Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

27.10.2014 20:53 - petra rusnakova

Dobry den.ja by som chcela vediet ci je verejne korculovanie aj inokedy ako nedelu ak ano kdy.dakujem

Odpoveď

Verejné korčuľovanie sa prispôsobuje rozpisu hokejových zápasov MŠKM. V prípade, že je voľný časový úsek tak táto doba je pridelená pre verejné korčuľovanie. Nakoľko v tejto sezóne hokejový klub má o jedno mužstvo v súťaži viac (dorastencov), nemôžeme poskytnúť pre verejnosť toľko času ako to bolo minulého roku. Dátumy a časy verejného korčuľovania sú každý týždeň upresňované na webovej stránke mesta.

S pozdravom

Ing. Andrej Čalfa
Správca ŠZ

24.10.2014 20:32 - Michal Fedor

Dobrý deň v predošlých otázkach bolo uvedené, že v starej KaSS sa budú robiť aj diskotéky.Ja si myslím, že to budú len diskotéky pod našimi oknami, alebo čo ste ešte mali na mysli?
Prečo diskotéky v centre mesta ?
Kde budú parkovať auta učastníkov ?
Kto bude organizátorom diskoték ?
V akom čase sa budú konať diskotéky ? Ďakujem za odpovede .

Odpoveď

Budova starej KaSS bola pred desiatkami rokov vybudovaná ako objekt pre usporadúvanie kultúrnych akcií - koncertov, vystúpení folklórnych súborov, tanečných zábav, diskoték a pod. V tej dobe nikomu nevadili hlučné koncerty rockových kapiel, ani rozchádzajúci sa hostia zo Silvestrovskej zábavy. Funkčné využitie územia na základe územného plánu mesta Trebišov definuje okolie KaSS ako územie verejnej občianskej vybavenosti. Mesto technicky upravilo diskotékovú sálu a to odhlučnením okien a dverí smerom k sídlisku na ulici Škultétyho. Občasné využitie KaSS na diskotéky by preto nemalo byť problémom.

Autá účastníkov diskotéky môžu parkovať po celej ulici M. R. Štefánika a na ulici T. G. Masaryka. V nočných hodinách sú parkoviská v centre mesta málo využité.

Organizátorom diskotéky bude Mesto Trebišov. Na poriadok bude dozerať mestská polícia, usporiadateľská služba a SBS priamo na diskotéke. Každá prípadná výtržnosť v budove KaSS, alebo na verejnom priestranstve v okolí KaSS bude okamžite riešená.

Konanie diskoték bude podľa záujmu mládeže a na základe odozvy občanov mesta. Frekvencia konania diskoték bude možno len raz mesačne. Prvá diskotéka sa uskutoční v sobotu 8.11.2014 so začiatkom o 21:00 hod.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

26.10.2014 16:32 - Viktor Salamon

Dobry den, viem niekde najst informaciu, aka bola ucast jednotlivych poslancov na rokovaniach MZ v aktualnom volebnom obdobi? Blizia sa volby a ja by som sa rad rozhodoval, aj na zaklade toho, ako zodpovedne pristupovali poslanci k ucasti na rokovaniach. Dakujem za informaciu.

Odpoveď

Dobrý deň,

Účasť poslancov na rokovaniach MsZ sa na webe mesta osobitne nezverejňuje, účasť a neúčasť poslancov si môžete pozrieť pri jednotlivých hlasovaniach na linku:

http://www.trebisov.sk/mestske-zastupitelstvo/zasadnutia-msz

Ďakujeme za podnet, do budúcnosti takýto materiál pripravíme.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

23.10.2014 20:00 - Mária

Prajem dobrý večer, prosím o informáciu
či sa v meste nachádza zberňa použitého šatstva. Ďakujem

Odpoveď

Samotná zberňa šatstva ako taká v meste neexistuje. Mesto Trebišov organizuje 2-x do roka v jarných a jesenných mesiacoch zbierku použitého šatstva, počas roka je možné obnosené šatstvo použiteľné pre ženy a deti priniesť na SČK. V súčasnosti môžete priniesť akékoľvek použité obnosené šatstvo do budovy MsÚ v Trebišove na vrátnicu, kde v čase od 7.00 h do 16.00 h od Vás veci zabalené v igelitovom vreci preberie informátor. Jesenná zbierka šatstva by mala končiť 31.10.2014, max. v deň odvozu nazbieraného šatstva neziskovou organizáciou "Pomocný anjel, n. o."

Ing. Darina Vaľová
Oddelenie sociálnych vecí

20.10.2014 19:46 - stanislav NAGY

dobry den,chcel by som sa spytat vedeniu mesta co planuje urobit s neplaticmi.ved to nieje ani normalne kolko ich figuruje na webe,a preco im mesto nesiahne na davky alebo na plat ved aj na nasom sidlisku je rodina kde zije 5 osob a tvaria sa ze o nic nejde ,ze maju dlh cca.800 eur a pritom maju prijem.co ak by sme prestali platit vsetci kam by to doslo.dakujem za odpoved.

Odpoveď

Mesto Trebišov nedoplatky na daniach a poplatku za komunálny odpad vymáha cestou externého súdneho exekútora. Na všetké nedoplatky staršie ako dva roky je podaný návrh na exekučné konanie a na ostatné nedoplatky sa návrhy podávajú priebežne. Keďže ste neuviedli meno rodiny nevieme odpovedať či dlh na dani resp. poplatku za komunálny odpad už nie je vymáhaný.

Ing. František Feďak
Oddelenie finančné

20.10.2014 17:05 - Daniel

Nemohol som si nevšimnúť príspevky o finančne zabezpečených projektoch, ktoré sa chcú urobiť. Ak sú finančne zabezpečené, aké peniaze na to budú použité?

Odpoveď

Na financovanie realizácie projektov sú pripravené peniaze získané:
a) ako nenávratný finančný príspevok z Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru (tzv. Nórske fondy)
b) z predaja mestského majetku realizovaného v rokoch 2012-2014

Radovan Jílek
Kancelária primátora

20.10.2014 21:54 - Patrik

Dobrý deň, chcem Vás len upozorniť na nefungujúce verejné osvetlenie IBV Juh, ktoré je nefunkčné už 2 noci. Ďakujem za skoré vyriešenie problému.

Odpoveď

Dobrý deň.

Ďakujeme za oznámenie poruchy. Odstránená bude 21.10.2014.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebisov

16.10.2014 09:50 - Ing. Andrej Hnát

Dobrý deň,

ďakujem súčasnému vedeniu mesta, že svedomito pracuje s podnetmi od občanov a vyriešilo okrem iného i môj podnet (odstránenie rušivého bilboardu spred g. k. chrámu). Poriadok a čistota v celom meste Trebišov sa stali skutočnosťou! Nové chodníky, detské ihriská, iné početné aktivity v zlepšovaní prostredia v meste, v športe, v kultúre, vymenovanie ktorých by predstavovalo dlhý zoznam. Za všetkým je cítiť výbornú organizovanosť a premyslenosť krokov. Súčasnému vedeniu mesta sa podaril zázrak - reinkarnovalo dlhodobo spiacu Ruženku, ktorej už nikto nedával šancu... Nezabudnime na to. V komunálnych voľbách podporme tých, ktorí dokázali, že vedia robiť v prospech občanov mesta, aby pokračovali v načatom diele. Nepremárnime túto šancu, aby sme po komunálnych voľbách opäť nemuseli nariekať!

Ing. Andrej Hnát

10.10.2014 14:48 - iva kovacova

kedy a za akých podmienok bude konečne nová kanalizácia na cukrovarskej ulici aku žiadosť je treba podať a vôbec ked je potrebné platiť dane tak patríme k mestu a ak je potrebné pre cukrovarskú dačo urobiť tak sa nedá tak ako s odstránením schodov na nadjazde a do dnešného dňa tam schody niesu

Odpoveď

Mesto Trebišov ako investor stavby momentálne dokončuje stavbu kanalizácie Trebišov - Milhostov. Na výtlačnom potrubí, ktoré prechádza vedľa západného okraja Cukrovarskej ulice dal investor nad rámec projektu zabudovať odbočovacie T - kusy, ktoré umožnia budúce napojenie obytnej zóny na Cukrovarskej ulici. Správcom kanalizácie bude VVS a.s. Košice, závod Trebišov.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

15.10.2014 22:25 - ingrida lukacova

chcela by som vediet kedy bude na komenskeho ulici(2211) nejake detske ihrisko nemame tu ani pieskovisko ani preliezky kde sa maju hrat nase deti mame chodit po inych sidliskach je tu aj volne miesto velmi by nas to potesilo

Odpoveď

Mesto plánuje výstavbu ďalších detských ihrísk aj v budúcich rokoch. Lokality, na ktorých budú vybudované nové detské ihrísk nie sú ešte definitívne určené a bude sa o nich rozhodovať až pred zahájením verejného obstarávania.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

10.10.2014 20:28 - slavka kacmarova

Dobry den chcela by som vediet preco ste neodpovedali na moju otazku??!!na novom majery sa neriesi elektrina preco mesto stale sa vyhovara na firmu ABG.ved je aj ine riesenie ale problem je v tom ze pan primator si to nechce vypocut preco mesto neuroby nieco aj pre majer.

Odpoveď

Vzhľadom na to, že pozemky na Novom Majeri sú vo vlastníctve spoločnosti ABG, a vlastníci domov sú dĺžni spoločnosti ABG vysokú sumu peňazí za odber el. energie, z toho dôvodu ich vlastník transformátora odpojil, je možné riešiť situáciu len súdnou cestou. Nakoľko súdy majú svoje lehoty, ktoré nie sme schopní ovplyvniť, je nevyhnutné čakať na súdne rozhodnutie.

Kancelária primátora

05.10.2014 11:55 - Oľga Wurschnrová

Dobrý deň, uplynul už nejaký čas, autocentrum BAMARA už funguje, takže zopakujem svoju otázku:
1. Ako má toto autocentrum vyriešené parkovanie? Platí prenájom, alebo si odkúpilo pozemok? Často totiž stoja autá rozhádzané po celom parkovisku, pozdĺž garáží a blokujú autá pri výstupe.
2. Autocentrum má prevádzku od pondelka do nedele. Od ôsmej do ôsmej. Nedalo by sa to upraviť? Radi by sme mali pod oknami aspoň jeden deň v týždni kľud. Dnes je nedeľa a ja neustále počúvam vrčiace motory, ktoré sa opravujú priamo na parkovisku a hučiacu wapku.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň, k Vašim otázkam, ktoré súvisia s prevádzkou autoumyvárne a pneuservisu Bamara s.r.o. na ulici Komenského Vám dávam nasledovné stanoviská:
- prevádzkované nebytové priestory získala firma Bamara s.r.o. v obchodnej verejnej súťaži, zrekonštruovala ich a dala do terajšej podoby na vlastné náklady,
- na jej činnosť má prenajaté iba nebytové priestory s pozemkom, ktorý je iba pod zastavanou časťou budovy,
- prístupové cesty k prevádzke sú verejným priestranstvom, ktoré je prístupné verejnosti tak, ako je to vo väčšine prevádzkarni v meste, pokiaľ si majitelia prevádzok priľahlé pozemky neodkúpili,
- mesto nemá záujem uvedené prístupové priestranstva odpredávať, lebo majú verejnoprospešný charakter,
- majiteľ spoločnosti bol v súvislosti s Vašimi podnetmi predvolaný k objasneniu avizovaných problémov a bol vyzvaný k tomu, aby zabezpečil ohľaduplnosť čakajúcich klientov, aby neblokovali prístupy k priľahlým garážam a aby sa všetky opravy aut vykonávali iba v nebytových priestoroch nato určených, v žiadnom prípade nie na verejnom priestranstve,
- v súvislosti s otváracou dobou nie je možné zo strany mesta zakázať prevádzku v nedeľu, pretože jej prevádzková doba je v súlade s platným VZN č. 125/2013 o určení času predaja v obchode a času prevádzky služieb a je len na majiteľovi, ako ich v súlade s platným VZN rozvrhne.

Ing. Michal Lovas
Oddelenie výstavby a majetku

30.09.2014 13:18 - Ján

Dobrý deň.
Znova sa pýtam ohľadom deratizácie.
Podľa VZN 101/2010 čl.IV :
Deratizácia sa musí vykonať v súlade s metodikou odborného výkonu deratizácie, ktorú
schváli Regionálny úrad verejného zdravotníctva a primátor mesta Trebišov najneskôr 30 dní
pred jej výkonom.
V období výkonu deratizačných prác pri použití deratizačných staničiek je potrebné
zabezpečenie miesta:
1. Označením miesta deratizácie výstražným letákom.
2. Dátumom začiatku deratizácie
3. Druhom použitého prípravku
4. názov a adresa právnickej alebo fyzickej osoby – podnikateľ, ktorý vykonáva deratizáciu.

Schvaľoval vôbec túto deratizáciu Regionálny úrad verejného zdravotníctva a aj primátor mesta ?
Je vôbec potrebná tak častá deratizácia ak v meste nemáme premnožených hlodavcov ? Obytné domy sú najviac náchylné na množenie hlodavcov a tie nemusia deratizáciu vykonávať, keďže podľa VZN ich nikto nekontroluje.
Prvá otázka ohľadom deratizácie je ,či údajné rozsypanie otravy pri bytovkách je deratizáciou , ktorú schválil primátor a reg. úrad ver. zdravotníctva.
Druhá otázka je ,či po vykonaní deratizácie bol predložený mestu protokol a vyhodnotenie činnosti deratizácie v rozsahu stanovenom Regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

Náš bytový dom je postavený na pozemku mesta. Prečo si máme zabezpečiť deratizáciu my? Aj v bytovom dome sa má vykonať deratizácia ?

Odpoveď

V meste Trebišov podľa VZN sa vykonáva pravidelná deratizácia počas kalendárneho roka v mesiacoch apríl a október. V danom období sa uskutočňuje prieskum výskytu hlodavcov vo vybraných lokalitách. Výzvou, primátor mesta zaväzuje organizácie, spoločenstvá vlastníkov bytov a správcov bytových domoch ako aj fyzické osoby vlastniace rodinné domy na území mesta k vykonaniu samotnej deratizácie. Kontrolu právnických osôb vykonávajúcich deratizácie mesto Trebišov nerealizuje. Podkladom pre mesto o vykonaní deratizácie v objektoch vo vlastníctve, správe alebo v nájme právnických osôb je zaslanie písomného protokolu o uskutočnení deratizačných prác. Mesto vykonáva kontrolu iba v objektoch a priestoroch vo vlastníctve mesta Trebišov.

Ing. Jozef Kereštan
Referent pre BOZP, PO, KR, CO

29.09.2014 22:25 - Katarína

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať aké sú podmienky, alebo čo musí občan spĺňať aby dostal od mesta nájomný byt? Podľa čoho vlastne vyberáte nájomníkov ak rodina s malým dieťaťom má podanú žiadosť vyše dvoch rokov a odpoveď dodnes žiadna, a poznám človeka, ktorý nemal/a podanú žiadosť ani rok a dostal/a byt, dokonca tam žije úplne sám/a. Neuprednostňujú sa najmä mladé rodiny?

Odpoveď

Dobrý deň,

Podľa Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Trebišov (VZN) č. 114/2012 o prideľovaní mestských nájomných bytov účinného od 1.8.2012 vyplývajú nové povinnosti pre žiadateľa o byt.

VZN č. 114/2012 o prideľovaní mestských nájomných bytov

3.4. Žiadateľ o pridelenie nájomného bytu, ktorého žiadosť bola zaevidovaná ako opodstatnená je povinný:
a) nahlásiť každú zmenu údajov týkajúcich sa jeho osoby, rodiny a spoločne posudzovaných osôb do 30 dní odo dňa, kedy zmena nastala,
b) každý rok do 31.1. bežného roka aktualizovať žiadosť a predložiť doklady o plnení podmienok uvedených v bode 3.3., písm. d) ku dňu 1.1. bežného roka.

3.5. Uvedenie nepravdivých údajov v žiadosti o pridelenie nájomného bytu, alebo nesplnenie si povinností, uvedených v bode 3.4, má za následok vyradenie žiadosti z evidencie.

V prípade otázok a nejasností kontaktujte nás osobne alebo telefonicky, Mestský úrad Trebišov, 3.poschodie, č. dv. 314.

Bližšie informácie sú aj na internetovej stránke mesta:

Žiadosť o pridelenie mestského nájomného bytu

Želmíra Macuráková
Oddelenie výstavby a majetku

25.09.2014 14:13 - Ján

Dobrý deň.
V roku 2013 zaplatil náš bytový dom deratizáciu na jar a v jeseni v sume 25,63+26,32= spolu 51.95 € za rok 2013.
Správca BP TV mi povedal,že deratizáciu prevádzal zamestnanec Bytovéko podniku. Nebolo vidno ani obyčajné násady proti hlodavcom. Údajne boli nasypané do dier. No my tu žiadne diery nemáme, tak neviem do akých dier to bolo nasypané v sume 51,95 €! Preberá niekto prevedené práce, alebo ... Veď hlavné je , že sa platí. Môžem touto cestou dostať odpoveď ako sa sa vlastne robí v praxi ? Mám na mysly objednávku služby ,akú odbornosť požadujete, faktúrovanie a preberanie vykonanej práce. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Na základe Všeobecného záväzného nariadenia Mesta Trebišov č. 101/2010 v článku II. sa ukladá povinnosť vykonať deratizáciu prostredníctvom právnickej osoby alebo fyzickej osoby – podnikateľa odborne spôsobilého na prácu s jedovatými plynmi, prípravkami na báze fosforovodíka na reguláciu živočíšnych škodcov. V článku IV. VZN je stanovené zabezpečiť priestor pre deratizáciu označením miesta deratizácie výstražným letákom, dátumom začatia deratizácie, druhom použitého prípravku a názov a adresa právnickej osoby alebo fyzickej osoby – podnikateľa ktorý vykonáva deratizáciu na základe objednávky spoločenstvá vlastníkov bytov v bytových domoch a správcov bytových domoch. Na základe vykonania týchto prác domový dôverník musí previať tieto práce a žiadať výsledok výkonu deratizačných prác vystavením protokolu a vyhodnotenia činnosti deratizácie.

Ing. Jozef Kereštan
Referent pre BOZP, PO, KR, CO

28.09.2014 12:47 - Majo

Kedy začne fungovať kino ?

Odpoveď

Predpoklad je koncom októbra tohto roku.

Ing. Ján Lörinčík
Mestské kultúrne stredisko

25.09.2014 21:10 - Jaro - Vojenské lúčky

Dobrý deň, chcem sa informovať, že kde bude umiestnený kontajner na jesenné upratovanie pre občanov mesta časti Vojenské lúčky?

Odpoveď

Dobrý deň,

kontajner bude umiestnený pri Zimnom štadióne v čase Jesenného upratovania od 15.10.2014 do 23.10.2014.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

25.09.2014 16:09 - AnnaReLu

Dobrý deň,
chcem sa opýtať, kedy bude svietiť pouličné svetlo na Košickej ulici pri asfaltovom ihrisku. Celé leto nesvietilo, ale teraz je už skoro tma, tak by bolo vhodné, aby už aj zasvietilo. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie poruchy, odstránená bude v priebehu 40. týždňa. Pri kontrole verejného osvetlenia dňa 22.7.2014 bolo funkčné.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

25.09.2014 13:46 - Ján

Chcem sa opýtať , či je to pravda , že v starej Kasske - teraz označená ako mestská tržnica (pri bývalom hotely Tokaj) sa budú konať diskotéky. Je pravda že z Alkatrazu sa to má presunúť do centra mesta?

Odpoveď

Priestory v starej KaSS sa naozaj upravujú aj pre potreby konania diskoték. Plány prevádzkovateľov zariadenia "Alkatraz" nepoznáme.

Ing. Ján Lörinčík
Mestské kultúrne stredisko

25.09.2014 14:15 - Ján

Dobrý deň.
Chem sa opýtať kedy bude mať mestský úrad k dispozícii frézu na odstránenie pňov po výrube stromov.

Odpoveď

Mesto Trebišov si službu frézovanie - odstránenie pňov po vypílených stromoch objednáva v jarných mesiacoch, nakoľko sa výruby stromov realizujú v čase vegetačného pokoja, ktoré je v období od 1. októbra do 31. marca.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

19.09.2014 14:38 - jana

Dobrý den. Chcela by som sa opytatˇ kedy planujete opravu chodníka la ulici Lˇ.Podjavorinskej 5. Tento chodník je v katastrofálnom stave,kde su stále neaké úrazy. Dakujem.

Odpoveď

Rekonštrukcie chodníkov pre rok 2014 sú pred ukončením. Chodník na ulici Ľudmily Podjavorinskej bude začlenený do plánu opráv v roku 2015.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

22.09.2014 12:16 - Mária

Dobrý deň,
mám jednu pripomienku k pravidlam súťaže Najkrajšia predzáhradka,prečo sa musia prihlásiť min.dvaja súťažiaci z jednej ulice?,my sa o našu predzáhradku vzorovo starame od jari do jesene a prišli sme o výhru,len kôli tomu,že sa nikto iný neprihlásil.Bolo by dobre pouvažovať nad zmenou pravidiel a vybrať napr.10-15 najkr.predzahradiek z celého trebišova,čo si myslim,že by bolo férove voči tým,čo si dajú tu námahu,aby bývanie v paneláku bolo príjemnejšie.Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Súťaž Najkrajšia predzáhradka v roku 2014 bola vyhodnotená v súlade s pravidlami, ktoré boli zverejnené pred vyhlásením súťaže. Vašim podnetom sa budeme zaoberať pri vypracovaní pravidiel súťaže o Najkrajšiu predzáhradku pre rok 2015. Za Váš záujem, snahu skrášľovať verejné priestranstvá a pripomienky k súťaži Vám ďakujeme.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

11.09.2014 19:09 - Ivan Mraz

Dobrý deň,
Mám otázku k využitiu zimného štadióna.

Prečo nebol tzv. nevyužitý ľad ponúknutý trebišovskym hokejovým skupinám taktiež za 30 eur. Ci aj nám ktorí dlhé roky chodíme hrávať hokej bude ponúknutá cena za hodinu 30 eur a nie 100 eur (bývali hráči, ktorí reprezentovali Trebišov v bývalom hokejovom klube HK VTJ Trebišov)

Za odpoveď dakujem
Ivan

Odpoveď

Mesto nikomu prenájom ľadu za 30,-€/ hod. neponúkalo. Boli sme oslovení novým juniorským hokejovým klubom HC Jackals, ktorý si na Slovensku hľadal vhodné miesto pre bývanie, trénovanie aj odohranie domácich zápasov. Naše stanovisko k ich projektu bolo od prvých rozhovorov kladné, lebo ho vnímame nielen ako komerčné využitie voľného času na ľade, ale skôr ako športového partnera, ktorý by pomohol vrátiť do mesta kvalitný "dospelácky" hokej, na začiatku juniorský, postupne aj mužský. Najjednoduchšie bolo hneď pri prvom stretnutí povedať NIE, nedá sa, lebo nechceme a nevieme. Ale my chceme a máme na to podmienky, preto sme urobili všetko preto, aby ten klub pôsobil v našom meste. Dlhodobo. Neporovnávajme jeho pôsobenie s komerčným prenájmom vo večerných hodinách, ale porovnávajme ho s bývalým HK Trebišov, ktorý mal na zimnom štadióne taktiež šatňu zadarmo, prenájom ľadu ZADARMO a navyše mesto prispievalo do klubu čiastkou okolo 30.000 € ročne. Tento nový klub bude mať u nás v tejto sezóne zatiaľ len tréningovú základňu. Snaha oboch strán, ktorá bola prezentovaná aj p. Michálekom aj na MsZ 8.9.2014 je, aby v krátkej dobe v Trebišove aj hrával domáce zápasy. V najbližšom čase začnú o tom konkrétne rokovania. Celé mužstvo bude v našom meste celú sezónu žiť, bývať, stravovať sa a trénovať. Je to medzinárodné mužstvo, ktoré bude hrať nadnárodnú súťaž a všetci chceme aby v ňom našli svoje miesto aj naši odchovanci. Prvé kroky k tomu už boli urobené.

Viac dostupných informácií je v materiáloch na rokovanie a vo zvukovom zázname z MsZ 8.9.2014 (bod č.6):

Zasadnutia MsZ v Trebišove

Kancelária primátora

10.09.2014 20:10 - zuzana

Dobry den dakujem za odpoved ohladom laviciek na sidlisku juh... pokial neni mozne umiestnit lavicky na sidlisku tak s chcem spytatci je mozne umiestnenie laviciek aj po ulici komenskeho,myslim tym od nemocnice smerom k autobusovej stanici,lebo nablizsie od nemocnice je lavicka az pri ucnovskej skole... clovek sa chodi prechadzat a nema si ani kam sadnut ani oddychnut pokial ide po tejto ulici.. dakujem za odpoved

Odpoveď

Mesto má v pláne na budúci rok inštalovať nové lavičky aj na ulici Komenského.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

18.09.2014 10:23 - Martin

Plánuje mesto v blízkej budúcnosti opraviť výtlky na ulici Dargovskej alebo je to skôr povolebná otázka?Takisto sa chcem opýtať či sa nedá nejakým spôsobom vyriešiť otázka permenentných krádeží mrežovaných kanálových poklopov na IBV Juh, tie sú nahrádzané drevom, ktoré sa z blížiacou vykurovacou sezónou stráca.Ďakujem

Odpoveď

Oprava výtlkov na Dargovskej je v pláne opráv v tomto roku. V nasledujúcich týždňoch je poradie opráv miestnych komunikácii nasledovné: Varichovská, Palárikova, Čsl. armády, Šafáriková, Svätoplukova, Budovateľská, Dargovská.

Technické služby mesta Trebišov nahrádzajú chýbajúce kanálové poklopy plastovými, no na Slovensku sa vyrába len jeden rozmer plastovej mreže. V meste Trebišov sú kanály s piatimi rozdielnymi druhmi poklopov.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

18.09.2014 12:11 - Tomáš Babinčák

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať ako prebieha modernizácia kina, a kedy je plánované premietanie ?
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Prebieha výberové konanie na dodávateľa techniky, spustenie digitálneho premietania je plánované na mesiac október 2014.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

12.09.2014 09:24 - Patr

Dobrý deň, chcem sa opytat ci sa bude opravovat aj pristupova cesta resp. chodnik ku garazom na ul. Jana Husa 1803 a pred garazami, nakolko je tam vysypana nejaka drt tak nešťastne, ze miestami ked naprsi su tam asi 20-30cm hlboke mlaky. DAKUJEM.

Odpoveď

Na ulici J. Husa sa začína s komplexnou rekonštrukciou nádvoria sídliska MIER. Úprava spevnených plôch nádvorí bytových domov č. 1803 a 1802 je plánovaná ako investičná akcia pre rok 2015. V tomto roku budú terénne nerovnosti zasypané vrstvou štrku, alebo asfaltovej drte.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

11.09.2014 16:44 - Zuzana

Dobrý deň ,
Chcem sa Vás spýtať , prečo sa nevyvážajú separačné kontajneri , už som sa to raz pýtala , ale odpoved neprišla.
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

Separačné kontajnery sa vyvážajú v nepravidelných intervaloch.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebisov

10.09.2014 18:33 - KiBa

Dobry vecer, chcela by som sa spytat kde najdem fotky s vystupenia Desmodu, resp.po vystupeny s panom Culym ? Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

fotky sú zverejnené na FCB stránke mesta (Trebišov - oficiálna stránka mesta) a na webovej stránke v časti fotogaléria.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

09.09.2014 15:14 - Jaroslav Sivák

Dobry den , chcel by som vediet ako je to s hokejom v trebisove. Dakujem

Odpoveď

Čo sa týka hokeja detí a mládeže, prečítajte si odpoveď zo 4.6.2014 v sekcii "Otázky a odpovede" na www.trebisov.sk, resp. odkaz na facebookovej stránke mesta zo dňa 8.6.2014.

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v oblasti hokeja dospelých, resp. juniorov, možno vás zaujme bod č. 6 rokovania MsZ 8.9.2014.

Základná informácia je v dôvodovej správe k tomuto bodu na poslednej strane tohto dokumentu:

Zasadnutie MsZ zo dňa 8.9.2014 - bod č. 6

Ešte viac sa dozviete zo zvukového záznamu z MsZ 8.9.2014, taktiež bod č. 6:

Zasadnutie MsZ zo dňa 8.9.2014 - zvukový záznam

Všetky materiály boli a sú riadne zverejňované a dostupné verejnosti na webových stránkach mesta Trebišov.

Kancelária primátora

© 2024 MESTO TREBIŠOV