Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

25.04.2016 11:02 - Dominika B.

Dobry den,
Nadviazem na temu pieskovisk. Islo mi prave o tie nevyuzivane pieskoviska. Nemozu byt vyuzivane, ked su v katastrofalnom stave.Ak ich mesto neplanuje udrziavat, preco ich uplne nezrusi, nech to okolie nejako vyzera? A k tym udrziavanym, je pravda, ze su prehrabane a polievane, ale raz za cas by bolo dobre ich preosiat, nakolko som v jednom z nich nasla kusky rozbiteho skla. Dakujem.

25.04.2016 09:02 - milan

dobry deñ chcel by som sa opytať že v trebišove sa všade robi rekonštrukcua blokov iba na zimnej tzv. romske bloky sa nerobi nuč poprosil by som info aky plan ma Mesto s tymi blokmi lebo väčšina najomjnikov by si pruala a je ochotna aj platit za rekonštrukciu nakolko su aj fondy iba treba požiadat dakujem

21.04.2016 21:15 - LK

Chcem sa opýtať či Cukrovarská ulica už nepatrí k Trebišovu ? nakoľko na nej vôbec nefunguje osvetlrnie svieti každý 4 stĺp a na chodníku večer ja čistá tma.Je pre mesto problém vymeniť vyhasené a staré žiarovky? Ďakujem

21.04.2016 18:12 - ANDREA

Dakujem za rýchlu opravu basketbalového koša , ,,,deti mali radosť,

20.04.2016 15:46 - Lenka

Pekny edn prajem, chcem sa opytat ci mesto neplanuje upravit chodnik a parkovisko na Sidlisku Juh, konkretne ulica L. Saru, je to v dezolatnom stave, vytlky nicia auta. Taktiez ma zaujima ci by nebolo mozne na danom parkovisku aj malovanie parkovacich miest, dakujem

20.04.2016 13:10 - Jaroslav Bachan

Zajimalo by ma,kde a nebo kedy dostanem senior kartu. Toho roku som dovrsil 65r.veku

18.04.2016 09:13 - Jozef Mihalčin

Dobry den.
Poprosim o info na koho sa mam obratit /tel,e-mail/ak by som chcel zrušit svoj neaktualny inzerat.
Ďakujem.

18.04.2016 09:07 - Jozef Čonka

Dobrý deň!

Je chvályhodné, že boli nasadení mestskí policajti k Základnej škole na ul. Gorkého, ale ak sa tam budú len prechádzať a deti budú aj naďalej prebehovať ku škole cez zákrutu a nie prechádzať cez blízky prechod pre chodcov, ako sa to stalo dnes, sú tam zbytoční! Pred ich očami dve počierne detičky prebehovali cez zákrutu a ďalšie dve prechádzali popri prechode a tiež mierili k zákrute. Deti by mali prejsť cez prechod z chodníka pri sále svedkov Jehovovych na chodník na druhej strane a policajti by logicky mali stáť na chodníku pri tej sále, odtiaľ deti usmerňovať na prechod a nie stáť nečinne na druhej strane!

14.04.2016 20:28 - lubo

komu patria zastavky v meste? Tie skla su dost spinave. najme zastavka pred uradom prace. nedaju sa vycistit ?

14.04.2016 19:49 - Lubo

Pred byt. blokom č. 2221 na ul. M. R. Štefánika sa na dvoch miestach prepadáva cesta sú to už dosť veľké diery a robí to problém pri prejazde mot. vozidiel. Bolo by možné tieto miesta opraviť?

12.04.2016 20:43 - B.S

Dorý deň
rád by som sa spýtal na "ošetrovanie" stromov v mestskom parku. Náš park ma vysokú kultúrnu a prírodnú hodnotu. Je to výnimočné miesto v ktorom žije veľa druhov živočíchov a rastie veľa druhov rastlín. Je to aj hodnotné ornitologické miesto. Jednou vetou ten park je "skvost". Určite Nám ho závidí nie jedno veľké mesto v Európe. Teda spýtam sa rovno, kedy už skončí neprofesionálny prístup mesta (ľudí z CVČ) k parku. Bezhlavo sa vyrubujú stromy ktoré môžu byť ošetrené profesionálnym arboristom. Stromy ktoré sa vyrubali mohli zostať zachovalé po ošetrení. Takéto staršie stromy v určitom štádiu choroby sú krásnym domov pre vzácne druhy vtákov a hmyzu. Každým takýmto stromom ktorý padne prichádzaju vtáky o svoje prirodzené hniezda. Stromov sa rúbe čoraz viac. Preto sa pýtam kedy sa Trebišovského parku chytia odborníci(arboristi) a nie ľudia z CVČ. Náš park si zaslúži odbornú "pomoc" a oveľa viac... ďakujem za odpoveď

08.04.2016 18:43 - Renáta

Dobrý deň,

rada by som sa spýtala prečo nie je kontajner na odpad na Paričovskom cintoríne? Ľudia tu majú tiež pochovaných svojich príbuzných! Hádam cintorín na Paričove je niečo menej než mestský cintorín???

07.04.2016 15:02 - J.L.

Dobrý deň, kedysi minulého roku a aj teraz sme sa informovali, kedy bude riešené parkovisko medzi bytovkami Komenského 1682 a 1675 pri autocentre Bamara. Odpovedali ste, že to bude riešené tohto roku na jar. Preto by sme radi vedeli, kedy sa s opravou začne? Okrem toho je v hroznom stave aj zelená plocha (bývalé ihrisko pred bytovkou 1675. Chodník je prikrytý nabagrovanou zeminou, pritom je to pekná plocha, na ktorej by sa dalo urobiť aspoň nejaké ihrisko pre deti, Zatiaľ tu už dlhé roky nič nie je. Ďakujem.

05.04.2016 10:55 - M.B.

mna by zaujimalo,co vlastne mozme davat do velkokapacitnych kontajnerov,ked pisete




Žiadame občanov, aby konáre, pne a železný šrot uložili k veľkoplošným kontajnerom. Po 18.04.2016 bude odvoz a následne štiepkovanie konárov spoplatnené.

Elektronický šrot /práčky, televízory, vysávače, autobatérie, neónové trubice, atď. /uložte v sobotu 16.04.2016 do 15. 00 hod. k veľkoplošným kontajnerom.



ze odpad treba davat ku kontajnerom

04.04.2016 18:16 - Zuzana a Zoltán Cáboczki

Dobrý deň,

Vážený pán primátor a vážený pán mgr. Cabada chceme sa veľmi pekne poďakovať členom mestskej polície, ktorí dňa 4.4.2016 našli naše stratené kľúče od osobného auta. Neverili sme, že ich ešte uvidíme. Veľká vďaka takým zamestnancom za ich prácu. Nepoznáme mená zamestnancov, ktorí našli kľúče, ale aspoň tak im chceme veľmi pekne ešte raz poďakovať a prajeme im v ich ďalšej práci len veľa dobrého.
rodina Cáboczká

03.04.2016 07:49 - Mikuláš Fedor

Prajem dobrý deň, chcem sa informovať o výsledku kontroly Inšpektorátu práce Košice na MÚ ,stredisku Mestskej vnútornej ochrany vykonanej v tomto roku.Zaujíma ma aká nedostatky konkrétne boli zistené,či bolo mesto za porušenie Zák.práce a BOZP sankcionované a ako,a kto je zodpovedný z riadiacich zamestnancov za porušenie Zák.práce a aké opatrenia boli voči tejto osobe zo strany vedenia mesta prijaté.Ďakujem a prajem pekný deň.

01.04.2016 00:12 - Jaroslav Duc

Dobry.Prosim aby niekdo znovu kontaktoval teplarensku spolocnost a oznamyl tejto firme ze novo osadeny kanal na ulici SNP pri kostole je amatersky vytvor slovenskej firmy.Tem kanalovy poklop je znovu poskodeny a po kazdom prejdenom aute su to take pecky ze to pocut az do bytoveho domu za zatvorenymi oknami. Dakujem

30.03.2016 22:15 - Lenka

Dobrý deň.
Chcela by som sa informovať, či sa bude realizovať projekt na parkovacie miesta na sídlisku juh alebo či by nebolo možné "namaľovať" čiari na parkoviskách, lebo niektorí vodiči neberú ohľad na ostatných. Ďakujem za odpoveď. Pekný deň.

25.03.2016 11:20 - Ingrid Vinczeová

Dobrý deň, po poslednom podnete som sa rozhodla, že to, čo uverejňujete na stránke, je vašou vizitkou a že už vás na chyby upozorňovať nebudem. Po čase som si opäť prečítala jeden článok - Víno a kraslice. Zopakujem, ak ste do slovníkov slovenského jazyka, pravopisu a cudzích slov neinvestovali, tak na internete sú voľne prístupné a aj programy na písanie textov majú funkciu kontroly pravopisu. Takže, aký je rozdiel medzi vinný a vínny? Klávesnica obsahuje znak ä, atď. Ingrid Vinczeová
PS: Text o dni hvezdární ste stiahli veľmi rýchlo, to bola štylistická aj gramatická lahôdka, tam som sa dozvedela o "daľekohľade" (už teraz mám to slovo červenou vlnovkou označené :-))

24.03.2016 13:51 - Radoslav Baňacký

Dobrý deň,

poprosím Vás o informáciu v akom čase bude prebiehať odvoz smetí na ulici 17. novembra. Doteraz to bolo v skorých ranných hodinách a teraz to nejako posúvate. Pýtam sa preto, že ak dáme koše večer pred dom tak pokiaľ ich vyprázdnite tak polovička z nich je porozhadzovaná neprispôsobivými občanmi! Pretože ak tento čas bude napríklad o siedmej ráno tak stačí koše vyložiť na ulicu tesne predtým. Ďakujem.

24.03.2016 08:25 - Ing. Andrej Hnát

Nemohli by technické služby mesta vyčistiť čistiarenským vozom aj ulicu za bytovým domom na ulici M. R.Štefánika 1515 (zo strany vchodov). Nepamätám si, žeby táto ulica bola niekedy vôbec čistená. Stačilo by odstrániť nános špiny po zime pri chodníkových obrubníkoch.
Ďakujem.

21.03.2016 14:30 - Ľubomír Hirko

Dobry den,

Chcem sa informovat, ci je planovana rekonstrukcia parkovisk na sidlisku juh. A kedy budu natahane ciary na parkoviskach, nakolko uz 25 rokov pocuvame ze na jar. Zabudli ste ale povedat ktoru jar. S pozdravom Ľubomír Hirko

19.03.2016 06:20 - Lukač

Dobrý deň, znova sa pýtam. Plánuje sa aspoň čiastočná oprava chodníka v úseku Milhostov- Trebišov? Po ceste sa nedá na Bycikli kvôli kamiónom a cyklotrasa by bola asi utópia sa pýtať v týchto našich končinách.Aj starší ľudia by sa prešli do mesta na bajku, len ... je to niekde rozbité.

18.03.2016 09:43 - Igor

JozefKA, nabudúce, až si zájdete do parku natrhať zopár listkov medvedieho cesnaku, naštudujte si zákon 543-ku. Má iba 56 stán.

17.03.2016 20:14 - bozka

Dobrý večer, mam otázku ma mesto ktoré dovolilo urobiť kanalizáčnu šachtu v prostriedku hlavnej cesty ,tyka sa cesty Komenskeho naproti kvetinarstva Mimoza,ešte nieje leto a už nemozme otvarat okna na vetranie pretože trieskanie poklopom sachty sa neda vydrzat .Prosim o odhlucnenie alebo nejakym inym sposobom odstranit hlucnost a tak nam sprijemnit byvanie aj tak uz na velmi vytazenej ulici.Dakujem

16.03.2016 21:57 - JozefKA

Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať či je dovolené zbierať v mestskom parku medvedí cesnak. Ďakujem.

15.03.2016 18:38 - lukas

chcem sa opytat ci existuje nejaka sanca po fiasku poslancov TVN ze umela trava bude???

dakujem
lukas

15.03.2016 16:40 - brano

dobry den,
ja by som sa chcel opytat ze ci v 21 storoci bude vyuudovana opticka siet v mestskej casti milhostov.dakujem

13.03.2016 14:23 - Info

Dobry den chcem sa informovat ak mam stare okna a stary zachod mozem to odnes do technickych ?? Je zato nejaky poplatok a ake su tam hodiny na vivoz odpadu

11.03.2016 12:21 - Dusan

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, prečo sa nezverejňujú všetky otázky. Dal som tu dve pred dvoma týždňami, neboli vulgárne, týkali sa samosprávy a neboli uverejnené. Ďakujem za odpoveď.

© 2024 MESTO TREBIŠOV