Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

06.01.2021 10:36 - Ing. Andrej Hnát

Dobrý deň,
ešte v novembri 2020 som sa pýtal na zničené a porozbíjané okná na budove v priemyselnom parku na ul. Cukrovarskej.
Keďže mi nebolo doposiaľ odpovedané , prosím o odpoveď.

Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto Trebišov zabezpečuje opravu poškodenej steny v priemyselnom parku. Kovová konštrukcia je už opravená, okenné konštrukcie budú montované v priebehu mesiaca január 2021.

Ing. Miroslav Eliáš
odd. výstavby a majetku

15.12.2020 13:26 - P.J.

Dobrý deň.Chcem Vás poprosiť o odstránenie závady na ver.osvetleni ul. Berehovskej pred vchodom 2216/19.

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci technických služieb odstránili chybu na osvetlení 22.12.2020 výmenou osvetľovacieho telesa.

TS Trebišov

08.01.2021 14:48 - Milan Onisik

V poslednom Infoliste som sa dozvedel o novom systéme zberu komunálneho odpadu.Otázka je ,komu treba nahlásiť frekvenciu vývozu tohto odpadu?Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto Trebišov zavádza od januára 2021 systém Množstvového zberu zmesového komunálneho odpadu. Fungovať bude na princípe „MENEJ ZMESOVÉHO ODPADU = NIŽŠÍ POPLATOK“.

Pre obyvateľov BYTOVÝCH DOMOV vyplýva povinnosť:
- nahlásiť objem zberných nádob mestu Trebišov do 31.1.2021 prostredníctvom tlačiva: „Oznámenie k poplatku za komunálne odpady pre KBV“, ktoré je dostupné na https://www.trebisov.sk/odpadove-hospodarstvo

Na určenie zmeny veľkosti zberných nádob je potrebný súhlas všetkých obyvateľov bytových domov/ vchodov pripadajúcich na konkrétne stojisko.

V prípade nenahlásenia objemu zberných nádob do uvedeného termínu zo strany obyvateľov, určí objem v jednotlivých stojiskách mesto Trebišov.

Pre obyvateľov RODINNÝCH DOMOV vyplýva povinnosť:
- nahlásiť frekvenciu vývozu komunálneho odpadu mestu Trebišov do 31.1.2021 prostredníctvom tlačiva: „Oznámenie k poplatku za komunálne odpady pre IBV“, ktoré je dostupné na https://www.trebisov.sk/odpadove-hospodarstvo

Mesto informuje o tomto novom systéme odpadového hospodárstva nielen v periodiku - viacerých vydaniach Mestských infolistov, ale aj na webovom sídle mesta, prostredníctvom káblových rozvodov - na Infokanáli, fanpage mesta Trebišov na sociálnej sieti (FB - Dobré správy z Trebišova) a ďalších dostupných kanáloch a médiách.

kancelária primátora mesta

09.12.2020 15:37 - dada

Dobrý deň, prosím o info,
1. kedy a kde bude v meste predaj živých kaprov?
2. Dá sa opraviť diera na ceste pri výjazde od benzínovej pumpy Shell?

Odpoveď

Dobrý deň,

1. Podľa našich informácií by mal predaj kaprov prebiehať do 24.12.2020 pred OC Kaufland, Komenského 3884, 075 01 Trebišov. Či bude tento predaj prebiehať až do tohto termínu je plne na rozhodnutí obchodného reťazca.
2, Poškodenie povrchu cesty pri výjazde od čerpacej stanice Shell bude opravené, situácia je však skomplikovaná tým, že pozemok parc. č. 2811/3, na ktorom sa dotknutá časť cestnej komunikácie nachádza, nie je vlastníctvom mesta Trebišov.


Ing. arch. Alexander Bugala
odd. VaM MsÚ Trebišov

18.12.2020 09:30 - Jana Zuzčinova

Dobry den

mame niekde v Trebisove ZBER ŠATSTVA?

Mame asi 4 velke vrecia a vsetko je vo velmi dobrom stave tak by sme to radi niekam posunuli

Dakujem

Zuzcinova

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto Trebišov v aktuálnom období nerealizuje žiadnu zbierku šatstva. Odporúčame Vám kontaktovať adresne zariadenia v okrese, resp. Košickom kraji.

odd. sociálnych vecí MsÚ

07.12.2020 13:28 - Z.F.

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či by sa nedalo upratať uličku od odpadkov od internátnej školy až k poľu. Sú tu plastové fľaše, fľaše od alkoholu, použité prezervatívy, proste bordel ktorý do prírody nepatrí aj v kríkoch samozrejme je bordel, tiež sú tu porezané kríky ktoré asi nemá kto upratať. Neviem či sú to súkromné pozemky, ale trebalo to upratať. Ďakujem pekne za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za zaslanie Vášho podnetu. Pracovníci technických služieb znečistenie odstránili v 51. kalendárnom týždni.

TS mesta Trebišov

03.12.2020 14:22 - anna

na ulici Palarikova je blikajuce poulicne osvetlenie...prosime o napravu

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci technických služieb nezistili Vami uvedenú poruchu. Pokiaľ však nejakú poruchu stále evidujete, je potrebné presnejšie identifikovať miesto, napr. číslo domu. Ďakujeme

Technické služby mesta Trebišov

04.12.2020 08:26 - Katarína

Dobrý deň, chcem upozorniť na nefunkčné osvetlenie na Jilemnického ulici, teraz keď je cez víkend uzavretý predný vstup do nemocnice a treba večer, alebo ráno prejsť potme do nemocnice cez zadnú vrátnicu, je to dosť nebezpečné, nakoľko na chodníkoch sú tam nerovnosti a neostáva nič iné, len si svietiť baterkou. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Vás podnet, verejné osvetlenie na uvedenej ulici je v správe Nemocnice s poliklinikou Svet zdravia, a. s. Trebišov. Podnet adresujte, prosím, na sekretariát danej spoločnosti.

Technické služby mesta Trebišov

27.11.2020 13:09 - Ivan B.

Zdravím. Nevidím ani jeden malý odpadkový kôš na ul. Berehovskej od mototechny po pizzu hassan... na štefánikovej či komenského sú.

Odpoveď

Dobrý deň,

Váš podnet vnímame ako opodstatnený a v dohľadnej dobe ho vyriešime osadením odpadkových košov.

Technické služby mesta Trebišov

30.11.2020 20:21 - Bozka Nova

Dobry den, chcem sa opytat: na ulici Berehovska naproti Billa vchod od ihriska ,stoji kontajner technickych služieb na stavebny odpad uz stvrty tyzden,rano tam spoluobcania nosia vrecia s komunalnym odpadom a tam ho preberaju a nechavaju bordel.Kto ten kontajner plati? Ked jeden den stoji 50 eur.Dakujem za odpoved.

Odpoveď

Dobrý deň,

v súčasnej dobe sa v uvedenej lokalite nenachádza žiaden kontajner.

Technické služby mesta trebiošv

11.12.2020 14:02 - Peter Takáč

Dobrý deň. Zaujal ma návrh poplatkov pre občanov za vývoz a uskladnenie domového odpadu, ktorý má schváliť na svojom pondelňajšom zasadaní mestské zastupiteľstvo. Neviem či som to dobre pochopil, ale podľa tohto návrhu som vypočítal že budem platiť za odpad v roku 2021 104 euro. Sme dvojčlenná rodina, ja dôchodca a moja neter 18 ročná tínedžerka. Podľa návrhu by sme mali spolu platiť 0,019 sadzba x 110 objem smetnej nádoby x 52 vývozov čiže spolu 108,68 euro. Keďže mesto poskytuje 1 nádobu pre 6 občanov na jednej adrese klesne ich poplatok o jednu tretinu kdežto nám sa zvýši poplatok o 2 tretiny. Je môj výpočet správny ? Ďakujem za odborný výklad tohto návrhu.

Odpoveď

Dobrý deň,

v prípade rodinných domov je možné zvoliť si nižšiu frekvenciu vývozu, a to 26-krát ročne, čo by vo Vašom prípade znamenalo ročný poplatok vo výške 54,34 eur. Je teda na Vašom rozhodnutí, akú frekvenciu vývozu si zvolíte. Upozorňujeme však, že v prípade, ak Vami zvolená frekvencia nebude dodržaná, tak takýto extra vývoz (vývoz navyše) bude spoplatnený dvojnásobnou sadzbou.

JUDr. Martin Galgoczy
vedúci kancelárie primátora

21.11.2020 10:56 - lukas

dobry den, su v technickych sluzbach volne miesto pre skuseneho vodica z vodicskymi skupinami C+E T KKV a vsetko potrebne ktomu napr zimna udržba atď? Su niekde pracovne ponuky zverejnene alebo si hľadáte takýchto ľudi sami? ďakujem za odpoveď

Odpoveď

Dobrý deň,

Technické služby mesta Trebišov v súčasnosti nedisponujú voľným pracovným miestom na žiadnu pozíciu.

TS mesta Trebišov

19.11.2020 14:26 - Ján Kmeť

Pozdravujem, dovolte mi otázočku: Ako je možné, že firmy s ktorými mesto dlhoročne spolupracuje samé dodatky, kde sa navyšuje cena? Napríklad firma Iľko - navýšenie o 23 tis. euro. Mám podozrenie, že to vôbec nie je v poriadku!

Odpoveď

Dobrý deň,

v zmysle §18 zákona o verejnom obstarávaní možno zmluvu, rámcovú zmluvu
a koncesnú zmluvu meniť podľa pravidiel určených v zákone o verejnom
obstarávaní.

v zmysle § 18 ods. 3 písm. a) Zákona o verejnom obstarávaní Zmluvu,
rámcovú dohodu alebo koncesnú zmluvu možno zmeniť počas jej trvania bez
nového verejného obstarávania aj vtedy, ak hodnota všetkých zmien je
nižšia ako finančný limit podľa § 5 ods. 2, ak ide o zmluvu a rámcovú
dohodu, alebo podľa § 5 ods. 7, ak ide o koncesnú zmluvu a zároveň je
nižšia ako 15 % hodnoty pôvodnej zmluvy alebo rámcovej dohody, ak ide o
zákazku na uskutočnenie stavebných prác.

Vo Vami spomenutých zákazkách ide takmer vždy o rekonštrukčné práce, kde
často vznikajú práce naviac, najmä z dôvodu, že pri ich projektovaní, či
plánovaní nebolo možné všetky práce vopred predpokladať a že pri
realizácii vznikajú situácie, ktoré je možné zistiť až pri samotnej
realizácii diela, resp. môže dochádzať k nesprávnemu výpočtu
jednotlivých výmer projektantom a pod.. K dodatku, ktorý navyšuje cenu,
je vždy priložený aj rozpočet týchto prác naviac, a teda tieto sú v
každom momente odkontrolovateľné, či už kontrolnými orgánmi alebo
verejnosťou.

JUDr. Martin Galgoczy
vedúci kancelárie primátora

16.11.2020 10:53 - ada

Dobry den chcem sa opytat uz mesiac v Berehove-nakupnom centre nebola upratovačka len sa chcem opytat ci si mame upratovat sami alebo este pride?Dakujem za odpoved

Odpoveď

Dobrý deň,

uvedený podnet bol preverený a následne bola zrealizovaná náprava.

TS mesta Trebišov

11.11.2020 23:00 - i.H.

chcem sa spytať kedže nemame odchyt psov v meste co ak sa psíkovia tulaju po uliciach a moze ich zrazit asuto majitela som kontaktovala od 20:00 do 22:30 a nic ako sa da pomocť psíkom ved pes nie je vec a majitel je za nich zodpovedný a mestskan polícia je iba na okrasu a nie na pomoc

Odpoveď

Dobrý deň,
pravidelnou činnosťou hliadok MsP Trebišov je o. i. aj kontrola dodržiavania zákona č. 282/2002 Z. z., ktorý sa upravujú niektoré podmienky držania psov v znení neskorších predpisov a tiež Všeobecne záväzného nariadenia mesta Trebišov č. 128/2013 o podmienkach držania psov. Najčastejšie kontrolu vykonávajú na detských ihriskách, pieskoviskách, v areáloch škôl, školských zariadení a na ďalších miestach, kde je vstup so psom zakázaný. Príslušníkmi MsP Trebišov je priebežne vykonávaný aj odchyt túlavých a voľne pohybujúcich sa zvierat.

Mesto Trebišov má uzatvorenú Zmluvu o úschove odchytených zvierat so OZ Pomoc psíkom východného Slovenska z Veľkých Kapušian. Odchyt túlavých psov realizujú na území mesta vyškolení mestskí policajti.

Mgr. Peter Pipa
poverený riadením MsP Trebišov

10.11.2020 19:02 - Ján Bacso

Chcem sa spýtať podľa akého zákona vyžadujete od ľudí pri vstupe na mestský úrad certifikát o negatívnom teste? Hľadal som ten zákon v Ústave SR, v medzinárodných dohovoroch, ale nikde som ten zákon nenašiel. Chcem Vás upozorniť, hlavne primátora mesta Trebišov aby sa riadil zákonmi. Vyhláška alebo uznesenie vlády nie je zákon. Ani vo vojnovom stave sa nesmú porušovať ľudské práva. V núdzovom stave môžu byť obmedzené niektoré práva občanov ale na základe zákona, ktorý bol schválený NR SR. Pokiaľ viem, tak Národná Rada SR neprijala žiadny zákon ohľadom povinného testovania alebo preukazovania sa certifikátmi pri vstupe do úradov. Vyzývam preto pána Primátora a ďalších zainteresovaných aby dodržiavali platné zákony a Ústavu SR, v opačnom prípade budem musieť podať trestné oznámenie na pána primátora a budem po ňom chcieť odškodné 20 000 eúr...

Odpoveď

Dobrý deň,

dňa 30.10.2020 bola vo Vestníku vlády uverejnená VYHLÁŠKA Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa č. 16/2020.

V nadväznosti na ňu bola dňa 06.11. 2020 uverejnená VYHLÁŠKA Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa v územných obvodoch okresov podieľajúcich sa na druhej vlne celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ č. 20/2020 a VYHLÁŠKA Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa v územných obvodoch okresov nepodieľajúcich sa na druhej vlne celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ č. 21/2020.

Podľa aktuálne platného stavu (12.11.2020):
§1 ods. 1 vyhlášky
Podľa § 48 ods. 4 písm. e), s), x) a z) zákona sa v období od 9. novembra 2020 05:00 hod. do 15. novembra 2020 01:00 hod. z dôvodu ochrany života a zdravia všetkým prevádzkovateľom zariadení na území Slovenskej republiky, okrem územných obvodov okresov Senica, Skalica, Dolný Kubín, Martin,
Námestovo, Turčianske Teplice, Humenné, Medzilaborce, Michalovce, Snina, Sobrance, Vranov nad Topľou, Bardejov, Kežmarok, Levoča, Poprad, Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Gelnica, Spišská Nová Ves, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín, Dunajská Streda, Partizánske, Prievidza, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica, Púchov, Trenčín, Banská Bystrica, Brezno, Detva, Zvolen, Bytča, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina nariaďuje zakázať vstup osobám, okrem osôb podľa § 1 ods. 2, do vnútorných a vonkajších priestorov ich prevádzok.

Zákaz podľa § 1 ods. 1 sa nevzťahuje na:
a) osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29. októbra 2020 do 8. novembra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky s negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 subjektom podieľajúcim sa na celoplošnom testovaní „Spoločná zodpovednosť.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ďalej len „úrad podľa § 5 ods. 4 písm. k) a §59b zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“) z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 vydal túto vyhlášku, ktorou nariaďuje podľa § 48 ods. 4 písm. e), s), x) a z) opatrenia uvedené vo vyhláške.

Mesto Trebišov a ani primátor mesta nie sú oprávnení posudzovať formálnu správnosť alebo "protiprávnosť" zákonnej normy. O jej protizákonnosti môžu rozhodovať len orgány, ktoré touto právomocou disponujú. Tí, na ktorých sa zákonná norma vzťahuje ( v tomto prípade sú povinnosti uložené aj priamo mestu Trebišov), nemajú právomoc rozhodovať o zákonnosti/ústavnosti právnych predpisov a tieto musia dodržiavať, dokiaľ nie je v rámci predpísaného postupu pozastavená ich účinnosť. V práve existuje prezumpcia správnosti práva. To znamená, že na právo (zákon, nariadenie vlády, uznesenie vlády atd.) sa hľadí ako na bezvadné, dokiaľ nebude orgánom na to kompetentným vyslovená jeho protiprávnosť.

JUDr. Martin Galgoczy
Vedúci kancelárie primátora

09.09.2020 14:45 - Jozef

Dobrý deň, chcel by som poukázať na rozpadajúce sa murované ohradenie na ul. Škultétyho oproti MŠ(pri košoch) Vpredu je obrovská prasklina s dierou. Každý deň okolo prechádzajú rodičia s deťmi, je veľmi nebezpečné sa pohybovať blízko múru, ktorý sa môže každú chvíľu zrútiť a zároveň tam dennodenne chodia neprispôsobiví občania vykonávať potrebu, preto by som navrhoval spomínané murované ohradenie čím skôr odstrániť. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe obhliadky uvedeného stojiska a zistenia jeho stavu bolo vedením TS mesta rozhodnuté, že uvedené murované ohradenie bude v krátkom čase demontované (zbúrané), plocha upravená a následne osadený nový kovový prístrešok na kontajnerové nádoby, určený na vynášanie odpadu obyvateľmi BD 1515 a MŠ na Škultétyho ulici.

Technické služby mesta Trebišov

03.11.2020 21:48 - Marian Piňko

Nesvieti lampa ver.osvetlenia ul.Kutnohorská pred vchodom 2219/6

Odpoveď

Dobrý deň,

porucha bola odstránená pracovníkmi Technických služieb mesta Trebišov v 45. kalendárnom týždni.

TS mesta Trebišov

05.11.2020 10:47 - Martin Ujhelyi

Dobrý deň, rád by som sa informoval ohľadom II. kola celoplošného testovania.

Viem, že v okrese Trebišov nie je povinné, ale v prípade, že človek pracuje v inom okrese, môže od neho zamestnávateľ požadovať opätovný doklad o testovaní.

Moja otázka je, kde budú odberné miesta v II. kole testovania v meste Trebišov (lebo samosprávy sú aj napriek priaznivej epidemiologickej situácii povinné vyčleniť odberné miesta pre záujemcov).

S pozdravom
Ujhelyi

Odpoveď

Dobrý deň,

2. kolo celoplošného testovania sa uskutoční v 45 okresoch Slovenska. Okres Trebišov medzi ne nepatrí. Dôvodom je fakt, že percento pozitívnych bolo v našom okrese nižšie ako 0,7. Testovanie počas najbližšieho víkendu sa teda okresu Trebišov netýka. Na území mesta nebude zriadené žiadne odberné miesto.
Za účelom testovania Vám odporúčame navštíviť najbližšie testovacie miesto v okrese Michalovce, ktorým je obec Horovce, prípadne najbližšie odberné miesto v okrese Vranov nad Topľou, ktorým je obec Seč. Polianka.

Mesto Trebišov

25.10.2020 10:59 - Milan Onisik

V piatok 23,10.2020 na ul.MR.Štefánika som pri optike Baláž pozoroval ako zo smeru od rómskej osady k centru príchádzajú títo občania väčšinou bez rúšok.Upozorňoval som ich preto a následne aj Rómsku poriadkovú hliadku ,ktorá stála pri NC Paričan.Odpoveďou hliadky bolo ,že to má robiť polícia.Na moju otázku načo sú oni tam ,mi jeden odpovedal : neviem.Aké majú inštrukcie títo ľudia? Trochu ma zarazilo ,keď v sobotu vyskočilo pri informáciach o Covid ,Treišov počet infikovaných -40.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Hliadka MsP Trebišov pravidelne kontroluje dodržiavanie platných nariadení RÚVZ zameraných na nosenie ochranných rúšok, ako aj zákaz vychádzania. Rómska poriadková služba nemá žiadne oprávnenie riešiť osoby, ktoré tieto nariadenia nedodržiavajú. Takéto osoby môže len slovne upozorniť.

Mestská polícia Trebišov

19.10.2020 20:26 - V. S

Poprosím orezať vrbu na sídlisku Juh vedúcu priamo nad chodníkom na sídlisku.

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Pracovníci hospodárskeho strediska Technických služieb mesta Trebišov vykonali orez vŕby piatok 23.10.2020.

Ing. Milan Kakaš
vedúci hospodárskeho strediska TS mesta Trebišov

21.10.2020 17:35 - Renáta K.

Prosím o vysypanie nádoby na psie exkrementy za ihriskom na Hodvábnej ulici. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

uvedený podnet bol vyriešený štvrtok 22.10.2020 pracovníkmi technických služieb.

TS mesta Trebišov

21.10.2020 13:37 - M. S.

Dobrý deň, ide sviatok všetkých svätých a cintorín v Milhostove ešte nie je pokosený. Kedy sa plánuje kosiť?
Čakám na odpoveď

Odpoveď

Dobrý deň,

trávnatá plocha cintorína v časti mesta Milhostov bola pokosená štvrtok, t. j. 22.10.2020

TS mesta Trebišov

15.10.2020 17:52 - Lenka Vasilova

Chcem sa spýtať z akého dôvodu sa nebude organizovať jesenné upratovanie (kontajnery) keď ani na jar kvôli "korone" sa neuskutočnovalo upratovanie co ma s tým korona spoločne? Ze sa tam stretnú ľudia a v obchodoch sa ľudia nestretavaju? Len aby mesto ušetrilo co? Ale že dane stúpli o 100% to je v poriadku tak začo vlastne platíme keď už ani ten kontajner tu nemôžte dat do Milhostov. Ďakujem za odpoveď

Odpoveď

Dobrý deň,

vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu a sprísnené opatrenia Technické služby mesta Trebišov zrušili októbrové Jesenné upratovanie, ktoré bolo naplánované v dňoch 16. - 26. 10.
Pre občanov Trebišova je však naďalej k dispozícii Zberný dvor v areáli Technických služieb mesta (Stavebná ul. 2), ktorý je otvorený počas prevádzkových hodín nasledovne:

PONDELOK – SOBOTA: 8.00 h - 20.00 h.
Zberný dvor bude sprístupnený pre verejnosť aj MIMORIADNE počas dvoch nedieľ 18. 10. a 25.10., v čase 8.00 - 16.00

TS mesta Trebišov

19.10.2020 07:57 - Dáša Kasardová

Dobrý deň! Na Ul.Cukrovarskej nesvietia pouličné svetla. Kedy bude urobená náprava? Ďakujem Kasardová

Odpoveď

Dobrý deň,

porucha osvetlenia na Cukrovarskej ulici bola odstránená utorok 20. októbra pracovníkmi TS mesta Trebišov.

Technické služby mesta Trebišov

18.10.2020 23:33 - M.V

Dobrý deň chcem sa opýtať ako je to s osvetlením na Cukrovarskej ulici. Jeden večer svietia svetla a ďalší večer je tu tma ako v rohu. Večer keď idem z práce domov mám normálne stach či niekto odniekiaľ nevyskočí, nevidím si ani na koniec nosa a nie to ešte pod nohy na tie rozbité chodníky a to je ďalšia vec kedy to budete konečne riešiť. Či od nadjazdu ďalej to už nieje Trebišov? Vopred dakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

porucha osvetlenia na Cukrovarskej ulici bola odstránená utorok 20. októbra pracovníkmi TS mesta Trebišov.

Technické služby mesta Trebišov

16.09.2020 23:26 - Milan Pulko

Dobrý deň poprosil by som info ohľadom :Zimná 1645 až po tržnicu sú tam značky obytná zóna ale vodiči nato kašľu a idú si rýchlosťou 50/60 km a mame deti malé, ktoré cez BD prebehnú na druhú stranu ale aj dospelí dakedy nemôžu prens lebo páni šoféri sú neposlušny a kašľu na to poprosil by som či sa nedajú urobiť spomaľovače jazdy čiže tkzv. prekážky aby sa tak rýchlo nejazdilo dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

o stanovisko k uvedenej téme mesto požiadalo Dopravný inšpektorát OR PZ v Trebišove. Jeho znenie je nasledovné:
"Okresný dopravný inšpektorát v Trebišove nemá výhrady voči upokojeniu dopravy na miestnej komunikácii na Zimnej ulici zriadením spomaľovacích prahov.
V prípade zámeru realizácie prvkov na upokojenie dopravy bude potrebné predložiť projektovú dokumentáciu vypracovanú v súlade s platnými technickými normami, technickými podmienkami a právnymi normami, za účelom jej posúdenia z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky."

pplk. Ing. Martin Telepovský
riaditeľ ODI v Trebišove

09.10.2020 10:57 - Michal Mlatiček

Prajem pekný deň
Na ul. Berehovská nie je ani jeden prechod pre chodcov. Na tejto ul. cez cestu do školy prechádza veľa deti a sú ohrozované nezodpovednými vodičmi.čo sa plánuje v tejto súvislosti urobiť.

Odpoveď

Dobrý deň.

Ďakujeme za podnet. Na Berehovskej ulici, pri vjazdoch z ulíc M. R. Štefánika a T. G. Masaryka, sú umiestnené dopravné značky IP 28a, obytná zóna, čo znamená, že je povinný spomalený prejazd obytnou zónou. Napriek tomu v praxi uvedené pravidlo vodiči často nerešpektujú. Priechod cez cestu na Berehovskej ulici, v nadväznosti na existujúce chodníky, prichádza do úvahy v blízkosti odbočky na Ulicu M. R. Štefánika, prípadne pri križovatke s Ulicou 1. decembra. Mesto bude požiadavku na zriadenie priechodu cez Berehovskú ulicu komunikovať so správcom komunikácií, Technickými službami mesta a Dopravným inšpektorátom OR PZ v Trebišove.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

11.10.2020 21:17 - M.B

Dobrý deň, na ulici Kalinčiakova 11 vypína a zapína svetlo verejného osvetlenia v 2 minútových intervaloch priblížne 2 mesiace, kedy bude porucha odstránená.
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie poruchy. Uvedený nedostatok bol odstránený 16.10.2020.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

14.10.2020 08:58 - J.S.

Dobrý deň,zaujímalo bi ma,čia je ta cesta "tankodrom" od autobusovej stanici,po nadjazd.Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

zrejme máte na mysli Šrobárovu ulicu, t. j. komunikáciu medzi Komenského ulicou a Ulicou M. R. Štefánika.
Vlastníkom pozemkov v danej lokalite je Slovenská republika, pozemky sú v správe Železníc SR, š.p.
V súčasnosti je celá lokalita železničnej stanice, autobusovej stanice a dotknuté priľahlé plochy predmetom rozsiahleho stavebného projektu TIOP Trebišov, a to vrátane Vami označenej komunikácie.
TIOP (Terminál integrovanej osobnej prepravy) Trebišov je rozsiahly projekt, ktorý rieši komplexne dané územie od rekonštrukcie železničného zvršku až po zmenu dopravného riešenia v okolí integrovanej stanice.
Investorom tejto investície (TIOP-u) sú Železnice SR, š. p. V súčasnosti má investor vydané stavebné povolenie a podľa našich informácií aktuálne prebieha verejné obstarávanie (výber dodávateľa).
Začatie prác sa predpokladá v roku 2021.

Ing. arch. Alexander Bugala
Odd. VaM MsÚ Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV