Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

09.07.2020 13:28 - M b.

Dobrý deň.
Keďže ste mi doposiaľ neodpovedali,pokladam otázku opat,urcite to bude zaujímať aj iných..neuvažuje mesto o odpustení poplatku za komunálny odpad ako to robia niektoré iné mestá,resp.aspon o zlave z jeho výšky pre občanov so zdravotným.postihnutim,drzitelov preukazu tzp,ktori sú aj vlastníkom nehnuteľnosti.
A ak nie,poprosim o zdôvodnenie prečo nie.dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto Trebišov má v aktuálne platnom VZN určené podmienky, po splnení ktorých sa poplatok poplatníkovi zníži alebo odpustí. O zníženie alebo odpustenie poplatku musí poplatník správcu dane požiadať. Prípadné nové podmienky a pravidlá na zníženie alebo odpustenie poplatku môže správca dane zaviesť vždy od 1. januára nasledujúceho roka. V súčasnosti však zamestnanci mesta pracujú na novom systéme nakladania s odpadmi, ktorý zmení aj spôsob vyrubovania poplatku za odpad.

JUDr. Martin Galgoczy
vedúci kancelárie primátora

11.07.2020 17:34 - Natália Horváthová

Dobrý deň, poprosila by som o obhliadku starého smreka pred našim domom, pri silnom vetre a búrkach nám odlomené konáre udreli do okien,pokiaľ je to možné, žiadam o výrub, strom je starý a nebezpečne sa nakláňa k domu. Ďakujem. Ide o strom na Budovateľskej ulici, číslo domu 30.

Odpoveď

Dobrý deň.

Na základe miestnej obhliadky dňa 14.07.2020 bude prostredníctvom Technických služieb mesta Trebišov - Mestského hospodárskeho strediska, ako správcu verejnej zelene a zároveň oprávnenej organizácie, zrealizovaný orez konárov smreka pred Vaším rodinným domom č. 30 na Budovateľskej ulici.
Zároveň podotýkame, že výrub predmetnej dreviny je neopodstatnený.

Ing. Eva Bučková, odd. výstavby a majetku

06.07.2020 16:26 - Ján Šimko

Dobry den,uz to mame tu zacali prazdniny a s nim aj zacinajuci bordel na ihriskach,plechovky od piva pod bytovkami a plastove flase.Mladez v nocnich hodinach na sidlisku stred za Berehovskou ulicou v noci hulaka popija alkohol a hulaka.Psickari vencia psov vsade vykali staci aby sa mestka hliadka pozrela okolo 18 hod na dane ihrisko psickary po sebe nezbieraju vykali a poprosim o kontroli na sidlisku mladez a rusenie nocneho kludu.

Odpoveď

Dobrý deň,

výkon služby hliadok MsP je v mesiacoch júl a august predĺžený do 02.00 hod. a to práve pre zvýšený pohyb v uliciach mesta, aj v neskorých večerných a nočných hodinách.
Od začiatku prázdnin boli vykonané dve akcie na zistenie požívania alkoholu mladistvými. v týchto aktivitách bude MsP pokračovať aj naďalej. Rovnako je kontrolované aj dodržiavanie VZN, ktorým sú upravené podmienky držania psov v našom meste. Kontrolu dodržiavania VZN realizujú hliadky MsP každodenne a zistené porušenia sú riešené v zmysle platnej legislatívy. Prípadne zistenie porušenia zákona oznámte, prosím, bezodkladne na linku 159.

Mgr. Miroslav Cabada
náčelník MsP Trebišov

02.07.2020 23:25 - Jan Simko

Hlasim zavadu na lampe Komenskeho ulica oproti restauracii Mladost ta kriva lampa pod lipou preblikava stale.A pisete ze zavada bola odstranena 30.6.lampa bohuzial stale preblikava.Tak bud tam niekto bol,alebo nie? Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

porucha osvetlenia bola odstránená pracovníkmi TS mesta Trebišov piatok 10.7.2020

TS mesta Trebišov

10.07.2020 14:53 - Bianka

Dobrý deň chcela by som sa opýtať koho mám informovať či majú voľné miesta na našom kúpalisku ohľadom brigády?

Odpoveď

Dobrý deň,

momentálne nie je voľná žiadna pracovná pozícia na kúpalisku, žiadosti o brigádu na tohtoročnú letnú sezónu sa podávali do od 09.06.2020 do 25.06.2020. Informovali sme o tom na dostupných online kanáloch mesta.

Mgr. Jindřich Sosna
vedúci strediska verejno-prospešných služieb
TS mesta Trebišov

04.07.2020 22:35 - Miriam Madariova

Dobrý deň. Viete mi povedať, kedy budú pokosene trávniky na sídliskách? Keďže začali už prázdniny, deti v podvečerných hodinách sa hrajú na chodníkoch, keďže tráva je vysoká, všetko ich od nej svrbí. Bolo by dobre pravidelnejšie kosiť, a nie takto do výšky ju nechať nárast. 😐😐😐
Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

všetky zelené časti mesta vrátane sídlisk sa kosia podľa plánu kosenia, s využitím všetkých technických a personálnych možností Technických služieb mesta Trebišov, a to aj počas dní pracovného pokoja. Možné posuny v termínoch kosenia vznikajú vplyvom nepriaznivého počasia.

TS mesta Trebišov

07.07.2020 08:21 - Mim

Týždeň prázdnin za nami, Kutnohorska stále nepokosena. Kde sa majú deti podľa vás hrať. Toto cele mesto je na hlavu. Šetrite tam, kde nemáte.

Odpoveď

Dobrý deň,

verejná zeleň na Kutnohorskej ulici bola pokosená 12. 7. 2020.

TS mesta Trebišov

07.07.2020 11:42 - Jan Simko

Dobry den,kedy planujete kosit za Berehovskou a Komenskeho ulicou???Nemate na benzin do kosaciek?Trava je vysoka uz som malemu vytiahol 4 klieste kurnik?

Odpoveď

Dobrý deň,

kosenie zelene na Komenského ulici bolo vykonané sobotu 11.7.2020 a na Berehovskej ulici bude kosba realizovaná v 29. kalendárnom týždni.

TS mesta Trebišov

26.06.2020 10:07 - Zdenek Dinda

Dobry den.Mam kabelovu TV z byt.podniku a poslednu dobu velmi často vypadavaju programi.Aj petkrat a viac za den.Tak by ma zaujimal dovod a ako od BP zrušit TV.

Odpoveď

Dobrý deň,

Bytový podnik mesta Trebišov, ako operátor TKR, zabezpečuje retransmisiu televízneho káblového prenosu prostredníctvom satelitného pripojenia.
Počas extrémnych meteorologických javov, ako je silná búrka, ľadovec, husté sneženie, námraza, apod., môže dôjsť k zhoršeniu alebo celkovému výpadku satelitného prenosu.

V súčasnom období často vyskytujúce sa silné búrky, spojené aj s krupobitím, spôsobujú výpadky a stratu signálu v našej káblovej sieti. Ospravedlňujeme sa, ale tieto atmosférické poruchy zatiaľ nevieme ovplyvniť.

Vypovedať Zmluvu na zriadenie a prevádzkovanie televíznych káblových rozvodov je možné v zmysle všeobecných podmienok podľa čl.15.8., na základe odhlášky, s dvojmesačnou výpovednou lehotou.


Ing. Peter Jakim
Televízne káblové rozvody
Bytový podnik Trebišov, s.r.o.

29.06.2020 17:20 - Občan mesta

Dobrý deň.Kedy budú kosiť Kutnohorsku?A stromy ostrihať lebo rastu konáre na divoko a až po zem a vietor polámal konáre konkrétne medzi bytovkami.Treba polamany konár odstrániť kým nespadne dakomu na hlavu.A ostrihať keby sa dalo lebo konáre sú až po zem.Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci Technických služieb mesta Trebišov odstránili zlomený konár dňa 1. 7. 2020. Verejná zeleň na Kutnohorskej ulici bude kosená, podľa plánu kosenia, v priebehu 29. kalendárneho týždňa. Orez stromov na Kutnohorskej ul. bude vykonaný v priebehu mesiaca september 2020.

Ing. Milan Kakaš
vedúci hospodárskeho strediska TS mesta TV

21.06.2020 11:59 - Ján Staš

Vie niekto z kompetentných v tomto meste povedať- prečo sa vyrubal najkrajší strom pri jazierku v parku - vŕba, ktorá bola nádherná a tvorila úžasnú kulisu. Je nato povolenie. Strom bol nádherný a zdravý.

Odpoveď

Dobrý deň,

výrub stromu „Vŕby bielej“ v blízkosti rybníka bol realizovaný dňa 29. 1. 2020, po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia vydaného Krajským pamiatkovým úradom (KPÚ) Košice.
V predmetnom rozhodnutí KPÚ sa o. i. uvádza aj nasledovné:

Vŕba biela, navrhnutá na výrub, má rozsiahle poškodenia kmeňa hnilobami, viditeľné sú na viacerých miestach aj plodnice drevokazných húb, prítomnosť hnilobných dutín v celej dĺžke kmeňa a na kostrových konároch. Strom rastie pri jazierku (rybníku), kde je zvýšený pohyb osôb, preto môže vážne ohroziť prevádzkovú bezpečnosť zlomom alebo vývratom.

Ing. Milan Kakaš
vedúci hospodárskeho strediska TS mesta Trebišov

27.06.2020 00:52 - Jan Truchan

Zdravim vas pan primator a zasupcovia,asi pvela penazi ide na vas kedze nieste schopny odtranit tu vodu z ulice lebo nemame obrubniky sachty nic,nakolko plate dane a vy beriete nehorazne prachy za nic.Kosit si mame sami upravovat pred domom tak isto,internet optila neni,a dalej nevravim o pristupovych cestach.Hlavne ze ste sem posielali mestkych ktory kontroluju ci neni mieco na vasom pozemku a davat paieriky za okna,lebo auto stoji na trave!!!!
Auto bude stat tam kde ho postavim,travnik som si vysial sam,a aj ho kosim kedze nieste schopny zabezpecit si techniku,lebo mate vysoke platy za nic.Trebisov vas zaujima iba po most.Tak isto platime dane tak racte kosit a nieco robit.Paricov bol prvi na mape a nie papalašske hniezda zbohatlikov kde maju všetko!!!!!
Dodnes to neni spravene tuna nic tak sa spametajte na tom mestkom urade Trebišovskom,lebo beriete platy za nic.Chodte sa pozriet na svidnik ako maju porobene mesto!!!
Eu fondy ste odmietly lebo by ste nemaly skade kradnut asi!!!!
Takze racte dost na paricov a urobime poradu lebo toto uz prekracuje hranice.Mam nafotene fotky, lebo nekosite nic a voda stoji na celej ulici ale mestky preco teraz vas neoboznamia?Iba chodia jebat do ludi nic viac.Bud zacne vojna alebo sa spamätate na to papalašskom mestkom urade kde sedite na svojich teplych zaprdenych zhnitych stolickach a pri kave kde co ukradnut.Nic vas nezaujima len jebat v meste ludi kto kde zastavi zle a vyberat prachy.Spametajte sa vas volili ludia ne hoväda!!!!Za čo nas mate?????Len za hlasmi ste cakali???a skus to vymazat ,pridem na mestke zastupitelstvo a ako posielam do Ba!!!

Odpoveď

Dobrý deň,

Vaša reakcia na niektoré náležitosti v okolí uvedeného rodinného domu je neopodstatnená. V roku 2017 mesto realizovalo odvodnenie Paričovkej ulice, s odbočkou k Vášmu rodinnému domu v dĺžke 15. Po vykonaní vizuálnej kontroly, po silnom daždi, dňa 26.6.2020 môžem konštatovať, že odvodnenie daného úseku je funkčné.

Ing. Jozef Kereštan
vedúci strediska MVO

25.06.2020 16:57 - Jan Simko

Dobry den hlasim zavadu na osvetleni Komenskeho ulica,lampa oproti restauracii Mladost preblikava dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

porucha bola odstránená utorok 30. 6. pracovníkmi Technických služieb mesta.


TS mesta Trebišov

27.06.2020 01:05 - Jan Truchan

Ak to nezacnete riesit,budete mat kontroly!!!A to myslim vazne,nasa ulica Ružova je cela zaplavena,nemame obrubniky,chodniky co su zapisane v katastri niesu,a ani pristupove cesty.Nechcem tu vidiet mestkych aby chodili jebat ludi za auta.Tak monitorujte to zaco ste plateny,za obcanov niesme hoväda,ako nas tuna beriete,lebo pride cely paricov na mestky urad a zacneme to riesit!!!Eu fondy su na cesty a chodniky tak robte nieco!!!Ak ma vymazete aj tak sa to dostane von a sme tam!!!!

Odpoveď

Dobrý deň,

z Vášho vulgárneho vyjadrenia som pochopil, že policajti by nemali objasňovať priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Chcem Vás ubezpečiť, že príslušníci MsP budú v tejto činnosti pokračovať aj naďalej, nakoľko ich výkon patrí medzi jednu zo základných úloh mestskej polície.


Mgr. Miroslav Cabada
náčelník MsP Trebišov

24.06.2020 09:08 - Monika Tothova

Chcem sa opýtať kto chodí kontrolovať ako pokosia na Paricove trávu... Je to katastrofa... Za čo berú peniaze??? Na jednom mieste ma tráva 2mm o 5krokov ďalej je už 10cm.?my tiež platíme dane... Hanba...

Odpoveď

Dobrý deň,

stredu 24.6.2020 prebiehalo kosenie verejných priestranstiev v časti mesta Paričov. Vzhľadom na to, že porast bol už značne vysoký, kosba prebiehala na dve etapy, a to s využitím strojovej kosačky do určitej výšky a následne aj ručnou kosačkou do požadovanej úrovne. V ten istý deň 24.6.2020 o 14.22 hod boli verejné priestranstva pokosené v požadovanej kvalite.

TS mesta Trebišov

23.06.2020 22:19 - Helena

Chcem sa spýtať, že prečo už piaty večer nesvieti verejné osvetlenie na celej ulici SNP? Je to opakovaný problém a nechápem, že to nevadí poslancom, ktorí na tejto ulici bývajú. Mali by si to tiež všímať a nahlásiť to a nielen brať poslanecký plat a nič nerobiť.

Odpoveď

Dobrý deň,

porucha verejného osvetlenia nastala v noci z 23.6.2020 na 24.6.2020. Odstránená bola pracovníkmi technických služieb počas stredy 24.6.2020.

Miroslav Davala
námestník riaditeľa TS mesta Trebišov

20.06.2020 15:54 - Martin

Dobrý deň na "kopaný jarok" sa nebude dávať zábradlie ? keď prší ten "plech" je šmykľavý je to dosť nebezpečné

Odpoveď

Dobrý deň,

konštrukcia zábradlia bude pripravená v 27. kalendárnom týždni. Obdobie realizácie je plánované do konca 28. kalendárneho týždňa. Práce vykonajú pracovníci Technických služieb mesta Trebišov.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci strediska verejného priestranstva TS mesta Trebišov

22.06.2020 15:50 - Jjjk

Dobrý deň budu tohto roku dní mesta?

Odpoveď

Dobrý deň,

tradičné augustové oslavy Dní mesta Trebišov, v takom rozsahu, ako si ich Trebišovčania a návštevníci mesta pamätajú z ostatných rokov, sa neuskutočnia.
Mesto má pre širokú verejnosť pripravený program Kultúrneho leta 2020, ako aj Letného kina v areáli mestského parku.
Kultúrne leto v Trebišove začne prvú júlovú nedeľu 5. júla. Každý nedeľný podvečer, až do konca augusta, bude v znamení hudby, piesní alebo ľudového tanca a zabavia sa aj najmladší Trebišovčania.

PROGRAM KULTÚRNEHO LETA: https://www.trebisov.sk/pozvanky/24305

Bezplatné letné premietanie filmov v amfiteátri štartuje piatok 3. júla a potrvá do 29. augusta.

PROGRAM LETNÉHO KINA: https://www.trebisov.sk/pozvanky/24312

Mgr. Martina Mištaničová
hovorkyňa mesta

20.06.2020 18:37 - kata

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať na parkovanie pred DM. Nedá sa riešiť dajak aby tam auta nestáli. Od Lidlu je zlé vychadzanie áut.

Odpoveď

Dobrý deň,

mestská polícia uvedený problém rieši v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom PZ v Trebišove. Počas kontrol vykonávaných v tejto časti mesta sú vodiči motorových vozidiel upozorňovaní na nesprávne státie a v prípade opakovaného porušenia zákona o cestnej premávke sú riešení v blokovom konaní.

Mgr. Miroslav Cabada
náčelník MsP Trebišov

14.06.2020 13:37 - Stefania Bodikova

Dobry den.
Budu sa detske vonkajsie ihriska tento rok opravovat? Minuly rok ich pred letnou sezonou mesto natieralo a opravovalo. Tento rok zatial nie. Konkretne ihrisko na Berehovskej (za bytovkou ktora je priamo za Slaviou) je znicene. Zlomena smykalka, zlomeny rebrik, kriva hojdacka.
Dakujem za odpoved.

Odpoveď

Dobrý deň,

opravu poškodených častí prvkov na ihrisku, ošetrujúci náter a osadenie nového zámku na bránke vykonajú pracovníci Technických služieb mesta Trebišov do konca budúceho (27.) kalendárneho týždňa.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci strediska verejného priestranstva TS mesta Trebišov

21.06.2020 22:25 - Jozef Grecula

Dobry den,ja len tolko kontrolovat jazdu a povolenu rychlost na Komenskeho ulici od Kauflandu po nemocnicu.Po 22 hodine je to neskutocne jak tu auta jazdia aj 100km/h a su tu prechody.Niektorim to nedochadza a po 22 hodine sa to meni na "Rychle a zbesile"

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia Trebišov nemá oprávnenie na meranie rýchlosti. Otázku sme posunuli na ODI PZ v Trebišove. ň

Mgr. Miroslav CABADA
náčelník MsP

Reakcia ODI PZ v Trebišove je nasledovná:

"Podnet berieme na vedomie. V rozsahu našich technických, časových a personálnych možností meriame rýchlosť vozidiel najmä na uliciach: M. R. Štefánika, Komenského, SNP, Čsl. armády, kpt. Nálepku.
Vzhľadom na okresnú pôsobnosť dopravného inšpektorátu nie je možné vykonávať nepretržité meranie rýchlosti len v Trebišove.

pplk. Ing. Martin Telepovský
riaditeľ okresného dopravného inšpektorátu PZ v Trebišove

20.06.2020 08:42 - Jana

Chcela by som sa opýtať, prečo Technické služby kosia zeleň v sobotu skoro ráno? Je víkend a niekto sa chce aj vyspať. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

vzhľadom na poveternostné podmienky a harmonogram kosenia v tomto pandemickom období, je niekedy potrebné vykonávať práce aj cez víkend. S kosením sa v uvedený deň začalo o 7,30 hod.

Technické služieb mesta Trebišov

12.06.2020 11:00 - Ivan B.

Chcem sa spýtať, či je mesto pripravené na vykonanie postreku proti komárom. Pekný deň.

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto Trebišov každoročne vyčleňuje finančné prostriedky na zabezpečenie eliminácie premnoženia komárov na jeho území. V aktuálnom období, po uskutočnení monitoringu v mestskom parku a jeho okolí, nie je stav premnoženia uvedeného hmyzu.


Ing. Jozef Kereštan
vedúci strediska Mestskej vnútornej ochrany

28.05.2020 09:08 - Jk

Dobrý deň chcel som sa opýtať kedy sa bude rekonštruovať športova hala? A v blizkej buducnosti sa neplanuje aj zimný štadión? Za odpoveď ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

obnova športovej haly začne ihneď po úspešnom ukončení verejného obstarávania, ktoré prebieha v týchto dňoch. Po jeho riadnom ukončení, dôjde k podpísaniu zmluvy s dodávateľom a následne k rekonštrukcii športovej haly.

Na zimnom štadióne mesto priebežne obnovuje jeho priestory, v jeseni 2019 bola vybudovaná a odovzdaná do užívania nová hokejová šatňa s príslušenstvom pre potreby Mestského športového klubu mládeže (MŠKM) - https://www.trebisov.sk/fotogaleria/23501.

Aktuálne je zimný štadión po výmene starého osvetlenia za nové. Uvedená projektová činnosť bola ukončená v marci tohto roka - https://www.trebisov.sk/fotogaleria/24122.
Širokej verejnosti bude objekt zimného štadióna plne k dispozícii nasledujúcu sezónu.

Mgr. Jindřich Sosna
vedúci strediska verejno-prospešných služieb, TS mesta Trebišov

14.06.2020 09:30 - Mgr. Monika Šamuová

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať ako mesto bojuje proti parkovaniu na zeleni, resp. či to mesto vôbec zaujíma, keďže pravidelne vídavam autá zaparkované na zeleni v meste a najmä v mestskej časti Milhostov. Na moje upozornenia vodičia často agresívne odpovedajú, že čo ma to trápi, veď je to mestský pozemok.
Tak teraz neviem či mesto zaviedlo novú politiku a nemá zaujem chrániť a rozvíjať zeleň, alebo má k tejto problematike laxný prístup.

Za skorú odpoveď ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mestská polícia Trebišov upozorní vodičov, ktorí parkujú svoje vozidlá na verejnej zeleni, že týmto spôsobom parkovania porušujú zákon o cestnej premávke. Vodiči sú zo strany mestskej polície upozorňovaní aj prostredníctvom písomných výziev, v prípade ich nerešpektovania môže dôjsť k prejednaniu skutku v priestupkovom konaní.

Mgr. Miroslav Cabada
náčelník MsP Trebišov

15.06.2020 16:45 - Martina

Dobry den ja by som sa rada informovala ohladom parkovania pred rodinným domom na ulici Budovatelska na ulici ste ludom zakázali parkovať a Mestský policajti davali papuce ale na ceste nieje znacka ani zakaz zastavenia ani zakaz statia policajti sa ohradili zákonom ktoreho vsak podmienky nesplnate pretože cesta nema 6m preto by ma zaujimalo ake bude riesenie ? Bude urobená jednosmerka ?
Pretože ked si dame auta do dvora tak navsteva uz si auto fakt nema kde dat ja viem ze vas to trapit nemusi ale my tam zijeme a je to pre celu ulicu problem
Pri tom Hasici RZP aj smetiari bez problému prejdu alebo bude prikázané parkovanie len v jednom smere? Velmi by ma zaujimalo riesenie tohto problému.
Dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

množiace sa sťažnosti na zlú prejazdnosť Budovateľskou ulicou viedlo k zvýšenej kontrole dodržiavania pravidiel cestnej premávky na uvedenej ulici. Policajti pri kontrolách niekoľkokrát ústne, ale aj formou písomných výziev upozorňovali na porušenie zákona, no aj napriek tejto nenásilnej snahe o nastolenie poriadku, nedošlo k zmene, a preto bolo potrebné pristúpiť k razantnejšiemu riešeniu tejto situácie. Kontroly budú vykonávané opakovane a ich porušenie bude riešené v zmysle platnej legislatívy.


Mgr. Miroslav Cabada
náčelník MsP Trebišov

15.06.2020 11:10 - Jozef Mihalčin

Dobry den
poprosim o informaciu čo za pristavbu za rodinnym domom ing.Antona Eliáša v Milhostove realizuje mesto Trebišov.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

za rodinným domom Ing. Antona Eliáša v Milhostove mesto Trebišov nerealizuje žiadnu stavbu.

Ing. arch. Alexander Bugala
odd. majetku a výstavby MsÚ

08.06.2020 11:32 - Alžbeta Chromá

Bude a ak kedy otvorene letné kupalisko?

Odpoveď

Dobrý deň,

otvorenie areálu letného kúpaliska je plánované na prvú polovicu mesiaca júl 2020.

Mgr. Jindřich Sosna
vedúci strediska verejno-prospešných služieb, TS mesta

05.06.2020 21:17 - Takač

Dobrý deň, chcem sa spýtať či nie je možné osadiť dopravnu značku slepá ulica pred bytovým domom M.R. Štefánika 2221 z dôvodu že veľa vodičov návštevníkov polície, soc. poisťovne prìde až na koniec bytového domu a zistí že cesta nepokračuje. Máme veľa takých vodičov, ktorí majú problém s cuvanim alebo otočením vozidla. Pritom ak by bola osadená dopravná značka veľa by sa tým vyriešilo hlavne oderky našich áut tých ktorí tu bývame.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za zaslanie podnetu. Pracovníci Technických služieb mesta Trebišov posúdili konkrétny stav ako opodstatnený a stredu 10. júna osadili v predmetnej lokalite nové zvislé značenie.

Mgr. Mário Fazekaš,
vedúci strediska verejných priestranstiev, TS mesta Trebišov

27.05.2020 08:01 - Ingrida Kováčová

Dobrý deň, dlhodobo je v Mestskej polícii podstav členov, v meste už dávno nie je poriadok ako kedysi, hliadky takmer nevidno. Znovu je kopec túlavých neprispôsobivých občanov, ktorí vymetajú koše. Kedy konečne posilníte rady mestských policajtov?? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

personálny stav mestskej polície bude doplnený do konca prvého polroku 2020.

Mgr. Miroslav Cabada
náčelník MsP Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV