

Dobry den,na ulici Československej armády 86 bude ubytovna ? Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov poskytuje sociálnu službu krízovej intervencie na Dopravnej ul. 2107/1, 075 01 Trebišov v Mestskom útulku Trebišov pobytovou formou na určitý čas, ďalej zabezpečuje dočasné ubytovanie v Mestskej sociálnej ubytovni v Trebišove.
Mesto Trebišov neplánuje zriadiť ďalšiu ubytovňu.


Mgr. Henrieta Demjanová
vedúca oddelenia

© 2024 MESTO TREBIŠOV