Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

06.07.2017 10:19 - Dada

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať prečo je zrušene detske ihrisko na Paričove.
alebo tam ďeťom nepatrííí??,
viem že často tam chodievali naši spoluobčania ,ktorí ho aj ničili.
dlho nám nevydržalo. Plánuje mesto obnovu? čo tak oplotenie na čip?? Lebo inak zase dlho asi nevydrží. načo tam sú potom kamery? je smutné že v meste ma každé sídlisko svoje ihrisko a časť Paričova nie. ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

detské ihrisko z MČ Paričov bolo odstránené po predchádzajúcich sťažnostiach občanov, že sa nachádza v ochrannom pásme vzdušného elektrického vedenia vysokého napätia. V ochrannom pásme vonkajšieho nadzemného elektrického vedenia a pod elektrickým vedením v súlade so zákonom č. 656/2004 Z. z. o energetike je zakázané zriaďovať stavby, konštrukcie a skládky a vykonávať činnosti ohrozujúce bezpečnosť osôb a majetku. Mesto hľadá vhodnú lokalitu v MČ Paričov na umiestnenie demontovaného detského ihriska.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

01.07.2017 09:39 - M.B.

chcem sa informovat,ci ma mesto nejake nariadenie na obmedzenie,resp.zakaz parkovania dodavok a nakl.aut na parkoviskach na sidliskach,napr.sever...

Odpoveď

Dobrý deň,

režim parkovania dodávok a nákladných vozidiel v meste Trebišov je upravený vo VZN mesta Trebišov č. 129/2013 o parkovaní a státí vozidiel na miestnych a účelových komunikáciách a ostatných verejných priestranstvách, čl. 3 ods. 3.3. Kontrolu dodržiavania tohto VZN zabezpečuje mestská polícia.


Ing. Iveta Verešová
oddelenie výstavby a majetku

28.06.2017 17:42 - Lubomir Hatalovsky

Dobry den . Dnes je uz kalendarne leto. Jedna otazka.Do kedy bude vianocna vyzdoba na Paricove..? Vlastne treba ju ponechat, deti a cigani sa nenudia a obcas sa aspon tak pohraju kto trafi cervenu kto zelenu. Ved co na tom par kusov..mesto ma dost penazi a deti sa aspon nenudia. Pekny den pani zodpovedni

Odpoveď

Dobrý deň.

Uvedená vianočná výzdoba je súkromnou iniciatívou občanov. Bude odstránená 6.7.2017.
Ďakujeme za podnet.


Michal Davala
TS Trebišov

28.06.2017 10:14 - Viera Brežinská

Dobrý deň.
Vážení 12 poslanci mestského zastupiteľstva. Dovolím si upozorniť, že otázky, ktoré položím, pokladám z vlastnej iniciatívy. Nevyjadrujem názor vedenia ZUŠ a ani mojich kolegov.
ZUŠ bola navrhnutá vedením mesta na udelenie Ceny predsedu Košického samosprávneho kraja. V období, keď si pripomína 60. výročie založenia. Z 18 poslancov bolo 12 proti udeleniu Ceny, resp. návrhu na udelenie. Naozaj nechcem na nikoho útočiť. Verím, že každý hlasuje podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Chcem sa len opýtať: Prečo? Pozrela som si záznam zo zasadnutia MZ z 26.6.2017. Dúfam, že sa mýlim, keď si myslím, že je to preto, že terajšie vedenie mesta obvinilo bývale vedenie mesta z predraženia chodníkov v Mestskom parku. A ak sa nemýlim, dovolím si ďalšiu otázku. Páni poslanci a dámy poslankyne, toto myslíte vážne? Len tak mimochodom. Úspechy žiakov-akordeónistov za posledných 10 rokov.(keďže píšem vo svojom mene,nespomínam úspechy kolegov)Regionálna súťaž v speve ľudových piesní-zlaté pásmo. Celoslovenská súťaž v komornej hre v Bratislave-1 strieborné, 3 zlaté pásma. Celoslovenská súťaž v sólovej hre na akordeóne v rôznych mestách Slovenska-1 bronzové,1 strieborné pásmo, 2 miesto a 6 zlatých pásiem. Medzinárodná súťaž v Prahe-strieborné pásmo. (zlato nám uniklo o 0,14 boda) Medzinárodná súťaž v Rajeckých Tepliciach-1 bronzové, 1 strieborné, 3 zlaté pásma a 1 laureát súťaže (absolútny víťaz kategórie) Nespomínam vystúpenia v rámci mesta, lebo by to bolo nadlho. V prípade hlasovania MZ išlo len o návrh, nie o Cenu samotnú. Rozhodnutie o udelení je na predsedovi KSK. V diskusii k návrhu padla jediná otázka ohľadom samotnej Ceny, ktorá má tri kategórie. Nikto sa nič nepýtal ohľadom ZUŠ, nikto neargumentoval, nikto nenamietal. Niesom proti nikomu a niesom za nikoho. Ide mi o princíp. Dovolím si teda zopakovať otázku. Prečo ste nezahlasovali za návrh? A nepýtam sa len ako učiteľ, ale aj ako volič. Ďakujem za odpoveď. V.Brežinská

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za otázku. Vzhľadom na to, že odpoveď na ňu je výhradne v kompetencii poslancov MsZ, nevieme na ňu odpovedať.

kancelária primátora

27.06.2017 22:33 - Vladimír Blahovský

Pri garážach na Ľ.Podjavorinskej(na rohu vzadu k Materskej škôlke) už 3-tí rok neodteká kanál.Pri hovore s havarijnou službou mi bolo povedané nech sa obrátim na Povodie Bodrogu a Hornádu, poprípade na Technické služby mesta.Odpoveď bola že uvedená kanálová šachta nikomu nepatrí nakoľko sa na ňu pozabudlo pri nejakom zakresľovaní či čo.Lenže pri letných dažďoch voda stojí po celom úseku cesty a parkovacích miestach vo výške cca +-15 cm. Doteraz som to riešil občasným čistením palicou ale stále sa zanáša nakoľko je tam hrubá vrstva odpadu a nánosu z naplavenín zo striech garáži.Ďakujem ...

Odpoveď

Dobrý deň.

Upresnenie, o ktorý uličný vpust ide, bolo prekonzultované s p. Blahovským a zároveň obhliadkou (29.6.2017). Čistenie uličných vpustov na Ul. Ľ. Podjavorínskej a Hviezdoslavovej ulice bude realizované v týždni od 3.7.2017 - 9.7.2017

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

27.06.2017 17:34 - Vladimír Kmeť

Plánuje Mesto Trebišov upratať na ulici Strednej posypový materiál, čo zostal na ceste od zimy? Tento sa nachádza v celej lokalite IBV JUH, no na ulici Strednej je ho dostatok aj na budúcu zimnú sezónu.

Odpoveď

Dobý deň,

uvedená lokalita, tak ako všetky verejné priestranstvá v meste, sa pravidelne upratuje. Najbližšie upratovanie lokality IBV JUH sa uskutoční v rámci upratovania po kosbe verejných priestranstiev v zmysle "Plánu kosenia", ktorý je týždenne zverejňovaný na webovom sídle mesta.


Miroslav Davala
vedúci MsAS

25.06.2017 12:45 - Jozef

Zdravím mam otazku,Ulica Československej armády od Rodinnej lekárne po posledný vjazd do areálu bude suvisle novy koberec po celej dlžke a širke? dakujem za odp.

Odpoveď

Dobrý deň,

uvedený úsek cesty na Ul. Čsl. armády bol navrhnutý do 2. etapy opráv mestských komunikácií. Na celej ploche bude odfrézovaný starý asfalt, prevedená výšková úprava uličných vpustov, položený nový asfaltový koberec. Návrh 2. etapy opráv mestských komunikácií podlieha schváleniu mestského zastupiteľstva.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

25.06.2017 13:58 - človek ,ktorý sa potrebuje vyspať

Dobrý deň,
Rana by som sa informovala prečo mestská polícia nerieši NONSTOP hluk , vystrájanie a vyčíňanie alkoholikov, kt. sa nepretržite zdržujú pri pivárni GOLIáš piatok/ sobotu do 3,4 rána dokým neodpadnú od toho vrieskania. Ale pokiaľ ide o nedovolené zastavenie auta pri kraji cesta, tak sú tu do minúty.

Odpoveď

Dobrý deň,

hliadky mestskej polície, v závislosti od pracovnej doby, kontrolujú aj Vami uvedenú prevádzku a v prípade zistenia rušenia nočného pokoja alebo verejného poriadku je vec riešená v zmysle platnej legislatívy.

Prevádzkovatelia reštauračných a pohostinských zariadení sú povinní dodržiavať VZN č. 125/2013 o určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb. V prípade jeho porušenia budú prevádzkovatelia týchto zariadení riešení v zmysle platnej legislatívy a bude im uložená sankcia. Hliadky MsP budú v letnom období vykonávať pravidelné kontroly zamerané na dodržiavanie VZN a v prípade jeho porušenia celú vec zdokumentujeme a postúpime mestu, ktoré je v tomto prípade správnym orgánom.

Zároveň sa obraciame na občanov, aby pružne reagovali na rušenie nočného pokoja, privolali hliadku polície na bezplatnom tel. č. 159 alebo na bezplatnom telefónnom čísle 158, najmä v čase,keď dochádza k porušeniu VZN.
Príslušníci MsP budú na oznam promptne reagovať v zmysle ich zákonných oprávnení.

Bc. Jindřich Sosna
referent pre výkon služby a MTZ MsP Trebišov

27.06.2017 21:40 - Miriam Kovacova

Dobrý deň, po 3 rokoch som zavítala do Vášho mesta a ostala som veľmi milo prekvapená aké je zakvitnuté. Chcela by som vyjadriť uznanie tomu, kto prišiel s nápadom takto skrášliť prechody pre chodcov pri okružných križovatkách. Jednoducho nádherne pestré kvety v hustých prirodzených chumáčoch. Nemám rada strohosť - a toto pôsobí veľmi moderne a sviežo! Gratulujem mestu že má tak šikovných záhradníkov. Prosím odkážte im to...

15.06.2017 07:27 - obcan

Dobrý deň prajem.. Chcela by som zi upozorniť na zlý stav detského ihriska na Škultétyho ulici.. Týka sa to jednej šmýkačky otočenej smerom k bytovke 1515. Tie dreva co idu k šmýkačke sú dosť nebezpečne chýbajú na nich šruby a deti keď prechádzajú tak sa tie dreva zdvíhaju hrozí nebezpečie pre deti mohli by prísť k úrazu...

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Na tomto detskom ihrisku boli stredu 21.6.2017 prekontrolované jednotlivé prvky, opravené spoje na pohyblivých častiach a nášľapných doskách. Zároveň boli kontrolované a následne odstránené nedostatky na všetkých ihriskách, ktoré prevádzkuje Mesto. V dňoch 26. a 27.4.2017 boli vykonané oprávnenou organizáciou Hlavné ročné kontroly týchto detských ihrísk. Súčasťou kontroly okrem iného je aj odstránenie nedostatkov na pohyblivých častiach, nášľapných plochách, doplnenie spojov. Mesto vykonáva pravidelné mesačné kontroly detských ihrísk. Napriek tomu uvítame, v prípade zistenia nedostatkov, nahlásenie podnetov od občanov, aby mohli byť operatívne odstránené.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

12.06.2017 22:04 - Michal Eštók

V poslednom case na mestskych zastupitelstvach a v bulvare rezonuje otazka odmenovania byvalych veducich zamestnancov a rovnako odmenovanie zastupcu terajsieho primatora. V roku 2011 si primator Kolesar svojich zastupcov ustanovil s tym, ze budu poberat polovicny plat. Chcem sa preto vedenia mesta opytat, ci zastupca Gore skutocne poberal plat len v polovicnej vyske? Dakujem za odpoved a uverejnenie.

Odpoveď

Dobrý deň,

Ing. Gejza Gore, ako bývalý zástupca primátora (2011 – 2014), poberal v rokoch 2011 a 2012 odmenu za výkon funkcie, ktorá zodpovedala polovičnému úväzku. Rovnako tak od začiatku roka 2013 až do septembra 2013 poberal plat zodpovedajúci výkonu funkcie na polovičný úväzok, avšak v septembri 2013 mu bol priznaný plný plat za výkon funkcie, čo vo finančnom vyjadrení predstavovalo sumu 2.713,20 EUR, navyše mu v tom istom mesiaci bol vyplatený doplatok k platu vo výške 7.585,60 EUR. Jeho plat za september 2013 teda predstavoval sumu bezmála 10.300 EUR. Od septembra 2013 až do konca funkčného obdobia Ing. Gore poberal plat vo výške 2.713,20 EUR čo zodpovedalo výkonu funkcie zástupcu primátora na plný úväzok. V máji 2013 mu k platu za výkon funkcie bola priznaná odmena pri príležitosti životného jubilea, a to vo výške jedného mesačného platu a teda 1.765,00 EUR.

kancelária primátora

18.06.2017 15:40 - dada

Dobrý deň, dostali sme oznámenie o zvýšení poplatku za káblovú televíziu,čo chápem.Ale zaujímalo by ma, dokedy budeme pozerať na štvorčekovaný obraz alebo zaseknutý, niekedy ide len zvuk bez obrazu.Problém je pri vetre, či búrke, kedy vypadne káblovka úplne. A stáva sa to často.Užívatelia ostatných poskytovateľov taký problém nemajú.

Odpoveď

Dobrý deň.

Bytový podnik Trebišov, s.r.o., ako operátor TKR, pokiaľ nemá nahlásenú poruchu a o výpadku nemá informáciu, nevie pracovať na odstránení poruchy. V prípade nahlásenia reagujeme operatívne. Problémy sa vyskytujú v situáciách, ktoré uvádzate, a to pri vetre či búrke. Takéto poruchy sú ťažko identifikovateľné, preto sa zdá, že ich odstránenie trvá dlhšie.

JUDr. Ján Šipoš
riaditeľ spoločnosti
Bytový podnik Trebišov, s.r.o.

23.06.2017 06:54 - dada

Dobrý deň,keďže som sa nedočkala uverejnenia otázky, skúsim ešte raz.Prečo máme platiť BP zvýšený poplatok za káblovku, keď sa nedá pozerať pri štvorčekovanom alebo žiadnom obraze?

Odpoveď

Dobrý deň.

Bytový podnik Trebišov, s.r.o., ako operátor TKR, pristúpil k zvýšeniu poplatkov za TKR na základe zavedenia poplatkov spoločností TV Markíza a CET 21 za programy:
TV Markíza, Doma, Dajto, TV Joj, Joj Plus, Wau, Rik.

JUDr. Ján Šipoš
riaditeľ spoločnosti
Bytový podnik Trebišov, s.r.o.

21.06.2017 19:41 - Peter S

Dobrý deň. Chcel by som sa informovať, či sa dá odhlásiť z odberu káblovej televízie, nakoľko mám vlastný satelitný príjem,taktiež internetovú televíziu a ponuky slovenských médii vôbec nesledujem, tudiž mi je ešte aj odber nevyužívanej káblovky BP zbytočný. O.i. väčšinu roka som mimo SR a platenie zbytočnej služby považujem za nezmyselné. Na koho sa mám obrátiť,aby došlo k odpojeniu odberu v mojej domácnosti? Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

v prípade odpojenia a odhlásenia od TKR je potrebné prísť podpísať odhlášku od TKR na Bytový podnik Trebišov, s.r.o., Puškinova 18, 2. posch. č. d. 15, p. Girmanová.


Viera Girmanová
sekretariát Bytového podniku Trebišov, s.r.o.

23.06.2017 13:45 - dada

Ďakujem veľmi pekne za rýchle odstránenie poruchy na káblovej televízii na Budovateľskej ulici.

22.06.2017 15:45 - ANNA

Dobrý deń, chcem Vás poprosit o úpravu kríka na rohu ulice HOLLÉHO a VARICHOVSKA, pred rod. domom č. 5 ,pretože prekáža vo výhĺade aut smerom od pekárne BFR.Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň

predmetný krík bol upravený pracovníkmi Mestského hospodárskeho strediska štvrtok 22.6.2017.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

18.06.2017 14:46 - D Demeter

Dobrý deň, rád by som vedel ako je to s tou odmenou pre bývalého kontrolóra mesta, nakoľko na poslednom zastupiteľstve sa preberala práve otázka jeho odmeny. Pýtam sa preto lebo som aj zaregistroval odpoveď že to už nie je možné nakoľko už nie je zamestnancom mesta, zarszilaa reakcia jeho nástupcu ktorý vypovedal že treba nájsť nejaký spôsob. Na budúceho kontrolóra veľmi "neprofesionálne", a preto ma zaujíma či mesto vyplatí odmenu a ak áno v akej výške a na základe čoho, pevne verím že bude moja otázka zodpovedná , Dušan D

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov nevyplatí odmenu bývalému kontrolórovi.

Ing. Peter Duč
vedúci finančného oddelenia

13.06.2017 21:30 - ANNA

Dobrý deń, chcela by som som poprosit o orezanie ihličnateho stromu a kríku na ul. Palarikova- smerom od kupaliska pred rod. domom na ktorom je iba čislo 7- je neuplné. strom a krík zasahujú do cesty a tým znemožnujú výhĺad pre auta ktoré prichádzajú z ul.Krátka. Ďakujem za skoré vybavenie.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Orez 2 ihličnatých stromov na Palárikovej ul. pracovníci Mestského hospodárskeho strediska vykonali 21.6.2017.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

07.06.2017 12:48 - Jan Novak

Dobrý deň.

Dňa 19.5.2017 som Vám poprosil o odpoveď na otázku,aký je stav ohľadom spracovania kritérii na udeľovanie dotácii do športu v našom meste.Nakoľko som nedostal žiadnu odpoveď Vás žiadam pokiaľ je to možné o jej zverejnenie.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za otázku. Kritériá na udeľovanie dotácií do športu budú súčasťou už onedlho schvaľovanej Koncepcie športu, ktorá bude predložená na rokovanie príslušných komisií a následne MsZ.

Kancelária primátora

19.03.2017 17:51 - Viera Vikartovska

Dobry den,
chcem sa spytat ci sa nebudu.separovat plechovky? Ak ano kedy?

Odpoveď

Dobrý deň,

v zmysle VZN mesta Trebišov č. 146/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi sa triedený zber odpadov z kovových obalov, ktoré sa zaraďujú v zmysle Katalógu odpadov pod katalógové číslo odpadu 20 01 40 - kovy – O uskutočňuje spolu s plastmi prostredníctvom kontajnerov o objeme 6 m3 – trojkomorové a štvorkomorové a o objeme 4 m3 – trojkomorové rozmiestnených na sídliskách mesta a prostredníctvom vrecového zberu pri individuálnej bytovej zástavbe (rodinné domy), následne bude zabezpečené ich roztriedenie.

Technické služby mesta Trebišov

18.06.2017 10:51 - Peter

Dobrý deň.Chcel by som poďakovať mestskej policií za pomoc a rýchle vybavenie môjho problému. Výborný prístup a správanie si veľmi cením a kiež by to bolo aj v ostatných mestách ako je to v Trebišove. Ešte raz veľmi ďakujem mestskej policií a mestu Trebišov.

Odpoveď

Ďakujeme za pozitívnu spätnú väzbu. Sme radi, že MsP Trebišov mohla byť nápomocná pri riešení Vášho problému.
Aj naďalej sa príslušníci MsP budú snažiť byť čo najviac nápomocní občanom pri riešení ich podnetov a rôznych krízových situácií.


Bc. Jindřich Sosna
referent pre výkon služby a MTZ MsP Trebišov

12.06.2017 07:00 - Zdeno Dinda

Dobry den.Z BP mi prišlo vyšenie poplatku za TV o skoro 100 percent kvoli TV Markiza,JOJ a im podriadene programi.Kedže tento reklamny tupý hnoj vobec nepozeram tak by ma zaujimalo prečo mam platit o 100 percnt viac?dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Bytový podnik Trebišov, s.r.o. ako operátor Televíznych káblových rozvodov (TKR) v zmysle Zmluvy na zriadenie a prevádzkovanie TKR, medzi Bytovým podnikom Trebišov, s.r.o. a abonentom (užívateľom programov) zvýšil poplatok od 1.7.2017 za Základnú programovú ponuku z 8,- € na 9,80 €, čo nie je zvýšenie o 100%.
K tomuto kroku bol BP mesta nútený pristúpiť z dôvodu zavedenia poplatkov spoločností TV Markíza a CET 21 za programy TV Markíza, Doma, Dajto, TV JOJ, JOJ PLUS, WAU RIK.

JUDr. Ján Šipoš
riaditeľ Bytového podniku Trebišov, s.r.o.

10.06.2017 10:45 - Kováč

Včera mi do schránky došiel Infolist. Hneď na titulke ma zaujali viaceré informácie. Budem sa však pýtať postupne. Je pravda, že minulé vedenie vyplatilo 46 348 eur zase nejakej nenažratej právnickej kancelárii a ani nevieme za čo? Prosím Vás vysvetlite mi to.

Kováč

Odpoveď

Dobrý deň,

suma 46 348,- eur za právne služby súvisí so spoločnosťou HMG & Partners, s.r.o. Mesto Trebišov využívalo služby tejto poradenskej spoločnosti niekoľkokrát v priebehu rokov 2011 – 2014.
Prvá objednávka bola vystavená v októbri 2011 na služby súvisiace s prípravou podkladov na verejnú obchodnú súťaž tepelné hospodárstvo Mesta Trebišov s hodinovou sadzbou 90,- eur /hod. bez DPH. Mesto v tomto prípade spoločnosti HMG & Partners, s.r.o. zaplatilo 3 591,- eur.
V septembri 2013 bola zase vystavená objednávka na služby súvisiace s právnou analýzou reklamácie v prípade predaja tepelného hospodárstva spoločnosti Trebišovská energetická s hodinovou sadzbou 90,- eur /hod. bez DPH. Mesto za túto analýzu zaplatilo spoločnosti HMG & Partners, s.r.o. 4 536,-eur.
Ďalšia objednávka bola vystavená októbri 2013 na právnu analýzu, prípadne spracovanie žaloby na Úrad vlády SR vo veci vyradenia žiadosti mesta o prostriedky z Nórskych fondov (rekonštrukcia hradu Parič) s hodinovou sadzbou 90,- eur /hod. bez DPH. Mesto za tieto služby zaplatilo spoločnosti HMG & Partners, s.r.o. 46 348,- eur.


Ing. Peter Duč
vedúci finančného oddelenia

19.04.2017 16:55 - Jozef Takac

Dobry den, chcel by som sa spytat ci predstavitelia mesta neuvazuju nad zakazom hazardu podobne ako v inych mestach a hlavnom meste SR? Vypadok dani na ukor znicenych zivotov snad nie je argumentom. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš záujem o tému zákazu hazardu v meste Trebišov. V súčasnosti však neevidujeme ani zo strany obyvateľov mesta a ani zo strany poslancov mestského zastupiteľstva požiadavku na pristúpenie k takémuto opatreniu. Nevyhýbame sa však ani otvorenej diskusii o tejto téme a do budúcna nevylučujeme prijatie opatrení na reguláciu alebo úplný zákaz hazardu v meste Trebišov prostredníctvom všeobecne záväzného nariadenia. Podmienkou pre vydanie všeobecne záväzného nariadenia podľa odseku 5 písm. d) 171/2005 Z. z. o hazardných hrách je petícia, ktorou sa obyvatelia obce sťažujú, že sa v obci narúša verejný poriadok v súvislosti s hraním hazardných hier, pričom takú petíciu musí podporiť najmenej 30 % obyvateľov obce, ktorí dovŕšili 18 rokov veku. Ústavnosť tejto podmienky v rámci svojej rozhodovacej činnosti potvrdil aj Ústavný súd Slovenskej republiky.

kancelária primátora

01.06.2017 20:25 - luba

Chcem sa opytat ci sa v lete bude konat plav.vycvik pre deti tak ako to bolo pred dvoma rokmi

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Plavecké výcviky organizujú základné školy v súlade s § 7 ods. 6 vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 320/2008 Z. z. o základnej škole a Smernicou č. 6/2009-R o organizovaní plaveckého výcviku žiakov základných škôl.
Mesto Trebišov ponúklo základným školám vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti možnosť bezplatne využívať mestské kúpalisko v termíne od 19. do 30. júna 2017, v čase od 10:00 do 14:00 hod.

Mgr. Danica Gajdošová
vedúca oddelenia školstva

12.06.2017 14:46 - Občan mesta

Chcel by som požiadať vedenie Mestskej polície o usmernenie svojich podriadených pri dohľade nad cestnou premávkou v okolí školských zariadení v čase začiatku resp. pri konci vyučovania. Už keď tam stoja s terčíkom, nech dohliadajú aj na povinnosti chodcov v zmysle § 53 ods. 2 zákona o cestnej premávke. Myslím, že by nemal byť problém zastaviť aj chodcov (jednotlivcov), aby sa ich nazbieralo viac a aby v skupine prešli cez cestu. Nevytvárali by sa kolóny vozidiel, znížila by sa nervozita vodičov, a tým aj zvýšila bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Na moje osobné upozornenie nereagovali vôbec, len nemo pozerali, a chodci aj naďalej jednotlivo predchádzali cez cestu.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujem za Váš podnet a zároveň Vás ubezpečujem, že jednou z prioritných úloh mestskej polície je práve zvýšený dohľad pri zaistení bezpečnosti chodcov, a to nielen v ranných, ale aj v odpoludňajších hodinách a v dňoch s predpokladaným väčším pohybom chodcov, hlavne v okolí školských a predškolských zariadení (koniec školského roka, prázdnin a pod.).
Zaistenie požadovanej úrovne bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky pred vznikom relevantných udalostí, ktoré majú charakter dopravných nehôd, je pre nás, mestských policajtov, jednou z kľúčových úloh. Všetci príslušníci MsP podieľajúci sa na tejto úlohe presne vedia, čo majú robiť a sú na tento účel aj školení. Napriek tomu dochádza občas ku kolíznym situáciám, a to hlavne z dôvodu nerešpektovania výziev policajta vodičmi motorových vozidiel. Policajt, z dôvodu zabezpečenia plynulosti cestnej premávky, usmerňuje chodcov pred priechodom pre chodcov, ale niektorí vodiči pri pohľade na policajta reagujú prehnane a napriek tomu, že nedostali výzvu na zastavenie vozidla, tak učinia samostatne a dávajú prednosť chodcom, ktorí čakajú pred priechodom pre chodcov, za účelom, ktorý ste uviedli vo svojom podnete.
Mestská polícia preto žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy a pokyny policajta. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Bc. Jindřich Sosna
referent pre výkon služby a MTZ MsP Trebišov

10.06.2017 14:35 - Zuzka F.

Dobry den chcem sa opytat ci tu je nejaka skladka na stavebny odpad alebo kde by sa dal vyniest takyto odpad a ci je zato aj nejaky poplatok. Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

drobný stavebný odpad, ktorý vzniká pri bežných udržiavacích prácach, môžu fyzické osoby s trvalým pobytom v Trebišove uložiť za poplatok na Zbernom dvore v areáli Technických služieb, Stavebná 2, Trebišov. Výška poplatku je stanovená VZN mesta Trebišov č. 148/2016 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady.


Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

05.06.2017 23:00 - Veronika

Dobry den, velmibrada by sa opytala. V aprili ste zrusili muzikal pre deti Nemo a Dory. Co teraz zo zakupenymi listkami? Kto mi vrati peniaze za ich nakup? Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

napriek tomu, že muzikál sa mal uskutočniť 29.4.2017, ešte stále máte možnosť osobne sa dostaviť so zakúpeným dokladom na finančné oddelenie MsÚ v Trebišove (Ing. Varhaniková) a tá Vám peniaze vráti. Podotýkam, že koncert bol preložený na jesenné obdobie a zakúpené vstupenky sú stále platné.

Ľubomír Mičko
vedúci MsKS

08.06.2017 10:54 - Barnabaš Varga

Na ulici Čsl.armady sa preraba administratívna budova bývalej STS na najomne byty alebo ubytovnu.Chcel by som vedieť či mesto má informácie o tom pre aku skupinu nájomcov je určena,aby to nedopadlo tak ako v Malackách.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto Trebišov oslovilo investora s otázkou, aké byty budú vytvorené v predmetnom bytovom dome? Investor prezentoval, že má ambíciu vytvoriť nadštandardné dvojizbové byty pre mladé rodiny.

Oddelenie výstavby a majetku

07.06.2017 10:51 - Sopková

Dobrý deň. Pri realizácií kanalizačných prác v Milhostove bola poškodená cesta na Zvonárskej ulici medzi domom č. 20 a 21.Je tam diera po celej šírke cesty. Toho času opravujú priestor pri šachtách. Bude opravená aj cesta?

Odpoveď

Dobrý deň.

Mesto uplatnilo u zhotoviteľa Gepstav s.r.o. reklamáciu na úpravu prekopávok chodníka v miestach kanalizačných šácht a tiež na deformáciu konštrukcie vozovky a jej asfaltového povrchu v úseku výkopu na Ul. Zvonárskej od RD č.22 po zákrutu cesty. Reklamované nedostatky majú byť odstránené do 30.6.2017.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV