Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

04.06.2016 15:27 - rd

Dobry den ,chcel by som upozornit vas aby ste zvisily navstevnost mestkej policii na severnom namesti,posledny cas je to nieco strasne sami vandali,opilci a vytrznici pocas dna aj noci pri vecierky sa zdrzuju sami opilci ktory otrvavuju ludi okolo iducich, v podchode sa verjene ščije a serie! - do slova aj po čas dna a okolo alianzu tiez,Prosim vas o veciu bezpecnost slusnych ludi ktorym je velmi neprijemne chodit tadial a je to velmi pekna vizitka mesta ked niekto ide po namestiu a vidi toto! Dakujem

02.06.2016 08:06 - MUDr. Eva Durová

Dobrý deň,

Prosím Vás o urýchlené zakrytie kanálu, na ktorom chýba poklop na ulici Slnečnej a Západnej. Hrozí tam zapadnutie kolesa áut alebo úrazu užívateľov cesty.
Ďakujem

29.05.2016 22:19 - Nikola

Dobry den, chcem sa opytat ci je mozne zaplatit si parkovne miesto pred bytovkou a oznacit tabulou s ECV. Ak ano kde a na koho sa obratit? Dakujem

29.05.2016 12:58 - Marek Čierny

Dobrý deň,

Prosím Vás pekne, prečo nie je pokosená trávnatá plocha na ulici 29. Augusta.
Vlastník je mesto Trebišov
Ďakujem.

27.05.2016 11:27 - Damian Eliaš

Dobry den prajem
Kolko Madarov zije v Trebisove?

25.05.2016 16:56 - Miroslav Derco

Pekný deň,rad by som polozil otázku aký plán uprav chodníkov v našom meste je,lebo chodník za Benkovskou ulicou oproti nákup.centra Billa je na zvazenie,vec tých co to máju na starosti a možno aj za ich necinnost riesit male podla mňa problemi.Chodník je v katastrofalno stave.Akurát včera tzv.24.05.2016 bol lejak a chodník cely až od začiatku po koniec ulice bol a je obdarený mlákami.Ak by bolo možne mesto by sa malo postarať o gumovú obuv lebo ta je asi lacnejšia ako opraviť chodníky.Riešenie je jednoduché opraviť poskodene chodníky,nie sme osada ale mesto ak zabúdate.Ako by ste konali v Košiciach? Verím ze sa to dá do poriadku a nebudem pisat tam kde s tým určite pohnú v pred a k spokojnosti obyvateľov malého mesta.Dakujem

25.05.2016 10:45 - Čierny

Prečo nie je pokosená trávnatá plocha na ulici 29. Augusta, ktorá patrí mestu?

24.05.2016 19:10 - Mgr. Igor Siladi

Dobry den.

Chcem sa opytat, kedy bude konecne dokonceny chodnik okolo ihriska na Skultetyho ulici, ktory bol rozkopany pri vymene potrubia. Pol roka je podla mna dost dlha doba na to, aby stavebnik upravil stavenisko do povodneho stavu.

24.05.2016 13:41 - Laszló három

dobra tižen ako je pošet Magyarov v Trebiszove ?

23.05.2016 09:18 - Ľubomír D.

Dobrý deň, nemám otázku ale prosbu. Chcel by som poprosiť kompetentných aby zabezpečili upratanie v okolí vchodu č. 2221/174 na ul. M.R. Štefánika a hlavne zo zadnej časti od škôlky nakoľko v tejto časti sú ľudské exkrementy hneď pod oknami. Tieto exkrementy sú v rohu, pri stene hneď pod oknami a nakoľko sa blíži leto, človek nebude môcť otvoriť ani okná pre smrad. Za pochopenie ďakujem.

21.05.2016 21:09 - Viola

Dobrý deň. Do dnešného dňa nebola na ihrisko na sídlisku juh vrátená lavička, ktorá bola odstránená pri výkopových prácach ktoré boli realizované pre tepláreň. Od jesene je poškodená na tomto ihrisku hombikalka (drevená klada ktorá je zavesená na reťaziach). Na tabuli nieje ako správca ihriska uvedený nik, tak predpokladám, že je to mesto. Ako často sa kontroluje stav ihrísk a bezpečnosť preliezok? Na ihrisku je dosť ohorkov od cigariet a rozbité sklo, je tam vyznačené, že je tam zákaz venčenia psov, ale nikto to nerešpektuje. Je tam namontovaný kamerový systém, ale načo, keď som nikdy nevidela mestskú políciu, aby niekoho napomenula, alebo dala pokutu?

19.05.2016 08:54 - O.W.

Dobrý deň, mám otázku na kompetentných: V zime na tejto stránke bolo avízované, že parkovisko na Komenského medzi bytovkami 1682 a 1675 je v pláne prác na jar tohto roku. Chcem sa opýtať, kedy sa začne s rekonštrukciou?

19.05.2016 08:33 - M.B.

miestny poplatok za rozvoj-chcem sa informovat a mozno aj inych to zaujme,ci planuje mesto prostrednictvom samospravy tento poplatok od obcanov vyberat,prip.navrhnut vyber tohto poplatku na schvalenie poslancom.
Kedze sa nasa bytovka a mozno aj dalsie bude zateplovat a tento samotny poplatok zatazi byty podla zakona o par tisic naviac.Je na zvazeni mesta a poslancov,aby nedopustili dalsiu financnu zataz na obcanov,navyse v mieste ,kde je nudza o pracu a jestvujuce platy su minimalne,nejde o ziadne drobne,aby si ludia nemysleli,ale ak sa berie uver na celkovu obnovu bytov uz tym sa riadne navysi rodinny rozpocet,pre tych,ktorych to zaujima,pri poplatku za rovoj,ktory ma platit od novebratohto roka ide o to,ze ak obec schvali vyberanie,tak pri rekontrukciach bytoviek zaplatime mestu od 10do30za kazdy zacaty meter stv.

18.05.2016 16:41 - M.B.

kto je majitelom ruiny-budovy- vpravo pri nadjazde smerom von z mesta?je to skareda vizitka na hlavnej ulici,budova chatra akoby nemala gazdu...,dom sluzieb ,sice v sukr.rukach,tiez skareda a kvoli omietke aj nebezpecna vitka hned na hlavnom namesti...chybajuci chodnik od slov.sporitelne ku kruhacu na severe,stav trva roky,komu patri a preco je to takto?a nasloby sa toho este viac...stacoi chodit s otvorenymi ocami

12.05.2016 22:50 - majkatv

Poprosím o odpoveď na otázku, alebo skôr problém .... bývam v byte po neplatičke, nedoplatok dávno uhradený .... ale bývala nájomníčka s rodinou má stále trvalé bydlisko na tejto adrese , takže všetky volebné lístky, žiadosti, pošta chodia na túto adresu ... dalej ... neplatenie odpadu jej stále rastie ... bola som osobne na MÚ pred časom, kde mi bolo oznámené , že dotyčná osoba musí prísť osobne zrušiť trv. bydlisko, čo nie je možné, nakoľko som vyhrala súd o zaplatenie dlhu voči mojej osobe, ale dotyčná osoba nespláca a nie je možné ju nájsť ... ako je možné , že volebné lístky chodia tu, na zozname je tiež, (ved tu má trv. bydl. ako aj jej členovia rodiny/ a dlh na odpade sústavne narastá ... pritom figuruje na adrese a čísle bytu ... dakujem za odpoved

12.05.2016 11:24 - Lukas

Dobry den,

Viete mi prosim Vas povedat, ci mate v plane celkovu rekonstrukciu sidliska stred?
Myslim opravu chodnikov a asfaltu ihriska pri kopci.Vznikol by tu takto skvely priestor pre sporty ako basketbal a futbal, kedze basketbalove ihrisko v Trebisove nieje nikde volne dostupne.
Ak by sa opravili chodniky dookola sidliska vznikol by tak skvely okruh pre bicyklistov a inlinerov, taktiez miesto kde sa deti mozu ucit byciklovat, kedze pri kopci sa nachadzaju cyklisticke ulicky.

Viem ze ste tam urobili drevene mini ihrisko, ale to je tak pre mnesie deti a trosku starsie deti uz nemaju kde travit volny cas, kedze stara komenskeho 1 skola a jej ihriska museli ustupit kauflandu a megalomanskemu parkovisku.

Sidlisko stred by tak mohlo "prevziat" toto miesto kde by deti travili svoj volny cas, kedze skoly svoje brany uz davno po vyucovacom case a cez vikendy zatvorili.

Isto by ste potesili mnozstvo rodicov a ludi a tym padom aj svojich volicov. A to niesom ani rodic, ale Vas volic.

A taktiez by som sa chcel opytat, ci planujete konecne vybudovat oplotene plochy pre psickarov?
Vsade v ostatnych mestach je na kazdom sidlisku jedno ihrisko pre deti a taktiez aspon 10x10m oplotena plocha pre psickarov s lavickami, taktiez by ste potesili mnozstvo ludi, volicov, kedze v meste je stale viac psov.
Ja osobne by som uvital jedno na severe, na sidlisku stred alebo za "cinskym murom" a na sidlisku juh.

Dufam ze toho neni na Vas vela, ale kedze sa uz pred tym zrekonstruovalo sidlicko sever a sidlisko pri stanici, bolo by fajn v tom pokracovat, lebo ak sa pozriete na sidlisko stred a juh je to horsie ako niekde v rumunsku.

Dakujem.
S pozdravom,
Lukas

10.05.2016 23:42 - Jaroslav Duc

Dobry den.
Prosim vas nebolo by mozne ked teraz znovu robia dopravne vodorovne znacenie aby vyznacili parkovacie miesta na nemocnicnej ulici,pretoze niektory vodici nevedia parkovat tak aby mohli zaparkovat aj iny vodici.Dakujem

10.05.2016 18:21 - Mgr. Radovan Jílek

Dobrý deň, vsúvislosti z odchodom posledného investora firmy BLIKA z priemyselného parku by som sa chcel spýtať vedenia mesta, či nehrozia mestu v tejto súvislosti súdne spory zo strany MH SR , Sario, OLAF za nedodržanie podmienok poskytnutia dotácie alebo zo strany majiteľa PP a či je Mesto pripravené znášať prípadné sankcie a aké kroky podniklo aby sa tak nestalo. Ďakujem.

09.05.2016 17:35 - Viera

doplnenie k dotazu na inzerovanie realitnej kancelárie: ospravedlňujem sa za nesprávny názov RK cbs / takto som to zle počula v telefóne/, dnes som si to overila na internete, správny názov je CBF realitná kancelária Michalovce.

08.05.2016 15:06 - Viera

Mám dotaz: Kto je administátorom pre stránku Občianska inzercia? V úvode je v texte: Komerčné inzeráty nebudú zverejnené. Aj laik si všimne, že inzeráty nehnuteľností na domy v Trni, Trebišove, Michaľanoch, Zemplíne zo dňa 3.5.2016 zadala jedna osoba s kontaktom tel. č. 0918971937, na ktorom je realitný maklér z CBS Michalovce, p. Staš. Má pán Staš výnimku? Alebo len využíva občiansku inzerciu pre svoje podnikanie? Je to pre RK spoplatnené?

06.05.2016 08:18 - Dušan

Dobrý deň. Pred mesiacom som poslal otázku ohľadom opráv výtlkov v meste, kde som žiadal prednostne urobiť najvačšie výtlky a hlavne na príjazdových komunikácich do mesta, ktoré sú najfrekventovanejšie.Dodnes som odpoveď nedostal. Na ul. Československej za semafórami zomrel cyklista Dńa 5.5.2016 v Bratislave zomrel cyklista z dôvodu výtlku. Myslím si že život človeka je to najcennejšie a neobstojí výhovorka, že už nie sú na opravy výtlkov peniaze. Ničia sa autá. Preto Vás znovu žiadam o opravy najvačších výtlkov v meste, kým tu nie je znovu smrteľný úraz

06.05.2016 06:24 - Mgr. Radovan Jílek

Dobrý deň,
znova sa pýtam, lebo ste mi neodpovedali (pričom neporušujem žiadne z pravidiel Otázok a odpovedí) Prečo neboli primátorom pozvaní poslanci na otvorenie Domu smútku?

05.05.2016 19:34 - Radoslav

Dobý deň. Chcel by som opýtať, kedy mesto plánuje opravu výtlkov na ulici Komenského, konkrétne za byt.domom č.2108. Niektoré výtlky na parkovisku a príjazdovej ceste majú hlbku aj 10-15 cm. Stačí, že si ničíme autá na našich cestách. Ďakujem za odpoveď.

05.05.2016 19:31 - Radoslav

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, kedy mesto plánuje opravu výtlkov v meste, konkrétne na ulici Komenského. Jedná sa o výtlky na parkovisku a príjazdovej ceste k nemu za byt. domom č. 2108 na spomínanej ulici. Miestami sa cesta prepadá a niektoré výtlky sú hlboké aj 10-15 cm. Stačí, že si ničíme autá na našich cestách.

05.05.2016 19:30 - Radoslav

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, kedy mesto plánuje opravu výtlkov v meste, konkrétne na ulici Komenského. Jedná sa o výtlky na parkovisku a príjazdovej ceste k nemu za byt. domom č. 2108 na spomínanej ulici. Miestami sa cesta prepadá a niektoré výtlky sú hlboké aj 10-15 cm. Stačí, že si ničíme autá na našich cestách.

03.05.2016 21:03 - Marek

Zdravim.Na vasej stranke som nahodou.Davame do poriadku tiez amfiteater, tak som hladal ako vyriesit podlahu, kedze povodna je z betonu.My mame asi cca max 3x vacsi amfiteater ako vy.Hladam tiez drevenu podlahu.Google mi ukazal hned vasu stranku, tiez ako vidno ste sa nadreli pri davani vsetkeho doporiadku.Chcem sa touto cestou spytat.Ako mate riesenie odizolacie, pripadne drevo je lakovane, ako dlho vydrzi.Pripadne kontakt nejaky na firmu alebo cenu, kolko to stalo.Taktiez nas trapia komplet odizolovanie stanci , ktore su skoro pod javiskom.Zateka tam.Lepenka nieje moc dobry napad, kedze nanu musi ist nejaky este povrch, co nevydrzi nan, aspon co mi bolo povedane.Dakujem za skoru odpoved .

01.05.2016 20:06 - Juaj Kosely

Dobry den,
sme obyvatelia bytovych domov na ul. M.R. Štefánika 159 a 158. Pred niekolkymi rokmi na protiliahlej parcele nasich domov mesto dalo postavit socialne byty pre romov.Vyhlad z nasich okien priamo na osadu není z rovna prijemny pohlad, kedže romovia na priestranstve pred našimi oknami vykonavaju potrebu.Doslova ako rastie trava, tak sa verejne zachody sa rozširuju.Denne sme atakovany mladymi romamami ktory na nas hadzu kamene a je len otázka casu kedy sa stane nejaky vazny uraz.Uz nehovorime o tom ze každý tyzden za soc. bytmi vyrastie jedna chatrc , pravdepodobne bez povolenia.No niektore su uz aj obyvane.Tabor sa rozsiruje, a nase domy do ktorych sme investovaly nemale prostriedky su cenovo degradovane na minimum. Nasa otázka znie, co s tym predstavitelia našeho mesta chcu urobit?

30.04.2016 19:33 - Viera H,TV

Na ulici ČSA,za križovatkou smerom od semaforu k nadjazdu, pred VšZP je asi 10-13 výmoľov, sú nebezpečne hlboké. Robí to problém nielen pre autá ale aj pre cyklistov.
Prosím o odpovede na moje otázky:
1/ Komu patrí komunikácia a kto je za jej stav zodpovedný?
2/ Ak patrí mestu Trebišov, aké je možné / rozpätie od-do/odškodnenie
a- majiteľovi auta pri poškodení auta spôsobenú zlým stavom vozovky?
b- fyzickej osobe, napríklad cyklistovi pri úraze, ktorý zanechá trvalé následky úrazu, resp. aké je odškodnenie pozostalej osobe pri úmrtí cyklistu, ak úmrtie nastalo úrazom po páde z bicykla-po výmoľoch?
Ďakujem.

29.04.2016 22:41 - Andrea

Dobrý deň prajem,
priemyselný park je vlastníctvom mesta? Koľko firiem by mohlo reálne v priemyselnom parku fungovať?
Ďakujem

28.04.2016 18:08 - Dušan

V meste sa začali opravovať výtlky, ale dosť chaoticky, bez piority. Myslím, že MsÚ má dosť zamestnancov aby zistili najkritickejšie výtlky / najvačšie a najhlbšie / a prednostne by sa mali opravovať tie. Na komunikáciach príchodu a odchodu z Trebišova. To je priorita a nie bočné uličky. Minú sa peniažky a veľké výtlky ostanú. Verím, že mi dá za pravdu vačšina motoristov v Trebišove. Páni treba rozmýšľať.

© 2024 MESTO TREBIŠOV